Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Sri Lanka

Din rundresa på Sri Lanka skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor på Sri Lanka

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.
Din lokala expert förbereder idéer för att kunna hjälpa dig att planera din resa
Du kan kontakta researrangören för att skapa en resa tillsammans.

Varför ska man resa till Sri Lanka?

I hjärtat av Indiska oceanen ligger Sri Lanka, en ö lika stor som Irland. Sri Lanka skulle kunna sägas vara östra Asien i koncentrat. Även om ön kanske inte är jättestor är det inte ett resmål man kan köra tunt på en eller ens två veckor. Det tar relativt lång tid att ta sig från plats A till plats B på Sri Lanka då landskapet är kuperat och vägarna slingrar fram genom djungellandskap.  När man ska resa till Sri Lanka måste man därför känna efter...

I hjärtat av Indiska oceanen ligger Sri Lanka, en ö lika stor som Irland. Sri Lanka skulle kunna sägas vara östra Asien i koncentrat. Även om ön kanske inte är jättestor är det inte ett resmål man kan köra tunt på en eller ens två veckor. Det tar relativt lång tid att ta sig från plats A till plats B på Sri Lanka då landskapet är kuperat och vägarna slingrar fram genom djungellandskap. 


När man ska resa till Sri Lanka måste man därför känna efter vad man vill se och hur man vill ha det på sin resa. Vill man se tempel? Vandra? Surfa? Ligga mest på stranden? Sri Lanka är hem till många exotiska djur så som leoparder, bufflar och elefanter. Kanske vill någon i sälskapet hinna med en liten safari och sova i ett bekvämt tält i ett naturreservat? 


Det är här Evaneos kommer in i bilden!


Vi samarbetar med ett antal noggrant utvalda resebyråer på Sri Lanka som kan hjälpa dig med att planera och boka din resa. På dessa lokal resebyråer arbetar reseexperter som du kan komma i kontakt med via vår hemsida. Dessa experter hjälper dig planera och boka din rundresa på Sri Lanka så att du får en resa som passar just dig. Med hjälp av sin kunskap och lokala expertis skapar den lokala experten en rundresa där du verkligen får chansen att uppleva det riktiga Sri Lanka. De vet hur man planerar en resa där varje resenär får ut det mesta av sin semester.


Det är gratis och kostnadsfritt att skicka in en förfrågan och diskutera med den lokala experten, du bokar när/om du är nöjd och vill gå vidare. 


När man bokar med en lokal resebyrå via Evaneos tar man del av vår resegaranti och vi garanterar ens resa, så att man kan resa tryggt! 

Se mer
Ta del av vår resguide

Omdömen från våra resenärer som rest till Sri Lanka

4.5/5
14 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Sri Lanka

Strax söder om Indien hittar du Sri Lanka - en paradisö som är känd för sina teodlingar, risfält och för sin intressanta kultur. Oavsett om vad du är intresserad av att upptäcka så tycker vi på Evaneos att en resa till Sri Lanka är ett måste!

Surfing, elefanter eller kanske historiska tempel - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Varför inte uppleva Sri Lanka med tåg - vilket sägs vara en av världens vackraste tågresor. Tågen stannar ofta på många olika små stationer och du kommer få se helt magisk natur som du tidigare inte skådat. Eller är du kanske mer intresserad av tropiska stränder och att uppleva denna öns fantastiska natur och kultur? När du bokar din resa via oss på Evaneos är allt möjligt och det är bara du som bestämmer. För att hjälpa dig på traven har vi nedan samlat våra bästa tips för att du skall få en lyckad Sri Lanka resa

Vad ska man se och göra på Sri Lanka?

Sevärdheter

Denna tropiska ö har något för alla och är den perfekta destinationen för en romantisk bröllopsresa, för den äventyrslystna, den historieintresserade eller för dig som vill finna lugnet. Våra agenter hjälper dig att hitta det bästa:

  • Upplev historiens vingslag på Kandy: Den gamla kungliga huvudstaden som är full av charm och omringad av vackra berg.
  • Besök stöden Galle: Res söderut till Galle som ligger på öns västra kust. Denna historiska stad är känd för sitt häftiga fort, spännande tempel och vackra moskéer. Att klättra uppför trapporna på lejonklippan Sigiriya är ett måste på en Sri Lanka resa – här kan du räkna med en magisk vy!

Vad kan man göra på Sri Lanka?

Här kan du solbada på vita stränder och bo på en naturnära Eco-lodge, avskilt belägen mitt i en grönskande teodling. Eller så kan du njuta av ett skönt spa, göra en ayurvedisk kur eller yoga.  Här är våra experters bästa tips: 

  • Njut av spa eller Yoga: I Sri Lanka kan du njuta av avslappning och meditation i världsklass samtidigt som du kan njuta av spa till förmånliga priser...
  • Åk tåg: Stig på ett tåg vid Kandy och njuta av vackra panoramavyer, teplantage, berg och sjöar. Luta dig tillbaka och upptäck det genuina Sri Lanka!
  • Åk på safari: Upplev ett fantastiskt djurliv och se elefanter, vattenbufflar, sambarhjortar, apor och mängder av olika fågelarter.
  • Valskådning: På Sri Lankas sydkust finns världens bästa platser för att se blåvalar och säsongen är också längre än någon annanstans. Från november till april, när valarna är på väg från Afrikas horn till det Arabiska havet, kan de ses i Sri Lankas vatten.

När är bästa tiden att resa till Sri Lanka?

Med sitt tropiska väder är Sri Lanka ett resmål att besöka året om, men allra bäst är det under årets torra period. Från december till mars pågår torrperioden på syd- och västkusten och från maj till september på östkusten.

Bra att veta

Hur tar man sig till Sri Lanka?

Flera olika flygbolag erbjuder resor till Colombo från Stockholm Arlanda, nästan alltid med en och ibland flera mellanlandningar. Med en mellanlandning tar resan Stockholm-Colombo ungefär 17 timmar. Räkna med att resan kommer kosta åtminstone 5000 kr tur och retur. Köper du biljetterna tätt inpå kan det bli dyrare än så, men med lite framförhållning bör du kunna hitta biljetter för runt 5000 kr.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage