Ring oss! Vi har öppet 9:30 - 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:30 - 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till USA

Din skräddarsydda rundresa i USA
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till USA som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
  • Annorlunda & genuint
Music and Heritage
Ca. 20 Dagar från 26 460 kr
  • Klassiska sevärdheter
The West in all its glory
Ca. 18 Dagar från 20 040 kr
  • Annorlunda & genuint
The magnificent Pacific Coast
Ca. 23 Dagar
  • Klassiska sevärdheter
Alpine Wonders of Yellowstone and Grand Teton – Small Group Tour (20 Guests Maximum)
Ca. 7 Dagar från 34 740 kr
  • Klassiska sevärdheter
Two sides of New York
Ca. 7 Dagar från 12 590 kr
  • Lyx och charm
Living That Florida Life Getaway
Ca. 7 Dagar från 13 030 kr

Börja planera din resa

Amerikas förenta stater, mer känt som USA, ligger i Nordamerika bara en flygresa över Atlanten från oss i Sverige. Många drömmer om att resa till USA då det sägs vara möjligheternas land. USA är ett enormt land med hela 50 delstater som alla har något eget och unikt att erbjuda för alla. Oavsett om du är ute efter sol & bad, nöjesfält i Orlando, musikaler i New York eller se klippiga bergen i Colorado - så hittar du garanterat massa att se och göra.

Ett bra sätt att uppleva USA på är att hyra en bil och göra en roadtrip! Du behöver inte göra den klassiska highway 1 roadtripen utan du väljer helt själv vart du vill åka. Är du kanske sugen på att starta resan i Orlando med nöjesfält och avsluta resan på Ernest Hemingways bar i Key West? Eller är du mer intresserad av att bila längst kusten och testa på surfing i Kalifornien? Vad du vill göra är upp till dig och när du bokar din resa via oss på Evaneos är det bara du som bestämmer.  Nedan har vi samlat våra bästa tips för att du skall få en lyckad USA resa. 

Vad kan man göra i USA?

Vill du resa genom drömmarnas land? Från kust till kust med start på östkusten i metropolen New York till avslappnade San Francisco på västkusten? Eller varför inte börja resan i norr med isbjörnarna i Alaska till paradisstränderna i Key West på sydspetsen? Här finns massor att uppleva - oavsett om du vill göra en kortare weekendresa eller om du vill vara borta en längre tid och resa tvärs över landet. Våra reseexperter delar med sig av sina bästa tips:

Upptäck New York

“I want to be a part of it, New York, New York”. Ja, vi kan inte annat än att instämma med Frank Sinatra - vem vill inte vara en del av Städernas stad? Med sina trendiga distrikt, otaliga gallerier och museum och framförallt den surrealistiska känslan av att befinna sig precis där det händer, i världens mittpunkt. Här finns även barer och restauranger i världsklass. En favorit är den mysiga bistron Minetta Tavern med sina röda sammetsgardiner och schackrutigt golv, i hjärtat av bohemiska Greenwich Village. I New York kommer du uppleva en helt unik kultur, präglad av både det amerikanska och det europeiska och en verkligt kosmopolitisk stämning. Här finns helt enkelt allt och staden är helt klart värd resan över Atlanten bara för sin egen skull. 

Södra USA

Countryns hemstad Nashville andas musik och passion. Här känner man elektriciteten i luften. Promenera bland neonljusen på Lower Broadway, lyssna på bluegrass i en skogsglänta och dansa till Honky tonk i en murrig bar. Res sedan vidare i den amerikanska södern till Texas, meckat för cowboys. Se hårt arbetande cowboys rida genom den öppna prärien. Upplev sedan den trendiga storstaden Austin. Här gömmer sig restaurangen Kerlin BBQ som sägs servera världens godaste barbecue. Missa inte heller familjevänliga Florida med dess vackra stränder eller Louisiana med sin fascinerande historia och franska accent och jazzens födelseort New Orleans.

Hyr en bil och åk på roadtrip

Detta är bilens sanna hemland. Kör mot Boston och känn den brittiska andan som vilar över staden eller ta dig till Philadelphia där du kan upptäcka allt om de Förenta staternas historia. Missa inte att ta dig längre in till landets mitt. Du kommer med stor sannolikhet älska Chicago för dess innovativa pionjäranda. Följ den makalösa Route 66 som sträcker sig över 400 mil och går genom legendariska platser som Saint Louis och New Mexico. Du kommer att häpnas över grottorna i South Dakota, Jewel Cave är världens längsta grotta med över 22 mil. Se och upptäck detta fantastiska land på din rundresa i USA!

Grand Canyon

Kanske är det den amerikanska Västern som lockar dig, du kommer älska de majestätiska landskapen här. I Arizona hittar du det makalösa Grand Canyon. Beundra hur de röda klipporna skiftar i oändligt många frågor under en soluppgång eller solnedgång. Här kommer du känna dig som om du vore i en Westernfilm, omgiven av höga röda sandstenspelare i Monument Valley.

Vill du hellre ta dig till landets absoluta gräns?

Mäktiga Alaska känns som världens ände. Staten bjuder på ett häpnadsväckande landskap med sin blandning av sjöar, höga berg och vackra skogar. Dessutom finns här ett fascinerande djurliv - se sjölejon och valar på en båttur. Längre söderut i Kalifornien är valet inte alltid enkelt mellan de många spännande aktiviteterna som finns här. Vandra i den vackra nationalparken Yosemite med dess enorma redwoodträd. Kör genom Death Valley och Mojaveöknen eller ta dig ut till kusten och kör på en av världens vackraste vägar, Coastal Pacific Highway. Föredrar du storstadens liv och rörelse rekommenderar vi Los Angeles, en stad av extravagans tillika filmindustrins hemstad. För en mer avslappnad och brokig stadsupplevelse föreslår vi grannen San Francisco som är bohemiskt avslappnat.

Behöver man ett visum för en resa till USA?

Om du ska resa längre än 90 dagar krävs ett visum. För alla som reser till USA (även kortare resor) är det obligatoriskt att ansöka elektroniskt om godkännande innan resan via ESTA som du läser mer om här.

Hur tar man sig till USA?

Många lågprisbolag resor numera från Sverige till framförallt Los Angeles och New York. Med Norwegian kan du hitta direktflyg till Los Angeles från Stockholm från cirka 3000 kr och uppåt. Du hittar resor för liknande precis till New York från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn med bolag som SAS, Icelandair och American Airlines.

Andra länder som du kanske gillar