Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Vietnam Aktiv kultur- och naturresa - cykling och paradisstränder

 • Sport & äventyr
Utforska Vietnam från Hanoi till Saigon! Denna rundresa kombinerar fina naturupplevelser med intressanta möten med lokalbefolkningen, bege er ut i de grönskande landsbygden på cykel, paddla kajak genom färgstarka flytande marknader, ta sig ett dopp i det turkosa vattnet vid paradisstränder och äta middag med en vietnamesisk familj! Kultur, cykling och avkoppling,...

Utforska Vietnam från Hanoi till Saigon! Denna rundresa kombinerar fina naturupplevelser med intressanta möten med lokalbefolkningen, bege er ut i de grönskande landsbygden på cykel, paddla kajak genom färgstarka flytande marknader, ta sig ett dopp i det turkosa vattnet vid paradisstränder och äta middag med en vietnamesisk familj! Kultur, cykling och avkoppling, denna resa bjuder på en bra kombination. ​


Denna resa är framtagen är vår lokala reseexpert i Vietnam, Huong. Resan är bara ett förslag på hur en rundresa kan se ut och går helt att anpassa och skräddarsy efter era önskemål och intressen. 

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Cykling
  Cykling
 • Landsbygd
  Landsbygd
 • Ö
  Ö
 • Kultur
  Kultur
 • Natur
  Natur

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: God morgon, Hanoi!

Välkomna till Hanoi! Ni kommer att bli mötta vid flygplatsen och sedan bli körda till O’ Gallery Premier Hotell för incheckning. Körtiden är cirka en timme. Idag har ni en fri dag, att tillbringa på egen hand, för att vila eller börja utforska Hanoi.

- ​Transport: 1 timme

Etapper:
Hanoi
Boende
O'Gallery Premier: Hanoi)

Dag 2: Cykeltur i Hanoi

Njut av en tidig frukost på ert hotell. Klockan 08:30 kommer ni att hämtas för en kort transfer ut ur Hanoi, körtid ca 30 minuter. Morgonen kommer att användas för att lära sig om livet på landsbygden i Vietnam. Ni kommer att gå och cykla genom byar, besöka lokala marknader, gamla hus och tempel. Därefter cyklar ni vidare till en kort demonstration av lokal matlagning, varpå ni får avnjuta lunch i en lokal familjs hus.

På eftermiddagen kommer ni att cykla från Dong Ngac, mest på små vägar genom landsbygden till Lien Mac, ett vackert område där oklanderligt skötta grönsaker och blommor odlas. Här kommer ni att ta en närmare titt på de färggranna fälten och ha en möjlighet att prata med några ur lokalbefolkningen, medan de sköter om sina odlingar. Efter att ni tagit en annan väg tillbaka till Dong Ngac, så kommer ni att ha en kort paus för en drink i ett lokalt familjehem. Sedan kommer ni att bli körda tillbaka till ert hotell i Hanoi omkring kl 17, körtid ca 30 minuter. Kvällen avslutas med middag på hotellet.

​- Transport: 30 minuter med bil enkel väg
- Program: Heldagsutflykt med cykel till Dong Ngac och Lien Mac

​Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Hanoi
Boende
O'Gallery Premier: Hanoi)

Dag 3: Transfer till regionen Mai Chau, cykeltur på eftermiddagen

Avnjut en tidig frukost på ert hotell. Klockan 08:00 kommer ni att bli hämtade vid ert hotell, för transfer till Mai Chau. Restiden är cirka 3½ timme. Ni kommer att bo på hotellet Mai Chau Ecolodge. Denna region är särskilt känd för sina många hus på pålar, med boendeytan upphöjd cirka 3 meter över marken. Husen har byggts på det viset för att skyddas mot översvämningar.

Under transfern kommer det att erbjuda spektakulära vyer runt varje kurva. När vi anländer till byn Poom Coom, i regionen Mai Chau, så kommer en välsmakande lunch att serveras i ett lokalt hem. Efter ankomsten och incheckningen på hotellet Mai Chau Ecolodge, så kommer ni under eftermiddagen att ta en enkel cykeltur runt byarna, för att möta lokalbefolkningen och se på de grönskande omgivningarna. Ni åker tillbaka till hotellet innan det blir mörkt och kan spendera resten av kvällen på egen hand. 

​- Transport: 3 timmar och 30 minuter med bil
- Program: Halvdagsutflykt med cykeltur genom flera byar
- ​Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Hanoi, Mai Chầu
Boende
Mai Chau Ecolodge: Mai Châu)

Dag 4: Tillbaka till Hanoi, besök på Muong’s Culture Museum

Njut av en god frukost på ert hotell. Efter frukost har ni en fri förmiddag till ert förfogande, för att utforska omgivningarna på egen hand. Varför inte ta en promenad och ta in den friska morgonluften? Ni kommer att hämtas vid hotellet vid lunchtid, då ni kommer att bli körda tillbaka till Hanoi. På återresan kommer det att göras en paus, så att ni kan besöka Muong’s Culture Museum. Efter besöket fortsätter färden och ni kommer att vara tillbaka i Hanoi omkring klockan 17:30.

​- Transport: 3 timmar och 30 minuter med bil
- Program: Besök Muong’s Culture Museum
- Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Hanoi
Boende
O'Gallery Premier: Hanoi)

Dag 5: Avresa till Halong Bay, se traditionell vatten-marionetteater

Avnjut en tidig frukost på ert hotell. Klockan 08:00 kommer ni att hämtas vid ert hotell för transfer till Halong Bay. Restiden är cirka 3½ timme. Under färden kommer det att göras ett stopp i en traditionell vietnamesisk by, så att ni kan se en föreställning av vatten-marionetteater. Därefter fortsätter resan och ni anländer till hamnen i Halong Bay cirka klockan 13:30. Ni kommer sedan att bli visade till era hytter ombord på fartyget och därefter ges en allmän information om kryssningen.

En lunch bestående av nyfångade havets läckerheter kan ni avnjuta, medan fartyget stävar mot Bai Tu Long Bay, Ta vara på tillfället att beundra de fascinerande klippformationerna. Väl framme, passa på att paddla runt Cap La fiskarby i en kajak. Sedan kommer vi att fortsätta kryssningen till Cong Do och tillbaka, för att simma lite eller koppla av i solnedgången. Avnjut en välsmakande middag ombord på fartyget, sedan sker övernattningen ombord.

- Transport: 3 timmar och 30 minuter med bil
- Program: Kryssning

- Måltider: Frukost, lunch och middag
- Boende: På kryssningsfartyget

Etapper:
Hanoi, Hạ Long Bay

Dag 6: Bai Tu Long Bay, middag i en grotta

De som vill stiga upp tidigt kan se soluppgången över det vackra landskapet i Bai Tu Long Bay innan frukost serveras omkring kl 07:30. Sedan blir det en kryssning på morgonen till Cong Dam, medan ni utforskar de geologiska landmärkena omkring Bai Tu Long Bay, med sina tusentals öar och skär.

Lunch kommer att serveras ombord på båten, innan ni kryssar till Hon Co Island för att simma eller paddla en tur i en kajak för att se den vackra naturen i viken. Middag kommer senare att serveras i den fantastiska grottan Thien Canh Son innan övernattning sker ombord på fartyget.

- Program: Kryssning, middag i en grotta på Hon Co Island
- Måltider: Frukost, lunch och middag
- ​Boende: På kryssningsfartyget

Etapper:
Bai Tu Long Bay

Dag 7: Utflykt i en roddbåt, transfer till ön Cat Ba

Frukost serveras omkring Kl 07:30. Sedan kan ni delta i en kort utflykt med roddbåt, som anordnas av lokalbefolkningen från viken. Därefter tillbaka för att checka ut från hytten. Lunch serveras på fartyget innan ni stiger av i hamnen.

Sedan blir det ca 30 minuters transfer till hamnterminalen i Tuan Chau. Därifrån kommer ni att ta en färja klockan 13:00, som går till hamnen i Gia Luan, restid ca 40 minuter. Efter det blir det 30 minuters transfer till ert hotell, som heter Cat Ba Sunshine Resort. Checka in på hotellet, senare ingår en välsmakande middag i hotellets restaurang.

- Transport: 30 minuter med bil x 2 samt 40 minuter med färja
- Måltider: Frukost, lunch och middag
- Program: Kortare utfärd med en roddbåt

Etapper:
Ile de Cat Ba
Boende
Sunrise Resort : Ile de Cat Ba)

Dag 8: Fri dag på Cat Ba Island

Njut av en god frukost på ert hotell. Sedan har ni en fri dag till ert förfogande, för att koppla av på Cat Ba Island eller göra vad ni vill på egen hand.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Ile de Cat Ba
Boende
Sunrise Resort : Ile de Cat Ba)

Dag 9: Speed Boat till Haiphong, sedan till Hanoi. Middag hos familj i Hanoi

Avnjut en välsmakande frukost på ert hotell. Därefter blir det transfer till hamnen, varifrån ni kl 14:00 kommer att åka Speed Boat till Haiphong City. Restiden är 40 minuter. Från Haiphong city blir det sedan transfer på motorvägen till Hanoi, restiden är 1½ timme. Ni ankommer till O’ Gallery Premier Hotell i Hanoi cirka klockan 16:30. Senare kommer ni att hämtas vid ert hotell, för att bli körda till er utsökta middag, som kommer att lagas av och delas med en familj i Hanoi. Ni får chansen att lära er om kulturen och det dagliga livet i en familj i Hanoi, enligt de lokala traditionerna.

​- Transport: 1 timme och 30 minuter med bil

- Måltider: Frukost och middag

- Program: Åk Speed Boat 40 minuter. Middag hos en familj i Hanoi

Etapper:
Hai Phong, Hanoi
Boende
O'Gallery Premier: Hanoi)

Dag 10: Flyg till Hoi An, sedan fri eftermiddag och kväll

Njut av en god frukost på ert hotell. Beroende på hur tidigt ni vill stiga upp, kan ni sedan ha en eller högst ett par timmar fri tid, att tillbringa på egen hand.

Därefter kommer ni att hämtas vid ert hotell, för transfer till flygplatsen. Restiden till flygplatsen är cirka 45 minuter. Ert flyg till Hoi An avgår klockan 12:00. Flygtiden är cirka 1 timme och 20 minuter. När ni anländer till Hoi An kommer ni att bli mötta på flygplatsen för transfer till ert hotell vid stranden, som heter Boutique Hoi An Resort. Eftermiddagen och kvällen är fri, att tillbringa hur ni vill, på egen hand.

​- Transport: 45 minuter transfer till flygplatsen, 1 timme och 20 minuter med flyg samt ytterligare 40 minuter transfer

- Måltider: Frukost

Etapper:
Hoi An
Boende
Hoi An Boutique Resort: Hoi An)

Dag 11: Heldagsutflykt med möjlighet att fiska och sedan cykeltur

Avnjut en tidig frukost på ert hotell. Klockan 08:00 kommer ni att hämtas vid ert hotell, för ca 30 minuters transfer till hamnen. Därifrån kommer ni att åka båt till en fiskeby, där ni kan se och erfara hur de lokala fiskarna lever. Från att förbereda fiskeredskapen, till själva fisket. Arbeta upp en aptit för lunchen på en vietnamesisk så kallad ‘short-basket’ roddbåt, ro utefter en by där det växer palmer med kokosnötter i vattnet.

Ni kommer sedan att cykla på små vägar genom landsbygden, förbi risfält och odlingar av kokosnöt och korn, på er väg till staden Hoi An. Eftermiddagen kommer att fortsätta med sightseeing vid de många berömda kulturella platser som finns runt Hoi An. Senare kommer turen att avslutas, omkring klockan 17 vid ert hotell.

​- Transport: 30 minuter med bil enkel väg
- Måltider: Frukost, lunch, snack och middag
- Program: Heldagsutflykt med båttur och fiske, samt cykeltur med sightseeing vid historiska platser

Etapper:
Hoi An
Boende
Hoi An Boutique Resort: Hoi An)

Dag 12: Fri dag i Hoi An

Njut av en god frukost på ert hotell. Efter frukost har ni en fri dag till ert förfogande, att tillbringa hur ni vill, i staden eller på stranden, på egen hand.

Strosa gärna runt i den gamla staden i Hoi An, som har deklarerats som världsarv av UNESCO år 1999. Den japanska bron, från 1500- eller 1600-talet, är den mest prominenta sevärdheten i den gamla staden. Det finns även åtskilliga gamla hus med arkitektur som har en unik blandning av olika influenser, samt flera muséer som återger stadens historia:- Museum of History and Culture - Hoi An Folklore Museum- Museum of Trade Ceramics- Museum of Sa Huynh Culture- Precious Heritage Museum

- Måltider: Frukost

Etapper:
Hoi An
Boende
Hoi An Boutique Resort: Hoi An)

Dag 13: Fri dag i Hoi An

Avnjut en välsmakande frukost på ert hotell. Därefter har ni en till fri dag som ni kan tillbringa helt som ni själva önskar.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Hoi An
Boende
Hoi An Boutique Resort: Hoi An)

Dag 14: Besök en paradisö - ​Cham Island

Idag är det dags att besöka en paradisstrand för snorkling och sol och bad.

30 minuter med speedboat from Hoi An ligger Cham Island eller Cu Lao Cham som den också kallas. Här hittar man mycket fina stränder och klart vatten. Njut av dagen på den tropiska ön. 

På eftermiddagen åker ni tillbaka till Hoi An och ert hotel.


- Transport: 30 minuter med speedboat

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Saigon
Boende
Hoi An Boutique Resort: Hoi An)

Dag 15: Flyg till Saigon

Njut av en god frukost på ert hotell. Sedan blir det transfer till flygplatsen i Danang, vilket tar ca 40 minuter. Ert flyg till Saigon avgår klockan 12:00. Vid ankomsten kommer ni att mötas på flygplatsen, för ca 1½ timmes transfer till Sunland Hotel Saigon. Efter incheckningen på hotellet har ni fri tid resten av eftermiddagen, för att göra vad ni vill på egen hand.

- ​Transport: 40 min transfer, 1 timme och 30 minuter med flyg samt ytterligare 1 timme och 30 minuters transfer

- Måltider: Frukost

Etapper:
Saigon
Boende
Sunland Hotel: Saigon)

Dag 16: Fri dag i Saigon

Njut av en god frukost på ert hotell. Därefter har ni en fri dag i Saigon, som ni kan tillbringa hur ni vill, på egen hand. Kanske ni skulle vilja se på, till exempel, det ståtliga Reunification Palace och det vackra operahuset, eller skulle det vara intressant med ett besök på Saigon Zoo och Botaniska Trädgård?

- Måltider: Frukost

Etapper:
Saigon
Boende
Sunland Hotel: Saigon)

Dag 17: Till Can Tho. Cykelturer på ön Dong Phu och i Mekongdeltat

Avnjut en tidig frukost på ert hotell. Klockan 08:00 kommer ni att hämtas vid hotellet för transfer till hamnen i Cai Be. Körtid cirka 2½ timme. Kryssning på Mekongfloden med båt, cirka 3½ timme. Ni gör ett stopp vid den grönskande ön  Dong Phu, där ni kommer att cykla runt på ön och se på de stora vackra fruktträdgårdarna och lära er lite om livet för de lokala bönderna. Ni kommer att avnjuta en god lunch på denna ö. Sedan fortsätter kryssningen till Vinh Long, där ni stiger av båten. Ni kommer denna eftermiddag att beger er på en 2 timmars cykeltur, för att se på de omgivande risfälten och flera lantliga byar vid floden. Senare blir det transfer med buss till Can Tho, där ni kommer att bo på West Can Tho Hotel. Efter incheckningen på hotellet har ni en fri kväll till ert förfogande, som ni kan tillbringa hur ni vill, på egen hand. En promenad längs den intressanta kajen kanske skulle vara av intresse?

​- Transport: 2 timmar och 30 minuter

Måltider: Frukost och lunch
- Program: Cykeltur på ön Dong Phu och senare en 2 timmars cykeltur omkring staden Vinh Long, genom byar vid Mekongfloden

Etapper:
Can Tho
Boende
West Hotel Can Tho: Can Tho)

Dag 18: Till Saigon. Båttur till den flytande marknaden Cai Rang

Klockan 06:30 kommer ni att ta en tidig båttur till den mycket färgstarka flytande marknaden Cai Rang och därefter genom en lugn kanal, för lite mera avkopplande kryssning bland grönskande träd. Efter båtturen blir det en två timmars cykeltur i Mekongdeltat, för att se på den natursköna omgivningen och träffa några personer av den lokal befolkningen i byarna. Efter att ni avnjutit en välsmakande lunch kommer resan att fortsätta till Saigon. Restiden är cirka 3½ timme. Ni kommer att ankomma till Sunland Hotel Saigon omkring klockan 17:30. Efter incheckningen kan ni spendera kvällen som ni vill. 

- ​Måltider: Frukost och lunch

- Program: Kryssning till den flytande marknaden Cai Rang, därefter en cykeltur i Mekongdeltat

Etapper:
Saigon, Cái Răng
Boende
Sunland Hotel: Saigon)

Dag 19: Fri dag för att utforska Saigon på egen hand

Njut av en god frukost på ert hotell. Sedan har ni en fri dag till ert förfogande i Saigon där ni kan hitta på vad ni vill. Kanske ni skulle vilja se Dam Sen Tourist and Cultural park och Suoi Tien Amusement and Culture Park?

- Måltider: Frukost

Etapper:
Saigon
Boende
Sunland Hotel: Saigon)

Dag 20: Slutet på resan, hemfärd

Njut av en välsmakande frukost på ert hotell. Idag är tyvärr er sista dag på denna fantastiska resa och det är dags att flyga hem till Sverige. Beroende på tiden när ert flyg avgår, kan ni eventuellt ha lite fri tid till ert förfogande, innan ni hämtas vid ert hotell för transfer till flygplatsen.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Saigon

Hanoi Mai Chầu Hạ Long Bay Bai Tu Long Bay Ile de Cat Ba Hai Phong Hoi An Saigon Can Tho Cái Răng

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 22 200 kr / 20 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax4 Pax
Pris per person25 770 kr22 200 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Alla transfers och transporter
 • Inrikesflyg, båt och tåg
 • Erfarna engelsktalande guider
 • Alla hotell och boenden som anges i programmet
 • Alla aktiviteter och inträden som anges i programmet
 • Alla måltider som anges i programmet
 • Skatt

I priset ingår inte

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Dricks och personliga utgifter som inte anges i programmet
 • Visum

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Vietnam (6)

Fler reseidéer