Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

VietnamVietnams höjdpunkter - sevärdheter, sol och bad

 • Klassiska sevärdheter
Resan börjar i Hanoi, Vietnams livliga huvudstad där ni aldrig kommer känna er uttråkade. På denna resa kommer ni att cykla genom Hanois gamla stadskärna där ni får lära er om traditionell vietnamesisk arkitektur och senare se ett uppträdande på en vatten-marionetteater, en nordvietnamesiska specialitet. Ni kommer även att tillbringa en natt på kryssning genom Halong Bay ombord på en traditionell ...

Resan börjar i Hanoi, Vietnams livliga huvudstad där ni aldrig kommer känna er uttråkade. På denna resa kommer ni att cykla genom Hanois gamla stadskärna där ni får lära er om traditionell vietnamesisk arkitektur och senare se ett uppträdande på en vatten-marionetteater, en nordvietnamesiska specialitet. Ni kommer även att tillbringa en natt på kryssning genom Halong Bay ombord på en traditionell djonk, som är ett gammalt kinesiskt segelfartyg. Resan fortsätter sedan till Hoi An där ni kommer att upptäcka staden till fots och besöka många sevärdheter som är med på UNESCOS världsarvslista. Ni kommer följa kejsarnas fotspår från Forbidden Purple City till Hue’s kejserliga gravar. Utforska sedan Ho Chi Minh Citys palats, museum och andra berömda sevärdheter. Er semester avslutas med tre nätter vid en avskild badort på den orörda tropiska ön Phu Quoc.


Detta reseförslag är framtagit av vår lokala reseexpert Tuan som är expert på rundresor i Vietnam! Programmet är bara ett förslag och kan skräddarsys helt efter era intressen och önskemål. Ni väljer själva hur länge ni vill vara borta, vad ni skall göra och hur ni vill bo. 

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Hanoi

När ni anländer till Noi Bai internationella flygplats i Hanoi, så välkomnas ni av en av våra representanter som kommer köra er till ert hotell i centrum. Körtiden är ca 40 minuter. Resten av dagen kan ni tillbringa som ni vill.

​- Transport: 45 minuter med bil

Etapper:
Hanoi
Boende
Delano: Hanoi)

Dag 2: En dag i Hanoi, Vietnams huvudstad

Efter en riktigt härlig frukost, så kommer ni att dyka rakt ner i Hanois sevärdheter på en tur som omfattar de viktigaste sevärdheterna. På denna tur kommer ni att besöka Ho Chi Minh komplexet och mausoleet, Uncle Ho’s forna residens på stolpar, presidentpalatset, Ho Chi Minh museet samt Van Mieu, även kallat Litteraturens tempel, som existerat ända sedan år 1070 och är Vietnams äldsta universitet. Ni kommer att äta lunch vid en så kallad “one-stop-shop”, som erbjuder mat från alla regioner i Vietnam. På denna restaurang står bord utställda runt ett stort träd, längs sidorna av denna plats står olika matstånd uppradade. Välj och vraka bland läckerheter från de olika stånden och slå er ned vid ett bord som passar er.

På eftermiddagen kommer ni att utforska Etnologiska museet, som har en omfattande utställning av fullskaliga byggnadsverk från Vietnams 54 etniska minoriteter. Ge er ut i staden efteråt och cykla en timme genom de smala, kaotiska gatorna i gamla stadskärnan. Det är ett måste för alla som besöker Hanoi! Dagen avslutas med att se ett traditionellt uppträdande på en vatten-marionetteater.

Notera: Ho Chi Minh mausoleum är stängt hela dagen på måndagar och fredagar, samt alla dagar under tidsperioden från 1:a oktober till 30:e november (ungefärligen).

- Måltider: Frukost och Lunch

Etapper:
Hanoi
Boende
Delano: Hanoi)

Dag 3: Få en smak av det riktiga Vietnam: gatumat och annorlunda ingredienser vid Hanois marknad

Idag kommer ni att få en smak av det vietnamesiska köket! Efter en kort transfer på cirka 15 minuter kommer ni att börja dagen med en trevlig promenad runt Truch Bac sjön. Ni kommer även att få möjlighet att smaka på en vietnamesisk delikatess, Pho Cuon, som kan översättas till “nudelrulle”. På ert nästa stopp så stannar ni vid Chau Long marknaden som är fyllt av exotiska och annorlunda frukter, grodor och andra djur. Efteråt åker ni taxi till en restaurang som är specialister på räkor,  där ni kommer att få smaka en av West Lakes mest berömda maträtter. Efter maten kommer ni ta ännu en kort taxiresa till ett av de bästa “Bun Cha” stånden i Hanoi, där ni kommer få njuta av Bun Cha av högsta kvalitet.. Bun Cha består av grillat fläskkött med sticky rice nudlar.

På er väg tillbaka kommer ni göra ett uppehåll vid ett traditionellt café, som etablerades år 1936. Här kommer ni att kunna smaka några specialiteter såsom svart eller grönt sticky rice med yoghurt, kaffe med yoghurt eller passionsfrukt med yoghurt. Efter era kulinariska upplevelser så återvänder ni till ert hotell, medan resten av dagen är er att tillbringa på egen hand efter era önskemål. 

​- Måltider: Frukost och Lunch

Etapper:
Hanoi
Boende
Delano: Hanoi)

Dag 4: Halong Bay i en klassisk djonk (åk med andra resenärer på denna kryssning)

Idag åker ni mot Halong Bay! Efter frukost checkar ni ut från hotellet och åker mot hamnen för att gå ombord ett traditionellt träskepp, där ni kommer träffa besättningen ombord. Restiden är cirka 3½ timme. Koppla av på resan och njut av en god lunch ombord, medan båten tar er mot vackra avskilda öar.

Efter lunch kan ni besöka gamla kalkstensgrottor, paddla kajak och simma, om vädret tillåter.. Återvänd sedan tillbaka till båten i tid för att kunna se solnedgången med en drink i handen. Njut av en nylagad skaldjursmiddag under stjärnorna.

​- Måltider: Frukost, lunch och middag

- Boende: Ett skepp “djonk” i Halong Bay

Etapper:
Hanoi, Hạ Long Bay

Dag 5: Kryssningen fortsätter, ombord på er klassiska djonk

Denna dag kommer ni att få njuta av kryssningen, med alla måltider serverade ombord.

​- Måltider: Frukost,  lunch och middag

- Boende: Ett skepp “djonk” i Halong Bay

Etapper:
Hạ Long Bay

Dag 6: Slutet på kryssningen och dags att flyga till Hoi An

Vakna tidigt på morgonen och ta ett morgondopp (om vädret tillåter det!). Efteråt kan ni njuta av en ljuvlig frukost, innan ni seglar mot de kända grottorna i mitten av viken, som ni kommer ha möjlighet att besöka. Ni seglar sedan tillbaka till hamnen och åker i fyra timmar till Noi Bai flygplats i Hanoi för att ta ert eftermiddagsflyg till Da Nang. Flygtiden är cirka 1½ timme. Då ni anländer till Da Nang, så kommer ni att bli mötta och körda till ert hotell i Hoi An.

- Transport: 4 timmar med bil och 1 timme och 30 minuter med flyg

​- Måltider. Frukost och lunch

Etapper:
Hạ Long Bay, Hoi An
Boende
Lotus Hotel: Hoi An)

Dag 7: Halvdag i Hoi An där du utforskar själv

Er guide kommer att möta er vid hotell lobbyn klockan 9:00 och visa er runt gamla stan i Hoi An. Ni kommer att besöka ett antal intressanta platser såsom den 400 åriga japanska bron, Phuc Kien Assembly Halls, museum och färgstarka marknader runt om i stan. Följ de smala gatorna, där ni finner hus inspirerade av kinesisk, japansk, fransk och europeisk arkitektur. Efteråt äter ni lunch på en lokal restaurang. Resten av dagen är fri att tillbringa på egen hand. 

​- Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Hoi An
Boende
Lotus Hotel: Hoi An)

Dag 8: En fri dag i Hoi An

Njut av en god frukost på hotellet. Sedan har ni en fri dag i Hoi An, som ni kan tillbringa som ni önskar, på egen hand. Obs! Det finns olika frivilliga aktiviteter som ni kan välja mellan i Hoi An, som att gå på en matlagningskurs, besöka landsbygden runt Hoi An på cykel eller varför inte ta en dagstur till My Son ruinerna. Dessa alternativ kan läggas till för en extra kostnad.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Hoi An
Boende
Lotus Hotel: Hoi An)

Dag 9: Fånga dagen i Hue

Efter att ha njutit av en god frukost på hotellet, är morgonen fri att tillbringa som ni vill i Hoi An. På eftermiddagen åker ni norrut mot kejsarstaden Hue, körtid cirka 3 timmar, med ett stopp vid antingen Cham museet i centrum eller det berömda Marble Mountain, som står för de fem väsentliga elementen i naturen. Ni fortsätter sedan vidare mot Hue där ni kommer njuta av vackra vyer från kusten och se Da Nang från toppen av Hai Van Pass (en av de mest kända vägarna i Vietnam). Glöm inte att ha din kamera redo för att fånga dessa ögonblick på bild!

​- Transport: 3 timmar med bil

- Måltider: Frukost

Etapper:
Hoi An, Hué
Boende
l'hôtel Orchid Hue: Hué)

Dag 10: Hue, imperiets citadell och kejserliga gravar

Efter att ha avnjutit en god frukost, så kommer ni spendera hela dagen på en stadstur i kejsarstaden Hue, som var den gamla vietnamesiska huvudstaden under Nguyen-dynastin. Först kommer ni att besöka det forntida Citadellet, inklusive det tidigare Kejserliga Palatset. Senare kommer ni att besöka Dong Ba marknaden, för att lära er om lokala frukter och grönsaker, samt specialiteter från Hue. Vandra runt och se om ni kan hitta några bra erbjudanden vid marknaden. Ni kommer att äta  lunch på en lokal restaurang..

På eftermiddagen åker ni drakbåt längs Parfymfloden till fridfulla Thien Mu Pagoda. Ni kommer sedan att bli körda till de majestätiska kejserliga gravarna för kejsare Ming Mang och kejsare Khai Ding. Före solnedgången kommer ni att bli körda genom den lilla landsvägen tillbaka till ert hotell vilket tar cirka 1 timme. 

​Observera: Ni kan även överväga att äta middag vid ett hemtrevligt trädgårdshus med traditionella kännetecken av Hue’s kultur. Både trädgårdshuset och maten är en utmärkt introduktion till Hue’s kultur. Detta alternativ kan läggas till för en extra kostnad.

- Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Hué
Boende
l'hôtel Orchid Hue: Hué)

Dag 11: Fri dag i Hue

Avnjut en god frukost på hotellet. Därefter har ni en fri morgon och förmiddag i Hue, att tillbringa på egen hand, som ni själva önskar.

Efter lunch på hotellet, är det dags att åka till Phu bay Airport i Hue, transfern tar cirka en timme. Sedan kommer ni att flyga till Ho Chi Minh City. Flygtiden är ca 1½ timme. När ni anländer till Ho Chi Minh City kommer ni att mötas av en guide och bli körda till Signature Hotel..

​- Transport: 1 timme med bil 1 timme och 30 minuter med flyg

- Måltider: frukost och lunch

Etapper:
Hué, Ho Chi Minh
Boende
Signature Saigon Hotel: Ho Chi Minh)

Dag 12: Utforska Ho Chi Minh City (forna Saigon), en viktig stad i Vietnam's historia

Idag kommer ni att delta i en guidad tur i Ho Chi Minh City. Dagen startar vid Museet för krigets kvarlevor, en väldigt viktig del av Vietnams historia, följt av Reunification Palace, det forna Sydvietnamesiska presidentpalatset, Notre Dame katedralen och det fascinerande gamla postkontoret. Passa på att ta bilder medan ni vandrar runt och bevara minnena med bilder. På eftermiddagen deltar ni på en guidad tur i Chinatown. Ni kommer att vandra omkring på dess bakgator och ta del av lokalbefolkningens dagliga liv. Ni kommer att stanna  till vid Thien Hau tempel, som byggdes under det tidiga 1800-talet som en hyllning till Gudinnan för sjöfarare. Gå senare till de häpnadsväckande Cholon och Binh Tay (även kallad Ben Thanh) marknaderna för att få en inblick i vad lokalbefolkningen handlar. Omkring kl 17 kommer ni sedan att åka tillbaka till ert hotell.

- Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Ho Chi Minh
Boende
Signature Saigon Hotel: Ho Chi Minh)

Dag 13: Fri dag i Phu Quoc

Njut av lediga dagar i Phu Quoc!

Phu Quoc har nu blivit ett riktigt populärt resmål i Vietnam. Det är inte bara en perfekt destinationen för dem som vill koppla av på stranden, men det har även blivit mycket populärt bland folk från Ho Chi Minh City, som vill fly undan staden för en helg.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Phu Quoc Island
Boende
Mai Spa Resort: Phu Quoc Island)

Dag 14: Phu Quoc, en vacker och fridfull ö

I Phu Quoc har ni inte bara alternativet att slappna av vid den vackra vita stranden. Ni kan även utforska olika byar runt om och se hur lokalbefolkningen bor och lever. Det finns även många kända fabriker för fisksås på ön..

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Phu Quoc Island
Boende
Mai Spa Resort: Phu Quoc Island)

Dag 15: Dags att åka hem

Idag är er sista dag och ni kan tillbringa den som ni önskar, innan det är dags att åka tillbaka till Ho Chi Minh City. Ni kommer åka transfer till flygplatsen, körtid ca 15 minuter, för ett kort flyg till Ho Chi Minh City Tan Son Nhat flygplats i lagom tid innan ni kliver på ert avgående flyg hem till Sverige. Tack för att ni reste med oss och vi hoppas ni har haft en fantastisk resa!

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Ho Chi Minh

Hanoi Hạ Long Bay Hoi An Hué Ho Chi Minh Phu Quoc Island

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 12 140 kr / 15 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax4 Pax6 PaxSupplement per pers
Pris per person, 3 stjärnigt hotell (1. maj - 30. september)14 200 kr12 750 kr12 140 kr4 440 kr
Pris per person, 4 stjärnigt hotell (1. maj - 30. september)16 870 kr15 390 kr14 800 kr6 230 kr
Pris per person, 3 stjärnigt hotell (1. februari- 30. april)15 060 kr13 510 kr12 870 kr4 660 kr
Pris per person, 4 stjärnigt hotell (1. februari - 30. april)17 880 kr16 320 kr15 690 kr6 540 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Alla transfers och transporter
 • Erfarna engelsktalande guider
 • Alla hotell och boenden som anges i programmet
 • Alla aktiviteter och inträden som anges i programmet
 • Skatt

I priset ingår inte

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Dricks och personliga utgifter som inte anges i programmet

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Vietnam (6)

Fler reseidéer