Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman
Tibet

Resor till Tibet

Din rundresa i Tibet skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Tibet

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Tibet?

Inbäddat i Himalayas storslagna bergskedja, ligger det så kallade "världens tak”, som är ett område som är praktiskt taget oåtkomligt. Även om västvärlden är bekant med Tibet och dess invånare, är det långt ifrån alla som övervägt en resa till detta fjärran land. Föreställ dig en plats där religionen och historien är närvarande överallt och där den mäktiga och vilda naturen skapar levnadsvillkoren. Detta fascinerande land kan sägas utgöra buddhis... Inbäddat i Himalayas storslagna bergskedja, ligger det så kallade "världens tak”, som är ett område som är praktiskt taget oåtkomligt. Även om västvärlden är bekant med Tibet och dess invånare, är det långt ifrån alla som övervägt en resa till detta fjärran land. Föreställ dig en plats där religionen och historien är närvarande överallt och där den mäktiga och vilda naturen skapar levnadsvillkoren. Detta fascinerande land kan sägas utgöra buddhismens hjärta och de första tecknen på det kommer att ge dig gåshud. För att förstå Tibet måste du möta lokalbefolkningen, vars liv genomsyras av deras djupa tro och fromhet. Du måste uppleva huvudstaden Lhasa, och fördjupa dig i området Barkhor. Res upp till sjöarna, vandra över stora tibetanska landskapet, klättra upp på bergens topp och upptäck ett av de många isolerade klostren. Välkommen till Tibet, ett land med tusentals underverk. Se mer
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Tibet

Tibet är en region och historisk stat i Centralasien som sedan början av 1950-talet styrs från Peking i Kina. Här hittar du världens högsta berg, världens största cypress och buddhismens starkaste symbol - här väntar dig en helt annorlunda och spännande värld!

Ge dig ut på en andlig resa bland buddhistiska palats och kloster och vandra längs molniga berg och röda solnedgångar vid Himalaya. Ta chansen och lär dig mer om Tibets komplicerade historia och deras kamp för att bli ett självständigt land. Det är många som vill se ett fritt Tibet, en av dem är Dalai Lama som styr exilregeringen “Den centrala tibetanska administrationen”. Den olösta konflikten mellan Kina och Tibet har även resulterat i att många från ursprungsbefolkningen har flyttat till grannländerna Bhutan och Nepal. Våra reseexperter kan hjälpa dig att komma i kontakt med lokalbefolkningen som fortfarande finns kvar och som gärna berättar mer om sin annorlunda vardag! För att ge dig tips på vad du kan se & göra under din resa i Tibet, har vi samlat våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra i Tibet?

Sevärdheter

En resa i Tibet liknar inget annat. Möts av bedjande pilgrimer vid historiska tempel eller känn doften från söta jasmin blommor i gröna skogar. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Lhasa: Börja ditt äventyr i huvudstaden Lhasa. Klättra upp och besök det majestätiska världsarvslistade Potalapalatset som är beläget på en kulle och nästan 130 meter högt. Palatset är den starkaste symbolen för buddhismen, tillika Dalai Lamas vinterresidens.
  • Samye: Det stillsamma buddhistiska klostret Samye ligger inbäddat i grönska. Om du lyssnar tillräckligt noga kommer du att höra de många munkarnas böner blandas med ljudet från tibetanska klockor och horn.
  • Barkhor: Besök området Barkhor. Här kommer du hamna mitt bland pilgrimer, marknader och tibetansk färgstark arkitektur.

Vad kan man göra i Tibet?

  • Vandring: Är du en natur- och vandringsälskare föreslår vi att du vandrar till Mount Everests basläger. Att observera det högsta berget på jorden är få förunnat! Eller så kan du också vandra längs gröna fält fyllda av vita jasminblommor i Lunang Forest och se världens största cypress i Nyingchi.

När är bästa tiden att resa till Tibet?

För att undvika de allra kallaste månaderna rekommenderar vi att man reser till Tibet från April till Oktober.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Tibet?

Ja, svenska resenärer behöver visum för att besöka Tibet som ligger i Kina. Du behöver även ett särskilt inresetillstånd (Tibet Travel Permit) för att kunna resa till Tibet. Läs mer på Sveriges Ambassad Peking.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage