Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Tanzania Kultur och natur - Safari, vandring och Massajer

 • Annorlunda & genuint
Denna 11 dagars långa rundresa bjuder på otroliga safariupplevelser och lokal kultur i Tanzania! Ni få uppleva fantastisk safari i tre av Tanzanias häftigast nationalparker; Manyara, Serengeti och Ngorongoro. Ni kommer även att vandra i Tanzanias otroliga landskap och besöka små byar för att möta den lokala kulturen. För att inte glömma att nämna svalkande dopp i vattenfall vid Kilimanjaros f...

Denna 11 dagars långa rundresa bjuder på otroliga safariupplevelser och lokal kultur i Tanzania! Ni få uppleva fantastisk safari i tre av Tanzanias häftigast nationalparker; Manyara, Serengeti och Ngorongoro. Ni kommer även att vandra i Tanzanias otroliga landskap och besöka små byar för att möta den lokala kulturen. För att inte glömma att nämna svalkande dopp i vattenfall vid Kilimanjaros fot.

Under resan kommer ni att bo 4 nätter på en trevligt, bekväm lodge med pool samt 6 nätter i bekväma tält i campingläger i vildmarken.

Resan sker på egen hand och ni har er egen privata, engelsktalande chaufför och guide. Ni reser på de datum som passar er helt själv eller tillsammans med ert eget resesällskap. Denna resa är ett förslag på en safariresa i Tanzania och går helt att ändra och skräddarsy efter era önskemål. Ni kan till exempel lägga till extra dagar på Zanzibar för sol och bad om så önskas.


Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Safari
  Safari
 • Savann
  Savann
 • Vandring
  Vandring
 • Vulkaner
  Vulkaner
 • Möt lokalbefolkningen
  Möt lokalbefolkningen

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Tanzania!

Välkommen till underbara Tanzania! Efter att ni har landat på Kilimanjaros flygplats blir ni mötta av er chaufför som kör er till ert boende, Honey Badger Lodge, som ligger en bit från staden Moshi. Det tar drygt 1.5 timme med bil till lodgen från flyplatsen. Lodge ligger vackert belägen på landsbygden och har en fantastisk utsikt över Kilimanjaro, Afrikas högsta berg. Resten av dagen spenderar ni som ni önskar. Varför inte svalka er i hotellets pool, vila upper er och njut av en härlig cocktail.

Boende
Honey Badger Lodge: Moshi)

Dag 2: Fri dag att ladda upp batterierna

Denna dag är fri och ni spenderar den som ni önskar. Ladda batterierna, sov ut, njut av hotellets omgivningar och pool. Om ni önskar kan ni upptäcka den lilla, närliggande byn.

Måltider: frukost

Etapper:
Moshi
Boende
Honey Badger Lodge: Moshi)

Dag 3: Bada i Kilimanjaros vattenfall

I dag är det dags för en heldagsutflykt till ett vattenfall som ligger i Kilimanjaro National Park. Vid foten av det mäktiga berget Kilimanjaro ligger ett vackert vattenfall som skapar naturliga pooler. Det tar drygt en timme att åka hit med bil och er chaufför hämtar upp er vid lodgen efter frukost. Under denna avslappnade utflykt kommer ni se mer av Tanzanias vackra landsbygd och landskap samtidigt som ni få simma i vattenfallets pooler. Ni kommer att vandra till vattenfallet där ni kommer att äta medtagen lunch. På eftermiddagen bär det av hem till lodgen igen.  


Måltider: frukost - lunch

Etapper:
Kilimanjaro
Boende
Honey Badger Lodge: Moshi)

Dag 4: Safariäventyr i Lake Manyara nationalpark

Idag är det dags för er första safari! Er chaufför som även är er guide kommer att hämta upper er på lodgen efter frukost och ta er till Lake Manyara National Park. Resan dit tar drygt 4 timmar beroende på trafiken. Ni kommer att börja med att äta en picknick lunch. Efter lunch är det dags för safari! Den bästa tiden att se de vilda djuren är på eftermiddagen och Manyara är en fantastisk nationalpark! På gräsmarkerna samlas hjordar av buffalos, gnuer och zebror. Ni kommer även kunna se giraffer, flodhästar, vårtsvin och många andra arter. Innan mörkrets inbrott beger ni er till ert läger Fanaka Campsite där ni kommer att spendera natten i ett bekvämt tältläger.

