Ring oss! Vi har öppet 9:30 - 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:30 - 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Thailand

Din unika resa i Thailand skapad av en lokal expert
Få ett skräddarsytt reseförslag skapat just för dig - resväg, transporter, boenden och aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan idag, det är helt gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Thailand som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
  • Klassiska sevärdheter
Highlights and Phuket Beach Stay
Ca. 10 Dagarfrån12 850 kr
  • Klassiska sevärdheter
Highlight Tour
Ca. 8 Dagarfrån21 440 kr
  • Klassiska sevärdheter
Classic Tour - Through the Ages
Ca. 12 Dagarfrån28 860 kr
  • Klassiska sevärdheter
A Family Adventure
Ca. 13 Dagarfrån21 130 kr
  • Klassiska sevärdheter
Different Faces of The Country
Ca. 15 Dagarfrån29 390 kr
  • Annorlunda & genuint
Pearl of the South
Ca. 10 Dagarfrån15 550 kr
  • Annorlunda & genuint
Secrets in the Heart of Siam
Ca. 11 Dagarfrån23 120 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Att resa med en lokal researrangör

En guide till Thailand

I Sydostasien ligger ett av världens mest populära resmål - kungariket Thailand! Våra professionella reseexperter bor och lever i Thailand och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Paradisöar, orörd natur och myllrande metropoler - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Thailand, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta färgstarka paradis - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man se i Thailand?

Gör en resa till Thailand långt bortom klichéerna! Våra agenter delar med sig av sina bästa tips:

  • Börja din resa i huvudstaden Bangkok. Den här enorma metropolen bjuder bland annat på fantastisk arkitektur med sina 350 tempel. Missa inte det berömda Wat Po-templet, hem till den enorma vilande Buddhan som är hela 46 meter lång. Det magnifika kungliga palatset, klätt i guld, är också väl värt ett besök.
  • En tre timmars båtfärd från Bangkok längs Chao Phraya floden tar dig till den forna huvudstaden Ayutthaya. I både Ayutthaya och Bangkok ser man tydliga spår av Thailands största religion, här är 92% av befolkningen buddhister.
  • Upptäck norra Thailands pärla, Chiang Mai. Här möts du av en lugn och lantlig atmosfär - som gjord för avkoppling. Denna charmiga stad är även en perfekt utgångspunkt för att upptäcka fantastiska landskap och isolerade byar gömda uppe i bergen.

Vad kan man göra i Thailand?

Här finns så mycket mer än paradisstränder - även om de i sig är väl värda den långa flygresan! Upptäck Bangkoks flytande marknader och fantastiska shopping. Här hittar du både högmoderna shoppingkomplex och autentiska små gatumarknader. För den som vill resa till Thailand på egen hand är nordöstra Thailand ett mycket bra val, här hittar du något färre turister men desto mer orörd natur, avkoppling och många spännande tempel. Här finns även många meditationscenter - belägna mitt i den grönskande djungeln! Vill du kombinera din resa till Thailand med Kambodja så tar du dig lätt dit från denna delen av landet. Att resa till Thailand med barn är en fantastisk idé - njut av solen i södra Thailand och ta en båttur ut mellan de vackra gröna öarna och utforska grottorna. Rid på elefanter i djungeln, snorkla eller bara koppla av på stranden. 

När ska man åka till Thailand?

Den bästa perioden att resa till Thailand är mellan november och april, då risken för regn är som minst. Under den här perioden är klimatet mildare mellan november och februari, för att sedan bli hetare från och med mars. Vill du hellre resa under perioden maj till oktober går det också utmärkt. Trots regnet är temperaturen alltid behaglig och regnskurarna, som är fler under den här perioden, inträffar främst på kvällen eller natten. För den som vill undvika turistmassorna kan denna period vara en god idé.

Hur tar man sig till Thailand?

Många flygbolag gör sträckan Stockholm Arlanda-Bangkok, eller Arlanda-Phuket. Flygbiljetterna kostar generellt mellan 4000 och 10 000 kr beroende på hur lång framförhållning du har. Räkna med att resan kommer att ta åtminstone 12 timmar, oavsett om du flyger till Bangkok eller Phuket.

Andra länder som du kanske gillar