Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Thailand Kultur i norr och paradisstränder i söder

 • Klassiska sevärdheter
Denna 14 dagars rundresa bjuder på en perfekt blandning av kultur och avslappning på några av Thailands alla vackra stränder. Ni startar er rundresa i Bangkok innan ni tar er vidare till Sukhothai. I Sukhothai får ni besöka enastående tempel och olika platser som är med på UNESCOs världsarvslista. Vidare kommer ni besöka en elefant farm och lära er allt om elefantens hälsa och välmående. Ni avslut...

Denna 14 dagars rundresa bjuder på en perfekt blandning av kultur och avslappning på några av Thailands alla vackra stränder. Ni startar er rundresa i Bangkok innan ni tar er vidare till Sukhothai. I Sukhothai får ni besöka enastående tempel och olika platser som är med på UNESCOs världsarvslista. Vidare kommer ni besöka en elefant farm och lära er allt om elefantens hälsa och välmående. Ni avslutar resan i Koh Chang där ni kan njuta av sol och bad på en vacker strand i några dagar.

Denna rundresa är framtagen av vår lokala reseexpert i Thailand, Tshering. Programmet är här för att inspirera och ge er tips till er kommande Thailand resa. Resan är bara ett förslag på en resa som kan bokas, men det går också att helt skräddarsy en resa från grunden. Ni bestämmer själva hur länge ni vill vara borta, vart ni vill åka och vad för aktiviteter resan skall inkludera. 

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Bangkok!

När ni anländer till Bangkok kommer ni att bli mötta och sedan blir det transfer till Hotel Sukhothai i centrala Bangkok, som tar cirka 50 minuter. Väl framme på hotellet checkar ni in och sedan är resten av dagen fri, för att vila eller utforska omgivningen på egen hand.

På eftermiddagen kommer ni att hämtas upp vid hotellet då det är dags för en båttur i Thornburikanalen som ligger i en historiska delen av Bangkok. Här får ni uppleva gamla traditionella hus på stolpar och hur lokalbefolkningen lever sina dagliga liv vid sidan av kanalen. Ni kommer även att besöka Wat Arun, ‘Gryningstemplet’, som byggdes på 1600-talet. Templet hör till Bangkoks mest kända landmärken och har fått sitt namn, då solen vid gryningen reflekteras i templets yta och ger upphov till ett regnbågsskimmer. Efter besöket vid templet kommer båten att återvända till piren, där färden startade, och sedan kommer ni att köras tillbaka till ert hotell. Kvällen är fri från aktiviteter, för att utforska Bangkok på egen hand.

- Aktivitet: Halvdagstur med båtfärd på Thornburikanalen och besök till Wat Arun

Etapper:
Bangkok
Boende
hôtel Sukhohtai: Bangkok)

Dag 2: Utflykt till Bangkoks bästa sevärdheter

Njut av en god frukost på ert hotell innan ni blir upphämtade för dagens utflykt. Idag kommer ni att besöka magnifika Grand Palace som officiellt har varit ett kungligt boende sedan 1782. Inne på palatsområdet ligger även Wat Kaew templet där ni hittar berömda Emerald Buddha. Senare på dagen fortsätter ni till Wat Pho som är ett av de äldsta, största och mest berömda templen i Bangkok. I detta tempel kan ni se en enorm staty av en vilande Buddha innan det är dags för lunch!

Efter lunchen fortsätter turen och ni kommer att besöka Wat Traimit, där ni hittar en berömd mycket stor Buddha gjord av solitt guld. Därefter väntar er sista utflykt för dagen till det magnifika Jim Thompson House som är ett museum med historiska buddhor och traditionella thailändska målningar. Efter detta besök kommer ni att bli körda tillbaka till ert hotell. Ni har sedan en fri kväll till ert förfogande, för att utforska Bangkok på egen hand.

​ - Aktivitet: Heldagstur med besök till Grand Palace, Wat Pho, Wat Traimit och Jim Thompson House

Etapper:
Bangkok
Boende
hôtel Sukhohtai: Bangkok)

Dag 3: Till staden Sukhothai, med stopp i voch Lopburi

Starta dagen med en god frukost på hotellet innan ni blir upphämtade för att fortsätta er resa mot staden Sukhothai. Ni kommer sitta i bilen i cirka 6 timmar och göra ett stopp i Thailands gamla huvudstad, Ayutthaya. Delar av den forntida staden i Ayutthaya har deklarerats som Världsarv av UNESCO år 1991 och ni kommer göra en guidad tur genom den historiska parken. Här hittar ni Wat Mahathat templet med ett berömt Buddhahuvud omgivet av grenar från ett banyanträd, Wat Ratchaburana templet med sin Khmereernas stil och Wiharn Phra Mongkhon Bopit med en imponerande buddha i brons. Efter detta är det dags för lunch och ni väljer själva vad och vart ni vill äta.

Efter lunch kommer ni att fortsätta resan, med ett stopp i Lopburi, en liten provinsstad med många forntida lämningar från samma era, inkluderande Khmerernas tempel Phra Sam Yot. I staden bor många apor som lever i harmoni med de lokala invånarna. Därefter fortsätter resan till staden Sukhothai och ni kommer att bli körda till hotellet Sukhothai Heritage resort. Efter incheckning på hotellet har ni en fri kväll, att tillbringa på egen hand.

​- Måltider: Frukost.

- Aktivitet: Besök i den historiska parken i Ayutthaya och vid Khmerernas tempel Phra Sam Yot i Lopburi

Etapper:
Ayutthaya, Sukhothai
Boende
Sukhothai Heritage Resort: Sukothai)

Dag 4: Fri dag i Sukhothai

Njut av en god frukost på hotellet. Idag har ni en fri dag till ert förfogande, för att koppla av eller utforska Sukhothai på egen hand.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Sukhothai
Boende
Sukhothai Heritage Resort: Sukothai)

Dag 5: Fri dag i Sukhothai

Idag har ni en till fri dag till ert förfogande, för att utforska Sukhothai på egen hand. Om ni vill kan ni hyra cyklar på ert hotell och upptäcka byn från sadeln.

Sukhothai har en mycket berömd historisk park, som har deklarerats som ett Världsarv av UNESCO. Det finns en hel del att se i den historiska parken, bland annat ett tjugotal forntida helgedomar som är uppförda mellan 1100- talet och 1300-talet. Wat Mahathat anses vara det mest imponerande templet i parken. Wat Chang Lom har 32 välbevarade skulpturer av elefanter, Wat Si Chum har en 15 meter hög staty av en sittande Buddha, och Wat Sa Si är mycket vackert beläget vid vattnet och anses vara en av de vackraste platserna i hela staden.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Sukhothai
Boende
Sukhothai Heritage Resort: Sukothai)

Dag 6: Ni fortsätter till staden Chiang Mai, med ett stopp i Lampang

Avnjut en tidig frukost på ert hotell innan ni blir hämtade för att fortsätta resan mot staden Chiang Mai. Ni kommer först åka bil i Cirka 3 timmar och stanna till i byn Lampang där det finns många fina byggnader i Lanna-still. Ni kommer också besöka Wat Phra Kaeo Don Tao som är ett av de vackraste templen i norra Thailand. Efteråt fortsätter resan mot Chiang Mai och ni kör i cirka 1½ timme innan ni kan checka in på ert hotell, 138 Pillars House. Kvällen är sedan fri att spendera som ni vill.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Chiang Mai, Lampang
Boende
137 Pillars House: Chiang Mai)

Dag 7: Fri dag i Chiang Mai

Njut av en god frukost på ert hotell och spendera sedan dagen på egen hand.

Chiang Mai grundades år 1294 och är med sina 131.000 invånare den största staden i norra Thailand. I staden finns över 300 tempel, många av dem i ytterst gott skick och mycket sevärda. Staden har också en stor nattmarknad samt ett nattliv med ett brett utbud - allt från många olika slags gatuartister, inklusive eldslukare, till traditionell thailändsk dans. En välbevarad forntida stadsmur beskyddar invånarna i den centrala delen av staden.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Chiang Mai
Boende
137 Pillars House: Chiang Mai)

Dag 8: Rid på en elefant

Avnjut en delikat frukost på ert hotell innan ni blir upphämtade för dagens utflykt, nämligen till Patara Elephant Farm. Ni kommer att få delta i träningen av elefanter, bland annat i en vandring för att hitta elefanterna i bushen, att ge elefanterna mat på morgonen och lära er allt om deras hälsa och uppförande. Efter det kommer ni att få rida på elefanterna, först tar ni er en titt på omgivningarna på den stora farmen och därefter beger ni er på en längre färd, uppför en backe och till ett vattenfall där ni kommer att bli bjudna på en god lunch.

Efter lunchen är det dags att bada tillsammans med elefanterna. Sedan rider ni tillbaka till elefant farmen och därifrån blir ni körda tillbaka till ert hotell. På kvällen kommer ni att hämtas upp vid hotellet för att delta i en ceremoniell middag av “Kantoke” slag, typisk för Norra Thailand. Ni kommer att få se eleganta dansare utföra en serie av folkliga historier. Färgstarkt klädda dansare från olika folkstammar, som lever i de omgivande bergen, utför därefter sina egna traditionella danser. Senare blir det transfer tillbaka till ert hotell.

- Måltider: Frukost.

​- Transport: 1 timme vardera väg!

Etapper:
Chiang Mai
Boende
137 Pillars House: Chiang Mai)

Dag 9: Fri dag i Chiang Mai

Denna dag är fri och ni kan göra vad ni själva önskar. Här kommer några förslag:

- Chiang Mai National Museum - visar regionens historia och kungadömet Lan Na.

- Chiang Mai City Arts and Cultural Center

- Tribal Museum - visar olika folkstammars historia.

- Mint Bureau of Chiang Mai or Sala Thanarak - ett museum för mynt.

Mer än 300 tempel finns, följande är några av de mest berömda:

- Wat Phra That Doi Suthep - det mest berömda templet, strax utanför staden.

- Wat Chiang Man - det äldsta templet, från 1200-talet.

- Wat Phra Singh - finns innanför stadsmurarna, från 1345.

- Wat Chedi Luang - från 1401, i Lanna-stil.

- Wat Ku Tao - från 1200-talet, med en ovanlig skålformad stupa.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Chiang Mai
Boende
137 Pillars House: Chiang Mai)

Dag 10: Flyg till ön Koh Chang

Idag blir ni upphämtade på förmiddagen vid hotellet för transfer till flygplatsen då det är dags att flyga till Koh Chang. Vid ankomsten till flygplatsen Trat kommer ni att bli mötta och sedan blir det transfer med minibuss och färja (eller speedboat) innan ni kommer fram till ön Koh Chang. Eftermiddagen är fri att spendera som ni vill och ni kan därför utforska Koh Chang på egen hand.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Koh Chang
Boende
Santhiya Tree Koh Chang Resort: Koh Chang)

Dag 11: Njut av de vackra stränderna på ön Koh Chang

Fri dag att spendera som ni vill. Koppla av på stranden och utforska Koh Chang på egen hand.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Koh Chang
Boende
Santhiya Tree Koh Chang Resort: Koh Chang)

Dag 12: Njut av de vackra stränderna på ön Koh Chang

Fri dag att spendera som ni vill. Koppla av på stranden och utforska Koh Chang på egen hand.

​- Måltider: Frukost

Etapper:
Koh Chang
Boende
Santhiya Tree Koh Chang Resort: Koh Chang)

Dag 13: Njut av de vackra stränderna på ön Koh Chang

Fri dag att spendera som ni vill. Koppla av på stranden och utforska Koh Chang på egen hand.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Koh Chang
Boende
Santhiya Tree Koh Chang Resort: Koh Chang)

Dag 14: Hemresa

Njut av en välsmakande frukost på ert hotell innan det är dags att lämna Koh Chang och Thailand för Sverige! Ni tar färja (eller Speedboat) samt minibuss till Trap Airport innan ni påbörjar er flygning tillbaka till Sverige. Hoppas att ni haft en helt fantastisk resa med oss!

Etapper:
Koh Chang

Bangkok Ayutthaya Sukhothai Chiang Mai Lampang Koh Chang

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 27 960 kr / 14 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax4 Pax6 Pax8 Pax
Pris per person29 650 kr28 950 kr27 490 kr27 960 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Transport med privat bil eller minibus med air-condition
 • Engelsktalande guide på alla utflykter
 • Hotell (Pris baserat på att 2 personer delar rum. Om man inte delar rum tillkommer ett prispåslag)
 • Alla utflykter som är specificerade i programmet
 • Alla måltider som är specificerade i programmet

I priset ingår inte

 • Alla försäkringar - avbokning - reseförsäkring - vid förlorat bagage etc
 • Alla måltider som inte är specificerade i programmet

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Thailand (9)

Fler reseidéer