Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Skottland

Planera din rundresa i Skottland med en lokal expert
Beskriv din drömresa och få ett förslag - Gratis och utan åtaganden
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Skottland som går att skräddarsy

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
kombinera
Edinburgh and The Highlands
Ca. 8 Dagarfrån13 220 kr
Highlights Tour
Ca. 6 Dagarfrån9 430 kr
Harry Potter and Loch Ness
Ca. 6 Dagarfrån4 350 kr
Romantic escape
Ca. 4 Dagarfrån3 510 kr
Off the beaten track
Ca. 4 Dagarfrån3 510 kr
The far North, the Outer Hebrides and Isle of Skye
Ca. 11 Dagarfrån10 240 kr
Highlands tour
Ca. 9 Dagarfrån10 240 kr
Scottish Irish Highlights
Ca. 11 Dagarfrån16 340 kr
Classic Tour
Ca. 8 Dagarfrån11 750 kr
Heart Of Scotland Tour
Ca. 8 Dagarfrån12 190 kr
The Whiskey Experience
Ca. 11 Dagarfrån19 570 kr
kombinera
Great Celtic Rambler
Ca. 15 Dagarfrån21 190 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa

En guid till Skottland

Skottland ligger norr om om England och upptar därmed den norra tredjedelen av ön Storbritannien. Våra professionella reseexperter bor och lever i Skottland och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Slott, sjöodjur, whiskey och gröna kullar - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Skottland, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta mysiga land - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man se i Skottland?

Kanske ser du mystiska Loch Ness och med största säkerhet mängder av slott och vackra gröna landskap. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • I södra Skottland välkomnar dig Edinburgh med sina muséer, den vackra gamla stan och det imponerande slottet som tronar över staden.
  • Varför inte fortsätta din rundresa norrut mot Glasgow och vackra regionen Argyll - ett av landets mindre kända guldkorn.
  • Innan du fortsätter ännu längre norrut får du inte glömma att besöka Hadrianus mur, byggd av den romerska kejsaren vid samma namn för att hålla borta inkräktare.
  • Fortsätt norrut till de skotska högländerna där du hittar den mysiga staden Inverness. Glöm inte att besöka Loch Ness, kanske får du en skymt av odjuret. Vandra bland bergen och låt dig svepas med av de dramatiska landskapen i högländerna.
  • När du är nöjd med din resa i norr kan du ta dig till centrala eller västra delen av landet för att uppleva det klassiska Skottland. Här möts du av böljande kullar, vackra nationalparker, hisnande kustvägar, whiskydestillerier och spökhus!

Vad man göra i Skottland?

Skottland lockar med många härliga aktiviteter. Upplev hundraåriga slott och känn historiens vingslag. Låt dina tankar föras tillbaka till Storbritanniens fascinerande historia, industrialismen, tillbaka till renässansen, medeltiden och ännu längre tillbaka, till rikets mytiska förflutna med Kung Arthur och hans riddare. Skottland är också känd för sina vackra och stämningsfulla landskap. Rid fram till häst genom de mytomspunna Highlands i morgondimman och insup den unika atmosfären. Vill du komma ännu närmare naturen föreslår vi en vandring för att uppleva Skottlands dramatiska och vackra vyer. Passa på att besöka någon av regionens många vackra nationalparker under din rundresa i Skottland. En lång dag avslutas såklart bäst med god skotsk whisky, den lokala specialiteten. Besök destillerier och gör whiskyprovningar med experter, kanske vill du till och med lagra dina egna flaskor? Är du golffantast så har du kommit helt rätt, regionen bjuder på många banor i världsklass. Sist men inte minst är Skottlands storstäder Glasgow och Edinburgh både spännande och dynamiska. Kombinera din naturresa med ett par dagar av shopping, muséer, mysiga barer och mat i världsklass. På en resa i Skottland kan du verkligen få allt!

När ska man åka till Skottland?

Den bästa perioden är mellan mars och juni. Under våren är temperaturen behaglig, risken för regn är som minst och naturen visar sig från sin kanske allra vackraste sida. Under de här månaderna är solchanserna goda, något att ta till vara på i ett land med så ombytligt väder. Även sommarmånaderna kan vara strålande för att besöka regionen, dock kan man då få räkna med lite större risk för regn.

Kan man resa till Skottland utan pass?

Storbritannien tillhör Schengenområdet, men har fullständiga gränskontroller. Detta innebär att svenska medborgare behöver kunna uppvisa giltigt pass eller nationellt id-kort vid för att komma in i landet.  

Hur tar man sig till Skottland?

Många flygbolag gör sträckan Stockholm-Edinburgh och med lite framförhållning kostar en tur-returbiljett drygt 1000 kr, dock kan priserna stiga upp till runt 2000 kr. Utan mellanlandningar tar resan cirka två och en halv timme.

Andra länder som du kanske gillar