Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Spanien

Din skräddarsydda rundresa i Spanien
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Spanien som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Lyx och charm
National Parks And Medieval Villages
Ca. 8 Dagar från 20 570 kr
 • Klassiska sevärdheter
Mediterranean Cities North To South
Ca. 11 Dagar från 27 760 kr
 • Klassiska sevärdheter
Barcelona, Pyrenees, and Golden Coast
Ca. 12 Dagar från 23 830 kr
 • Klassiska sevärdheter
St. James' Way
Ca. 8 Dagar från 7 400 kr
 • Klassiska sevärdheter
Foodies' Tour
Ca. 8 Dagar från 19 110 kr
kombinera
 • Klassiska sevärdheter
Best of the Mediterranean - Catalonia and Southern France
Ca. 9 Dagar från 21 960 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Spanien

Vissa tycker att det är härligt att ligga på stranden på Spaniens solkust, medans den mer äventyrlige säkerligen föredrar att besöka Andalusiens inland eller kanske Galiciens atlantkust. Spanien är ett land som erbjuder så mycket mer än bara sol och bad. Längre in i Spaniens inland finns många mindre oupptäckta turistiska pärlor, besök Granada med dess fascinerande moriska arv, Salamanca, ibland kallat ”lilla Rom” eller den medeltida staden Toledo. Dessa platsers skönhet kombinerat med den omgivande naturen kommer få dig att tappa andan. Om du är ute efter en äventyrlig och aktiv resa kan vi rekommendera vandring i Compostela de Santiago i norr eller skidåkning i Sierra Nevada. Självklart måste du stanna åtminstone någon natt i Madrid, Barcelona eller Sevilla också, där nattlivet aldrig tar slut och du får uppleva storstadspuls på riktigt. För att ge inspiration till din nästa Spanien resa så har vi samlat våra bästa tips på vad du kan se och göra nedan!

Vad ska man se och göra i Spanien?

Sevärdheter

 • Monte Perdido Nationalpark: Monte Perdido är en del av Pyrenéerna (som också är med på UNESCOs världsarvslista) och är ett vackert berg med höga toppar! Här hittar du också ett rikt djur- och växtliv.
 • Camp Nou: Befinner du dig i Barcelona och är fotbollsintresserad så är ett besök på Barcelonas FC arena väl värt. Arenan är den största fotbollsarenan i hela Europa!
 • Picassomuseet: Är du intresserad av konst så är det definitivt värt att lägga några timmar på att besöka Picassomuseet. Här hittar du massvis med skisser, oljemålningar och över 3000 verk som gör att ni får en inblick i Picassos utveckling och mångsidighet.
 • Parc Güell: Gör ett besök till Guadis vackra park som ligger mitt i Barcelona. Här hittar du otroligt vacker arkitektur i form av mosaikkonst och en otrolig utsikt över staden!

Vad kan man göra i Spanien?

 • Hop on/hop off buss i en storstad: Befinner du dig i antingen Madrid, Barcelona eller Sevilla rekommenderar vi varmt att göra en stadsrundtur genom att ta en Hop on/hop off buss.
 • Vinprovning: Njut och prova viner på en mysig vingård i någon av Spanien vingårds regioner.
 • Vandring: Befinner du dig på Mallorca kan vi varmt rekommendera att vandra i otroligt vacker natur. Ta en vandringsled i Tramuntana bergen som också är med på UNESCO världsarvslista, vilket bara de säger en hel del!

När är bästa tiden att resa till Spanien?

Klimatet i Spanien varierar beroende på vart du befinner dig men generellt sett brukar man säga att det är varmast mellan juni-september. Om du vill hålla dig borta från så mycket regn som möjligt så skall du undvika att åka under vintermånaderna.

Bra att veta

Kan man resa till Spanien utan pass?

Spanien tillhör EU, men har fullständiga gränskontroller. Detta innebär att svenska medborgare behöver kunna uppvisa giltigt pass eller nationellt id-kort vid för att komma in i landet.

Andra länder som du kanske gillar