Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Tanzania

Din unika resa i Tanzania skapad av en lokal expert
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Resor till Tanzania som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Bush, Beach and Tribal Culture
Ca. 13 Dagarfrån28 170 kr
Djurrika safarin och avkoppling på Zanzibar
Ca. 14 Dagarfrån0 kr

Att resa med en lokal researrangör

En guide till Tanzania

Tanzania ligger i Östafrika och gränsar bland annat till Kenya, Uganda, Rwanda och Burundi. Våra professionella reseexperter bor och lever i Tanzania och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Safari, korallrev och Afrikas största berg - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Tanzania, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta vackra land - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra i Tanzania?

En resa till Tanzania bjuder på aktiviteter för många sorters resenärer. Oavsett om det är avkoppling på kritvita stränder, utmanande vandring i vackra omgivningar eller kulturella upptäckter som lockar. Upplev de många olika kulturerna i städer och småbyar. Ett måste är såklart att upptäcka landets fascinerande djur och natur på safari! Se de exotiska djuren och naturen till fots, i bil, med kanot eller kanske vill du hellre flyga över Serengeti i luftballong? Med landets vackra öar och fantastiska korallrev hittar du här även fantastisk dykning och snorkling!

Vad kan man se i Tanzania?

Upplev Tanzanias vackra natur och rika djurliv! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • I norr finner du de berömda och mycket populära nationalparkerna Tarangire, Ngorongoro och Serengeti.
  • Se också Manyarasjön på din rundresa i Tanzania, hem till såväl flodhästar som skära flamingos.
  • Längtar du efter kulturella möten? Besöka massajbyar i Ndarakwais naturreservat och få chansen att närma dig massajernas uråldriga kultur.
  • I södra Tanzania är parkerna betydligt lugnare än i norr, men minst lika vackra. Här kan du också möta Dagotafolket, som har sitt ursprung i norra Tanzania men som migrerat söderut.
  • Är det äventyr du söker kan du på sju dagar bestiga det imponerande berget Kilimanjaro - som är Afrikas största!
  • Längtar du istället efter lugnet och avkoppling så är ön Zanzibar utanför Tanzanias kust något för dig. Dyk i det klara vattnet och njut av solen på vita stränder...

När ska man åka till Tanzania?

Den bästa tiden är under torrperioden, mellan maj och oktober. Undvik regnsäsongen mellan mars och början av maj. Däremot kan den lilla regnsäsongen mellan början av november och mitten av december vara en bra tid, då turisterna är färre och färgerna fantastiska. Allt beror egentligen på vad du vill göra på din resa, torrsäsongen lämpar sig för safari i de flesta parker. Vill du helst av allt se zebrorna och gnuerna i Serengeti kan dock regnsäsongen passa bättre. Ogillar du stark hetta bör du undvika årets varmaste månader, januari och februari.

Hur är det att resa med barn till Tanzania?

Det finns mycket att uppleva i Tanzania tillsammans med barn. De mindre medlemmarna av familjen kommer sannolikt att älska de fascinerande djuren på safari, liksom de häftiga och färgstarka kulturerna i norra Tanzania. Här finner du även många bra familjeanpassade hotell och restauranger. Ett självklart val för familjer är också Zanzibar med sina härliga sandstränder och lugna vatten. Här har också de flesta hotell pool.

Hur tar man sig till Tanzania?

Från Göteborg till Tanzanias största stad Dar es-Salaam kan du hitta flygbiljetter strax under 5000 kr. Resan tar ca 15 timmar med ett eller två byten. Du hittar resor med liknande pris och flygtid från Stockholm och Köpenhamn. Räkna med att resan tar runt 15 timmar med ett byte och att priserna kan stiga mot ungefär 10 000 kr.   

Behöver man ett visum för att åka till Tanzania?

Svenska medborgare som reser till Tanzania med svenskt pass kan ansöka om turistvisum för upp till 90 dagar via Tanzanias ambassad i Stockholm. Eller vid inresan till Tanzania, på flygplatsen eller vid annan gränspassage. Märk väl att ditt pass måste ha mer än 6 månaders giltighet.

Andra länder som du kanske gillar