Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Sri Lanka

Din unika resa på Sri Lanka skapad av en lokal expert
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Resor till Sri Lanka som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Upptäck den gröna ön - Safari, vandring och bad
Ca. 10 Dagarfrån14 520 kr
Det viktigaste av Ceylon - Kultur, natur och strand
Ca. 13 Dagarfrån13 960 kr
Den aktiva familjeresan - Äventyr och strand
Ca. 15 Dagarfrån15 600 kr
Den stora rundresa - Fullspäckad med upplevelser
Ca. 15 Dagarfrån17 050 kr
Det gröna paradiset - Natur, kultur och ständer
Ca. 15 Dagarfrån11 390 kr
Hälften upplevelse, hälften bad  - Tåg, te och safari 
Ca. 14 Dagarfrån13 860 kr
kombinera
Romantic Getaway - Sri Lanka and the Maldives
Ca. 16 Dagarfrån21 110 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Att resa med en lokal researrangör

Strax söder om Indien ligger Sri Lanka – en paradisö som är berömd för sina teodlingar, risfält och intressanta kultur. Våra professionella reseexperter bor och lever på Sri Lanka och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Surfing, elefanter eller kanske historiska tempel – här finns det jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Sri Lanka, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta tropiska paradis - utan att missa några smultronställen!

En guide till Sri Lanka

Vad kan man göra på Sri Lanka?

Här kan du solbada på vita stränder och bo på en naturnära Eco-lodge, avskilt belägen mitt i en grönskande teodling. Eller prova adrenalinfyllda aktiviteter som forsränning och vindsurfing runt Kalpitiya. Du kan även njuta av ett skönt spa, göra en ayurvedisk kur eller yoga. Att resa till Sri Lanka med barn och ungdomar är en toppenidé, här hittar ni många familjevänliga aktiviteter. Njut av det rika djurlivet och se elefanter, stora ödlor eller åk ut på valskådningstur. Reser du själv har du hamnat rätt, eftersom denna ö både är trygg och enkel att navigera. Dessutom kan du ta chansen att kombinera din resa till Sri Lanka med Maldiverna!

Vad kan man se på Sri Lanka?

Denna tropiska ö har något för alla och är den perfekta destinationen för en romantisk bröllopsresa, för den äventyrslystna, den historieintresserade eller för dig som vill finna lugnet. Våra agenter hjälper sina resenärer att hitta det bästa:

  • Upplev historiens vingslag på Kandy - den gamla kungliga huvudstaden som är full av charm och omringad av vackra berg.
  • Stig på ett tåg vid Kandy och njuta av vackra panoramavyer, teplantage, berg och sjöar. Luta dig tillbaka och upptäck det genuina Sri Lanka!
  • Res vidare söderut till Galle som ligger på öns västra kust. Denna historiska stad är känd för sitt häftiga fort, spännande tempel och vackra moskéer. Att klättra uppför trapporna på lejonklippan Sigiriya är ett måste på en Sri Lanka resa – här kan du räkna med en magisk vy!

När ska man resa till Sri Lanka?

Med sitt tropiska väder är Sri Lanka ett resmål att besöka året om, men allra bäst är det under årets torra period. Från december till mars pågår torrperioden på syd- och västkusten och från maj till september på östkusten.

Hur tar man sig till Sri Lanka?

Flera olika flygbolag erbjuder resor till Colombo från Stockholm Arlanda, nästan alltid med en och ibland flera mellanlandningar. Med en mellanlandning tar resan Stockholm-Colombo ungefär 17 timmar. Räkna med att resan kommer kosta åtminstone 5000 kr tur och retur. Köper du biljetterna tätt inpå kan det bli dyrare än så, men med lite framförhållning bör du kunna hitta biljetter för runt 5000 kr.

Andra länder som du kanske gillar