Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Vietnam

Din rundresa i Vietnam skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Vietnam

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.
Din lokala expert förbereder idéer för att kunna hjälpa dig att planera din resa
Du kan kontakta researrangören för att skapa en resa tillsammans.

Varför ska man resa till Vietnam?

Missa inte Vietnam! Ett land som erbjuder mycket mer än de klichéer man ofta associerar detta resmål med: vårrullar, rishattar och axelok med flätade korgar. På din resa hit med Evaneos har du möjlighet att uppleva det sanna Vietnam långt bortom de vanliga turiststråken. I Hanoi kan du besöka fantastiska konstgallerier och Saigon är en sprudlande stad full av sevärdheter. Landskapet består av berg och platåer som bryts av två stora floder: Röda f...

Missa inte Vietnam! Ett land som erbjuder mycket mer än de klichéer man ofta associerar detta resmål med: vårrullar, rishattar och axelok med flätade korgar. På din resa hit med Evaneos har du möjlighet att uppleva det sanna Vietnam långt bortom de vanliga turiststråken. I Hanoi kan du besöka fantastiska konstgallerier och Saigon är en sprudlande stad full av sevärdheter. Landskapet består av berg och platåer som bryts av två stora floder: Röda floden i norr och "flodernas moder", Mekongfloden i söder. Dalarna längs den Röda floden och det häftiga Mekongdeltat bjuder på vackra vyer och i det tropiska klimatet grönskar risodlingarna.


Evaneos samarbetar med ett antal noggrant utvalda researrangörer i Vietnam.  Här arbetar reseexperter som kan hjälpa dig att planera och boka din resa. Reseexperterna skaparrundresor som är helt skräddarsyddaefter dig som resenär.


Vi har alla olika intressen och när man tänker efter kommer man rätt snabbt fram till att allt inte passar alla. Vill du ligga mest på stranden eller uppleva historia och kultur, eller kanske en blandning? Är du intresserad av matlagning? Vill du bo hemma hos en vietnamesisk familj en dag eller på ett 5-stjärnigt hotell?


Vad man gillar, ens budget, vilka man reser med och hur länge man är borta påverkar ens resa. Med Evaneos får du en resa som passar just dig och du kan resa själv, som par, med familj eller med vänner och bekanta.


Genom sin kunskap ochlokala expertisskapar den lokala reseexperten en rundresa där du verkligen får chansen attuppleva det riktiga Vietnam. De vet hur man planerar en resa där varje resenärfår ut det mesta av sin semester!

Se mer
Ta del av vår resguide

Bästa tiden att åka till Vietnam

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Mer information

Omdömen från våra resenärer som rest till Vietnam

4.6/5
7 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Vietnam

Vid sydostasiens kust, granne med Kambodja, Laos och Kina ligger Vietnam - ett land som präglats av krig och isolering för att sedan öppnas upp och bli en av världens mest besökta resmål. Under en rundresa i Vietnam får du uppleva dimtäckta gröna berg, historiska tempel och fantastisk god mat - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av.

Vill du ha pulserande storstadsliv eller kanske orörda ö-paradis? Vietnam har både och vilket gör det möjligt att kombinera storstad med sol & bad under en resa till Vietnam. Upplev Vietnams huvudstad Hanoi på cykel, strosa runt på marknader där lokalbefolkningen säljer lokalproducerade varor eller besök ett av alla Hanois museum. Eller så kan du uppleva det myllrande folklivet i storstaden Ho Chni Min som är en smältdegel av moderna skyskrapor, historiska tempel och koloniala byggnader - och framförallt mängder av mopeder! Annars kan du ge dig av på en båttur bland Vietnams alla vackra öar. Möt lokalbefolkningen när de är ute och fiskar sin middag, se skolor som flyter på vattnet eller bada i kristallklart vatten i gömda grottor. Att resa till Vietnam med barn är en strålande idé, tillsammans kan ni upptäcka landets flora och fauna, besöka någon av de många nöjesparkerna eller sola och bada vid kusten. Reser du på egen hand kan du vara helt lugn, Vietnam är mycket säkert. Vad du vill göra är upp till dig men när du bokar din resa via Evaneos är det bara du som bestämmer. Nedan har vi samlat våra tips för att du skall få ut det mesta av din Vietnam resa. 

Vad ska man se och göra i Vietnam?

Sevärdheter

Vietnam är rikt på fascinerande kulturella upplevelser, magiskt vacker natur och pulserande storstäder. Våra reseexperter hjälper dig att hitta det bästa:

  • Halongbukten: Den berömda Halongbukten bjuder på ett verkligt drömlikt landskap med branta gröna klippor som skjuter upp ur havet. En kryssning ut bland dessa tusentals små öar är ett verkligt måste!
  • Staden Hue: Ett intressant stopp pådin rundresa i Vietnam är den gamla huvudstaden Hue, vars historiska centrum utgörs av tre delar. Det yttersta lagret av staden är en fästning, följt av den kejserliga staden som var öppen för allmänheten och sist den hemliga lilla staden som var härskarens och hans hundra hustrurs domän.
  • Staden Hai Ann: Ta dig vidare söderut längs kusten till färgstarka världsarvsstaden Hai Ann, tidigare känd som Faifo. Under 1400-talet var Hai Ann en av de största handelsstäderna i södra Asien och fylld av europeiska, japanska och kinesiska handelsmän.

Vad kan man göra i Vietnam?

I Vietnam finns det massor att se och göra. Våra experter har delat med sig av sina bästa tips:

  • Cykeltaxi: Ta en cykeltaxi i myllrande huvudstaden Hanoi och se sjöar, gamla kvarter och arkitektur. Missa inte det konfucianska templet "Litteraturtemplet"
  • Paddla kajak: Ta dig till Hanoi Bay och paddla bland alla grottor!
  • Underjordiska tunnlar: Utanför Ho Chni Min kan du besöka de underjordiska tunnlarna som användes av soldater under Vietnam kriget - En otroligt häftig upplevelse.

När är bästa tiden att resa till Vietnam?

Den bästa perioden är under torrperioden, som sträcker sig mellan oktober och april. Märk väl att det finns stora klimatskillnader mellan landets norra och södra del. I norra Vietnam är vintrarna förhållandevis kalla och ofta dimmiga, medan södra delen av landet är fuktigt och hett under större delen av året. För en resa till norra Vietnam är månaderna september till november de allra bästa, då temperaturen är mycket behaglig. Södra Vietnam är att föredra mellan december och april.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att åka till Vietnam?

Resenärer som åker med svenskt pass är undantagna kravet på visum under de första 15 dagarna i Vietnam. För alla resor längre än 15 dagar måste man ansöka om visum. Mer information om hur du går tillväga för att söka visum i Vietnam hittar du via Vietnams ambassad http://www.vietnamemb.se/en/service/visa.html.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage