Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Tanzania Det viktigaste av Tanzania - Safari, Massajer och Zanzibar

 • Klassiska sevärdheter
Denna 13 dagars långa rundresa kommer ni se det viktigaste av Tanzania. Resan börjar med safari i världsklass i nationalparkerna; Manyara. Serengeti och Ngorongoro. Dessa platser är bland de bästa i världen för safari och får inte missas under en resa i Tanzania. Ni kommer att bo i bekväma tält mitt i vildmarken och helpension ingår under safarin! Under resan kommer ni även bada i  Kilimanjar...

Denna 13 dagars långa rundresa kommer ni se det viktigaste av Tanzania. Resan börjar med safari i världsklass i nationalparkerna; Manyara. Serengeti och Ngorongoro. Dessa platser är bland de bästa i världen för safari och får inte missas under en resa i Tanzania. Ni kommer att bo i bekväma tält mitt i vildmarken och helpension ingår under safarin! Under resan kommer ni även bada i  Kilimanjaros vattenfall och möta den lokal kultur i Tanzania då ni besöker en traditionell massajbosöttning. Resan avsluta med några dagars avkoppling med sol och bad på paradisön Zanzibar där ni bor på ett fint hotell mitt vid stranden.

Denna rundresa sker på egen hand och du reser själv eller med ditt eget resesällskap. Ni har er egen privata, engelsktalande chaufför och guide. Detta innebär att ni reser på de datum som passar. Internationella flyg ingår inte så flyg till Tanzania från Sverige bokar ni själva. Detta program är ett förslag och resan går helt att ändra efter era önskemål. Inspireras av detta förslag och boka resan som den är eller skräddarsy programmet efter era önskemål! Ni kan till exempel lägga till extra dagar på Zanzibar för mer sol och bad om så önskas.


Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Safari
  Safari
 • Savann
  Savann
 • Ö
  Ö
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Lokalbefolkning
  Lokalbefolkning

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Tanzania!

Välkommen till underbara Tanzania! Efter att ni har landat på Kilimanjaros flygplats blir ni mötta av er chaufför som kör er till ert boende, Honey Badger Lodge, som ligger en bit från staden Moshi. Det tar drygt 1.5 timme med bil till lodgen från flyplatsen. Lodge ligger vackert belägen på landsbygden och har en fantastisk utsikt över Kilimanjaro, Afrikas högsta berg. Resten av dagen spenderar ni som ni önskar. Varför inte svalka er i hotellets pool, vila upper er och njut av en härlig cocktail.

Etapper:
Moshi
Boende
Honey Badger Lodge: Moshi)

Dag 2: Bada i Kilimanjaros vattenfall

Efter frukost är det dags för en heldagsutflykt till Kilimanjaro National Park. Här kommer ni kunna bada i ett vattenfall mitt i djungeln. Vid foten av Afrikas högsta berg, Kilimanjaro, ligger vackra vattenfall som skapar naturliga pooler. Det tar runt en timme att köra hit med bil och er chaufför hämtar upp er vid ert hotel. Denna lugna utflykt bjuder på fina vyer av Tanzanias vackra landsbygd och landskap samtidigt som ni få simma i vattenfallets pooler. Ni kommer att vandra till vattenfallet där ni kommer att äta medtagen lunch. På eftermiddagen bär det av hem till lodgen igen.  

Måltider: frukost - lunch

Etapper:
Kilimanjaro
Boende
Honey Badger Lodge: Moshi)

Dag 3: Safari Lake Manyara nationalpark

Idag är det dags för er första safari! Er chaufför som även är er guide kommer att hämta upper er på lodgen efter frukost och ta er till Lake Manyara National Park. Resan dit tar drygt 4 timmar beroende på trafiken. Ni kommer att börja med att äta en picknick lunch. Efter lunch är det dags för safari! Den bästa tiden att se de vilda djuren är på eftermiddagen och Manyara är en fantastisk nationalpark! På gräsmarkerna samlas hjordar av buffalos, gnuer och zebror. Ni kommer även kunna se giraffer, flodhästar, vårtsvin och många andra arter. Innan mörkrets inbrott beger ni er till ert läger Fanaka Campsite där ni kommer att spendera natten i ett bekvämt tältläger.

Måltider: frukost - lunch - middag


Etapper:
Manyara

Dag 4: Massajer och kvällssafari

Idag kommer ni att åka till Serengetis nationalpark via Ngorongoro naturskyddsområde. Ngorongoro består av en enorm vulkankrater och dess kringliggande högländer.  På väg till Serengeti kommer ni att stanna vid en “Boma” vilket är en traditionell massajbosättning bestående av hyddor omslutna av skyddade växtlighet och staket. Här kommer ni se hur Massajer lever och möta deras kultur. Massajer är ett delvis nomadiserande folkslag som bor just i Serengetis savannområde som sträcker sig mellan både Tanzania och Kenya.
På eftermiddagen åker ni vidare till nationalparken Serengeti som fått sitt namn av just Massajerna vilket betyder ungefär “ändlösa vidder”. När ni kommer kommer ni att ge er av på kvällssafari. Skymningen och kvällen är en utmärkt tid att åka på safari speciellt om man vill se lejon och andra rovdjur då detta är tiden på dygnet då de jagar. Innan det blir för mörkt återvänder ni till ert tältläger där ni kommer äta middag och vila upp er innan morgondagens heldagssafari.

Måltider: frukost - lunch - middag

Etapper:
Serengeti nationalpark, Ngorongoro Conservation Area

Dag 5: En heldag på Serengeti

Idag kommer ni att kunna upptäcka Serengeti på djupet under en heldagssafari. Er guide och chaufför kommer att ta mer er så att ni verkligen får uppleva Serengeti och dess fantastiska natur och djurliv. På eftermiddagen tar ni er tillbaka till er läger där ni äter middag och spenderar natten.

Måltider: frukost - lunch - middag

Etapper:
Serengeti nationalpark

Dag 6: Från Serengeti till Ngorongorokratern

Efter frukost är det dags för en halvdag med safari i Serengeti innan det på eftermiddagen bär det av tillbaka till Ngorongorokratern. Ni spenderar natten och äta middag i ett bekvämt och trevligt tältläger vi kraterns kant.

Måltider: frukost - lunch - middag

Etapper:
Serengeti National Park, Ngorongoro Conservation Area

Dag 7: Safari i Ngorongorokratern

Efter frukost är det dags att utforska Ngorongorokratern! Idag blir det en heldagssafari i denna världsarvslistade nationalpark. Denna Ngorongorokratern är världens åttonde underverk och täcker en area på 259 km2. Temperaturen skiftar beroende på vart i kratern man befinner sig. På högländerna vid toppen av karteringen är det lite kyligt och det kan vara lite dimmigt. När man kommer ner i kratern klarnar det upp och solen blir starkare. I kraterna flacka vidder är det varmt savannklimat. Ngorongorokratern är en mycket fascinerande och populär sevärdhet och ett måste när man är i Tanzania! Under er safari kommer ni bland annat kunna se buffalos, gaseller och antiloper och rovdjur såsom lejon, leoparder och hyenor. Ngorongorokratern är en av de bästa platserna att se svarta noshörningar! Kratern är även hem till hundratals olika fågelarter och här finns bland annat rosa flamingor. Sent på eftermiddagen kommer ni att åka tillbaka till Moshi och Honey Badger Lodge för en ordentlig middag och välbehövd vila.


Måltider: frukost - lunch - middag

Etapper:
Ngorongoro Conservation Area
Boende
Honey Badger Lodge: Moshi)

Dag 8: Mot Zanzibar

Idag bär det av mot sol och bad på den vackra ön Zanzibar där ni kommer spendera de följande 4 dagarna. Denna ö är en delvis självstyrande del av Tanzania som är känd för sin vita stränder och klara vatten. Ett perfekt avslut på resan är att spendera lata dagar är med att bara slappa, sol och bada. Ni kommer att bo på ett fint hotell precis på stranden med pool.Er chaufför hämtar upp er på morgonen efter frukost på ert hotell och tar er till flygplatsen. Flyget till Zanzibar tar endast en timme.
Måltider: frukost 

Etapper:
Zanzibar
Boende
Dongwe Ocean View: Dongwe)

Dag 9: Er första dag i paradiset på Zanzibar

Denna dag är fri att spendera som ni önskar. Njut av solen och värmen. Strosa längs stranden. Om så önskas finns det gott om aktiviteter att testa på till exempel snorkling och dykning.

Måltider: frukost - lunch

Etapper:
Zanzibar
Boende
Dongwe Ocean View: Dongwe)

Dag 10: Snorkla på Zanzibar

Ytterligare en dag utan aktiviteter som ni kan spendera som ni önskar. Om ni vill kan ni självklart boka in aktiviteter om så önskas. Man kan till exempel upptäcka Zanzibars största stad Stone Town eller ger sig av på en djungeltur.


Måltider: frukost - lunch

Etapper:
Zanzibar
Boende
Dongwe Ocean View: Dongwe)

Dag 11: Ytterligare en dag i solen

Ta det lugn och njut av hav och sol! 

Måltider: frukost - lunch

Etapper:
Zanzibar
Boende
Dongwe Ocean View: Dongwe)

Dag 12: Sista dagen på paradisön

Sista lata dagen på Zanzibar! Sola, bad och njut!

Måltider: frukost - lunch

Etapper:
Zanzibar

Dag 13: Hemfärd

Idag är det tyvärr dags att säga hej då till Tanzania. Fullproppad av upplevelser och minnen är det dags att åka hem till Sverige igen.

Måltider: frukost - lunch


Moshi Kilimanjaro Manyara Serengeti nationalpark Ngorongoro Conservation Area Serengeti National Park Zanzibar

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 27 090 kr / 13 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Antal resenärer24
Pris per person327 470 kr278 270 kr

Priset inkluderar

 • 3 nätter ink frukost på Honey Badger Lodge
 • 4 nätter i tält med helpension
 • 5 nätter inklusive frukost och lunch på Dongwe Ocean View Hotel
 • Privat transport med engelsktalande chaufför som också är guide

I priset ingår inte

 • Internationella flyg
 • Visum
 • Reseförsäkring
 • Alkoholhaltiga drycker

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Tanzania (6)

Fler reseidéer