Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman
Turkmenistan

Resor till Turkmenistan

Din rundresa i Turkmenistan skapad av en lokal researrangör
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Turkmenistan

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Turkmenistan?

Centralasiens minst besökta land, Turkmenistan, är en fröjd för den äventyrlige och för alla vandringsälskare med dess fascinerande förflutna och dess hisnande landskap. De färgglada kanjonerna, Karakoumöknen, och fotspår från dinousarer är bara några av de otroliga saker du kommer att se här. Vill du upptäcka nya kulturer? Se de urgamla städerna Konye-Ourgentch, Misrian och Merv och res tillbaka i tiden till silkesvägens storhetsdagar. Missa int... Centralasiens minst besökta land, Turkmenistan, är en fröjd för den äventyrlige och för alla vandringsälskare med dess fascinerande förflutna och dess hisnande landskap. De färgglada kanjonerna, Karakoumöknen, och fotspår från dinousarer är bara några av de otroliga saker du kommer att se här. Vill du upptäcka nya kulturer? Se de urgamla städerna Konye-Ourgentch, Misrian och Merv och res tillbaka i tiden till silkesvägens storhetsdagar. Missa inte heller månlandskapet kring Darvaza med dess gaskratrar eller möt och upplev den fascinerande lokala kulturen i Turkmenistans huvudstad Asjchabad. De vandringsintresserade kommer säkerligen älska att utforska Yangykalakanjonen, här finner du ett ökenlandskap i tusen starka färger, garanterat en upplevelse bortom det vanliga! Se mer

Börja planera din resa i Turkmenistan

Vidga dina vyer i öknen där tiden förefaller stå stilla och förbered dig på ett äventyr långt bortom det vanliga. Din resa kommer troligtvis börja med att upptäcka Turkmenistans huvudstad Asjchabad med dess museer och monument. Tillåt dig själv att bli en del av den lokala kulturen när du besöker den fantastiska söndagsmarknaden i Kashga, ta dig vidare längs med Karakoummotorvägen för att upptäcka sjön Corner och de båda majestätiska bergen Muzthag Ata och Gonger, båda med en höjd på över 7000 meter. Se de traditionella jurtorna, vandra i lokalbefolkningens fotsteg och korsa Taklamakanöknen där du kommer stöta på flertalet häftiga historiska monument. På din rundresa kommer du uppleva en fascinerande blandning av oerhörda ökenlandskap och storslagna berg och kommer att gå mellan att upptäcka landets historia och möta och komma nära dess befolkning. Uråldriga mausoleer och palats, minareterna i Konye-Ourgentch, de häpnadsväckande mångtusenåriga ruinerna av staden Merv och många andra fascinerande upptäcker kommer hålla dig fängslad under din rundresa i Turkmenistan.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage