Ring oss! Vi har öppet 9:30 - 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:30 - 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Vietnam

Din skräddarsydda rundresa i Vietnam
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Vietnam som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Klassiska sevärdheter
En lyxig resa från norr till söder med sol och bad
Ca. 15 Dagar från 11 990 kr
 • Lyx och charm
Kulturella höjdpunkter och strandlyx
Ca. 14 Dagar från 24 870 kr
 • Annorlunda & genuint
Hill Tribes Of Northern Vietnam
Ca. 10 Dagar från 6 620 kr
kombinera
 • Annorlunda & genuint
From Halong Bay to Angkor Wat
Ca. 10 Dagar från 15 740 kr
 • Klassiska sevärdheter
Mekong Delta Discovery
Ca. 8 Dagar från 6 010 kr
 • Lyx och charm
Classic Luxury Tour
Ca. 16 Dagar från 26 690 kr
 • Lyx och charm
Luxury Tour - Culture and Heritage
Ca. 11 Dagar från 33 620 kr
 • Klassiska sevärdheter
Classic Tour
Ca. 16 Dagar från 18 840 kr
 • Klassiska sevärdheter
National Parks and Wild Life
Ca. 21 Dagar från 32 640 kr
 • Annorlunda & genuint
History, Heritage, and Local Cuisine
Ca. 14 Dagar från 15 390 kr
 • Sport & äventyr
Tour the Countryside and Explore the Cities
Ca. 14 Dagar från 16 910 kr
 • Annorlunda & genuint
Local Culture and Lifestyle
Ca. 14 Dagar från 14 920 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa

Vid sydostasiens kust, granne med Kambodja, Laos och Kina ligger Vietnam - ett land som präglats av krig och isolering för att sedan öppnas upp och bli en av världens mest besökta resmål. Under en rundresa i Vietnam får du uppleva dimtäckta gröna berg, historiska tempel och fantastisk god mat - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av.

Vill du ha pulserande storstadsliv eller kanske orörda ö paradis? Vietnam har båda och det är därför möjligt att kombinera storstad med sol & bad under en resa till Vietnam. Upplev Vietnams huvudstad Hanoi på cykel, strosa runt på marknader där lokalbefolkningen säljer lokalproducerade varor eller besök ett av alla Hanois museum. Eller så kan du uppleva det myllrande folklivet i storstaden Ho Chni Min som är en smältdegel av moderna skyskrapor, historiska tempel och koloniala byggnader - och framförallt mängder av mopeder! Annars kan du ge dig av på en båttur bland Vietnams alla vackra öar. Möt lokalbefolkningen när de är ute och fiskar sin middag, se skolor som flyter på vattnet eller bada i kristallklart vatten i gömda grottor. Att resa till Vietnam med barn är en strålande idé, tillsammans kan ni upptäcka landets flora och fauna, besöka någon av de många nöjesparkerna eller sola och bada vid kusten. Reser du på egen hand kan du vara helt lugn, Vietnam är mycket säkert. Vad du vill göra är upp till dig men när du bokar din resa via Evaneos är det bara du som bestämmer. Nedan har vi samlat våra tips för att du skall få ut det mesta av din Vietnam resa. 

Vad ska man se och göra i Vietnam?

Sevärdheter

Vietnam är rikt på fascinerande kulturella upplevelser, magiskt vacker natur och pulserande storstäder. Våra agenter hjälper dig att hitta det bästa:

 • Halongbukten: Den berömda Halongbukten bjuder på ett verkligt drömlikt landskap med branta gröna klippor som skjuter upp ur havet. En kryssning ut bland dessa tusentals små öar är ett verkligt måste!
 • Staden Hue: Ett intressant stopp på din rundresa i Vietnam är den gamla huvudstaden Hue, vars historiska centrum utgörs av tre delar. Det yttersta lagret av staden är en fästning, följt av den kejserliga staden som var öppen för allmänheten och sist den hemliga lilla staden som var härskarens och hans hundra hustrurs domän.
 • Staden Hai Ann: Ta dig vidare söderut längs kusten till färgstarka världsarvsstaden Hai Ann, tidigare känd som Faifo. Under 1400-talet var Hai Ann en av de största handelsstäderna i södra Asien och fylld av europeiska, japanska och kinesiska handelsmän.

Vad kan man göra i Vietnam?

I Vietnam finns det massor att se och göra. Våra experter har delat med sig av sina bästa tips:

 • Cykeltaxi: Ta en cykeltaxi i myllrande huvudstaden Hanoi och se sjöar, gamla kvarter och arkitektur. Missa inte det konfucianska templet "Litteraturtemplet"
 • Paddla kajak: Ta dig till Hanoi Bay och paddla bland alla grottor!
 • Underjordiska tunnlar: Utanför Ho Chni Min kan du besöka de underjordiska tunnlarna som användes av soldater under Vietnam kriget - En otroligt häftig upplevelse.

När är bästa tiden att resa till Vietnam?

Den bästa perioden är under torrperioden, som sträcker sig mellan oktober och april. Märk väl att det finns stora klimatskillnader mellan landets norra och södra del. I norra Vietnam är vintrarna förhållandevis kalla och ofta dimmiga, medan södra delen av landet är fuktigt och hett under större delen av året. För en resa till norra Vietnam är månaderna september till november de allra bästa, då temperaturen är mycket behaglig. Södra Vietnam är att föredra mellan december och april.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att åka till Vietnam?

Resenärer som åker med svenskt pass är undantagna kravet på visum under de första 15 dagarna i Vietnam. För alla resor längre än 15 dagar måste man ansöka om visum. Mer information om hur du går tillväga för att söka visum i Vietnam hittar du via Vietnams ambassad http://www.vietnamemb.se/en/service/visa.html.

Andra länder som du kanske gillar