Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman
Sydafrika

Resor till Sydafrika

Din rundresa i Sydafrika skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Sydafrika

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.
Din lokala expert förbereder idéer för att kunna hjälpa dig att planera din resa
Du kan kontakta researrangören för att skapa en resa tillsammans.

Varför ska man resa till Sydafrika?

Sydafrika är ett fantastiskt resmål. För att du ska kunna uppleva detta häftiga land på bästa sätt har vi samlat lokala researrangörer från Sydafrika som verkligen kan detta resmål. Vi har noggrant valt ut professionella, sydafrikanska reseaktörer som kan hjälpa dig planera och boka din resa. Via Evaneos hemsida kommer du i kontakt med en reseexpert från en av dessa researrangörer. Din expert är ditt lokala stöd i Sydafrika och hjälper dig att p...

Sydafrikaär ett fantastiskt resmål. För att du ska kunna uppleva detta häftiga landpå bästa sätthar vi samlat lokala researrangörer från Sydafrika som verkligen kan detta resmål.Vi har noggrant valt ut professionella, sydafrikanska reseaktörersom kan hjälpa digplanera och boka din resa.


Via Evaneos hemsida kommer du i kontakt med en reseexpert från en av dessa researrangörer. Din expert är dittlokala stödi Sydafrika och hjälper dig att planera din resa helt efter dina önskemål! Det finns mycket att se och göra i Sydafrika och hur din resa ser ut beror på vad som är viktigt för just dig. Reser du med familj? Vänner? Eller kanske ensam? Med Evaneos kan du resa medvem du vill, när du vill!


Våra reseexperterskräddarsyrdin resplan så att du inte missar några av Sydafrikas guldkorn!

Se mer
Ta del av vår resguide

Omdömen från våra resenärer som rest till Sydafrika

4.7/5
5 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Sydafrika

Sydafrika hittar du allra längst söderut på den stora afrikanska kontinenten, mellan Indiska oceanen i öst och Atlanten i väst. Sydafrika är faktiskt ett väldigt stort land, större än både Spanien och Frankrike tillsammans och landet innehar en stor kultur, natur och historia. Här hittar du ett imponerande djurliv, ett pulserande storstadsliv och en enorm kulturell mångfald.

Att resa runt i Sydafrika på egen hand är att rekommendera. Landet har bra körvägar och det är enkelt att ta sig fram och hitta oavsett vart man ska. Kör bil från Johannesburg till Krugerparken och upplev safari - här bor ett överflöd av olika vilda djur, allt från tigrar till elefanter och inklusiv The Big Five (leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel). Sydafrikas djurliv ett måste!  Är du kanske annars intresserad av mat & vin? I Sydafrika kan du hitta mat & vin i världsklass till dessutom riktigt bra priser! Oavsett om man är intresserad av vin eller inte så är det absolut värt att besöka en vingård då omgivningarna ofta är otroligt vackra. Vad du vill göra är upp till dig och när du bokar din resa via oss på Evaneos är det bara du som bestämmer. Nedan har vi samlat våra bästa tips för att du skall få en lyckad Sydafrika resa.

Vad ska man se och göra i Sydafrika?

Sevärdheter

I detta mångfacetterade land finns mängder att se! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Johannesburg: Besök Johannesburg eller “guldstaden” som den också kallas. Här finns det mängder att se och göra såsom shopping, underhållning och mat i världsklass.
 • Blyde River kanjonen: Res norrut och upplev Blyde River Kanjonen och njut av dess häpnadsväckande panoramavyer.
 • Taffelberget: Ta dig till det berömda Taffelberget! Ta linbanan upp så får du en fantastisk utsikt över Kapstaden.
 • Robben island: Besök fängelseön där Nelson Mandela satt fängslad under en lång tid. Här kan du få se hur Nelson Mandela bodde under sin tid här och hur livet var.

Vad kan man göra i Sydafrika?

Från äventyrliga aktiviteter till avkoppling på vackra stränder - i Sydafrika finns det mängder att göra. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Jeepsafari: Åk på jeepsafari! Kanske får du se de mytomspunna vilda djuren som Sydafrika är så känt för som lejon, elefanter och många andra djurarter.
 • Snorkling, Dykning & vindsurfing: Vid kusterna i sydafrika finns ett överflöd av spännande vattenaktiviteter. Så varför inte prova på något nytt när du ändå är här?
 • Sydafrikas mångfacetterade kultur: Ta dig från Kapstaden till Soweto, genom de traditionella Zuluterritorierna till Durban med dess tydliga indiska karaktär. Oavsett vad du väljer kommer din resa genom denna regnbågsnation att bli ett minne för livet!.
 • Vandra: I Sydafrika hittar du många vackra vandringsleder i varierande landskap. Här finns någonting för alla - oavsett om du är nybörjare eller erfaren vandrare!

När är bästa tiden att resa till Sydafrika?

Två tydliga årstider präglar klimatet i Sydafrika. Den varma och fuktiga sommaren mellan november och mars och den torra och mildare vintern mellan april och oktober. Västra kapprovinsen kan emellertid uppleva kraftiga skyfall mellan juli och augusti. Varje säsong bjuder på egna upplevelser i Sydafrika. April till oktober är perfekt för safaris, november till mars är perfekt för att njuta av sol och bad i Västra kapprovinsen. Reser ni mellan juni och september så är chansen som störst för att se valar. Eller besök KwaZulu-Natal provinsen, här njuter du av standliv året om. Oavsett när du vill åka har Sydafrika något att erbjuda.

Bra att veta

Hur är det att resa i Sydafrika med barn?

De bästa regionerna för den som reser till Sydafrika med barn är Kapstaden och den omgivande Västra kapprovinsen och KwaZulu-Natal. I och runt Kapstaden hittar ni botaniska trädgårdar, spännande muséer, fina stränder och många fler barnvänliga aktiviteter. Ett plus är att infrastrukturen i regionen är mycket bra vilket underlättar resande. KwaZulu-Natal erbjuder alla sorters vatten- och strandrelaterade aktiviteter. Här hittar ni bland annat valskådningsturer och kayaksafari. Vi rekommenderar starkt Krugerparken som är en av de barnvänligaste och dessutom hem till alla “Big Five”-djuren.

Hur tar man sig till Sydafrika?

Många flygbolag flyger sträckan Arlanda-Kapstaden. Med några månaders framförhållning kostar en tur och retur-biljett runt 5000 kr, även om priserna kan stiga upp emot 10 000 kr. Räkna med att resan tar 15 till 20 timmar med ett byte. Från Köpenhamn till Kapstaden flyger du för cirka 6000-7000 kr.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage