Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Sydafrika

Din skräddarsydda rundresa i Sydafrika
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Sydafrika som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Klassiska sevärdheter
Absoluta höjdpunkter - safari, vingårdar och storstadsliv
Ca. 11 Dagar från 11 780 kr
 • Klassiska sevärdheter
Safari äventyr längs berömda Garden Route
Ca. 12 Dagar från 10 380 kr
 • Klassiska sevärdheter
Flexirundresa - Bila på egen hand
Ca. 13 Dagar från 16 810 kr
 • Klassiska sevärdheter
Den perfekta sydafrikaresan
Ca. 17 Dagar från 22 160 kr
 • Klassiska sevärdheter
Upptäck Sydafrika med familjen
Ca. 14 Dagar från 13 660 kr
 • Sport & äventyr
Golfresa längs Garden Route
Ca. 13 Dagar från 21 090 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Sydafrika

Sydafrika hittar du allra längst söderut på den stora afrikanska kontinenten, mellan Indiska oceanen i öst och Atlanten i väst. Sydafrika är faktiskt ett väldigt stort land, större än både Spanien och Frankrike tillsammans och landet innehar en stor kultur, natur och historia. Här hittar du ett imponerande djurliv, ett pulserande storstadsliv och en enorm kulturell mångfald.

Att resa runt i Sydafrika på egen hand är att rekommendera. Landet har bra körvägar och det är enkelt att ta sig fram och hitta oavsett vart man ska. Kör bil från Johannesburg till Krugerparken och upplev safari - här bor ett överflöd av olika vilda djur, allt från tigrar till elefanter och inklusiv The Big Five (leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel). Sydafrikas djurliv ett måste!  Är du kanske annars intresserad av mat & vin? I Sydafrika kan du hitta mat & vin i världsklass till dessutom riktigt bra priser! Oavsett om man är intresserad av vin eller inte så är det absolut värt att besöka en vingård då omgivningarna ofta är otroligt vackra. Vad du vill göra är upp till dig och när du bokar din resa via oss på Evaneos är det bara du som bestämmer. Nedan har vi samlat våra bästa tips för att du skall få en lyckad Sydafrika resa.

Vad ska man se och göra i Sydafrika?

Sevärdheter

I detta mångfacetterade land finns mängder att se! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Johannesburg: Besök Johannesburg eller “guldstaden” som den också kallas. Här finns det mängder att se och göra såsom shopping, underhållning och mat i världsklass.
 • Blyde River kanjonen: Res norrut och upplev Blyde River Kanjonen och njut av dess häpnadsväckande panoramavyer.
 • Taffelberget: Ta dig till det berömda Taffelberget! Ta linbanan upp så får du en fantastisk utsikt över Kapstaden.
 • Robben island: Besök fängelseön där Nelson Mandela satt fängslad under en lång tid. Här kan du få se hur Nelson Mandela bodde under sin tid här och hur livet var.

Vad kan man göra i Sydafrika?

Från äventyrliga aktiviteter till avkoppling på vackra stränder - i Sydafrika finns det mängder att göra. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Jeepsafari: Åk på jeepsafari! Kanske får du se de mytomspunna vilda djuren som Sydafrika är så känt för som lejon, elefanter och många andra djurarter.
 • Snorkling, Dykning & vindsurfing: Vid kusterna i sydafrika finns ett överflöd av spännande vattenaktiviteter. Så varför inte prova på något nytt när du ändå är här?
 • Sydafrikas mångfacetterade kultur: Ta dig från Kapstaden till Soweto, genom de traditionella Zuluterritorierna till Durban med dess tydliga indiska karaktär. Oavsett vad du väljer kommer din resa genom denna regnbågsnation att bli ett minne för livet!.
 • Vandra: I Sydafrika hittar du många vackra vandringsleder i varierande landskap. Här finns någonting för alla - oavsett om du är nybörjare eller erfaren vandrare!

När är bästa tiden att resa till Sydafrika?

Två tydliga årstider präglar klimatet i Sydafrika. Den varma och fuktiga sommaren mellan november och mars och den torra och mildare vintern mellan april och oktober. Västra kapprovinsen kan emellertid uppleva kraftiga skyfall mellan juli och augusti. Varje säsong bjuder på egna upplevelser i Sydafrika. April till oktober är perfekt för safaris, november till mars är perfekt för att njuta av sol och bad i Västra kapprovinsen. Reser ni mellan juni och september så är chansen som störst för att se valar. Eller besök KwaZulu-Natal provinsen, här njuter du av standliv året om. Oavsett när du vill åka har Sydafrika något att erbjuda.

Bra att veta

Hur är det att resa i Sydafrika med barn?

De bästa regionerna för den som reser till Sydafrika med barn är Kapstaden och den omgivande Västra kapprovinsen och KwaZulu-Natal. I och runt Kapstaden hittar ni botaniska trädgårdar, spännande muséer, fina stränder och många fler barnvänliga aktiviteter. Ett plus är att infrastrukturen i regionen är mycket bra vilket underlättar resande. KwaZulu-Natal erbjuder alla sorters vatten- och strandrelaterade aktiviteter. Här hittar ni bland annat valskådningsturer och kayaksafari. Vi rekommenderar starkt Krugerparken som är en av de barnvänligaste och dessutom hem till alla “Big Five”-djuren.

Hur tar man sig till Sydafrika?

Många flygbolag flyger sträckan Arlanda-Kapstaden. Med några månaders framförhållning kostar en tur och retur-biljett runt 5000 kr, även om priserna kan stiga upp emot 10 000 kr. Räkna med att resan tar 15 till 20 timmar med ett byte. Från Köpenhamn till Kapstaden flyger du för cirka 6000-7000 kr.

Andra länder som du kanske gillar