Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Sri Lanka Öns höjdpunkter - vandring, tåg, kultur

 • Klassiska sevärdheter
Detta är en välbalanserad resa som både består av avslappnande dagar med sol och bad vid stranden men även erbjuder spännande utflykter i de tropiska inre delarna av Sri Lanka. Perfekt för dig som är ute efter en semester där det finns rum för både avkoppling på stranden och oförglömliga utflykter.Under denna 15 dagars rundresa får du njuta av Sri Lankas tropiska stränder och uppleva denna öns fan...

Detta är en välbalanserad resa som både består av avslappnande dagar med sol och bad vid stranden men även erbjuder spännande utflykter i de tropiska inre delarna av Sri Lanka. Perfekt för dig som är ute efter en semester där det finns rum för både avkoppling på stranden och oförglömliga utflykter.

Under denna 15 dagars rundresa får du njuta av Sri Lankas tropiska stränder och uppleva denna öns fantastiska natur och kultur. Ni kommer bland annat att spendera ett par sköna dagar på stranden i kuststaden Wadduwa, besöka vackra grönområdena i Belihul Oya, åka på safari, färdas med tåg genom teplantage och besöka den berömda Lejonklippan (Sigiriya).

Detta program är ett förslag och det går helt och hållet att anpassa rundresan som man vill. Tanken är att man ska inspireras och kunna skapa sig en bild av hur en rundresa skulle kunna se ut. Ha i åtanke att transporterna på Sri Lanka kan ta en del tid då vägarna går genom kuperat djungellandskap. Vill man spendera mindre tid i bil kan man ta bort aktiviteter och helt enkelt skräddarsy rundresan som man vill tillsammans med reseexperten!

Resan är individuell och du kan resa själv eller med ett resesällskap - när du vill och hur du vill! Vänligen observera att internationella flyg ej ingår.


Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Tåg
  Tåg
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Safari
  Safari
 • Kulturell sightseeing
  Kulturell sightseeing
 • Vandring
  Vandring

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: ​Välkomna till Sri Lanka!

Efter att ni har landat på Bandaranaike Airport blir ni välkomnade av er chaufför. Andas in och känn den tropiska luften av denna magiska ö! Ni kör till er första destination, cirka 1,5 timme från flygplatsen och ankommer till den vackra strandstaden Wadduwa där en magisk kritvit strand väntar för tre dagars avkoppling. Anslut till ert hotell som ligger vid kusten och gör er hemmastadda i er lyxiga singalesiska villa. Ni har tillgång till öppen trädgård med tillhörande stor pool, perfekt att svalka sig i under de heta dagarna.

- Transport: ca 1.5 timme

Etapper:
Wadduwa
Boende
Amaya Resorts: Wadduwa)

Dag 2: Fri dag i Wadduwa

Njut av en fri dag med sol och bad. Denna dag spenderas på egen hand i Wadduwa.

- Lunch

Etapper:
Wadduwa
Boende
Amaya Resorts: Wadduwa)

Dag 3: Fri dag i Wadduwa

Njut av en fri dag med sol och bad. Denna dag spenderas på egen hand i Wadduwa.

- Lunch

Etapper:
Wadduwa
Boende
Amaya Resorts: Wadduwa)

Dag 4: Fri dag i Wadduwa

Njut av en fri dag med sol och bad. Denna dag spenderas på egen hand i Wadduwa.

- Lunch

Etapper:
Wadduwa
Boende
Amaya Resorts: Wadduwa)

Dag 5: Upptäck det gröna paradiset i Belihuloya

Efter frukost blir ni upphämtade av er chaufför som kör er till nästa destination. Ni åker en 3 timmars bilfärd längs vägarna upp i bergen för att spendera de kommande två dagarna i Belihuloya. Vid ankomst checkar ni in på ert hotell. Njut av den avkopplande atmosfären och upptäck den gröna omgivningen som är full av berg, floder och vackra risfält. I detta himmelska gröna paradis får ni uppleva det bästa som Sri Lanka har att erbjuda. Välj att gå en lättare vandringsled som tar er genom närliggande byar, små lokala tempel och mindre städer. Ni kommer vara omgiven av gröna landskap och lär inte gå miste om lokalbefolkningens varma och välkomnande leende när ni passerar byarna.  

- Transport: ca 3 timmar- Lunch

Etapper:
Belihuloya
Boende
Glenrock Hôtel: Belihuloya)

Dag 6: ​Vandring i Horton Plains National falls

Efter frukosten kan ni välja att fortsätta upptäcka den magiska naturen i Horton Plains National falls, en högslätt som erbjuder flera olika vandringsled. Här kan ni vandra till bland annat det kända vattenfallet, Baker’s falls, eller varför inte upptäcka den berömda klippan, World’s End cliff, som ligger på 1,200 meters höjd. För er som föredrar något mer avslappnande dagar i Belihuloya är man mer än välkommen att koppla av på hotellet och njuta av den tropiska utsikten.

- Lunch

Etapper:
Belihuloya
Boende
Glenrock Hôtel: Belihuloya)

Dag 7: Tågresa genom teplantage

Efter frukosten och innan avfärd till er nästa destination, får ni inte missa att besöka en lokal tefabrik. Här får ni smaka på Sri Lankas berömda Ceylon-te och blir undervisade i hur det tillverkas av de lokala arbetarna. Ceylon-teet är utan tvekan världens bästa te och en av Sri Lankas största exporter. För att ta er vidare till nästa destination kan ni, åtminstone för denna delen av resan, lämna bilen och istället ta tåget från närmaste station. Tåget färdas genom regionen där de berömda teplantagen växer, från fönstret skådar ni de vackra smaragdgröna dalarna. Er chaufför hämtar upp er på Badulla station och kör en cirka 2 timmars bilfärd till Maduru Oya regionen, en fantastisk nationalpark som massturismen ännu inte nått till. Ni ankommer till ert hotell kvällstid.

- Transport: ca 2 timmars bilfärd och ca 3 timmars tågfärd

Etapper:
Mahiyanganaya
Boende
Kevan's Casa: Mahiyanganaya)

Dag 8: Safari

Efter frukosten väntar en oförglömlig safari upplevelse med jeep i nationalparken Maduru Oya. Här finns ett fascinerande djurliv och hit kommer många vilda djur för att dricka: allt från elefanter, hjortar, varaner, krokodiler och massor av vattenfåglar. Denna safari upplevelse är verkligen magisk, att naturen har bevarats och lyckats hålla sig orörd av massturismen är imponerande. Efter dagens nya intryck återvänder ni till hotellet för en avslappnande kväll.

- Lunch

Etapper:
Mahiyanganaya
Boende
Kevan's Casa: Mahiyanganaya)

Dag 9: Mot Kandy och buddhistiskt tempel

Efter frukost väntar en bilresa på cirka 3 timmar till Kandy, den sista huvudstaden i det sista singalesiska kungadömet. Ni kan passa på att göra ett stopp på vägen för att njuta av den forntida stenbyggnaden Nalanda Gedige eller varför inte utforska de ståtliga vattenfallen Huna falls. Väl framme i Kandy får ni tid för en rundvandring i staden. Efter denna stadstur besöker ni Sri Dalada Maligawa, eller Tandtemplet som det också kallas. Templet är ett pilgrimsmål för buddhister eftersom det är byggt för att hysa relik som en av Buddhas tänder. Efter er rundvandring checkar ni in på hotellet och njuter av en fri kväll!

- Transport: ca 3 timmar

Etapper:
Kandy
Boende
la Swiss Residence: Kandy)

Dag 10: Fri dag i Kandy


Etapper:
Kandy
Boende
la Swiss Residence: Kandy)

Dag 11: Mot kulturtriangeln

Efter frukost väntar en bilresa på ca 3-4 timmar, till den berömda Kulturtriangeln i Matale/Dambulla området. Ni gör ett stopp vid det buddhistiska templet Dambulla Cave Rock Temple som tillhör ett av UNESCOs världsarv. Templet är beläget på en klippa och består av fem grottor som är fyllda med Buddhastatyer och vackra väggmålningar. Vid templet kan ni njuta av en hisnande vacker utsikt!
Ni fortsätter sedan resan till ert hotell som ligger på en vacker ekologisk farm där huvudskörden framförallt består av kokos, olika kryddor och grönsaker. Njut av de vackra omgivningarna och den unika naturen.

– Transport: ca 3-4 timmars bilfärd

Etapper:
Kandy, Matale
Boende
Jim's Farm Villa : Matale District)

Dag 12: Mot lejonklippan

Under morgonen besöker ni den berömda klippan Sigiriya, även kallad Lejonklippan, som är en av landets populäraste turistdestinationer.  Den 370 meter höga granitstenen är ett av UNESCOs världsarv och ett magnifikt palats som byggdes runt 475 e.Kr. av kung Kashyapa. Er guide visar alla sevärdheterna vid klippan: trädgårdarna, grottorna och freskomålningarna av kungens älskarinnor. Väl framme på toppen av klippan ser man ruinerna av det gamla palatset och en magisk vy över omgivningarna. Hela vandring tar ca 2,5 timme. Under eftermiddagen kan ni välja att besöka Polonnaruwa, vilket även råkar vara Sri Lankas huvudstad under 1000-talet och 1100-talet. För en mer äventyrlig upptäcktsfärd kan ni välja att cykla till de kulturella områdena kring de Hinduiska templen och ta er vidare till ruinerna som finns kvar från det gamla palatset.
(valfritt) När ni är här får ni heller inte missa att besöka Polonnauruwas huvudattraktion Gal Vihara, ännu ett vackert tempel med 4 Buddhagrottor i granitsten. För dig som är intresserad av arkeologi finns det också ett museum som är värt att besöka. När kvällen närmar sig blir ni upphämtade för att återvända till hotellet.  

- Lunch

Etapper:
Sigiriya, Matale
Boende
Jim's Farm Villa : Matale District)

Dag 13: Till Kalpitiya och ett par lugna dagar

Idag åker ni till Kalpitiya och härliga stränder.

- Transport: 3 timmar med bil

Etapper:
Kalpitiya
Boende
Bar Reef Resort: Kalpitiya)

Dag 14: Fri dag på stranden

Ta det lugnt och bara njut av solen!

Etapper:
Kalpitiya
Boende
Bar Reef Resort: Kalpitiya)

Dag 15: Hemresa

Så har resan kommit till sitt slut. 
Er chaufför kör ca 3 timmar till flygplatsen innan ni reser hemåt mot Sverige. Vi hoppas att ni har haft en underbar resa!

- Transport: ca 3 timmar


Wadduwa Belihuloya Belihuloya Mahiyanganaya Kandy Matale Sigiriya Kalpitiya

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 12 110 kr / 15 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Om antal  resenärer26
Pris per person13 690 kr13 160 kr12 110 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Private transport and transfers with AC vehicle, English speaking chauffeur
 • Breakfast, half-board or full-board depending on hotel
 • A train journey from Peradeniya/Kandy to Nanu Oya (subject to availability)
 • Train ride in the mountain region
 • Half day jeep safari in Maduru Oya National Park
 • Government taxes (please note that in the event of the Sri Lankan Government increases orintroduces new taxes we will be compelled to increase our rates accordingly.)

I priset ingår inte

 • International Air tickets
 • Lunch and dinner, and beverages during meals, unless otherwise specified
 • Visits and activities not mentioned in “inclusive” section
 • Expenses of personal nature

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Sri Lanka (7)

Fler reseidéer