Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Venezuela

Din rundresa i Venezuela skapad av en lokal researrangör
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Venezuela

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Venezuela?

Venezuela eller ”Lilla Venedig” är det namn landet fick av Italienarna när de kom hit på 1500talet. Här kommer du slås av variationsrikedomen i landskapet och i de aktiviteter du kan utforska. Från vita sandstränder till lika vackra snötäckta bergstoppar, via djupa tropiska skogar och nationalparker, här kommer naturen ständigt att få dig att tappa hakan. Med sina nästan 300 mil av kuststräcka har Venezuela den längsta kusten i hela det karibiska... Venezuela eller ”Lilla Venedig” är det namn landet fick av Italienarna när de kom hit på 1500talet. Här kommer du slås av variationsrikedomen i landskapet och i de aktiviteter du kan utforska. Från vita sandstränder till lika vackra snötäckta bergstoppar, via djupa tropiska skogar och nationalparker, här kommer naturen ständigt att få dig att tappa hakan. Med sina nästan 300 mil av kuststräcka har Venezuela den längsta kusten i hela det karibiska området. Här finner du ett härligt tropiskt klimat, ljuvliga stränder och hela 72 öar med varierande landskap, som om inte nästan 300 mil kust vore nog! En verklig dröm för den som längtar till sol och bad. Men här finns mycket annat som lockar. Med sina 43 nationalparker ger landet skydd åt många hotade arter. Apor, jaguarer, sköldpaddor och anakondor lever alla i det här vildvuxna paradiset. Detta är en dröm för alla naturälskare. I landets södra ände kommer den som längtar efter härliga vandringsleder att få sitt lystmäte, bland bergiga landskap där vackra vattenfall dyker upp varstans. Oavsett vilken sorts resenär du är kommer du garantera att hitta något för att locka dig här! Se mer

Börja planera din resa i Venezuela

Upptäck Venezuela med Evaneos

Evaneos samarbetar med ett antal noggrant utvalda resebyråer i Venezuela som kan hjälpa dig med att planera och boka din resa. Dessa lokal resebyråer skapar rundresor som är 100% skräddarsydda efter dig som resenär och du kan resa själv, som par, med familj eller med vänner och bekanta.

Med hjälp av sin kunskap och lokala expertis skapar den lokala experten en rundresa där du verkligen får chansen att uppleva det riktiga Venezuela. De vet hur man planerar en resa där varje resenär får ut det mesta av sin semester.

För att du ska kunna komma igång och skapa just din drömresa har våra lokala reseexperter skapat förslag på rundresor som du hittar här. Låt dig inspireras - men kom ihåg att allt går att anpassa efter dig!

Så går det till att boka en resa via Evanoes

  • Kom i kontakt med en lokala experten från en av våra resebyråer genom att fylla i vårt formulär. Klicka på "börja planera din resa" eller "bokningsförfrågan".
  • Den engelsktalande, lokala experten kontaktar dig via mail och skickar över ett förslag anpassat efter dig. 
  • Du diskuterar med den lokala experten tills du har ett reseförslag som passar dig perfekt.
  • Om du vill gå vidare och boka din resa skickar experten dig en betalningslänk så att du säkert och smidigt kan betala din resa online via Evaneos betalningsplatform 

Det är gratis och kostnadsfritt att skicka in en förfrågan och diskutera med den lokala experten, du betalar när/om du är nöjd och vill gå vidare. 

När man bokar med en lokal resebyrå via Evaneos tar man del av vår resegaranti och vi garanterar ens resa, så att man kan resa tryggt! 

Vi finns här om du har frågor eller funderingar per mail Kontakta@evaneos.se eller på telefon 08 44 63 28 19. 


En guid till Venezuela

Efter dina långa resa till Venezuela kommer du bara längta efter en sak, att få upptäcka detta förvånande och vackra land! Vad skulle kunna vara härligare än att dyka rakt ned i det turkosa vattnet längs den karibiska kusten eller strosa långsamt på en milslång kritvit sandstrand? Från kakaoplantagen till den söta fiskebyn Choroni och vidare via öde öar omgivna av orörda korallrev, här kommer du känna dig som i en annan värld. Kanske stöter du till och med på en grupp delfiner!

Vill du fortsätta din rundresa i Venezuela med att upptäcka städer så föreslår vi Merida, en studentstad känd för sin dynamiska stämning. Åk upp med världens högsta linbana till toppen av berget Bolívar, den högsta punkten i hela landet. Missa inte heller att utforska de färgglada gatorna i Ciudad Bolívar. Dess historiska center kommer visa dig den oersättliga roll som Venezuelas ”befriare”, Simon Bolívar haft för landet och hade för dess frigörelse.

Avsluta din resa med att få en smak av Venezuela, lokalt kaffe och choklad. Längtar du istället för pulshöjande upplevelser så finns här ingen brist, ett dyk i Los Roques eller forsränning på Acequiasfloden kommer ge dig den adrenalinkick du söker.

Andra länder som du kanske gillar

Mon projet de voyage i Venezuela