Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Sydkorea

Planera din rundresa i Sydkorea med en lokal expert
Beskriv din drömresa och få ett förslag - Gratis och utan åtaganden
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Sydkorea som går att skräddarsy

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Highlight Tour - Ancestral Culture and History
Ca. 12 Dagarfrån16 990 kr
Luxury Highlights Tour
Ca. 14 Dagarfrån28 120 kr
Classic Tour - Cultural Immersion
Ca. 21 Dagarfrån19 680 kr
Temples, Beaches, And History
Ca. 13 Dagarfrån14 120 kr
Jeju-Do Island Escape
Ca. 4 Dagarfrån3 880 kr
Highlights Of Korea
Ca. 10 Dagarfrån27 980 kr
At Your Own Pace
Ca. 10 Dagarfrån10 930 kr
14 Days Enchantments of Korea
Ca. 14 Dagarfrån23 290 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa

Sydkorea ligger i östasien och är belägen på den södra delen av Koreahalvön. Våra professionella reseexperter bor och lever i Sydkorea och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Tesalonger, tempel och paradisöar - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Sydkorea, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta spännande land - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra i Sydkorea?

Du kan omöjligt missa landets pulserande hjärta, Seoul på din resa i Sydkorea. Besök stadens många vackra tempel och gamla kvarter, ta en båttur på Hanfloden, se den moderna staden, shoppa och besök spännande museer. Upplev det världsberömda lokala köket, passa på att ta en matlagningskurs och lär dig mer om grunderna i denna uråldriga mattradition. Men Sydkorea är mer än bara det högmoderna Seoul, i landets många nationalparker hittar du häpnadsväckande och orörd natur. Är det bad och strand som lockar så finner du här även paradisöar där du kan koppla av under ett parasoll!

Vad kan man se i Sydkorea?

I Sydkorea kommer du att svepas med av atmosfären och kulturen. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Din resa kommer troligtvis leda dig till regionen Seoul, vilket är en mycket bra start på din rundresa i Sydkorea. Njut av en kopp te i de traditionella tesalongerna, besök gallerier i Insadong distriktet och gå på utställningar och konserter som du hittar på stadens gågator under helgerna.
  • Bara en timme därifrån hittar du Folk Village, här får du chansen att uppleva det gamla Sydkorea. Titta in i de vackra traditionella hemmen, se hur en koreansk bröllopsceremoni går till eller besök ett tempel.
  • Fyll på med energi i den vackra grottan Seokguram - en arkitektonisk pärla till tempel som konstruerats i berget.
  • Ta dig till kusten och se kung Munmus undervattensgrav från 600talet.
  • Res vidare med höghastighetståg till Busan, Sydkoreas andra största stad. Här är stämningen helt annorlunda, mer avslappnad och med stranden i centrum. Busan är också berömd för sina fantastiska fiskmarknader.

Hur är det att resa till Sydkorea med barn?

Få länder i Asien är så lätta att resa i med barn som Sydkorea. Landet är ett av världens säkraste och lokaltrafiken är både smidig, ren och snabb, vare sig det gäller buss, tåg eller tunnelbana. Kulturen är på det stora hela barnvänlig och du kommer enkelt att hitta toaletter utrustade med skötbord. Både i Seoul och runt om i landet finns dessutom museum särskilt anpassade för barn och många spännande attraktioner särskilt riktade för mindre barn. Missa inte Folk Village om ni är i Seoul, men kom ihåg att ta med bärsele eller sjal till små barn då staden inte lämpar sig så bra för barnvagn.

När ska man åka till Sydkorea?

Den bästa perioden att resa till Sydkorea är september till november. Under de här höstmånaderna är temperaturen som behagligast och naturen visar sig i all sin färgrika prakt. Även våren är en utmärkt period att uppleva Sydkorea, dock får man räkna med lite mer trängsel då detta är japanernas favorittid att besöka landet. Sommaren är den tid då flest resenärer tar sig till landet och temperaturen kan bli mycket hög, i juli blir också regnfallen särskilt våldsamma.

Hur tar man sig till Sydkorea?

Flera flygbolag gör sträckan Stockholm - Seoul, räkna med åtminstone en mellanlandning och att resan tar 11 till 15 timmar. Prismässigt går det att få biljetter för mellan 5000 och 7000 kr med några månaders framförhållning.

Behöver man ett visum för att åka till Sydkorea?

Svenska medborgare som reser med svenskt pass till Korea undantas kravet på visum under de första 90 dagarna av sin vistelse, om resan gäller turism. För längre resor krävs visum. Mer information hittar du på Koreas ambassad i Stockholms hemsida: http://swe.mofat.go.kr/english/eu/swe/main/index.jsp.

Andra länder som du kanske gillar