Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Sri Lanka Den äventyrlig resan - forsrännig, safari och tågresa 

 • Sport & äventyr
Denna resa passar perfekt för familjer med barn över 12. Under 15 dagar kommer ni att uppleva det bästa landet har att erbjuda! Ni kommer bland annat att se den berömda Lejonklippan (Sigiriya), prova forsränning eller kanotpaddling, åka tåg genom “Little England", se elefanter och avsluta resan med sköna stranddagar vid kusten. Utmärkt för den som vill bygga minnen för livet med sina lite äld...

Denna resa passar perfekt för familjer med barn över 12. Under 15 dagar kommer ni att uppleva det bästa landet har att erbjuda! Ni kommer bland annat att se den berömda Lejonklippan (Sigiriya), prova forsränning eller kanotpaddling, åka tåg genom “Little England", se elefanter och avsluta resan med sköna stranddagar vid kusten. Utmärkt för den som vill bygga minnen för livet med sina lite äldre barn och tonåringar. Resan går helt att anpassa och har man mindre barn och vill ta det lugnare kan man be reseexperten ta bort och lägga till delar som man behagar. 

Resan passa självklart även jättebra för dig utan barn som kanske reser med vänner eller som par. 

Sri Lanka är en fantastisk paradisö med en enorm historisk och kulturell rikedom. Det finns mycket att se och göra och detta program är ett förslag som helt går att anpassa och skräddarsy efter er och era intressen och preferenser. Tänk på att transporternapå Sri Lanka kan ta en del tid då vägarna går genom kuperat. Vill man spendera mindre tid i bil kan man ta bort aktiviteter och helt enkelt skräddarsy som man vill tillsammans med reseexperten. 

Resan är individuell och du kan resa själv eller med ett resesällskap - när du vill och hur du vill! Vänligen observera att internationellt flyg ej ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Skog & djungel
  Skog & djungel
 • kajak och rafting
  kajak och rafting
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Safari
  Safari
 • Natur
  Natur

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Sri Lanka - Mot Negombo och havet!

Välkommen till soliga Sri Lanka! Efter att ni landat på Bandaranaike International Airport utanför Colombo hämtar er chaufför upp och tar er till ert hotell i Negombo. Negombo ligger endast 30 - 40 minuter från flygplatsen och är perfekt beläget vid Sri Lankas västkust. Resten av dagen spenderar ni på egen hand och ni kan slappna av på ert strandnära hotell, sträcka på benen och andas in den friska havsbrisen. Passa på att utforska stadens koloniala arv eller strosa längs strandpromenaden.
Incheckning börjar vanligtvis kl 14, om ni anländer tidigare informera er lokala expert så ordnar de tidigare incheckning för er!

- Transport: ca 40 minuter
- Fri dag

Etapper:
Negombo
Boende
Beacon Beach: Negombo)

Dag 2: Mot Lejonklippan

Idag kan ni njuta av en avslappnad frukost innan ni påbörjar er resa mot den kulturella triangeln. Er chaufför hämtar upp er på ert hotell runt klockan 9 och tar er norrut till Sigiriya, även kallat lejonklippan, som ligger i distriktet Matale i Centralprovinsen. Resan tar cirka 4 timmar genom Sri Lankas vackra landskap. Sigiriya som är en av landets populäraste turistdestinationer är en stenformation och ruiner av ett gammalt palats.
Ni kommer fram vid runt 14-tiden till ert hotell som ligger vackert på landsbygden en mil från lejonklippan. Ni har tid att fräscha upp er innan det är dags för att besöka Sigiriyaberget (lejonklippan). Den 370 meter höga granitstenen är ett av UNESCOs världsarv och ett magnifikt palats som byggdes runt 475 e.Kr. av kung Kashyapa. Det är ett underverk av gammal teknik, konst och kultur. Palatset har fortfarande kvar rester av fyra inomhuspooler där kungens 500 älskarinnor badade. På toppen, som nås med hjälp av trappor och stegar, kan man se resterna av palatsets väggar, trädgårdar och dammar. Spegelväggarna i lejonklippan har fortfarande kvar de världsberömda freskomålningarna av kungens älskarinnor, som kom från hela världen. När ni når platån möts ni av en fantastisk utsikt över omgivningarna. Efter ungefär 2,5-3 timmars besök återvänder ni till ert hotell och spenderar resten av kvällen på egen hand.

