Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman
Sydkorea

Resor till Sydkorea

Din rundresa i Sydkorea skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Sydkorea

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Sydkorea?

Välkommen till Sydkorea, även kallat ”Morgonlugnets land”, ett namn som det gavs en kinesisk kejsare under Mingdynastin, på grund av dess spektakulära och rogivande landskap. Detta lilla land har lyckats väcka med häpnadsväckande fart under de senaste årtiondena, men har samtidigt behållit de lokala traditionerna och sedvänjorna. I Sydkorea är religion och tillbedjan överallt närvarande. Under din resa till Sydkorea kommer du uppleva otroliga lan... Välkommen till Sydkorea, även kallat ”Morgonlugnets land”, ett namn som det gavs en kinesisk kejsare under Mingdynastin, på grund av dess spektakulära och rogivande landskap. Detta lilla land har lyckats väcka med häpnadsväckande fart under de senaste årtiondena, men har samtidigt behållit de lokala traditionerna och sedvänjorna. I Sydkorea är religion och tillbedjan överallt närvarande. Under din resa till Sydkorea kommer du uppleva otroliga landskap och upptäcka majestätiska buddhistiska tempel i dess mitt. Konstruerade för att smälta in i den omgivande naturen har dess heliga platser smyckats med omsorgsfullt gjorda mönster i vackra färger. Här kommer du uppfyllas av platsen lugn och stillhet. När du bestämmer dig för att lämna tempel och trädgårdar för en stund så kommer du uppleva någonting precis lika oerhört. Mellan hav och berg, grå klippor och frodig grönska så bjuder den Sydkoreanska naturen på en makalös mångfald och skönhet. Besök huvudstaden Seoul, här finns mycket att se och göra. Shoppa i de högmoderna kvarteren Insadong och Apguejong, lär dig mer om områdets kultur och historia i Folk Village eller besök Hwaseongfästningen. Seoul och dess storstadsområde är hem till nästan en av fyra av alla sydkoreaner, här kommer du inte sakna möjligheter till ständigt nya upptäckter. Se mer
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Sydkorea

Sydkorea ligger i östasien och är belägen på den södra delen av Koreahalvön. Våra professionella reseexperter bor och lever i Sydkorea och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Tesalonger, tempel och paradisöar - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Sydkorea, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta spännande land - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra i Sydkorea?

Du kan omöjligt missa landets pulserande hjärta, Seoul på din resa i Sydkorea. Besök stadens många vackra tempel och gamla kvarter, ta en båttur på Hanfloden, se den moderna staden, shoppa och besök spännande museer. Upplev det världsberömda lokala köket, passa på att ta en matlagningskurs och lär dig mer om grunderna i denna uråldriga mattradition. Men Sydkorea är mer än bara det högmoderna Seoul, i landets många nationalparker hittar du häpnadsväckande och orörd natur. Är det bad och strand som lockar så finner du här även paradisöar där du kan koppla av under ett parasoll!

Vad kan man se i Sydkorea?

I Sydkorea kommer du att svepas med av atmosfären och kulturen. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Din resa kommer troligtvis leda dig till regionen Seoul, vilket är en mycket bra start på din rundresa i Sydkorea. Njut av en kopp te i de traditionella tesalongerna, besök gallerier i Insadong distriktet och gå på utställningar och konserter som du hittar på stadens gågator under helgerna.
  • Bara en timme därifrån hittar du Folk Village, här får du chansen att uppleva det gamla Sydkorea. Titta in i de vackra traditionella hemmen, se hur en koreansk bröllopsceremoni går till eller besök ett tempel.
  • Fyll på med energi i den vackra grottan Seokguram - en arkitektonisk pärla till tempel som konstruerats i berget.
  • Ta dig till kusten och se kung Munmus undervattensgrav från 600talet.
  • Res vidare med höghastighetståg till Busan, Sydkoreas andra största stad. Här är stämningen helt annorlunda, mer avslappnad och med stranden i centrum. Busan är också berömd för sina fantastiska fiskmarknader.

Hur är det att resa till Sydkorea med barn?

Få länder i Asien är så lätta att resa i med barn som Sydkorea. Landet är ett av världens säkraste och lokaltrafiken är både smidig, ren och snabb, vare sig det gäller buss, tåg eller tunnelbana. Kulturen är på det stora hela barnvänlig och du kommer enkelt att hitta toaletter utrustade med skötbord. Både i Seoul och runt om i landet finns dessutom museum särskilt anpassade för barn och många spännande attraktioner särskilt riktade för mindre barn. Missa inte Folk Village om ni är i Seoul, men kom ihåg att ta med bärsele eller sjal till små barn då staden inte lämpar sig så bra för barnvagn.

När ska man åka till Sydkorea?

Den bästa perioden att resa till Sydkorea är september till november. Under de här höstmånaderna är temperaturen som behagligast och naturen visar sig i all sin färgrika prakt. Även våren är en utmärkt period att uppleva Sydkorea, dock får man räkna med lite mer trängsel då detta är japanernas favorittid att besöka landet. Sommaren är den tid då flest resenärer tar sig till landet och temperaturen kan bli mycket hög, i juli blir också regnfallen särskilt våldsamma.

Hur tar man sig till Sydkorea?

Flera flygbolag gör sträckan Stockholm - Seoul, räkna med åtminstone en mellanlandning och att resan tar 11 till 15 timmar. Prismässigt går det att få biljetter för mellan 5000 och 7000 kr med några månaders framförhållning.

Behöver man ett visum för att åka till Sydkorea?

Svenska medborgare som reser med svenskt pass till Korea undantas kravet på visum under de första 90 dagarna av sin vistelse, om resan gäller turism. För längre resor krävs visum. Mer information hittar du på Koreas ambassad i Stockholms hemsida: http://swe.mofat.go.kr/english/eu/swe/main/index.jsp.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage