Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Sri Lanka Rundresa XL - Safari, teplantage och ekohotel

 • Klassiska sevärdheter
​Detta är en fullspäckad upptäcktsresa där man hinner med det mesta av det viktigaste som Sri Lanka har att erbjuda samt ett par dagar sol och bad i början och slutet av resan. Under 15 dagar kommer ni bland annat att åka på safari i Wilpattu National Park, se den antika staden Anuradhapura, besöka den berömda Lejonklippan (Sigiriya), upptäcka Kandy och dess...

Detta är en fullspäckad upptäcktsresa där man hinner med det mesta av det viktigaste som Sri Lanka har att erbjuda samt ett par dagar sol och bad i början och slutet av resan. 

Under 15 dagar kommer ni bland annat att åka på safari i Wilpattu National Park, se den antika staden Anuradhapura, besöka den berömda Lejonklippan (Sigiriya), upptäcka Kandy och dess tempel, åka tåg genom “Little England", vandra igenom Haputale teplantage, bo i eco lodge i djungeln, åka på safari i Udawalawe national park samt avsluta resan med ett par sköna stranddagar vid kusten.  Detta är en fullspäckade resa och tempot är är ganska intensivt just för att man ska hinna med mycket

Detta program är dock ett förslag och det går helt och hållet att anpassa rundresan som man vill. Tanken är att man ska inspireras och kunna skapa sig en bild av hur en rundresa skulle kunna se ut. Ha i åtanke att transporterna på Sri Lanka kan ta en del tid då vägarna går genom kuperat djungellandskap. Vill man spendera mindre tid i bil kan man ta bort aktiviteter och helt enkelt skräddarsy rundresan som man vill tillsammans med reseexperten!

Resan är individuell och du kan resa själv eller med ett resesällskap - när du vill och hur du vill! Vänligen observera att internationella flyg ej ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Ö
  Ö
 • Skog & djungel
  Skog & djungel
 • Kultur
  Kultur
 • Djur & natur
  Djur & natur
 • Kulturell sightseeing
  Kulturell sightseeing

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Sri Lanka - Mot Negombo och havet!

Efter att ni har landat på Bandaranaike International airport blir ni välkomnade av er chaufför. Andas in och känn den tropiska luften av denna magiska ö! Ni kör till er första destination, den vackra strandstaden Negombo som även kallas “Little Rome”, cirka 30 - 40 minuter från flygplatsen. Gör er hemmastadda på hotellet och ta sedan en båttur längs Sri Lankas längsta kanal Muthurajawela (valfritt).

- Kanaltur, valfritt tillägg
– Transport: ca 30 - 40 minuter

Etapper:
Negombo
Boende
Villa Hundira: Negombo)

Dag 2: Fri dag i ​Negombo

Njut av en god frukost på hotellet och varför inte fortsätta dagen med att promenera i staden som är fylld med vackra kolonialkyrkor och fisk- och grönsaksmarknader. Annars kan ni njuta av stranden eller bara ta det lugnt på hotellet.

- Fri dag

Etapper:
Negombo
Boende
Villa Hundira: Negombo)

Dag 3: Mot Wilpattu National Park

Efter frukost väntar en ca 4 timmars bilresa norrut till Wilpattu National Park. På vägen stannar ni till i Chilaw för att besöka det magnifika Munneswaram Temple. Ni fortsätter sedan resan norrut, från bilfönstret kan ni njuta av Sri Lankas vackra landskap som är fyllt med risfält och gungande palmer. Ni kommer fram till Wilpattu runt kl 15 där ni checkar in i era tält i campet. Njut av en fri eftermiddag och de vilda omgivningarna mitt ute i naturen. Middag äts i campet.

- Transport: ca 4 timmar
- Halvpension

Etapper:
Wilpattu
Boende
Big Game Camp: Wilpattu)

Dag 4: Jeepsafari med picknick

Efter frukost är det dags för en heldag fylld av safari i Wilpattu National Park. Här kommer ni att se mängder av djur: från leoparder till krokodiler, buffalo, hjortar och massor av vattenfåglar. Till lunch blir det picknick i parken.
Safari handlar mycket om tur och erfarenhet, att lära sig när och var man har störst chans att se de mäktiga djuren. Mest sannolikt ser ni dem vid vattenhålen, dit de kommer för att dricka. Efter safarit återkommer ni till tälten för middag och en god natts sömn.

