Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Vietnam

Din rundresa i Vietnam skräddarsydd för dig
Den perfekta resan där du upplever mer, skapad av en lokal expert!
Skicka in en förfrågan gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Som par
under
Avgångsdatum
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Gör det mesta av din resa i Vietnam
Planera och boka med en expert!

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Per person
15 250 kr
Annorlunda & genuint Cirka 10 Dagar
Per person
6 410 kr
Annorlunda & genuint Cirka 10 Dagar
Per person
5 830 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 8 Dagar
Per person
25 860 kr
Lyx och charm Cirka 16 Dagar
Per person
32 590 kr
Lyx och charm Cirka 11 Dagar
Per person
18 260 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 16 Dagar
Per person
31 630 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 21 Dagar
Per person
14 920 kr
Annorlunda & genuint Cirka 14 Dagar
Per person
16 390 kr
Sport & äventyr Cirka 14 Dagar
Per person
14 470 kr
Annorlunda & genuint Cirka 14 Dagar
Per person
33 860 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 25 Dagar
Per person
21 950 kr
Sport & äventyr Cirka 20 Dagar
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Se och göra

Vid Sydostasien kust, granne med Kambodja, Laos och Kina ligger Vietnam –  ett land som präglats av krig och isolering för att sedan öppnas upp och bli en av världens mest besökta resmål. Våra professionella reseexperter bor och lever i Vietnam och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Dimtäckta gröna berg, historiska tempel och fantastisk mat – här finns jättemycket att se och uppleva beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Vietnam, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta tropiska paradis - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man se i Vietnam?

Vietnam är rikt på fascinerande kulturella upplevelser, magiskt vacker natur och pulserande storstäder. Våra agenter hjälper sina resenärer att hitta det bästa:

  • Den berömda Halongbukten bjuder på ett verkligt drömlikt landskap med branta gröna klippor som skjuter upp ur havet. En kryssning ut bland dessa tusentals små öar är ett verkligt måste!
  • Ta en cykeltaxi i myllrande huvudstaden Hanoi och se sjöar, gamla kvarter och arkitektur. Missa inte det konfucianska templet "Litteraturtemplet".
  • Ett intressant stopp på din rundresa i Vietnam är den gamla huvudstaden Hue, vars historiska centrum utgörs av tre delar. Det yttersta lagret av staden är en fästning, följt av den kejserliga staden som var öppen för allmänheten och sist den hemliga lilla staden som var härskarens och hans hundra hustrurs domän.
  • Ta dig vidare söderut längs kusten till färgstarka världsarvsstaden Hai Ann, tidigare känd som Faifo. Under 1400-talet var Hai Ann en av de största handelsstäderna i södra Asien och fylld av europeiska, japanska och kinesiska handelsmän.

Vad kan man göra i Vietnam?

Uppleva det myllrande folklivet i storstaden Ho Chni Min som är en smältdegel av moderna skyskrapor, historiska tempel och koloniala byggnader - och framförallt mängder av mopeder! På Evaneos är favoriten Cholon-distriktet där de livliga gatorna kantas av affärer och pagodas. Eller lämna storstaden för mer sportiga aktiviteter som forsränning eller vandring i gröna skogar. Att resa till Vietnam med barn är en strålande idé, tillsammans kan ni upptäcka landets flora och fauna, besöka någon av de många nöjesparkerna eller sola och bada vid kusten. Reser du på egen hand kan du vara helt lugn, Vietnam är mycket säkert. Låt dig svepas med av den smakrika lokala maten, beundra de vackra risterasserna eller ta en kryssning på den imponerande Mekongfloden. Eller varför inte kombinera din Vietnamresa med grannen Kambodja?

När ska man åka till Vietnam?

Den bästa perioden är under torrperioden, som sträcker sig mellan oktober och april. Märk väl att det finns stora klimatskillnader mellan landets norra och södra del. I norra Vietnam är vintrarna förhållandevis kalla och ofta dimmiga, medan södra delen av landet är fuktigt och hett under större delen av året. För en resa till norra Vietnam är månaderna september till november de allra bästa, då temperaturen är mycket behaglig. Södra Vietnam är att föredra mellan december och april.

Behöver man ett visum för att åka till Vietnam?

Resenärer som åker med svenskt pass är undantagna kravet på visum under de första 15 dagarna i Vietnam. För alla resor längre än 15 dagar måste man ansöka om visum. Mer information om hur du går tillväga för att söka visum i Vietnam hittar du via Vietnams ambassad http://www.vietnamemb.se/en/service/visa.html.

Andra länder som du kanske gillar