Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Sri Lanka Maldiverna och Sri Lanka - wellnessresa med meditation och matlagningskurs

 • Annorlunda & genuint
Känner du dig stressad eller trött, eller behöver du bara ett bryt från vardagen? Då är detta det perfekta reseförlaget för dig. Denna 12 dagar långa rundresa med wellnessfokus tar dig till utvalda platser vid Sri Lankas kulturtriangel och avslutas med välbehövda dagar på paradisöarna Maldiverna. Under denna resa kommer ni bland annat bo på väl utvalda spahotell med wellnesfokus. Ni kommer lära om...

Känner du dig stressad eller trött, eller behöver du bara ett bryt från vardagen? Då är detta det perfekta reseförlaget för dig. Denna 12 dagar långa rundresa med wellnessfokus tar dig till utvalda platser vid Sri Lankas kulturtriangel och avslutas med välbehövda dagar på paradisöarna Maldiverna. Under denna resa kommer ni bland annat bo på väl utvalda spahotell med wellnesfokus. Ni kommer lära om de uråldriga länkande krafterna hos Ayurveda, meditera med en buddistisk munk, testa på yoga och lära er laga mat med helande råvara. 

Resrutten går till Dambulla och Sigiriya där ni kommer uppleva Sri Lankas kulturarv och historia. Tack vare duktiga guider kommer ni få en större förståelse för dessa sevärdheter vilket gör intryck. 6 av 12 dagar spenderas fritt på Maldiverna för sol, bad och återhämtning.

Denna resplan är skapad som ett förslag på en resa. Sonali som har utformat detta program har stor kännedom om Sri Lanka och goda kontakter. Vill man ändra om programmer går det utmärkt. Allt går att anpassa efter era önskemål. Wellness-aktiviteterna kan bytas ut och resans fokus ändras helt! Allt går att skräddarsy.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Landsbygd
  Landsbygd
 • Kulturell sightseeing
  Kulturell sightseeing
 • Lugn & ro
  Lugn & ro
 • Meditation
  Meditation
 • Paradisstrand
  Paradisstrand

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Skaldjursmiddag och havsbris i Negombo

Välkommen till Sri Lanka, äventyret börjar i Negombo! När ni anländer till Bandaranaike flygplats inväntar en chaufför er ankomst, för att ta er till den vackra strandstaden Negombo. Det är ett perfekt första stopp för att återhämta er från resan. Staden kallas i folkmun för Little Rome och efter en promenad genom denna pärla är det inte svårt att förstå varför. Beundra dess kolonialistiska kyrkor och besök fisk- och grönsaksmarknader där urbefolkningen handlar sin mat. Föredrar ni att upptäcka staden från vattnet erbjuds båtturer längs the Muthurajawela canal, den längsta kanalen i Sri Lanka. Avsluta dagen med magiska smaker från dagens färska fångst från havet.

Transport: 45 min.

Etapper:
Negombo
Boende
Goldi Sands Hôtel : Negombo)

Dag 2: Mot Dambulla och Sri Lankas kulturtriangel

Idag bär det av till Sri Lankas världsberömda kultur-triangel. Er chaufför hämtar upp er på morgonen efter frukost och tar med er till Sri Lankas världsberömda platser, som utgör den kulturella triangeln. Bilresan kommer ta er genom vackra landskap och är en upplevelse i sig. Palmkantade vägar tar er genom grönskande risfält, er vy ramas in av blånande berg.

Ert första etap den relativt stora staden Kurunegala. Här stannar ni för lunch efter ca 2 timmars bilresa. Denna stad är känd för en enorm Buddha-statyn som har en 7 meter djup damm framför sig. Njut av denna vackra plats och känn av stadspulsen under detta stopp. Ni kör sedan vidare ca 1.5 timmar till staden Dambulla, ett måste när man upptäcker kultur triangeln. Här ligger “Dambulla Cave Monastery” buddhistisk grottempel. Denna sevärdhet är världsarvslistat av UNESCOs. På insidan av dessa tempel som gömmer sig i grottorna hittar man välbevarade buddhistiska målningarna. Templen är fortfarande i bruk och ni kommer se munkar som ber böner här. Detta besök kännas som en tidsresa i sann buddhistisk anda! Från berget som templet ligger i har ni även fantastisk utsikt över de färgglada omgivningarna.

Efter ert besök åker ni vidare till er resort för att vila upper er och kanske ta ett dopp i poolen. Resan från Dambulla till er resort tar ca 40 min.

Transport: Transport: 2 timmar + 1.5 timmar + 40 minuter.


Etapper:
Negombo, Kurunegala District, Dambulla, Habarana
Boende
Athreya Ayurveda: Habarana)

Dag 3: Sigiriyaklippan och traditionell Ayurveda

Tidigt på morgonen är det dags för en guidad tura av den berömda “Lejonklippan” även kallat Sigiriya. Ni passar på att göra detta tidigt för att undvika andra turister. Sigiriya är ett gammalt palats som byggdes år 475 e.Kr. av kung Kashyapa. Platsen består av en 370 meter höga granitklippa som utgör ruinerna av ett uråldrigt palats.Sigiriya anlades när detta var norra Sri lankas huvudstad. Platsen är en av de populäraste turistdestinationer och är klassat som ett av UNESCOs världsarv. Er guide visar alla sevärdheterna vid klippan. Ni kommer att upptäcka trädgårdarna, grottorna och målningar. På toppen av klippan har man en magisk vy över omgivningarna.

Efter besöket är det dags att återvända till er eko-hotel som är specialiserade på Ayurveda. Här kan ni ta del av Sri Lankas bästa Ayurveda behandlingar. Ayurveda doktorn kommer först att utvärdera ditt nuvarande hälsotillstånd eller “prakriti” som det kallas inom Ayurvedan. I linje med din specifika kroppskonstitution eller “dosha” kommer du sedan få ett behandlingsprogram. Behandlingarna kan bestå av till exempel helkroppsmassage, ångbad, och andra traditionella, naturliga kurer.


Transport: 45 minuter.

Etapper:
Habarana, Sigiriya
Boende
Athreya Ayurveda: Habarana)

Dag 4: Till Kandy

Idag bär det av till Kandy. Kandy är en relativt stor stad omgiven av berg och regnskog. Här hittar man bland annat sevärdheter såsom “Temple of the Tooth” där buddhas tand finns enligt legenden. Ni kommer fram på förmiddagen till ert hotell som som är ett wellnesscenter som ligger 5 minuter från staden. Resten av dagen spenderar ni som ni vill. Ta en tur in till Kandy och strosa längs staden sjö eller stanna på hotellet och njut av omgivningarna.


Transport: 3 timmar.

Etapper:
Habarana, Kandy
Boende
Kandy Samadhi Center: Kandy)

Dag 5: Yoga och meditation med en buddhistisk munk i bergen

Idag är det dags för yoga och meditation. På morgonen tar ni del av en yogaklass. Efter yogan kan ni promenera till ett vattenfall som ligger i centrets omgivningar. Ta ett dopp i floden som flyter fram här. Njut av lugnet och de vackra omgivningarna.

Vid lunch är det dags för en kort vandring till de omkringliggande teplantagen. Här kommer ni möta en buddistisk munk som bor här invid foten av ett berg. Dessa vackra omgivningar är den perfekta platsen att komma närmare och förstå buddhismen och dess filosofi. Oavsett om du mediterat tidigare och känner till denna typen av övningar eller om du aldrig har testat tidigare kommer detta möte väcka din spiritualitet.

Etapper:
Kandy
Boende
Kandy Samadhi Center: Kandy)

Dag 6: Matlagninsgkurs

Idag är det dags att åka till närliggande byn Matale och besöka en kryddträdgård. Här kommer ni ha en matlagningskurs där ni lär er laga mat med helande plantor och örter. Sri Lankas matkultur är påverkad av Ayurvedas näringsprinciper och du kommer lära dig hur du kan förbättra din egen diet och matlagning.

Transport: 40 h.


Etapper:
Kandy
Boende
Kandy Samadhi Center: Kandy)

Dag 7: Mot Maldiverna

Idag bär det av till Maldiverna. Efter en lugn frukost kör er chaufför er till flygplatsen, det tar ca 3 timmar. Flyget till Maldiverna från Bandaranaike tar ca 1.5 timmar. Väl frammeh hämtar er chaufför upp er och tar er till er hotel. Checka in och möt paradiset!

Transport: 3 h.

Etapper:
Kandy, Maldiverna
Boende
Sun Island Resort & Spa: Maldiverna)

Dag 8: Fria dagar i paradiset

Idag väntar sol och bad! Njut av lugnet och det salta vattnet. Snorkla, simma och njut av solen och lugnet.

Etapper:
Maldiverna
Boende
Sun Island Resort & Spa: Maldiverna)

Dag 9: Fria dagar i paradiset

Ytterligare en lugn dag i paradiset. Ger er av på en snorklingstur, ät skaldjur och njut av sol och vind.

Etapper:
Maldiverna
Boende
Sun Island Resort & Spa: Maldiverna)

Dag 10: Fria dagar i paradiset

Fri dag som ni spenderar som ni önskar. Paradiset väntar på dig!

Etapper:
Maldiverna
Boende
Sun Island Resort & Spa: Maldiverna)

Dag 11: Fria dagar i paradiset

På med badkläder och hoppa i det turkosa vattnet. Solen och havet är dina enda måsten idag. 

Etapper:
Maldiverna
Boende
Sun Island Resort & Spa: Maldiverna)

Dag 12: Dags för hemresa

Idag är det dags att åka hem till Sverige. Er chaufför hämtar upp er i god tid och tar er till flygplatsen. Flyget går först till Bandaranaike och sedan hem till Sverige.

Etapper:
Maldiverna, Sverige

Negombo Kurunegala District Dambulla Habarana Sigiriya Kandy Maldiverna Sverige

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 15 690 kr / 12 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 pax
Price per person15 690 kr

Priset inkluderar

 • Privat transfer och transport med AC (i bil eller minibus)
 • Engelsktalande chaufför och guide
 • Övernattning på hotell med dubbelrum
 • Måltidsplan utifrån hotellen
 • Besök till kryddträdgård inklusive matlagningskurs och lunch
 • En fair trademärkt välkomstgåva
 • Colombo office assistance 24/7
 • Kombinerad retur med inrikes flight och speed boat transfers till Maldiverna

I priset ingår inte

 • Internationella flyg och Visa fees (check online http://www.eta.gov.lk/slvisa/)
 • Lunch och middag, om annat inte är specificerat
 • Alla drycker under måltider, dricks och utgifter pga personligt behag
 • Besök och aktiviteter som inte står under ”ingår i priset”
 • Foto- och videotillstånd

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Sri Lanka (7)

Fler reseidéer