Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Sydafrika

Din unika resa i Sydafrika skapad av en lokal expert
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Resor till Sydafrika som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Den perfekta sydafrikaresan
Ca. 17 Dagarfrån20 500 kr
Upptäck Sydafrika med familjen
Ca. 14 Dagarfrån12 640 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Att resa med en lokal researrangör

En guide till Sydafrika

Sydafrika hittar du allra längst söderut på den afrikanska kontinenten, mellan Indiska oceanen i öst och Atlanten i väst. Våra professionella reseexperter bor och lever i Sydafrika och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Safari, vibrerande metropolen Kapstaden och mängder av vinrankor - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Sydafrika, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta vackra land - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra i Sydafrika?

I Sydafrika finns något för alla! Våra lokala experter erbjuder många förslag på spännande rundresor i Sydafrika, som kan skräddarsys som du vill. Här finner du vackra vandringsleder i varierande landskap. Vid kusterna finns ett överflöd av spännande vattenaktiviteter. Varför inte passa på att prova snorkling, dykning eller kanske vindsurfing? Är det avkoppling du söker så kan du självfallet bara njuta av solen och luta dig tillbaka på någon av de vackra stränderna. Här finns också ett pulserande och dynamiskt stadsliv i både Kapstaden, Johannesburg och i den mindre hamnstaden Durban vid kusten - var och en med sin egen karaktär. Sist men inte minst så är såklart Sydafrikas djurliv ett måste! Här hittar ni mängder av fascinerande parker för safaris och många sätt att komma nära djuren på.

Vad kan man se i Sydafrika?

I detta mångfacetterade land finns mängder att se! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Upptäck det livliga Johannesburgs rika historia och dynamiska stadsliv.
  • Res norrut till Blyde River kanjonen och njut av dess häpnadsväckande panoramavyer.
  • Åk på jeepsafari! Kanske får du se de mytomspunna vilda djuren som Sydafrika är så känt för som lejon, elefanter och mycket mer.
  • Upptäck Sydafrikas mångfacetterade kultur, från Kapstaden till Soweto, genom de traditionella Zuluterritorierna till Durban med dess tydliga indiska karaktär. Oavsett vad du väljer kommer din resa genom denna regnbågsnation att bli ett minne för livet!

När ska man åka till Sydafrika?

Två tydliga årstider präglar klimatet i Sydafrika. Den varma och fuktiga sommaren mellan november och mars och den torra och mildare vintern mellan april och oktober. Västra kapprovinsen kan emellertid uppleva kraftiga skyfall mellan juli och augusti. Varje säsong bjuder på egna upplevelser i Sydafrika. April till oktober är perfekt för safaris, november till mars är perfekt för att njuta av sol och bad i Västra kapprovinsen. Reser ni mellan juni och september så är chansen som störst för att se valar. Eller besök KwaZulu-Natal provinsen, här njuter du av standliv året om. Oavsett när du vill åka har Sydafrika något att erbjuda.

Hur är det att resa i Sydafrika med barn?

De bästa regionerna för den som reser till Sydafrika med barn är Kapstaden och den omgivande Västra kapprovinsen och KwaZulu-Natal. I och runt Kapstaden hittar ni botaniska trädgårdar, spännande muséer, fina stränder och många fler barnvänliga aktiviteter. Ett plus är att infrastrukturen i regionen är mycket bra vilket underlättar resande. KwaZulu-Natal erbjuder alla sorters vatten- och strandrelaterade aktiviteter. Här hittar ni bland annat valskådningsturer och kayaksafari. Vi rekommenderar starkt Krugerparken som är en av de barnvänligaste och dessutom hem till alla “Big Five”-djuren.

Hur tar man sig till Sydafrika?

Många flygbolag gör sträckan Arlanda-Kapstaden. Med några månaders framförhållning kostar en tur och retur-biljett runt 5000 kr, även om priserna kan stiga upp emot 10 000 kr. Räkna med att resan tar 15 till 20 timmar med ett byte. Från Köpenhamn till Kapstaden flyger du för cirka 6000-7000  kr.

Andra länder som du kanske gillar