Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Thailand

Din skräddarsydda rundresa i Thailand
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Thailand som du kan skräddarsy och anpassa

Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Thailand

I Sydostasien ligger ett av världens mest populära resmål - kungariket Thailand! Våra professionella reseexperter bor och lever i Thailand och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

I Thailand finns det så mycket mer än bara paradisstränder - även om de i sig är väl värda den långa flygresan! Upptäck Bangkoks flytande marknader och fantastiska shopping. Här hittar du både högmoderna shoppingkomplex och autentiska små gatumarknader. För den som vill resa till Thailand på egen hand är nordöstra Thailand ett mycket bra val, här hittar du något färre turister men desto mer orörd natur, avkoppling och många spännande tempel. Här finns även många meditationscenter - belägna mitt i den grönskande djungeln! Vill du kombinera din resa till Thailand med Kambodja så tar du dig lätt dit från denna delen av landet. Att resa till Thailand med barn är en fantastisk idé - njut av solen i södra Thailand och ta en båttur ut mellan de vackra gröna öarna och utforska grottorna. Rid på elefanter i djungeln, snorkla eller bara koppla av på stranden. För att ge dig inspiration till din Thailand resa, har vi samlat våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra i Thailand?

Sevärdheter

Gör en resa till Thailand långt bortom klichéerna! Våra agenter delar med sig av sina bästa tips:

  • Ayutthaya: En tre timmars båtfärd från Bangkok längs Chao Phraya floden tar dig till den forna huvudstaden Ayutthaya. I både Ayutthaya och Bangkok ser man tydliga spår av Thailands största religion, här är 92% av befolkningen buddhister.
  • Chiang Mai: Upptäck norra Thailands pärla, Chiang Mai. Här möts du av en lugn och lantlig atmosfär - som gjord för avkoppling. Denna charmiga stad är även en perfekt utgångspunkt för att upptäcka fantastiska landskap och isolerade byar gömda uppe i bergen
  • Bangkok: Börja din resa i huvudstaden Bangkok. Den här enorma metropolen bjuder bland annat på fantastisk arkitektur med sina 350 tempel. Missa inte det berömda Wat Po-templet, hem till den enorma vilande Buddhan som är hela 46 meter lång. Det magnifika kungliga palatset, klätt i guld, är också väl värt ett besök.

Vad kan man göra i Thailand?

  • Dykning: I Thailand kan du upptäcka otroligt mycket under ytan medans du dyker i varma klara vatten. Ta dig till Surinöarna och dyk med sköldpaddor, valhajar och andra exotiska fiskar.
  • Segling: Thailand med sitt härliga klimat och kristallklara vatten är ett utmärkt land att segla i. Segla i Andamansjön och lägg till över natten på öar som Koh Phi Phi eller Railay beach.
  • Klättring: Om du är sugen på att utmana dig själv så skall du ta dig till Railay beach för att klättra. Här finns ett brett utbud av klättrings-leder för alla nivåer! Klättra på kalkstensklipporna över korallreven…
  • Havskajakpaddling: Paddla fram mellan alla Thailands vackra öar… Området runt Phuket erbjuder många turer för kajakpaddling runt olika ögrupper!

När är bästa tiden att resa till Thailand?

Den bästa perioden att resa till Thailand är mellan november och april, då risken för regn är som minst. Under den här perioden är klimatet mildare mellan november och februari, för att sedan bli hetare från och med mars. Vill du hellre resa under perioden maj till oktober går det också utmärkt. Trots regnet är temperaturen alltid behaglig och regnskurarna, som är fler under den här perioden, inträffar främst på kvällen eller natten. För den som vill undvika turistmassorna kan denna period vara en god idé.

Bra att veta

Hur tar man sig till Thailand?

Många flygbolag gör sträckan Stockholm Arlanda-Bangkok, eller Arlanda-Phuket. Flygbiljetterna kostar generellt mellan 4000 och 10 000 kr beroende på hur lång framförhållning du har. Räkna med att resan kommer att ta åtminstone 12 timmar, oavsett om du flyger till Bangkok eller Phuket.

Andra länder som du kanske gillar