Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Sri Lanka

Din skräddarsydda rundresa på Sri Lanka
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Sri Lanka som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Klassiska sevärdheter
Det viktigaste av Ceylon - Kultur, natur och strand
Ca. 13 Dagar från 15 090 kr
 • Klassiska sevärdheter
Hälften upplevelse, hälften bad  - Tåg, te och safari 
Ca. 14 Dagar från 14 990 kr
 • Klassiska sevärdheter
Den aktiva familjeresan - Äventyr och strand
Ca. 15 Dagar från 16 860 kr
 • Sport & äventyr
Djur och natur - Safari, vandring och bad
Ca. 10 Dagar från 15 690 kr
 • Klassiska sevärdheter
Unforgettable Family Experience in a Land Like No Other
Ca. 13 Dagar från 8 820 kr
kombinera
 • Klassiska sevärdheter
Den stora paradisresan - Sri Lanka och Maldiverna
Ca. 16 Dagar från 22 800 kr
 • Klassiska sevärdheter
Den stora rundresan - fullspäckad med upplevelser
Ca. 15 Dagar från 18 430 kr
 • Klassiska sevärdheter
Öns absoluta höjdpunkter - Natur, kultur, sol och bad
Ca. 15 Dagar från 12 310 kr
 • Annorlunda & genuint
Summer Beaches and Northern Wildlife
Ca. 12 Dagar från 11 430 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Sri Lanka

Strax söder om Indien hittar du Sri Lanka - en paradisö som är känd för sina teodlingar, risfält och för sin intressanta kultur. Oavsett om vad du är intresserad av att upptäcka så tycker vi på Evaneos att en resa till Sri Lanka är ett måste!

Surfing, elefanter eller kanske historiska tempel - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Varför inte uppleva Sri Lanka med tåg - vilket sägs vara en av världens vackraste tågresor. Tågen stannar ofta på många olika små stationer och du kommer få se helt magisk natur som du tidigare inte skådat. Eller är du kanske mer intresserad av tropiska stränder och att uppleva denna öns fantastiska natur och kultur? När du bokar din resa via oss på Evaneos är allt möjligt och det är bara du som bestämmer. För att hjälpa dig på traven har vi nedan samlat våra bästa tips för att du skall få en lyckad Sri Lanka resa

Vad ska man se och göra på Sri Lanka?

Sevärdheter

Denna tropiska ö har något för alla och är den perfekta destinationen för en romantisk bröllopsresa, för den äventyrslystna, den historieintresserade eller för dig som vill finna lugnet. Våra agenter hjälper dig att hitta det bästa:

 • Upplev historiens vingslag på Kandy: Den gamla kungliga huvudstaden som är full av charm och omringad av vackra berg.
 • Besök stöden Galle: Res söderut till Galle som ligger på öns västra kust. Denna historiska stad är känd för sitt häftiga fort, spännande tempel och vackra moskéer. Att klättra uppför trapporna på lejonklippan Sigiriya är ett måste på en Sri Lanka resa – här kan du räkna med en magisk vy!

Vad kan man göra på Sri Lanka?

Här kan du solbada på vita stränder och bo på en naturnära Eco-lodge, avskilt belägen mitt i en grönskande teodling. Eller så kan du njuta av ett skönt spa, göra en ayurvedisk kur eller yoga.  Här är våra experters bästa tips: 

 • Njut av spa eller Yoga: I Sri Lanka kan du njuta av avslappning och meditation i världsklass samtidigt som du kan njuta av spa till förmånliga priser...
 • Åk tåg: Stig på ett tåg vid Kandy och njuta av vackra panoramavyer, teplantage, berg och sjöar. Luta dig tillbaka och upptäck det genuina Sri Lanka!
 • Åk på safari: Upplev ett fantastiskt djurliv och se elefanter, vattenbufflar, sambarhjortar, apor och mängder av olika fågelarter.
 • Valskådning: På Sri Lankas sydkust finns världens bästa platser för att se blåvalar och säsongen är också längre än någon annanstans. Från november till april, när valarna är på väg från Afrikas horn till det Arabiska havet, kan de ses i Sri Lankas vatten.

När är bästa tiden att resa till Sri Lanka?

Med sitt tropiska väder är Sri Lanka ett resmål att besöka året om, men allra bäst är det under årets torra period. Från december till mars pågår torrperioden på syd- och västkusten och från maj till september på östkusten.

Bra att veta

Hur tar man sig till Sri Lanka?

Flera olika flygbolag erbjuder resor till Colombo från Stockholm Arlanda, nästan alltid med en och ibland flera mellanlandningar. Med en mellanlandning tar resan Stockholm-Colombo ungefär 17 timmar. Räkna med att resan kommer kosta åtminstone 5000 kr tur och retur. Köper du biljetterna tätt inpå kan det bli dyrare än så, men med lite framförhållning bör du kunna hitta biljetter för runt 5000 kr.

Andra länder som du kanske gillar