Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Vietnam Äventyr i norr - lokala byar, marknader och båtturer

 • Klassiska sevärdheter
Under denna unika resa i norra Vietnam kommer ni att få njuta av majestätiska bergsvyer och få lära er mer om de traditionella livsstilarna i de norra områdena i Vietnam. Ni kommer att få möta människor från olika Vietnamesiska folkstammar och lära känna deras sedvänjor och kulturer. Här finns även många olika aktiviteter för den som gillar spänning och äventyr: trekking, segling, eller att å...

Under denna unika resa i norra Vietnam kommer ni att få njuta av majestätiska bergsvyer och få lära er mer om de traditionella livsstilarna i de norra områdena i Vietnam. Ni kommer att få möta människor från olika Vietnamesiska folkstammar och lära känna deras sedvänjor och kulturer. Här finns även många olika aktiviteter för den som gillar spänning och äventyr: trekking, segling, eller att åka bil på de slingrande bergsvägarna. Ni kommer under några dagar komma riktigt nära inpå lokalbefolkningen, då ni kommer att spendera några nätter hemma hos en lokal Tay familj!

Denna 15 dagar långa rundresa är framtagen var vår lokala reseexpert Tuan och är här för att ge er inspiration. Resan kan bokas som den är, men det är också möjligt att ta bort/ lägga till dagar och, eller aktiviteter efter era önskemål och behov. 

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Hanoi

Då ni har landat i Noi Bais internationella flygplats i Hanoi, så kommer ni att bli mötta och körda till Delano Hotel. Restiden till hotellet är ca 45 minuter. Därefter har ni en fri dag till ert förfogande, för att vila eller utforska Hanoi på egen hand.

​- Transport: 45 minuter med bil

Etapper:
Hanoi
Boende
Delano: Hanoi)

Dag 2: Koppla av i Hanoi. Nattåg till Lao Cai

Efter en god frukost på ert hotell, kan ni idag passa på att koppla av och lära känna omgivningen i Hanoi. Använd dagen till att vandra runt i staden och se på sevärdheter, eller shoppa eller bara koppla av i någon grönskande park. Passa även på att besöka någon av stadens många färgstarka marknader, som även är utmärkta platser för att avnjuta välsmakande vietnamesisk gatumat. Klockan 21:00 kommer ni att hämtas vid hotellet och bli körda till järnvägsstationen, för att ta nattåget som avgår 22:00 till Lao Cai, vilket ligger nära kinesiska gränsen. Restiden med nattåget är cirka 9 timmar.

​- Måltider: Frukost

- ​Transport/boende: 9 timmar med nattåg

Etapper:
Hanoi, Lào Cai

Dag 3: Vandring och besök 4 folkstammar i bergen

Efter en välsmakande frukost på ert hotell, så kommer er guide att köra er till vackra Hoang Lien nationalpark. Längs vägen kommer ni att kunna se stora risterrasser, majestätiska berg och norra Vietnams vackra landskap. Er guide kommer sedan att introducera er till den största minoritetsgruppen i detta område, nämligen Hmong-folket, kända för deras färgglada kläder och unika silversmycken. Under vandringen, som sker på en bra stig under några timmar, kommer ni ha massvis med tid för att lära känna deras historia och traditionella sedvänjor.

Efteråt fortsätter ni djupare in i dalen för att korsa den vackra floden Muong Bo, innan ni når byn Tanh Phu där Tay-folket bor och lever. Ni kommer att se en stor skillnad gentemot Hmong folket, då Tay bär ljusare färger på kläderna som är gjorda av silke. Er lunch kommer att serveras på en lokal restaurang, med utsikt över de vackra risterasserna.

Efter lunch fortsätter vi turen genom den lilla byn My Son, som är hem för Xa Pho-folket. Denna folkstam är den minsta minoritetsgruppen i området Sapa.. På eftermiddagen åker ni vidare till den avlägsna och tysta byn Red Dao, där ni kommer att checka in på hotellet Nam Cang Riverside Lodge.. Då ni har checkat in på ert hotell kan ni välja att utforska byn eller koppla av nära floden.

- Måltider: Frukost, lunch och middag

- ​Program: Vandring 5-6 timmar totalt. Besök de etniska folkgrupperna Hmong, Tay och Xa Pho

Etapper:
Lào Cai, Red Dao, Nậm Cang Hai
Boende
Nam Cang Riverside Lodge : Nậm Cang Hai)

Dag 4: Koppla av eller utforska den natursköna omgivningen

Njut av en god frukost på ert hotell. Efter en lång gårdag, så kan ni idag antingen välja att bara koppla av eller utforska nationalparken på egen hand.

​- Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Red Dao, Nậm Cang Hai
Boende
Nam Cang Riverside Lodge : Nậm Cang Hai)

Dag 5: Från flodstranden till Topas Ecolodge

Ännu en dag i naturen! Dagen startar med en utsökt frukost som serveras endast några meter bort från floden. Morgonen är er, att tillbringa som ni vill, på egen hand.. Ni har några alternativ, såsom att besöka en stor silversmedja; lära sig hur man gör Red Dao traditionellt skrivpapper, prova er skicklighet på broderier - som kvinnorna i Red Dao är kända för; leka med de söta och nyfikna barnen, eller varför inte ta ett svalkande dopp i floden.

Efter att ni har checkat ut från ert boende och sagt hejdå till de vänliga byborna, så kommer ni ha en kort transfer till hotellet Topas Ecolodge. Där äter ni även en god lunch, medan ni njuter av en häpnadsväckande utsikt över bergen och de många risterasserna. Efter lunch kommer ni att promenera till den närliggande byn Lech, där Red Dao-folket bor och lever. Kvinnorna här bär några av de mest färgglada dräkterna som finns bland Vietnams etniska grupper. Efteråt går vi tillbaka till Topas Ecolodge, och ni kan spendera resten av dagen som ni önskar.

- ​Måltider: Frukost och lunchProgram: Promenad, 30 min, till den närliggande byn Lech.

Etapper:
Topas Ecolodge
Boende
Topas ecolodge: Topas Ecolodge)

Dag 6: Besök en lokal etnisk marknad

Njut av en god frukost på ert hotell. Sedan kommer ni att hämtas vid hotellet, för att göra en utfärd på bergsvägar med mycket vacker utsikt, till en av de lokala marknaderna. Tillbringa morgonen med att se på aktiviteterna på den etniska lokala marknaden och njut av den festliga atmosfären. Resten av dagen är fri, för att koppla av och tillbringa som ni vill på egen hand.

​- Måltider: Frukost och lunch
- Program: Halvdagsutflykt, längs bergsvägar med vacker utsikt, till lokal etnisk marknad

Etapper:
Topas Ecolodge
Boende
Topas ecolodge: Topas Ecolodge)

Dag 7: Vandra i Bac Ha

Avnjut en välsmakande frukost på ert hotell. På morgonen kan ni antingen koppla av eller utforska omgivningen på egen hand. Efter lunch på hotellet kommer ni att hämtas för transfer till Bac Ha och checka in på hotellet Ngan Nga Guesthouse. Körtiden är cirka 4½ timme. Därefter kommer ni att vandra och utforska Ban Pho-dalen, där Flower Hmong, Tay och Nung-folken bor. Det finns olika vandringsturer som tar allt från 1.5 timme till 3 timmar, så diskutera först med ert guide och bestäm er sedan för vilken som passar er bäst. Avsluta er dag i Bac Ha och tillbringa natten där.

- Program: Vandring i Ban Pho-dalen, besök Flower Hmong, Tay och Nung-folken

- Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Bắc Hà, Topas Ecolodge
Boende
Topas ecolodge: Topas Ecolodge)

Dag 8: Utforska Bac Ha

Njut av en god frukost på ert hotell. På morgonen kommer ni ha möjlighet att utforska staden Bac Ha. Sedan kommer ni att hämtas vid ert hotell för en utflykt till omgivande byar. I Na Lo byn bor Tay folket och vid Thai Giang Pho bor Flower Hmong folket, vilka ni kommer få möjlighet att träffa. Passa på att ta foton idag, då ni kommer se trädgårdar fyllda med vackra orkidéer och andra blommor och frukter. Ni åker sedan med häst och vagn för att fortsätta till palatset Hoang A Tuong  där kungen av Hmong folket en gång levde. Han tillhörde den etniska gruppen Tay och fick, med stöd av de franska kolonialistiska härskarna, styra över regionen.

Utforska palatset för att se sammansmältningen av kinesisk och fransk arkitektur. Här finns även bilder där folket beskrev hur det var att leva i denna region. Nästa stopp är ett besök i Na Kheo byn och Nung folket, innan ni återvänder till stan för övernattning.

​- Transport: 30 minuter med bil

- Program: Utflykt till omgivande byar, bebodda av Flower Hmong, Tay och Nung-folken. Åk med häst och vagn för att besöka palatset Hoang A Thong..

- Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Bắc Hà, Topas Ecolodge
Boende
Topas ecolodge: Topas Ecolodge)

Dag 9: Mot Pan Hou byn

Njut av en välsmakande frukost på ert hotell. Denna morgon kommer ni att köra genom en avlägsen del av regionen Bac Ha, som är känd för sitt spektakulära landskap och unika levnadssätt hos Flower Hmong och Phu La- folken. Njut av en 2 timmars vandring på morgonen, från Pa Chu Ty 1-byn till Pa Chu Ty 2-byn. Efteråt kommer ni äta lunch i en liten stad som heter Xin Man, följt av en 3 timmars bilresa till Pan Hou byn i Thong Nguyen, där ni kommer att övernatta på hotellet Pan Huo Ecolodge. Resten av dagen kan ni tillbringa som ni vill, varför inte vandra runt den närliggande byn och utforska mer? För en extra kostnad har ni möjlighet att bada örtbad i Pan Hou.

​- Program: Transfer till Pan Hou. 2 timmars vandring på morgonen..

- Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Pan Hou
Boende
Pan Hou Village: Pan Hou)

Dag 10: Utforska Pan Hou på egen hand

Avnjut en god frukost på ditt hotell. Sedan har ni en fri dag till ert förfogande att spendera på egen hand. Passa på att utforska byn eller ta ett örtbad i Pan Hou (för en extra kostnad), eller bara koppla av.

​- Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Pan Hou
Boende
Pan Hou Village: Pan Hou)

Dag 11: Resan fortsätter till Ba Be nationalpark

Idag kommer vi att köra till Ba Be Nationalpark där ni kommer passera Bao Lac. Körtiden är omkring 5 timmar. På vägen kommer ni få möjlighet att besöka byarna San Chay och Zao Tien. Omkring klockan 17 på eftermiddagen anländer ni till Ba Be Nationalpark, där ni kommer övernatta hemma hos en Tay familj, vilket i sig är en väldigt givande upplevelse.

​- Måltider: Frukost och lunch

- Transport: 5 timmar med bil

- Boende: Hemma hos en familj av Tay-folket

Etapper:
Ba Be

Dag 12: Njut av Ba Be-skogen

Börja er morgon med frukost hemma hos värdfamiljen och njut av den vackra omgivningen. På förmiddagen har ni några timmar fri tid som ni kan tillbringa hur ni vill på egen hand. Efter lunch kommer ni att hämtas för en utflykt till Ba Be-skogen, där ni kommer att få se spektakulära floder, djupa dalar, grottor och kalkstensberg. På vägen kommer ni besöka en annan by som heter Pac Ngoi, som har bevarat sina traditionella trähus. Ni kommer sedan att besöka Hua Ma grottan, som innehåller tusentals stalaktiter och kolumner. En riktigt fartfylld dag med många nya minnen!

- Måltider: Frukost och lunch

- Program: Halvdagsutfärd till Ba Be-skogen. Besök byn Pac Ngoi och grottan Hua Ma.. - Boende: Hemma hos en familj av Tay-folket.

Etapper:
Ba Be

Dag 13: Fri dag i Ba Be nationalpark

Njut av en välsmakande frukost hemma hos er värdfamilj. Idag kan ni välja att utforska Ba Be Nationalpark på egen hand eller bara koppla av.

​- Boende: Hemma hos en familj av Tay-folket.

- Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Ba Be

Dag 14: Båttur på Ba Be sjön och sedan tillbaka till Hanoi

Avnjut en god frukost hemma hos er värdfamilj. Efter frukost kommer denna dag att börja med en kort promenad till piren, där ni kommer att gå ombord på båten som tar er över Ba Be sjön, den största naturliga sjön i bergstrakterna i hela Indokina. Sjön är omgiven av höga berg med urskog. Ni kommer att få se den otroliga Puong-grottan på vägen. På andra sidan sjön stiger ni av båten och sedan kommer ni att åka till Cho Ra, där ni får avnjuta en god  lunch. Sedan reser ni vidare till Hanoi och checkar in på Delano Hotel.

​- Måltider: Frukost och lunch

- Program: Båtfärd över Ba Be-sjön ca 3-4 timmar, ni kommer att se Puong-grottan på vägen

Etapper:
Ba Be, Hanoi
Boende
Delano: Hanoi)

Dag 15: Hejdå Hanoi

Efter att ni avnjutit en god frukost på ert hotell, är det idag dags att säga hejdå till Hanoi och flyga hem till Sverige. Ni kan tillbringa morgonen hur ni vill på egen hand, fram till det är dags för transfer till flygplatsen som tar ca 45 minuter. Vi hoppas att ni har haft en fantastisk resa med oss!

Etapper:
Hanoi

Hanoi Lào Cai Red Dao Nậm Cang Hai Topas Ecolodge Bắc Hà Pan Hou Ba Be

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 8 410 kr / 15 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax4 Pax6 PaxSupplement för extra personer
Pris per person, 3 stjärnor (1. maj - 30. september)12 490 kr9 450 kr8 410 kr1 800 kr
Pris per person 3 stjärnor (1. februari - 30. april + 1. oktober - 20. december)13 120 kr9 920 kr8 820 kr1 900 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Alla transfers och transporter
 • Erfarna engelsktalande guider
 • Alla hotell och boenden som anges i programmet
 • Alla aktiviteter och inträden som anges i programmet
 • Alla måltider som anges i programmet
 • Skatt

I priset ingår inte

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Dricks och personliga utgifter som inte anges i programmet

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Vietnam (6)

Fler reseidéer