Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Tanzania Rundresa XL - kultur, natur, safari och strand

 • Klassiska sevärdheter
Detta är en 16 dagars rundresa i häftiga Tanzania! Under denna resa kommer ni bland annat få uppleva fantastisk safari i en av Tanzanias häftigast nationalparker Manyara, upptäcka Tanzanias kultur samt spendera lata dagar på kritvita paradisstränder på den vackra ön Zanzibar.Rundresan är individuell och ni genomför den tillsammans med ert eget resesällskap och reser på de datum som passa...

Detta är en 16 dagars rundresa i häftiga Tanzania! Under denna resa kommer ni bland annat få uppleva fantastisk safari i en av Tanzanias häftigast nationalparker Manyara, upptäcka Tanzanias kultur samt spendera lata dagar på kritvita paradisstränder på den vackra ön Zanzibar.

Rundresan är individuell och ni genomför den tillsammans med ert eget resesällskap och reser på de datum som passar er. Det går helt att skräddarsy denna resa och den är framtagen av vår lokala reseexpert i Tanzania som ett förslag på en rundresa man kan göra. Ni kan ändra resan som ni vill! Ni kan till exempel lägga till mer fria dagar, lägga till extra dagar och åka till Zanzibar, eller mer aktiviteter.

Alla Evaneos rundresor är skräddarsydda så det är era intressen och behov som styr. Tillsammans med den lokala reseexperten som kan allt som Tanzania och reseplanering kan ni skapa just er drömresa till detta otroliga land!

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Tanzania!

Välkommen till Tanzania! När ni har landat på Kilimanjaro International Airport blir ni upphämtade av er chaufför som tar er till ert hotell. Hotellet ligger i staden Moshi som ligger nära Kilimanjaros nationalpark. Väl framme på hotellet checkar ni in och kan gör er hemmastadda, ni spenderar resten av dagen på egen hand.

- Transport: ca 45 minuters bilfärd.

Etapper:
Kilimanjaro, Moshi
Boende
Honey Badger Lodge: Moshi)

Dag 2: Fri dag i lugnan ro

Njut av en fri dag och vänj er av det tropiska klimatet. Koppla av på ert hotell, ta ett dopp i poolen och utforska det spännande närområdet.

Etapper:
Moshi
Boende
Honey Badger Lodge: Moshi)

Dag 3: Utflykt till en kaffeodling

Idag är det dags för en halvdagsutflykt där ni kommer möta den lokala stammen “Chagga” som livnär sig på småskaligt jordbruk. Efter frukost hämtar er chaufför upp er och tar med er till Uru Shimbwe-området, vid Kilimanjaros sluttningar, cirka 45 minuters bilfärd från ert hotell. Här besöker ni Chagga-stammen och får lära känna deras dagliga liv. Läraer att skörda, behandla och förbereda kaffe på traditionellt vis som medlemmar av Chaggastammen gör. Denna stam är kända för sina kaffe- och bananodlingar. Efter att ni ätit en god, traditionell lunch och fått smaka på det nybryggda kaffet, som odlas här, återvänder ni till er lodge. Denna utflykt börjar på morgonen och fortsätter till efter lunch. Sedan återvänder ni till ert hotell på eftermiddagen för att koppla av.

- Transport: ca 45 minuters bilfärd.

Etapper:
Moshi, Uru Shimbwe
Boende
Honey Badger Lodge: Moshi)

Dag 4: Bada i en naturlig oas

Idag kommer ni kunna svalka er! Efter frukost väntar en 1.5 timmar lång bilfärd till några av de vackraste naturliga källorna i Tanzania. I det torra, solbrända landskap ligger den lilla byn Rundigai. Vid denna by, bland de torra fält där lokalbefolkningen kämpar med att hålla grödorna vid liv, ligger dessa källor och oas. Det kalla vattnet kommer från Kilimanjaros smältande glaciär som bubblar upp från berggrunden. Med tiden har källan gett liv till både växter, små fiskar och sötvattenssköldpaddor. Här kan ni ta er tid att utforska och upptäcka på egen hand, njut av oasen och ta ett dopp i det klara vattnet! När det är dags för lunch förbereder en privat kock en härlig måltid åt er som ni kan avnjuta i grönskan. Sent på eftermiddagen körs ni tillbaka till er lodge för att spendera kvällen i lugn och ro.

- Transport: ca 1.5 timmar bilfärd.

Etapper:
Moshi, Rundgai
Boende
Honey Badger Lodge: Moshi)

Dag 5: Guidad tur i Moshi Town

Upptäck staden Moshi! Efter frukost hämtar er chaufför upp er för en stadsutflykt. Under förmiddagen visar en lokal guide er denna stad och detta är även ett perfekt tillfälle för att handla souvenirer och testa på det lokala köket. Efter denna halvdagsutflykt återvänder ni till er lodge för att ta det lugnt vid poolen och njuta av lite sol och bad.

Etapper:
Moshi
Boende
Honey Badger Lodge: Moshi)

Dag 6: Vidare mot Karatu!

Idag bär det av mot Karatu! Efter frukost blir ni körda cirka 4 timmar från Moshi till Karatu. När ni kommer fram till er lodge spenderar ni resten av dagen på egen hand. Upptäck den kringliggande naturen och njut av tystnaden.

Transport: ca 4 h bilfärd.

Etapper:
Moshi, Karatu
Boende
Endoro Lodge: Karatu)

Dag 7: Dags för safari

Idag är det dags för er första safari! Efter frukost bär det av till den närliggande nationalparken Manyara. Den bästa tiden att se de vilda djuren är på eftermiddagen så ni kan ta det lugnt. Det tar cirka 45 minuter till Manyara och er chaufför kommer hämta er vid lodgen. Manyara är en fantastisk nationalpark! På gräsmarker samlas hjordar av buffalos, gnuer och zebror som ni kommer kunna se under er safari. Parken är även hem till giraffer, vissa så mörka i färgen att de ser svarta ut på långt håll. Längre inåt landet sträcker sig ett smalt område av acacia-skog. Här hittar man de trädklättrande lejonen! Lejon, som är väldigt stora kattdjur, brukar normalt sett inte klättra i träd och Manyara är speciellt känt för sina lejon. Innan mörkrets inbrott beger ni er tillbaka till er lodge för middag och övernattning. 

- Transport: ca 45 minuters bilfärd.

Etapper:
Karatu, Manyara
Boende
Endoro Lodge: Karatu)

Dag 8: Besök ett vattenfall

Idag kan ni göra en dagsutflykt till det spektakulära vattenfallet Endoro. Här störtar vattenmassorna ner i dalen som breder ut sig över 100 meter under fallet.


Detta är en valfri aktivitet och om så önskas kan ni spendera dagen på fri hand istället.

Etapper:
Karatu, Endoro
Boende
Endoro Lodge: Karatu)

Dag 9: Möt de lokala stammarna

Idag kan ni göra en dagsutflykt till en “Boma” vilket är en traditionell bosättning bestående av hyddor omslutna av skyddade växtlighet och staket. Här kan du spendera delar av dagen med att lära om de lokala stammarnas dagliga liv och deras traditioner. Ta del av berättelser om de olika stammarna i området, smaka på de lokala specialiteterna, samt ta del av stammens kultur och musik.


Detta är en valfri aktivitet och om så önskas kan ni spendera dagen på fri hand istället.

Etapper:
Karatu

Dag 10: Mer safari

Idag är det dags för safari igen! Efter frukost kör er chaufför er till nationalparken Tarangire. Denna välkända nationalpark är spektakulär under torrperioden och långt in under regnperioden. Under regnperioden återvänder många av de djur som under torrperioden migrerar till Tarangire flodens vatten. Stora hjordar med gnuer, zebror, elefanter, antiloper och oryx samlas här i väntan på regnen, för att sedan migrera vidare till bra betesmarker. När ni avslutat denna dags safari tar er chaufför er tillbaka till hotellet där ni kan spendera resten av kvällen i lugn och ro med en god middag och en skön natts sömn.

