Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Tibet

Din unika resa i Tibet skapad av en lokal expert
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Resor till Tibet som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
EBC Easy Acclimatizing in a Group (max 9 pers)
Ca. 10 Dagarfrån12 950 kr
kombinera
Great Wall, Tibet, and the Himalayas
Ca. 13 Dagarfrån21 130 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Att resa med en lokal researrangör

Tibet är en region och historisk stat i Centralasien som sedan början av 1950-talet styrs från Peking i Kina. Våra professionella reseexperter bor och lever i Kina eller Tibet och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Världens högsta berg, världens största cypress och buddhismens starkaste symbol - här finns jättemycket att se och göra. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Tibet, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. De tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av denna historiska region - utan att missa några spännande sevärdheter!

Vad kan man göra i Tibet?

Här väntar dig en helt annan värld! Ge dig ut på en andlig resa bland buddhistiska palats och kloster och vandra längs molniga berg och röda solnedgångar vid Himalaya. Ta chansen och lär dig mer om Tibets komplicerade historia och deras kamp för att bli ett självständigt land. Det är många som vill se ett fritt Tibet, en av dem är Dalai Lama som styr exilregeringen Den centrala tibetanska administrationen. Den olösta konflikten mellan Kina och Tibet har även resulterat i att många från ursprungsbefolkningen har flyttat till grannländerna Bhutan och Nepal. Våra reseexperter kan hjälpa dig att komma i kontakt med lokalbefolkningen som fortfarande finns kvar och gärna berättar mer om sin annorlunda vardag! 

Vad kan man se i Tibet?

En resa i Tibet liknar inget annat. Möts av bedjande pilgrimer vid historiska tempel eller känn doften från söta jasminblommor i gröna skogar. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Börja ditt äventyr i huvudstaden Lhasa. Klättra upp och besök det majestätiska världsarvslistade Potalapalatset som är beläget på en kulle och nästan 130 meter högt. Palatset är den starkaste symbolen för buddhismen, tillika Dalai Lamas vinterresidens.
  • Lite längre fram, på gatorna i området Barkhor, kommer du att hamna mitt bland pilgrimer, marknader och tibetansk färgstark arkitektur.
  • Det stillsamma buddhistiska klostret Samye ligger inbäddat i grönska. Om du lyssnar tillräckligt noga kommer du att höra de många munkarnas böner blandas med ljudet från tibetanska klockor och horn.
  • Är du en natur- och vandringsälskare föreslår vi att du vandrar till Mount Everests basläger. Att observera det högsta berget på jorden är få förunnat!
  • Vandra längs gröna fält fyllda av vita jasminblommor i Lunang Forest och se världens största cypress i Nyingchi.

Behöver man ett visum för att resa till Tibet?

Ja, svenska resenärer behöver visum för att besöka Tibet som ligger i Kina. Du behöver även ett särskilt inresetillstånd (Tibet Travel Permit) för att kunna resa till Tibet. Läs mer på Sveriges Ambassad Peking.

Andra länder som du kanske gillar