- Safari
- Halvpension
- Boende: Wilpattu, tält i campet Big Game Camp www.srilankabiggamesafaris.com

Etapper:
Wilpattu
Boende
Big Game Camp: Wilpattu)

Dag 5: Mot ​Kulturtriangeln

Efter frukost körs ni till den berömda Kulturtriangeln och dess nordligaste stad Anuradhapura som även råkar vara Sri Lankas första huvudstad. Här kan ni se de antika ruinerna från det kungliga palatset och besöka buddhisttempel som fortfarande är aktiva och ger en levande insyn i filosofin. Om ni vill se alla antika ruiner tar det ungefär en halv dag, här finns nämligen en rik samling av arkitektoniska och arkeologiska underverk: från enorma stupor, till höga tegeltorn, antika pooler och tempel som byggdes under Anuradhapuras tusenåriga styre av Sri Lanka. Ni kör sedan söderut till Sigiriya i cirka 3 timmar och kommer fram tidig kväll.

- Transport: ca 3-4 timmar, Wilpattu – Anuradhapura – Sigiriya

- Boende: Bungalow i Sigiriya, Kumbukgaha Villa www.kumbukgahavilla.com

Etapper:
Anuradhapura
Boende
Villa Kumbukgaha: Sigiriya)

Dag 6: Lejonklippan

Idag kan ni njuta av en långfrukost och en ledig förmiddag. På eftermiddagen kan ni besöka den berömda Lejonklippan (Sigiriya) som är en av landets populäraste turistdestinationer. Den 370 meter höga granitstenen är ett av UNESCOs världsarv och ett magnifikt palats som byggdes runt 475 e.Kr. av kung Kashyapa. Er guide visar alla sevärdheterna vid klippan: trädgårdarna, grottorna och freskomålningarna av kungens älskarinnor. På toppen av klippan ser man ruinerna av det gamla palatset och en magisk vy över omgivningarna.


- Guidad utflykt på eftermiddagen 
- Boende: Bungalow i Sigiriya, Kumbukgaha Villa www.kumbukgahavilla.com

Etapper:
Sigiriya
Boende
Villa Kumbukgaha: Sigiriya)

Dag 7: Mot ​Kandy

Efter frukost väntar en resa till bergen. På vägen stannar ni vid det buddhistiska templet Dambulla Cave Rock Temple som är ett av UNESCOs världsarv. Templet består av fem grottor som är fyllda med Buddhastatyer och vackra målningar. Vid templet kan ni njuta av en hisnande vacker utsikt!
Ni fortsätter sedan bilresan cirka 2 timmar söderut till Kandy, den sista huvudstaden i det sista singalesiska kungadöme. Efter en stadstur besöker ni Sri Dalada Maligawa, eller Tandtemplet som det också kallas. Templet är ett pilgrimsmål för buddhister eftersom det är byggt för att hysa relik som en av Buddhas tänder. Sedan kan ni checka in på hotellet och njuta av en fri kväll!

- Transport: ca 3 timmar
- Boende: Kandy, Melheim Resort www.melheimkandy.com

Etapper:
Kandy
Boende
Melheim Resort: Kandy)

Dag 8: Tågresa genom "Little England"

Efter frukost väntar en vacker tågresa genom gröna teplantage till Nanu Oya. När ni är framme hämtar er chaufför upp er och kör er till ert hotell i Haputale. Om det finns över kan ni promenera i den härliga bergsstaden Nuwara Eliya som även kallas “Little England” eftersom den var så populär bland britter under kolonialtiden.

- Transport: Ca 3 timmars tåg + ca 3 timmars bil
- Boende: Haputale, Melheim Resort www.melheimresort.com

Etapper:
Nanu Oya, Haputale, Nuwara Eliya
Boende
Melheim Resort: Haputale)

Dag 9: Vandra bland ​teplantage

Efter frukost möter ni er vandringsguide för en 5 timmars lång hike bland teplantage, risfält och skogar. Ni kommer vara omgivna av fantastiska gröna landskap. Ni kommer gå till Haputale, en liten bergsby med en otrolig utsikt över dalen. En kort tur färd i en tuk tuk tar er till Lipton’s Seat. Där brukade “te-geniet” sitta och kika ut över den vackra naturen. För att ta er ner härifrån kan ni välja mellan att gå eller ta en tuk tuk. Sedan kan ni se vattenfallen i Bambarakanda, som är de högsta på hela ön. Ni återkommer sedan till hotellet på kvällen.


- Guidad heldagsvandring
- Boende: Haputale, Melheim Resort www.melheimresort.com

Etapper:
Haputale
Boende
Melheim Resort: Haputale)

Dag 10: Fri dag i Ella

Idag kan ni besöka den grönskande staden Ella där finns det mycket att göra. Annars kan ni också ta det lugnt vid hotellets pool! 
Vill ni göra aktiviteter i Ella kan ni till exempel klättra uppför Ella Rock, vandra i en eukalyptusskog, njuta av landsbygden och njuta av vackra vyer över gröna kullar och dalar. Ni kan sedan besöka det mytomspunna vattenfallet Rawana Falls där ni kan upptäcka grottor och ta ett uppfriskande bad. Fortsätt sedan till bergstoppen Sri Pada där ni kommer få se magiska solnedgångar.

- Transport om så önskas: 1 timme

- Boende: Haputale, Melheim Resort www.melheimresort.com

Etapper:
Ella
Boende
Melheim Resort: Haputale)

Dag 11: Eco hotel mitt i djungeln

Efter frukost blir ni körda från Haputale till Buttala där ni kommer tillbringa en dag på ett unikt eco hotell som erbjuder många utomhusaktiviteter. Njut av de vackra omgivningarna och den unika naturen. Eller passa på att ägna er åt avslappning och nyttja det fantastiska hotellets helpension!

- Transport: ca 2 timmar
- Helpension
- Boende: Buttala, Kumbuk River, www.kumbukriver.com

Etapper:
Buttala
Boende
Kumbuk River: Buttala)

Dag 12: Halvdagssafari i Udawalawe

Efter frukost kör ni ca 2,5 timmar till Udawalawe Nationalpark för halvdagssafari! Parken är mest känd för sina många elefanter som man kan få syn på vid vattnet eller i den täta djungeln. Men här finns även buffalo och mängder av olika fågelarter.
Efter safarituren besöker ni ett transithem för elefanter som ligger här i närheten. Denna institution tar hand om skadade elefanter och föräldralösa små elefantungar.
Därefter fortsätter ni ca 2 timmar till sydkusten och kommer fram på kvällen för att checka in på ert strandhotell.

- Transport: ca 2,5 timmar + 2 timmar
- Boende: Tangalle, Buckingham Place www.buckinghamplace.lk

Etapper:
Udawalawe
Boende
Buckingham Place: Tangalle)

Dag 13: Fri dag på stranden i Tangelle

Ta det lugnt och njut av sköna stranddagar.


- Fri dag

- Boende: Tangalle, Buckingham Place www.buckinghamplace.lk

Etapper:
Tangalle
Boende
Buckingham Place: Tangalle)

Dag 14: Fri dag på stranden i Tangelle

Ta det lugnt och njut av sköna stranddagar.


- Fri dag-

- Boende: Tangalle, Buckingham Place www.buckinghamplace.lk

Etapper:
Tangalle
Boende
Buckingham Place: Tangalle)

Dag 15: Hemresa

Så var det dags för hemresa till Sverige. Om ni vill och har tid kan ni efter frukost köa ca 2 timmar till staden Galle där ni kan besöka den historiska fästningen Galle Fort. Fästningen byggdes av portugiserna och är ett av UNESCOs världsarv. Galle var den första stora hamnen i Sri Lanka, innan huvudstaden Colombo. Besök fästningen och flanera bland designer- och smyckesbutiker.
Sedan körs ni till flygplatsen, vilket tar ca 3 timmar innan det är dags för hemresa!

- Transport: ca 2 timmar (valfritt) + ca 3 timmar

Etapper:
Galle

Negombo Wilpattu Anuradhapura Sigiriya Kandy Nanu Oya Haputale Nuwara Eliya Ella Buttala Udawalawe Tangalle Galle

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 18 130 kr / 15 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Om antal resenärer246
Pris per person20 850 kr18 130 kr16 780 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Private transport and transfers with AC vehicle, English speaking chauffeur
 • Breakfast, half-board or full-board depending on hotel
 • A train journey from Peradeniya/Kandy to Nanu Oya (subject to availability)
 • A full-day safari in the national park of Wilpattu with a Naturalist guide from the camp
 • A half-day safari in the national park of Udawalawe
 • Full-day trekking excursion in Haputale with a specialized guide and a picnic
 • Government taxes (please note that in the event of the Sri Lankan Government increases orintroduces new taxes we will be compelled to increase our rates accordingly.)

I priset ingår inte

 • International Air tickets
 • Lunch and dinner, and beverages during meals, unless otherwise specified
 • Visits and activities not mentioned in “inclusive” section
 • Expenses of personal nature

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Sri Lanka (7)

Fler reseidéer