Måltider: frukost - lunch - middag

Etapper:
Manyara

Dag 5: Serengetis rovdjur

Idag kommer ni att åka till Serengetis nationalpark via Ngorongoro naturskyddsområde. På er väg genom Ngorongoro kommer ni att stanna till för att ta in de vackra omgivningarna och den kända Ngorongorokratern och dess kringliggande högländer. Ngorongoro nationalpark består av den största intakta vulkankratern i världen och naturskyddsområde fick världsarvsstatus år 1979. På eftermiddagen kommer ni att anlända till Serengeti nationalpark. Denna nationalpark har fått sitt namn av Massajerna. Massajer är ett delvis nomadiserande folkslag som bor just i Serengetis savannområde som sträcker sig mellan både Tanzania och Kenya. Namnet Serengeti betyder ungefär “ändlösa vidder”.
På kvällen kommer ni att ge er av på safari i Serengeti. Skymningen och kvällen är en utmärkt tid att åka på safari speciellt om man vill se rovdjur och lejon då detta är tiden på dygnet då de jagar. Innan det blir för mörkt återvänder ni till ert tältläger där ni kommer äta middag och vila upp er innan morgondagens heldagssafari.Måltider: frukost - lunch - middag

Etapper:
Serengeti nationalpark

Dag 6: Upplev Serengeti

Idag kommer ni att kunna upptäcka Serengeti på djupet under en heldagssafari. Er guide och chaufför kommer att ta mer er så att ni verkligen får uppleva Serengeti och dess fantastiska natur och djurliv. På eftermiddagen tar ni er tillbaka till er läger där ni äter middag och spenderar natten.

Måltider: frukost - lunch - middag

Etapper:
Serengeti nationalpark

Dag 7: Serengeti nationalpark till Ngorongorokratern

Efter frukost är det dags för en halvdag med safari i Serengeti innan det på eftermiddagen bär det av tillbaka till Ngorongorokratern. Ni spenderar natten och äta middag i ett bekvämt och trevligt tältläger vi kraterns kant.

Måltider: frukost - lunch - middag

Etapper:
Serengeti nationalpark, Ngorongoro Conservation Area

Dag 8: Morgonsafari och eftermiddagsvandring

Idag kommer ni ge er av på en halvdagssafari Ngorongoro nationalpark. Efter frukost tar er chaufför med er ner i Ngorongorokratern. Denna krater är världens åttonde underverk och täcker en area på 259 km2. Kratern är hem till mer än 25.000 större däggdjur bland annat buffalos, gaseller och antiloper som attraherar rovdjur såsom lejon, leoparder och hyenor. Kratern är också hem till ungefär 100 olika fågelarter. Temperaturen skiftar beroende på vart i kratern man befinner sig. På toppen av karteringen är det oftast lite kyligt och dimmigt. Längre ner i kratern klarnar det upp och solen skiner starkare. På dessa flacka vidderna är det varmt savannklimat. En mycket fascinerande och populär turistattraktion och ett måste då ni besöker Tanzania.

Efter förmiddagens safaritur är det dags att åka till Nainokanoka Ranger Post Camp där ni kommer att spendera natten. När ni kommer fram på eftermiddagen vilar ni upp er med någonting att äta och dricka innan det är dags för en liten vandringstur. När ni pustat ut ger ni er av på en eftermiddagsvandring till Olmotikratern och de häpnadsväckande Mungevattenfallen. I Olmotikratern kommer ni att möta medlemmar ur den lokala Maasaistammen. Måltider: frukost - lunch - middag

Etapper:
Ngorongoro Conservation Area , Olmoti Crater

Dag 9: Empakaaikratern och byn Bulati

På morgonen efter frukost bär det av till en Maasaibyn Bulati som är utgångspunkt för dagens vandring till Empakaaikratern. Denna vandring kommer ta er genom fantastiska landskap och ni kommer slås av den otroliga naturen och komma nära djurlivet. I kraterns mitt finns en liten sjö där man ofta kan se mindre, färgglada flamingos. Ni kommer att bo i ett bekvämt tältläger vid kraterns kant.

Måltider: frukost - lunch - middagDag 10: Lokalt liv i byn Mto Wa Mbu

Idag lämnar ni Ngorongoro och tar er till den lilla byn Mto Wa Mbu. Denna by har en stor kulturell diversitet och är ett perfekt ställe att köpa souvenirer om så önskas. Ni kan även ta en cykeltur för att upptäcka omgivningarna eller bara strosa runt och insupa bylivet. På eftermiddagen bär det av tillbaka till Moshi och Honey Badger Lodge.

Måltider: frukost 

Etapper:
Mto wa Mbu
Boende
Honey Badger Lodge: Moshi)

Dag 11: Hemfärd

Idag är det tyvärr dags att säga hej då till Tanzania. Fullproppad av upplevelser och minnen är det dags att åka hem till Sverige igen.Moshi Kilimanjaro Manyara Serengeti nationalpark Ngorongoro Conservation Area Olmoti Crater Mto wa Mbu

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 19 010 kr / 11 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Antal resenärer24
Pris per person beroende på antal deltagere24 390 kr19 010 kr

Priset inkluderar

 • 4 nätter ink frukost på Honey Badger Lodge
 • 6 nätter i tält med helpension
 • Privat transport med engelsktalande chaufför som också är guide
 • Alla inträden till nationalparkerna
 • Guide till vattenfallen vid Kilimanjaro

I priset ingår inte

 • Visum
 • Internationella flyg
 • Sovsäckar
 • Reseförsäkring
 • Alkoholhaltiga drycker

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Tanzania (6)

Fler reseidéer