Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman
Tadzjikistan

Resor till Tadzjikistan

Din rundresa i Tadzjikistan skapad av en lokal researrangör
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Tadzjikistan

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Tadzjikistan?

Tadzjikistan är verkligen ett underskattat land! Den här mosaiken av kulturer och språk, av dalgångar och berg har inget att avundas sina centralasiatiska grannar. Pamirregionen i landets västra del kallas ibland för ”världens tak” och är Tadzjikistans största dragpunkt med sina spektakulära bergstrakter och vackra vägar. För den mer äventyrligt lagde lockar det kanske att dra fram genom dalgångarna i jeep och stanna över natten i en traditionell... Tadzjikistan är verkligen ett underskattat land! Den här mosaiken av kulturer och språk, av dalgångar och berg har inget att avundas sina centralasiatiska grannar. Pamirregionen i landets västra del kallas ibland för ”världens tak” och är Tadzjikistans största dragpunkt med sina spektakulära bergstrakter och vackra vägar. För den mer äventyrligt lagde lockar det kanske att dra fram genom dalgångarna i jeep och stanna över natten i en traditionell jurta mitt i ingenstans. Vandra genom karga men vackra kanjoner eller i barrskogarna runt Fanskybergen. Det här ovanliga och fascinerande landet är verkligen den perfekta destinationen för den nyfikne som vill se nya horisonter. Från Wakhandalen till vandringar i Fanbergen till den makalösa Iskanderkulsjön till vägen till Pamir är detta är mångfacetterat land, rikt på upplevelser för livet. Se mer

Börja planera din resa i Tadzjikistan

Antagligen börjar din rundresa i Tadzjikistan i huvudstaden Dusjanbe. Här kommer du upptäcka landets rika kultur i form av traditionell folkmusik och den särskilda arkitekturen. Dusjanbe är fullt av fascinerande museer, till de bästa hör det Nationella Antikmuseet och Enade Tadjikmuseet. Berg täcker nästan 90 % av Tadzjikistans landmassa. De som älskar att vandra i främmande och vackra landskap kommer att älska de långa vindlande stigarna i Pamirmassivet. Här vandrar du mellan glaciärer högplatåer på 4000 meters höjd. Mitt i hjärtat Zeravsjanbergen finner du en häpnadsväckande blandning av landskap, en fröjd för varje vandrare. Här blandar sig djupa kanjoner med höga bergsryggar, täta barrskogar och kristallklara sjöar. I detta förtrollande landskap kommer du uppleva en mosaik av färger och intryck. En av många anledningar som gör Tadzjikistan till ett särskilt spännande resmål är de många möjligheterna till möte med människorna. Tadzjikerna, med sin tumultartade historia, är ett mångfacetterat folk, präglad av många olika traditioner, sedvänjor och språk. Varma och öppna tvekar de inte att dela med sig av sin fascinerande kultur och vardag, du kommer känna dig helt inlemmad i det lokala livet.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage