Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Skottland

Din skräddarsydda rundresa i Skottland
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Skottland som du kan skräddarsy och anpassa

Omdömen från resenärer efter deras resa i Skottland

4.6/5
8 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Skottland

Skottland ligger norr om England och upptar därmed den norra delen av Storbritannien. Under en resa till Skottland får du uppleva storslagen natur, oändligt många sjöar, vackra slott, Harry Potter och whisky i överflöd - saker som alltid har lockat resenärer att resa till Skottland. Oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj så upplevs Skottland bäst genom att bila runt på egen hand! På så sätt kan ni uppleva Skottland i eran egna takt och se och göra det ni känner för och vill.

Visste du förresten att whisky är nationaldrycken i Skottland? Om du är ute efter whiskyresa är därför Skottland det perfekta resmålet. Här kan du besöka olika destillerier och njuta av olika sorters whisky du inte kan hitta någon annanstans. Eller är du istället intresserad av att hoppa ombord på Hogwarts Expressen och kanske även besöka Loch Ness? När du bokar din resa via oss på Evaneos är allt möjligt och det är bara du som bestämmer vad du vill se och göra! Nedan har vi samlat våra bästa tips för just Skottland. 

Vad ska man se och göra i Skottland?

Sevärdheter 

Skottland lockar med otroligt många härliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att välja vad man vill se. Därför delar våra experter med sig av sina bästa tips:

 • Edinburgh: I södra Skottland välkomnar dig Edinburgh med sina muséer, den vackra gamla stan och det imponerande slottet som tronar över staden.
 • Hadrianus mur: Muren som byggdes för att hålla borta inkräktare av just Hadrianus som var en romersk kejsare.
 • Loch Ness: Loch Ness är en av Storbritanniens djupaste sjöar och är mest känd för att det sägs att ett enormt odjur vid namn Nessie lever på sjöns botten. Om du har tur kanske du får en skymt av odjuret. När du ändå är här passa på att besöka Inverness som är en mysig liten stad i närheten.
 • Slotten: Upplev hundraåriga slott och känn historiens vingslag. Låt dina tankar föras tillbaka till Storbritanniens fascinerande historia, industrialismen, tillbaka till renässansen, medeltiden och ännu längre tillbaka, till rikets mystiska förflutna med Kung Arthur och hans riddare.
 • Harry Potter & Hogwarts Expressen: Gör en magisk resa och hoppa på tåget som tog Harry Potter till självaste Hogwarts. Detta är en aktivitet som passar alla åldrar oavsett om Harry Potter intresse finns eller inte, naturen man ser under tågresan är enastående!

Vad kan man göra i Skottland?

Här kan du vandra eller rida i vackra landskap och bo på gamla slott. Eller så kan du njuta av “greenen” och helt enkelt spela golf dagarna långa. Här är våra experters bästa tips:

 • Vandring: Genom att vandra kan du på bästa sätt uppleva Skottlands dramatiska och vackra vyer. Här hittar du varierande natur och genom att ta dig runt till fots kan du uppleva detta land på bästa sätt!
 • Golf: Är du golffantast så har du kommit helt rätt, Skottland bjuder på många banor i världsklass.
 • Ridning: Ta en ridtur och upplev de skotska högländerna på häst! Rid genom den orörda naturen och upptäck platser långt bortom vägarna.
 • Whiskyprovning: Avsluta en lång dag med att prova olika sorters skotsk whisky, den lokala specialiteten. Besök destillerier och gör whiskyprovningar med experter, kanske vill du till och med lagra dina egna flaskor?

När är bästa tiden att resa till Skottland?

Den bästa perioden är mellan mars och juni. Under våren är temperaturen behaglig, risken för regn är som minst och naturen visar sig från sin kanske allra vackraste sida. Under de här månaderna är solchanserna goda, något att ta till vara på i ett land med så ombytligt väder. Även sommarmånaderna kan vara strålande för att besöka regionen, dock kan man då få räkna med lite större risk för regn.

Bra att veta

Kan man resa till Skottland utan pass?

Storbritannien tillhör Schengenområdet, men har fullständiga gränskontroller. Detta innebär att svenska medborgare behöver kunna uppvisa giltigt pass eller nationellt id-kort vid för att komma in i landet.  

Hur tar man sig till Skottland?

Många flygbolag gör sträckan Stockholm-Edinburgh och med lite framförhållning kostar en tur-returbiljett drygt 1000 kr, dock kan priserna stiga upp till runt 2000 kr. Utan mellanlandningar tar resan cirka två och en halv timme.

Andra länder som du kanske gillar