Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Sri Lanka Paradisresan - Sri Lanka och Maldiverna

 • Lyx och charm
Fly vardagens stress och ge er av på en romantisk rundresa där ni både besöker Sri Lanka och Maldiverna. Denna resa passar perfekt som bröllopsresa men fungerar lika bra för er som bara vill njuta av detta tropiska paradiset. Denna rundresa är fullspäckad av sol och bad samt spännande utflykter och aktiviteter. Under denna 16 dagar långa rundresa kommer ni att bo på b...

Fly vardagens stress och ge er av på en romantisk rundresa där ni både besöker Sri Lanka och Maldiverna. Denna resa passar perfekt som bröllopsresa men fungerar lika bra för er som bara vill njuta av detta tropiska paradiset. Denna rundresa är fullspäckad av sol och bad samt spännande utflykter och aktiviteter. Under denna 16 dagar långa rundresa kommer ni att bo på bekväma hotell med hög standard. Denna rundresa är ett förslag framtaget för att inspirera er och programmat går helt att skräddarsy efter era önskemål! 

Sri Lanka har något som passar alla! Här kan man vandra, testa på forsränning, upptäcka antika städer, njuta på otroliga matupplevelser, sol på stränder i världsklass och mycket mer. Brinner ni för vandring är Adam’s peak, Ella rock och The knuckles range platser ni bara inte får missa! För er som gillar äventyr kan ni prova på forsränning ned för Kelani River, utmana er med bergsklättring, cykling, yoga eller varför inte surfa! För att ni ska få testa på delar av vad denna ö har att erbjuda innehåller den första delen av denna resa många aktiviteter. Vill man ta det lugnare går det jättebra att ta bort utflykter och lägga till fler lugna dagar på Maldiverna! Transporter på Sri Lanka tar tid då man reser i kuperat djungellandskap. Om man vill se intressant delar av ön kan man därför behöva spendera en del tid i bil. Vill man undvika detta kan man informera sin expert som kan ta bort platser så man ser lite mindre och tar det lite lugnare!

Denna rundresa är individuell och ni reser med ert eget sällskap på de datum som passar er. Alla transporter sker med chaufför i privat transfer och ni kommer inte att köra själva under denna resa. Njut av full bekvämlighet, från det att ni blir hämtade på flygplatsen till att ni blir avlämnade för er hemresa. Efter era händelserika dagar på Sri Lanka flyger ni till Maldiverna där ni bor i en privat sjövilla som vilar på robusta pelare som reser sig ur havet. Det turkosa vattnet kluckar i bakgrunden och bjuder in till snorkling bland det färgglada korallreven


Se mer
Höjdpunkter under resan
 • kajak och rafting
  kajak och rafting
 • Vandring
  Vandring
 • Safari
  Safari
 • Ö
  Ö
 • Lugn & ro
  Lugn & ro

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Mangrove-laguner i Negombo och fisk- och skaldjursmiddag

Välkommen till Sri Lanka, äventyret börjar i Negombo! När ni anländer till Bandaranaike flygplats inväntar en chaufför er ankomst, för att ta er till den vackra strandstaden Negombo. Det är ett perfekt första stopp för att återhämta er från resan. Staden kallas i folkmun för Little Rome och efter en promenad genom denna pärla är det inte svårt att förstå varför. Beundra dess kolonialistiska kyrkor och besök fisk- och grönsaksmarknader där urbefolkningen handlar sin mat. Föredrar ni att upptäcka staden från vattnet erbjuds båtturer längs Muthurajawela kanalen, den längsta kanalen i Sri Lanka. Avsluta dagen med magiska smaker från dagens färska fångst från havet.


- Transport: 45 min med bil

Etapper:
Bandaranaike International Airport, Negombo
Boende
Goldi Sands : Negombo)

Dag 2: UNESCO-världsarv och antika grottkloster under Buddhas uppsyn

Bila i Sri Lankas världsberömda kulturella triangel. Efter en god natts sömn hämtar er chaufför upp er och kör till Sri Lankas världsberömda platser, som utgör den kulturella triangeln. Bara vägen dit är en upplevelse då den kantas av fantastiska landskap. Här sträcker sig risfält i långa fåror medan palmer och vackra berg uppenbarar sig vid er sida.
Känn av stadspulsen under en lunch i Kurunegala, där Buddha iakttar varje rörelse från ovan. Här finns den gigantiska Buddha-statyn med en 7 meter djup damm framför sig, en spännande och oerhört vacker plats! Vidare till staden Dambulla, en del av The cultural triangle. Här hittar ni ett av UNESCOs världsarv, de mytomspunna, vita bergs-klostren som gömmer sig i berget. På insidan kommer ni att förbluffas av de vackra buddhistiska målningarna som bevarats så väl samtidigt som ni kommer se framför er hur munkar bett sina böner här, det kommer kännas som en tidsresa i sann buddhistisk anda. Från platsen har ni även fantastisk utsikt över de färgglada omgivningarna. Efter er magiska dag tillsammans kör ni, fullspäckade med intryck, till Polonnaruwa för en romantisk middag och hotellupplevelse.


- Transport: 2 h 30 min med bil

Etapper:
Negombo, Kurunegalla, Dambulla, Polonnaruwa
Boende
Deer Park: Giritale)

Dag 3: Bergsklättring och världsberömda sevärdheter

Bergsklättring och två UNESCO-världsarv på en dag! Se solen gå upp över området medan ni njuter av en harmonisk och tidig morgon tillsammans. Efter frukost kör er chaufför er till Sigiriya, i tid för att slippa bilköer. Här ligger The Lion’s rock där ni kommer häpnas av de välbevarade frescomålningarna på klippväggarna samt de naturliga grottorna, de makalösa trädgårdarna runt omkring för att inte tala om ruinerna från det kungliga palatset. Varför inte utmana er själva med en bergsklättring uppför The Lion’s rock.
Dagens upplevelser har bara börjat. Ta er vidare till Polonnaruwa, ett stort område som kryllar av religiösa kvarlevor och iögonfallande arkitektur som bevarats och häpnar samtliga besökare från alla världens hörn. Mångas favorit i området är Gal Viharar fyra buddastatyer uthuggna i granit - en makalös syn! Hyr cyklar och se så mycket ni kan i det utbredda området.
Båda ovanstående sevärdheter är klassade som en del av UNESCOs världsarv, vilken dag!

- Transport: 3 h 30 min med bil

Etapper:
Polonnaruwa, Sigiriya
Boende
Deer Park: Giritale)

Dag 4: Kryddmarknad och Sri-Lankas äldsta hindu-tempel

Idag kommer ni att besöka en kryddmarknad och och ta en matlagningskurs! Dag fyra har dock fler makalösa upplevelser att erbjuda. Efter frukost kör er chaufför er mot den bergiga delen av The knuckles range, ni kommer inte tro era ögon när ni ser detta sagoland. På vägen dit kan ni även besöka templet Nalanda Gedige, ett av Sri-Lankas äldsta hindu-tempel.
Efter The knuckles range väntar den autentiska kryddmarknaden i Matale. Lägg er tid för att strosa runt och känna de färgglada kryddornas starka dofter. Eller lär er om den terapeftiska användningen av olika örter samt hur det är en del av kosmetika. Runda av besöket med att ta en matlagningskurs! Här kommer ni att äta en av de mest smakrika och spännande luncher ni någonsin smakat. 
Väl framme vid er eco-lodge kommer utsikten över bergen i The Knuckles Range att imponera även den mest svårflörtade eller erfarne resenären.

- Transport: 4 h 30 min med bil

Etapper:
Polonnaruwa, Nalanda, Matale, Madulkele
Boende
Madulkelle Tea Eco Lodge: Madulkelle)

Dag 5: Vandring i The Knuckles Range och stadsbesök i Kandy 

Vandring och besök i kungliga högkvarteren i Kandy! Er förmiddagen kommer att spenderas på en vandring i The Knuckles mountain. Er chaufför kör er längs vägar som tar er genom de mytomspunna "Giant and dwarf tree forests" och bjuder på en ofattbar utsikt över bergstopparna, som förklarar dess namn ”The Knuckles range”.
Efter er fartfyllda förmiddag kan ni fortsätta till den kungliga huvudstaden, Kandy, där den siste kungen av Sri Lanka bodde. Här väntar även andra autentiska upplevelser som the Upper Lake Drive, Market Square och the Gem Museum.
Börja med att besöka The temple of the tooth Relic, som tillhör det kungliga palatset. Sedan urminnes tider har palatsets efterlämningar spelat en viktig roll i landets politik, på grund av att folkets tro är att den som besitter lämningarna även besitter makten över landet. Kandy var the Sinhalese kings sist uppkallade huvudstad, och idag är det en del av UNESCOs världsarv. Njut av den tropiska nattluften i Katulgala, där ni stannar över natten.

- Transport: 4 h 30 min med bil

Etapper:
Madulkele, Kandy, kitugala
Boende
Borderlands: Kitulgala)

Dag 6: Forsränning och teplantage

Idag blir det fjärilar i magen under forsränning! Rivstarta dagen med ett hejdlöst roligt forsränning-äventyr på den berömda floden Kelani River. Svårighetsgraden är anpassad efter nybörjare så turen kommer fyllas av fjärilar i magen och höga skratt medan ni forsar fram, 7km, i den makalösa naturen. När ni återhämtat er efter förmiddagens äventyr på ert hotell är det dags att ge er av mot Maskeliya, som är berömt för sina fantastiska landskap som består av teplantage som sträcker sig till horisonten. När dagen börjar närma sig sitt slut, anländer ni till ett nytt enastående hotell vid Adam’s Peak, en plats man bara inte får missa om man är i Sri Lanka. Vaknar ni upp i tid till soluppgången kommer utsikten över berget att vara något av det mest häpnadsväckande och romantiska ni någonsin upplevt.


- Transport: 2 h med bil

Etapper:
kitugala, Hatton, Maskeliya
Boende
Punsisi Rest: Dalhousie)

Dag 7: Tidig revelj för bergsbestigning


Sätt er flagga på toppen av Sri Pada! Runt klockan 02.00 på natten inleds er bestigning av berget Sri Pada, även känt som The Sacred Foot. Ca 5000 steg senare når ni ett litet tempel på bergets topp. Beroende på årstid, har de mest lyckosamma turen att även få se, stora grupper av pilgrimer som bestiger berget och besöker templet, som en del av deras pilgrimsfärd. Bergsvandringen kan vara en extra stor utmaning för vissa, därför kommer god fysisk vara av vikt och likaså en god natts sömn och en lugn kväll dagen innan. När ni till slut nått toppen kommer det att ha varit värt all möda! Återvänd till hotellet för en dusch och en efterlängtad frukost innan ert tåg avgår, en vacker tågresa följt av en än vackrare destination; den färgstarka bergsstaden Hatton, befolkas huvudsakligen av arbetare på teplantagen. När ni anlänt till den lilla charmiga stationen Nanu Oya uppe i bergen, kommer en chaufför vänta på er där för att åka vidare till Nuwara Eliya. Denna koloniala stad i hjärtat av Sri Lankas bergslandskap kallas också "Little England" förklarat av alla mindre hus med ljusa tak, gamla sällskapslokaler i kolonial stil samt det kyliga vädret.

- Transport: 3 h med bil

Etapper:
Maskeliya, Adams Peak, Nuwara Eliya
Boende
The Cottage by Jetwing: Nuwara Elyia)

Dag 8: Utflykt till vattenfall

Besök Bambarakanda och se hur te tillverkas, från plantage till en ljuvlig kopp! Er chaufför kör er mot nationalparken Horton Plains tidigt för att ni ska få se soluppgången därifrån, vilket är en sann upplevelse. Njut av en harmonisk vandring genom nationalparken upp till en platå som erhåller makalös utsikt. Det är en vandring som inte är svår eller krävande, utan här ligger fokus på att bejaka de sagolika landskapet och hålla utkik efter några rådjur och exotiska fåglar. Något man inte får missa är den stora klippan som kallas The World's End, på toppen är utsikten över dalarna nedanför något alldeles extra. När ni känner för det, äter ni er frukost som picknick i det fantastiska landskap. Vandringen fortsätter, efter ni gått igenom en färgstark och exotisk liten skog hör ni vatten som forsar och ni kommer till ett vattenfall som är oerhört vackert. Hela vandringen tar cirka 3-4 timmar. Fortsätt dagen med bil till området som kryllar av teplantage uppe i bergen. På vägen dit kan ni göra flera stopp och avnjuta de otroliga landskapen samt olika vattenfall.
Nästa stopp är en tefabrik där ni kan träffa de som arbetar på plantagen och lära er om processen bakom te-tillverkning; den gyllene regeln "två löv och en knopp" samt tebladen behandlas för att bilda alla världens teers signatursmak, nämligen Ceylon. Under resvägen mot er destination, besök Bambarakanda falls, landets högsta vattenfallet, en overklig syn! Om vandring är mer er grej kan ni istället utforska Little Adam's Peak, så kallade Sri Padas little sister beläget nära Ella, världens vandrares favoritstad. Stanna kvar till solnedgången, ni kommer inte ångra er.

- Transport: 3 h med bil

Etapper:
Nuwara Eliya, Horton Plains, Bambarakanda, Haputale
Boende
Melheim Resort: Haputale)

Dag 9: Dags för safari

Elefantsafari och alla vandrares dröm! För den som önskar är resdag nio även en ypperlig dag för mer klättring. Ella Rock är varje vandrares paradis, med sina många prestigefyllda sträckor och natursköna omgivningar. Väl på toppen kommer vyerna få er mållösa med sina starka färger och storlek. Fortsätt sedan genom en eukalyptusskog som leder er till Rawana Falls där ni kan ta ett uppfriskande dopp och en picknicklunch vid vattnet. Dessa romantiska minnen kommer att finnas med er för alltid! Låter det mer lockande med en rolig tuk-tuk-safari genom Haputales teplantage? Det är en spännande upplevelse och tar er dessutom närmare nästa stopp Lipton’s Seat. Dags att lämna de gröna teplantagen och istället fortsätta resan i landets torrare delar i nationalparken Udawalawe. Här kommer eftermiddagen förgyllas av en jeepsafari genom de höga gräset i området världsberömt för sina stora elefant-familjer. Håll även utkik efter andra vilda djur som krokodiler, gigantiska ödlor och en mängd fåglar.

- Transport: 3 h med bil

Etapper:
Haputale, Ella, Udawalawe
Boende
Kalu’s Hideaway: Udawalawe)

Dag 10: “Pearl of the Indian Ocean”

Njut av havets sevärdheter och delikatesser! Börja dagen med en harmonisk morgon tillsammans innan er chaufför tar er mot de vita stränderna med kristallklart vatten vid landets södra kust. Njut av en dag vid hotellet, där ni kan surfa på Indiska oceanens turkosa vatten. Även de som älskar yoga har mycket att se fram emot här, njut av avslappning och meditation i världsklass. Utforska kusten och håll ögonen öppna efter små säkra bäckar där ni kan ta ett exotiskt dopp tillsammans. Hela södra kusten är kantad med flera naturliga sevärdheter, bland annat gigantiska blåvalar, vilket förklarar Sri Lankas välförtjänta smeknamn ”Pearl of the Indian Ocean". När det är dags för lunch kan ni njuta av havets utbud av utsökt färsk fisk, grillad på en av de lokala restaurangerna på stranden.

- Transport: 2 h 30 min med bil

Etapper:
Talalla South
Boende
Talalla Retreat: Talalla South)

Dag 11: Sista dagen på Sri Lanka

Bergsklättra, cykla längs risfälten och promenera i Galle! Efter en lugn morgon tillsammans, möter ni er cykelguide som förbereder er för en cykeltur med lågt tempo genom det vackra landskapet. Ni kommer cykla längs risfält, charmiga byar och vackra trädgårdar. Ta en paus och släck törsten med kokosnötsvatten som ni dricker ur ett hål i kokosnöten, väldigt uppfriskande och hälsosamt!
Cykelturen tar ungefär en och en halv timme.
Fortsätt längs kusten till Galle. När ni kommer till det berömda fortet, kan ni strosa runt lite i staden och utforska dess söta butiker, vallar för promenader, historiska kyrkor, museer och den vackra vita fyren, en mer fotovänlig stad är svårt att hitta! Galle kryllar av små autentiska restauranger som håller hög kvalitet och spännande butiker som ligger på de smala gatorna runt om i staden. Testa den bästa glassen som går att hitta i Sri Lanka eller ta en crepe om det är mer i er smak.
Dagen fortsätter via motorvägen, mot Colombo, där ni kan ge er ut på ett bergklättrings-äventyr tillsammans. Svårighetsgraden är låg, så även en nybörjare kan njuta av den spektakulära utsikten över det frodiga och färgglada landskapet när ni har tagit er till toppen. Fortsätt till Colombo för att spendera natten tillsammans där innan er tidiga avresa till Maldiverna dagen därpå, paradiset väntar!

- Transport: 3 h 30 min med bil

Etapper:
Talalla South, Galle, Colombo
Boende
Lake Lodge: Colombo)

Dag 12: Världens paradis - Maldiverna

Maldiverna nästa! Från flygplatsen går flyget till Maldiverna där ni kommer att spenderar de närmaste dagarna på vita sandstränderna vid några av världens mest prestigefyllda tropiska resorts.

Etapper:
Colombo, Male, Nalaguraidhoo Island
Boende
Sun Island Resort & Spa: Maldiverna)

Dag 13: Utforska ö-gruppen Maldiverna

Njut av en magisk dag vid det kristallklara vattnet på Maldiverna, fylld av det just ni gillar.

Etapper:
Nalaguraidhoo Island
Boende
Sun Island Resort & Spa: Maldiverna)

Dag 14: Avslappnande dag på stranden

Njut av ytterligare en magisk dag vid det kristallklara vattnet på Maldiverna.

Etapper:
Nalaguraidhoo Island
Boende
Sun Island Resort & Spa: Maldiverna)

Dag 15: Ännu en solig dag i paradiset

Er sista heldag på Maldiverna är här.  

Etapper:
Nalaguraidhoo Island
Boende
Sun Island Resort & Spa: Maldiverna)

Dag 16: Er sista dag på Maldiverna

Spendera dagen som ni behagar på Maldiverna. Transfer till flygplatsen för er resa tillbaka hem till Sverige.

Etapper:
Nalaguraidhoo Island

Bandaranaike International Airport Negombo Kurunegalla Dambulla Polonnaruwa Sigiriya Nalanda Matale Madulkele Kandy kitugala Hatton Maskeliya Adams Peak Nuwara Eliya Horton Plains Bambarakanda Haputale Ella Udawalawe Talalla South Galle Colombo Male Nalaguraidhoo Island

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 22 430 kr / 16 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
21301950

Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Privat transfer och transport med AC (i bil eller minibus)
 • Engelsktalande chaufför och guide
 • Övernattning på hotell med dubbelrum
 • Måltidsplan utifrån hotellen
 • Halvdags jeepsafari i nationalparken Udawalawe
 • Tågresa från Hatton till Nanu Oya
 • Besök till kryddträdgård inklusive matlagningskurs och lunch
 • En forsrännings-exkursion på Kelani River
 • En fair trademärkt välkomstgåva
 • Colombo office assistance 24/7
 • Kombinerad retur med inrikes flight och speed boat transfers till till Maldiverna

I priset ingår inte

 • Internationella flyg och Visa fees (check online http://www.eta.gov.lk/slvisa/)
 • Lunch och middag, om annat inte är specificerat
 • Alla drycker under måltider, dricks och utgifter pga personligt behag
 • Besök och aktiviteter som inte står under ”ingår i priset”
 • Foto- och videotillstånd

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Sri Lanka (7)

Fler reseidéer