- Transport: ca 4 timmar
- Utflykt besök: Sigiriyaberget ”lejonklippan”

Etapper:
Sigiriya
Boende
Villa Kumbukgaha: Sigiriya)

Dag 3: Till den antika staden

Efter en tidig frukost kommer er chaufför och hämtar upp er runt klockan 9 för att köra er cirka en timme sydost till den heliga staden Polonnaruwa. Under sin storhetstid på 1000- och 1100-talet var det Sri Lankas huvudstad som rymde ett hundratal människor inom de 6 kilometer långa stadsmurar.  

Denna tur, som sträcker sig över några kilometer, kommer ni att göra på cykel. Er chaufför kommer att flytta bilen till olika platser så att ni måste följa honom och sedan parkera cyklarna på olika kulturella platser, som er guide kommer att berätta mer om. Ni kommer bland annat att se stentemplet Gal Vihara och de tre gigantiska Buddha-skulpturerna som har skurits i granit av en okänd skulptör på 1100-talet. Lunchen serveras på den familjedrivna restaurangen Priyamali Gedera. Här kan ni se hur det autentiska Sri Lankesiska köket tillagas. Alla ingredienser kommer från trakten och maten tillagas ofta över öppen eld, vilket skapar de rika smakerna.

- Transport: ca 1 timme fram och tillbaka
- Utflykt: upptäck Polonnaruwa med cykel

Boende
Villa Kumbukgaha: Sigiriya)

Dag 4: Kandy

Efter frukost kör er chaufför er ca 2,5 timmar söderut till staden Kandy - den sista huvudstaden i det gamla kungariket. På vägen dit kommer ni att stanna vid de berömda grottorna Dambulla Cave Temple. I grottorna, vars historia går ända tillbaka till 000-talet, finns flera stora Buddhastatyer, bland annat en 15 meter hög!

Ni fortsätter sedan vidare mot Kandy, men gör ett till stopp på vägen, denna gång i en kryddträdgård i Matale. När ni sedan kommer fram till ert hotell i Kandy har ni tid att fräscha upp er innan det är dags för att upptäcka staden. Varför inte stanna vid en av de många te butikerna och prova en kopp te tillsammans med en smörkaka? En sannerligen perfekt kombination.

- Transport: ca 2,5-3 timmar
- Utflykt: Dambulla Cave Temple, Kryddträdgård

Etapper:
Kandy, Matale
Boende
Sandriana Lake View Hotel: Kandy)

Dag 5: Dags för äventyr!

Efter frukost kommer er chaufför och hämtar upp er vid klockan 9 för att köra i cirka två timmar sydväst till den lilla staden Kitulgala. Här kommer ni att bo i stugor mitt i en djungel vid Kelani River. När ni kommer fram väntar en dag fylld av äventyrliga vattenaktiviteter på floden. Beroende på dagen och vattennivån kommer ni antingen att prova forsränning eller kanotpaddling. Lägret kommer att bestämma vilken aktivitet det blir samma dag. I lägret kan ni bara slappna av eller upptäcka omgivningarna mitt ute i naturen på egen hand.

- Transport: ca 2 timmar
- Utflykt: Vattenaktiviteter vid Kelani River

Etapper:
Kitulgala
Boende
Borderlands: Kitulgala)

Dag 6: Äventyret fortsätter

Idag kan ni njuta av en fri dag i djungeln vid Kelani River. Ta det lugnt i er bungalow eller varför inte, paddla kanot över floden? 

Etapper:
Kitulgala
Boende
Borderlands: Kitulgala)

Dag 7: Tågresa genom Hill Country

Efter frukost kör ni i ca 2,5 timmar österut mot staden Nuwara Eliya. På grund av sina pittoreska brittiska stugor omgivna av gröna kullar är staden känd som "Little England". Här blir det en stadstur av Nuwara Eliya, följt av ett besök på en av de många teplantagen och fabrikerna i Hill Country. Därefter fortsätter resan via tåg cirka 2 timmar sydöst genom ett vackert landskap fyllt av teplantage och vattenfall, till den vackra bergsstaden Ella. När ni når Ella vid 18-tiden kan ni koppla av resten av kvällen. Varför inte njuta av en utsökt middag på berömda Café Chill?
Bekräftelsen av tågbiljetten till Ella kommer att tillhandahållas 14 dagar före datumet för avresan. Det finns risk för att tåget blir försenat eftersom det bara finns ett spår och på grund av osäkra väderförhållanden kan tågresor generellt bli uppskjutna eller inställda.

​- Transport: ca 2,5 timmar bil + 2 timmar tåg
- Utflykt: Teplantage och stadstur i Nuwara Eliya
- Boende: Ella Flower Garden Resort

Etapper:
Nuwara Eliya, Ella
Boende
Ella Flower Garden Resort: Ella)

Dag 8: Fri dag i Ella

Upptäck Ella och dess omgivningar på egen hand. Vandra i de vackra landskapen och ta det lugnt!

Etapper:
Buduruwagala, Udawalawe
Boende
Ella Flower Garden Resort: Ella)

Dag 9: "Into the Wilde"

Idag efter frukost fortsätter ni er resa cirka 2,5-3 timmar söderut till Udawalawe National Park. På vägen dit stannar ni till vid det populära vattenfallet Ravana falls som är uppkallat efter en demon. Därifrån fortsätter ni er resa och gör ett stopp vid det buddhistiska stentemplet Buduruwagala som man tror skapades någonstans mellan 700- och 900-talet.

När ni kommer fram till ert hotell i Udawalawe vid 13-14-tiden har ni tid att fräscha upp er och byta om till safarikläder. Sedan är det dags för den välkända Udawalawe National Park som bland annat är berömd för sina stora elefantflockar som strövar runt i sin naturliga miljö. Resten av kvällen kan ni njuta av fritiden.

- Transport: ca 2,5-3 timmar

- Utflykter: Ravana Falls, Buduruwagala och Udawalawe National Park

Etapper:
Koggala
Boende
Nil Diya Mankada: Udawalawe)

Dag 10: Elefantdagis 

Efter frukost kommer ni att besöka Udawalawe Elephant Transit Home som är ett hem för föräldralösa elefanter. De små kalvarna kan bara ses i ungefär 20 minuter när det är dags för matning. Resten av tiden spenderar de i nationalparken ur syn från människor i förberedelse för att återvända till det vilda när de är ungefär fyra år gamla.

Efter lunch är det dags för att köra cirka tre timmar söderut till kusten och den lilla byn Koggala. Ni kommer fram till ert hotell på eftermiddagen vid 16-tiden. Här väntar er sedan fem sköna heldagar vid stranden.

​- Transport: ca 3 timmar
- Utflykt: Udawalawe Elephant Transit Home

Etapper:
Koggala
Boende
Insight Resort Ahangama: Ahangama)

Dag 11: Fria dagar vid stranden

Njut av sköna dagar under palmer på kritvita stränder. 

Etapper:
Koggala
Boende
Insight Resort Ahangama: Ahangama)

Dag 12: Fria dagar vid stranden

Njut av sköna dagar under palmer på kritvita stränder. 

Etapper:
Koggala
Boende
Insight Resort Ahangama: Ahangama)

Dag 13: Fria dagar vid stranden

Njut av sköna dagar under palmer på kritvita stränder. 

Boende
Insight Resort Ahangama: Ahangama)

Dag 14: Fria dagar vid stranden

Njut av sköna dagar under palmer på kritvita stränder. 

Boende
Insight Resort Ahangama: Ahangama)

Dag 15: Dags för hemresa

Så har resan kommit till sitt slut. Efter frukost avgår er transfer till flygplatsen för att passa ert flyg hem.


Negombo Sigiriya Kandy Matale Kitulgala Nuwara Eliya Ella Buduruwagala Udawalawe Koggala

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 16 580 kr / 15 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 pax
Pris per person16 530 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Transfers with A/C car (1-2 pax) or van (4 pax)ds
 • 14 Nights 14 days in Hotel (and bungalow) of 3 stars category / 4 stars category
 • 13 x breakfasts, 3 lunch 11 x dinners
 • Arrival and Departure airport transport

I priset ingår inte

 • International Flight
 • Tips
 • All services not mentioned in the program
 • Extra Meals and Drinks

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Sri Lanka (7)

Fler reseidéer