Etapper:
Karatu, Tarangire National Park
Boende
Lake Burunge Tented Camp: Tarangire National Park)

Dag 11: En hel dag safari

Ytterligare en heldag med safari i Tarangire National Park! Fortsätt utforska detta otroliga område.

Etapper:
Tarangire National Park
Boende
Lake Burunge Tented Camp: Tarangire National Park)

Dag 12: ​Mot Zanzibar

Idag är det dags att ge er av till den härliga paradisön Zanzibar! Er chaufför hämtar upp er och tar er till flygplatsen vilket tar drygt 3 timmar med bil. Flyget från Kilimanjaros flygplats till Stone Town på Zanzibar tar runt 1 timme. Väl framme på ön hämtar er chaufför upper er och tar er till ert hotell i Jambiani som ligger på öns sydöstra kust. Transfern till ert hotell där tar drygt en timme. Här kommer ni bo på ett litet hotell med endast 12 rum som ligger perfekt beläget mitt på stranden. Hotellet erbjuder fantastisk mat och en jättefin service från sin mycket duktiga personal.

- Transport: ca 3 timmar + 1 timmes bilfärd samt 1 timmes flygresa.

Etapper:
Tarangire National Park, Zanzibar, Jambiani
Boende
Red Monkey Lodge: Zanzibar)

Dag 13: En halvdag i Djungeln

Zanzibar är en underbar ö! Här finns det massor att se och göra för den som vill upptäcka ön både på land och hav.

Om ni vill kan ni idag göra en halvdagsutflykt till nationalparken Jozani. Denna nationalpark består av djungel och våtmark med mangroveträd. Här hittar man Red Colobus apor (procolobus kirkii) som är en mycket sällsynt art av apor som endast lever här. Utflykten sker under förmiddagen och efter lunch kan ni ta det lugnt på er hotell på egen hand.

Detta är en valfri aktivitet och om så önskas kan ni spendera dagen på fri hand istället. Hotellet erbjudet även vattensports aktiviteter för den som vill testa på!

Etapper:
Jambiani, Forêt de Jozani
Boende
Red Monkey Lodge: Zanzibar)

Dag 14: Slappna av vid stranden

Fri dag på stranden med sol och bad.

Etapper:
Jambiani
Boende
Red Monkey Lodge: Zanzibar)

Dag 15: Slappna av vid stranden

Fri dag på stranden med sol och bad.

Etapper:
Jambiani
Boende
Red Monkey Lodge: Zanzibar)

Dag 16: Dags att säga hej då

Idag är det dags att åka hem till Sverige. Efter frukost checkar ni ut från hotellet och blir upphämtade av er chaufför för transfer till Zanzibars Internationella flygplats. Vi hoppas att du har haft en underbar resa med oss!

Etapper:
Zanzibar, Zanzibar International Airport

Kilimanjaro Moshi Uru Shimbwe Rundgai Karatu Manyara Endoro Tarangire National Park Zanzibar Jambiani Forêt de Jozani Zanzibar International Airport

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 22 430 kr / 16 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Antal personer246
Pris per person28 320 kr22 850 kr21 580 kr
Tillägg, valfri utflykt till Endoro Vandfald320 kr320 kr320 kr
Tillägg, valfri utflykt till "Boma"210 kr210 kr210 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Transport till och från flygplatsen
 • Alla måltider angivna i programmet
 • Alla inträdesbiljetter till olika nationalparker

I priset ingår inte

 • Dricks till chaufförer
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Flyg, internationella och nationella
 • Eventuella aktiviteter som inte är angivna i programmet

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Tanzania (6)

Fler reseidéer