Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Tanzania

Din rundresa i Tanzania skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Tanzania

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Tanzania?

Tanzania är ett riktigt bra resmål, svårslagen safari, intressant kultur och paradisstränder på Zanzibar. Men för att hinna med att se och göra det man vill krävs det viss planering. Har man inte full koll på Tanzania kan det vara lite knepigt att få ihop en bra resa. Vilken nationalpark är bäst? Hur bokar man en guide där? Var ska man bo? Hur tar man sig enkelt runt i landet? Är det säkert? Det kan vara bra att ha hjälp av ett lokalt stöd som är...

Tanzania är ett riktigt bra resmål, svårslagen safari, intressant kultur och paradisstränder på Zanzibar. Men för att hinna med att se och göra det man vill krävs det viss planering. Har man inte full koll på Tanzania kan det vara lite knepigt att få ihop en bra resa. Vilken nationalpark är bäst? Hur bokar man en guide där? Var ska man bo? Hur tar man sig enkelt runt i landet? Är det säkert? Det kan vara bra att ha hjälp av ett lokalt stöd som är på plats i landet och som kan hjälpa en. 


Det är det som är tanken med Evaneos


Vi har noggrant valt ut  resebyråer i Tanzania som kan hjälpa dig med att planera och boka din resa. Du kommer enkelt i kontakt med en reseexpert från dessa resebyråer via vår Tanzania-sida.  Oavsett om du vill resa själv, som par, med familj eller med vänner och bekanta kan dessa lokala experter skapa en skräddarsydd rundresa som passar just dig! 


Med hjälp av sin kunskap och lokala expertis om Tanzania skapar experten en rundresa där du verkligen får chansen att uppleva det riktiga Tanzania. De vet hur man planerar en resa där varje resenär får ut det mesta av sin semester.

Se mer
Ta del av vår resguide

Bästa tiden att åka till Tanzania

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Mer information

Omdömen från våra resenärer som rest till Tanzania

4.7/5
3 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Tanzania

Tanzania ligger i Östafrika och gränsar bland annat till Kenya, Uganda, Rwanda och Burundi. Här kan du åka på safari, se vackra korallrev eller varför inte bestiga Afrikas hösta berg - här finns otroligt mycket att se och göra beroende på vad du har för intressen.

En resa till Tanzania bjuder på aktiviteter för många olika sorters resenärer. Oavsett om det är avkoppling på kritvita stränder, utmanande vandring i vackra omgivningar eller kulturella upplevelser som lockar. Upplev de många olika kulturerna i städer eller i små byar. Ett måste är såklart att upptäcka landets fascinerande djur och natur på safari! Se de exotiska djuren och naturen till fots, i bil, med kanot eller kanske vill du hellre flyga över Serengeti i luftballong? Med landets vackra öar och fantastiska korallrev hittar du här även fantastisk dykning och snorkling! För att ge dig inspiration till din Tanzaniaresa, har vi delat med oss av tips nedan!

Vad ska man se och göra i Tanzania?

Sevärdheter

Upplev Tanzanias vackra natur och rika djurliv! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Nationalparker: Besök någon av de mycket populära nationalparkerna i norr: Tarangire, Ngorongoro och Serengeti.
 • Manyarasjön: Här bor många flodhästar, klättrande lejon och flamingos.
 • Zanzibar: En upplevelse i sig är att besöka den otroligt vackra ön Zanzibar som ligger utanför Tanzanias kust. Här kan du dyka i klart vatten och njuta av solen på kritvita stränder.
 • Massajbyar: Längtar du efter kulturella möten? Besöka massajbyar i Ndarakwais naturreservat och få chansen att närma dig massajernas uråldriga kultur.

Vad kan man göra i Tanzania?

Dyka, safari eller sol & bad - här finns massa att se och göra! Våra experter delar med sig av sina tips:

 • Bestig Kilimanjaro: Är det äventyr du söker kan du på sju dagar bestiga det imponerande berget Kilimanjaro - som är Afrikas största!
 • Dykning: Utmed Tanzanias kust hittar du många fina stränder som är lämpliga för dykning. Här kan du dyka eller snorkla i turkosblått vatten som har en behaglig temperatur.
 • Safari: I Tanzania hittar du safari i världsklass. Besök Serengeti, Tarangire eller Ngorongoro och få en upplevelse för livet. Kanske har du tur och får se alla i “the big five” på en och samma rundresa?
 • Luftballong: Vill du kanske uppleva Tanzania och djurlivet på ett annorlunda sätt? Åk då på ballongsafari! Det sägs att en luftballong resa över en av nationalparkerna i solnedgången är någonting helt magiskt...

När är bästa tiden att resa till Tanzania?

Den bästa tiden är under torrperioden, mellan maj och oktober. Undvik regnsäsongen mellan mars och början av maj. Däremot kan den lilla regnsäsongen mellan början av november och mitten av december vara en bra tid, då turisterna är färre och färgerna fantastiska. Allt beror egentligen på vad du vill göra på din resa, torrsäsongen lämpar sig för safari i de flesta parker. Vill du helst av allt se zebrorna och gnuerna i Serengeti kan dock regnsäsongen passa bättre. Ogillar du stark hetta bör du undvika årets varmaste månader, januari och februari.

Bra att veta

Hur är det att resa med barn till Tanzania?

Det finns mycket att uppleva i Tanzania tillsammans med barn. De mindre medlemmarna av familjen kommer sannolikt att älska de fascinerande djuren på safari, liksom de häftiga och färgstarka kulturerna i norra Tanzania. Här finner du även många bra familjeanpassade hotell och restauranger. Ett självklart val för familjer är också Zanzibar med sina härliga sandstränder och lugna vatten. Här har också de flesta hotell pool.

Hur tar man sig till Tanzania?

Från Göteborg till Tanzanias största stad Dar es-Salaam kan du hitta flygbiljetter strax under 5000 kr. Resan tar ca 15 timmar med ett eller två byten. Du hittar resor med liknande pris och flygtid från Stockholm och Köpenhamn. Räkna med att resan tar runt 15 timmar med ett byte och att priserna kan stiga mot ungefär 10 000 kr.   

Behöver man ett visum för att åka till Tanzania?

Svenska medborgare som reser till Tanzania med svenskt pass kan ansöka om turistvisum för upp till 90 dagar via Tanzanias ambassad i Stockholm. Eller vid inresan till Tanzania, på flygplatsen eller vid annan gränspassage. Märk väl att ditt pass måste ha mer än 6 månaders giltighet.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage