Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Sydafrika

Planera din rundresa i Sydafrika med en lokal expert
Beskriv din drömresa och få ett förslag - Gratis och utan åtaganden
Jag vill resa
Som par
under
Avgångsdatum
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor i Sydafrika som går att skräddarsy

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Safari, Wine Route, And City Escape
Ca. 11 Dagarfrån15 170 kr
Garden Route And Kruger Safari
Ca. 10 Dagarfrån33 670 kr
Cape Peninsula, Swaziland, Kruger
Ca. 13 Dagarfrån14 890 kr
Johannesburg To Cape Town
Ca. 16 Dagarfrån16 570 kr
Discover South Africa
Ca. 15 Dagarfrån30 410 kr
The Garden Route 
Ca. 12 Dagarfrån12 920 kr
Kruger To Cape Town
Ca. 10 Dagarfrån13 940 kr
Family Garden Route Tour
Ca. 15 Dagarfrån13 660 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

En resa utöver det vanliga

Upptäck Sydafrika med Evaneos

Evaneos samarbetar med ett antal noggrant utvalda resebyråer i Sydafrika som kan hjälpa dig med att planera och boka din resa. Dessa lokala resebyråer skapar rundresor som är 100% skräddarsydda efter dig som resenär och du kan resa själv, som par, med familj eller med vänner och bekanta.

Med hjälp av sin kunskap och lokala expertis skapar den lokala experten en rundresa där du verkligen får chansen att uppleva det riktiga Sydafrika. De vet hur man planerar en resa där varje resenär får ut det mesta av sin semester.

För att du ska kunna komma igång och skapa just din drömresa har våra lokala reseexperter skapat förslag på rundresor som du hittar här. Låt dig inspireras - men kom ihåg att allt går att anpassa efter dig!

Så går det till att boka en resa via Evanoes

  • Kom i kontakt med en lokala experten från en av våra resebyråer genom att fylla i vårt formulär. Klicka på "börja planera din resa" eller "bokningsförfrågan".
  • Den engelsktalande, lokala experten kontaktar dig via mail och skickar över ett förslag anpassat efter dig. 
  • Du diskuterar med den lokala experten tills du har ett reseförslag som passar dig perfekt.
  • Om du vill gå vidare och boka din resa skickar experten dig en betalningslänk så att du säkert och smidigt kan betala din resa online via Evaneos betalningsplatform 

Det är gratis och kostnadsfritt att skicka in en förfrågan och diskutera med den lokala experten, du betalar när/om du är nöjd och vill gå vidare. 

När man bokar med en lokal researrangör via Evaneos tar man del av vår resegaranti och vi garanterar ens resa, så att man kan resa tryggt! 

Vi finns här om du har frågor eller funderingar per mail Kontakta@evaneos.se eller på telefon 08 44 63 28 19. 

En guide till Sydafrika

Sydafrika hittar du allra längst söderut på den afrikanska kontinenten, mellan Indiska oceanen i öst och Atlanten i väst. Våra professionella reseexperter bor och lever i Sydafrika och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Safari, vibrerande metropolen Kapstaden och mängder av vinrankor - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Sydafrika, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta vackra land - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra i Sydafrika?

I Sydafrika finns något för alla! Våra lokala experter erbjuder många förslag på spännande rundresor i Sydafrika, som kan skräddarsys som du vill. Här finner du vackra vandringsleder i varierande landskap. Vid kusterna finns ett överflöd av spännande vattenaktiviteter. Varför inte passa på att prova snorkling, dykning eller kanske vindsurfing? Är det avkoppling du söker så kan du självfallet bara njuta av solen och luta dig tillbaka på någon av de vackra stränderna. Här finns också ett pulserande och dynamiskt stadsliv i både Kapstaden, Johannesburg och i den mindre hamnstaden Durban vid kusten - var och en med sin egen karaktär. Sist men inte minst så är såklart Sydafrikas djurliv ett måste! Här hittar ni mängder av fascinerande parker för safaris och många sätt att komma nära djuren på.

Vad kan man se i Sydafrika?

I detta mångfacetterade land finns mängder att se! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Upptäck det livliga Johannesburgs rika historia och dynamiska stadsliv.
  • Res norrut till Blyde River kanjonen och njut av dess häpnadsväckande panoramavyer.
  • Åk på jeepsafari! Kanske får du se de mytomspunna vilda djuren som Sydafrika är så känt för som lejon, elefanter och mycket mer.
  • Upptäck Sydafrikas mångfacetterade kultur, från Kapstaden till Soweto, genom de traditionella Zuluterritorierna till Durban med dess tydliga indiska karaktär. Oavsett vad du väljer kommer din resa genom denna regnbågsnation att bli ett minne för livet!

När ska man åka till Sydafrika?

Två tydliga årstider präglar klimatet i Sydafrika. Den varma och fuktiga sommaren mellan november och mars och den torra och mildare vintern mellan april och oktober. Västra kapprovinsen kan emellertid uppleva kraftiga skyfall mellan juli och augusti. Varje säsong bjuder på egna upplevelser i Sydafrika. April till oktober är perfekt för safaris, november till mars är perfekt för att njuta av sol och bad i Västra kapprovinsen. Reser ni mellan juni och september så är chansen som störst för att se valar. Eller besök KwaZulu-Natal provinsen, här njuter du av standliv året om. Oavsett när du vill åka har Sydafrika något att erbjuda.

Hur är det att resa i Sydafrika med barn?

De bästa regionerna för den som reser till Sydafrika med barn är Kapstaden och den omgivande Västra kapprovinsen och KwaZulu-Natal. I och runt Kapstaden hittar ni botaniska trädgårdar, spännande muséer, fina stränder och många fler barnvänliga aktiviteter. Ett plus är att infrastrukturen i regionen är mycket bra vilket underlättar resande. KwaZulu-Natal erbjuder alla sorters vatten- och strandrelaterade aktiviteter. Här hittar ni bland annat valskådningsturer och kayaksafari. Vi rekommenderar starkt Krugerparken som är en av de barnvänligaste och dessutom hem till alla “Big Five”-djuren.

Hur tar man sig till Sydafrika?

Många flygbolag gör sträckan Arlanda-Kapstaden. Med några månaders framförhållning kostar en tur och retur-biljett runt 5000 kr, även om priserna kan stiga upp emot 10 000 kr. Räkna med att resan tar 15 till 20 timmar med ett byte.

Andra länder som du kanske gillar