Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

TanzaniaHälften safari, hälften sol och bad på Zanzibar

 • Klassiska sevärdheter
Denna 14 dagars långa rundresa kommer ni att spendera halva tiden ute på safari och halva tiden med att sol och bada på Zanzibar. Resan börjar med safari i världsklass i de viktigaste nationalparkerna i Tanzania; Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro. Under safarin kommer ni att bo i bekväma tält mitt i vildmarken i olika läger som ligger i anslutning till nationalparkerna. Efter resans förs...

Denna 14 dagars långa rundresa kommer ni att spendera halva tiden ute på safari och halva tiden med att sol och bada på Zanzibar. Resan börjar med safari i världsklass i de viktigaste nationalparkerna i Tanzania; Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro. Under safarin kommer ni att bo i bekväma tält mitt i vildmarken i olika läger som ligger i anslutning till nationalparkerna. Efter resans första del med safari bär det av mot paradisön Zanzibar där ni spenderar 7 dagar med sol och bad. På Zanzibar bor ni på ett fint hotell vid stranden och har tid för avslappning och återhämtning.


Denna rundresa sker på egen hand och du reser själv eller med ditt eget resesällskap. Ni har er egen privata, engelsktalande chaufför och guide. Detta innebär att ni reser på de datum som passar. Internationella flyg ingår inte så flyg till Tanzania från Sverige bokar ni själva. Detta program är ett förslag och resan går helt att skräddarsy efter era önskemål.


Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Safari
  Safari
 • Ö
  Ö
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Savann
  Savann
 • Snorkling & dykning
  Snorkling & dykning

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Tanzania!

Välkommen till underbara Tanzania! Efter att ni har landat på Kilimanjaros flygplats blir ni mötta av er chaufför som kör er till ert boende, Honey Badger Lodge, som ligger en bit från staden Moshi. Det tar drygt 1.5 timme med bil till lodgen från flyplatsen. Lodge ligger vackert belägen på landsbygden och har en fantastisk utsikt över Kilimanjaro, Afrikas högsta berg. Resten av dagen spenderar ni som ni önskar. Varför inte svalka er i hotellets pool, vila upper er och njut av en härlig cocktail.

Etapper:
Moshi
Boende
Honey Badger Lodge: Moshi)

Dag 2: Safari i Lake Manyara nationalpark

Idag är det dags för er första safari! Er chaufför som även är er guide kommer att hämta upper er på lodgen efter frukost och ta er till Lake Manyara National Park. Resan dit tar drygt 4 timmar beroende på trafiken. Ni kommer att börja med att äta en picknick lunch. Efter lunch är det dags för safari! Den bästa tiden att se de vilda djuren är på eftermiddagen och Manyara är en fantastisk nationalpark! På gräsmarkerna samlas hjordar av buffalos, gnuer och zebror. Ni kommer även kunna se giraffer, flodhästar, vårtsvin och många andra arter. Innan mörkrets inbrott beger ni er till ert läger Fanaka Campsite där ni kommer att spendera natten i ett bekvämt tältläger.
Måltider: frukost - lunch - middag

Etapper:
Lake Manyara National Park

Dag 3: Safari i Serengeti ​

Idag kommer ni att åka till Serengetis nationalpark via Ngorongoro naturskyddsområde. Detta område består av en enorm vulkankrater och dess kringliggande högländer. Naturskyddsområde fick världsarvsstatus år 1979.  På väg till Serengeti kommer ni att stanna vid en “Boma” vilket är en traditionell massajbosättning bestående av hyddor omslutna av skyddade växtlighet och staket. Här kommer ni se hur Massajer lever och möta deras kultur. Massajer är ett delvis nomadiserande folkslag som bor just i Serengetis savannområde som sträcker sig mellan både Tanzania och Kenya.
På eftermiddagen åker ni vidare till nationalparken Serengeti som fått sitt namn av just Massajerna vilket betyder ungefär “ändlösa vidder”. När ni kommer kommer ni att ge er av på kvällssafari. Skymningen och kvällen är en utmärkt tid att åka på safari speciellt om man vill se lejon och andra rovdjur då detta är tiden på dygnet då de jagar. Innan det blir för mörkt återvänder ni till ert tältläger där ni kommer äta middag och vila upp er innan morgondagens heldagssafari.

Måltider: frukost - lunch - middag

Etapper:
Ngorongoro Conservation Area , Serengeti

Dag 4: En heldag på Serengeti

Idag kommer ni att kunna upptäcka Serengeti på djupet under en heldagssafari. Er guide och chaufför kommer att ta mer er så att ni verkligen får uppleva Serengeti och dess fantastiska natur och djurliv. På eftermiddagen tar ni er tillbaka till er läger där ni äter middag och spenderar natten.

Måltider: frukost - lunch - middag 

Etapper:
Serengeti nationalpark

Dag 5: Från Serengeti till Ngorongorokratern

Efter frukost är det dags för en halvdag med safari i Serengeti innan det på eftermiddagen bär det av tillbaka till Ngorongorokratern. Ni spenderar natten och äta middag i ett bekvämt och trevligt tältläger vi kraterns kant.

Måltider: frukost - lunch - middag


Dag 6: Safari i Ngorongorokratern

Efter frukost är det dags att utforska Ngorongorokratern! Idag blir det en heldagssafari i denna världsarvslistade nationalpark. Denna Ngorongorokratern är världens åttonde underverk och täcker en area på 259 km2. Temperaturen skiftar beroende på vart i kratern man befinner sig. På högländerna vid toppen av karteringen är det lite kyligt och det kan vara lite dimmigt. När man kommer ner i kratern klarnar det upp och solen blir starkare. I kraterna flacka vidder är det varmt savannklimat. Ngorongorokratern är en mycket fascinerande och populär sevärdhet och ett måste när man är i Tanzania! Under er safari kommer ni bland annat kunna se buffalos, gaseller och antiloper och rovdjur såsom lejon, leoparder och hyenor. Ngorongorokratern är en av de bästa platserna att se svarta noshörningar! Kratern är även hem till hundratals olika fågelarter och här finns bland annat rosa flamingor. Sent på eftermiddagen kommer ni att åka tillbaka till Moshi och Honey Badger Lodge för en ordentlig middag och välbehövd vila.

Måltider: frukost - lunch - middag

Etapper:
Ngorongoro Conservation Area
Boende
Honey Badger Lodge: Moshi)

Dag 7: Mot Zanzibar

Idag bär det av mot sol och bad på den vackra ön Zanzibar där ni kommer spendera de följande 3 dagarna. Denna ö är en delvis självstyrande del av Tanzania som är känd för sin vita stränder och klara vatten. Ett perfekt avslut på resan är att spendera lata dagar är med att bara slappa, sol och bada. Ni kommer att bo på ett fint hotell precis på stranden med pool.Er chaufför hämtar upp er på morgonen efter frukost på ert hotell och tar er till flygplatsen. Flyget till Zanzibar tar endast en timme.

Måltider: frukost 

Boende
Fun Beach: Zanzibar)

Dag 8: Er första dag i paradiset 

Denna dag är fri att spendera som ni önskar. Njut av solen och värmen. Strosa längs stranden. Om så önskas finns det gott om aktiviteter att testa på som ert hotell erbjuder till exempel snorkling och dykning.

Måltider: frukost 

Etapper:
Zanzibar
Boende
Fun Beach: Zanzibar)

Dag 9: Njut av lugnet på Zanzibar

Ytterligare en dag utan aktiviteter som ni kan spendera som ni önskar. Om ni vill kan ni självklart boka in aktiviteter om så önskas. Man kan till exempel upptäcka Zanzibars största stad Stone Town eller ger sig av på en djungeltur.


Måltider: frukost 

Etapper:
Zanzibar
Boende
Fun Beach: Zanzibar)

Dag 10: Sol och bad på Zanzibar

Fri dag: sola, bad och njut!

Måltider: frukost 

Etapper:
Zanzibar
Boende
Fun Beach: Zanzibar)

Dag 11: En lat dag på Zanzibar

Se upp så ni inte bränner er! På med mer solskyddskräm. Denna dag är också fri att spendera som ni önskar. 

Måltider: frukost 

Etapper:
Zanzibar Island
Boende
Fun Beach: Zanzibar)

Dag 12: Ytterligare en lat dag på Zanzibars stränder

En till fri dag! Boka in en aktivitet, besök en djungel eller ta det bara lugnt.

Måltider: frukost 

Etapper:
Zanzibar
Boende
Fun Beach: Zanzibar)

Dag 13: Sista heldagen på Zanzibar

Idag är den sista lugna dagen på Zanzibar. Njut av havt och lugnet.

Måltider: frukost 

Etapper:
Zanzibar
Boende
Fun Beach: Zanzibar)

Dag 14: Daggs att åka hem

Idag är det tyvärr dags att säga hej då till Tanzania. Fullproppad av upplevelser och minnen är det dags att åka hem till Sverige igen.

Måltider: frukost

Etapper:
Zanzibar

Moshi Lake Manyara National Park Ngorongoro Conservation Area Serengeti Serengeti nationalpark Zanzibar Zanzibar Island

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 18 950 kr / 14 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Antal resenärer24
Pris per person24 220 kr18 950 kr

Priset inkluderar

 • 2 nätter ink frukost på Honey Badger Lodge
 • 4 nätter i tält med helpension
 • 7 nätter ink frukost på Fun Hotel på Zanzibar

I priset ingår inte

 • Internationella flyg
 • Visum
 • Reseförsäkring
 • Alkoholhaltiga drycker

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Tanzania (6)

Fler reseidéer