Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Skottland

Din unika resa i Skottland skapad av en lokal expert
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Resor till Skottland som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
En långhelg till whisky destillerier och slottsruiner
Ca. 4 Dagarfrån3 470 kr
En magisk rundresa - Harry Potter tåg och Loch Ness
Ca. 6 Dagarfrån4 360 kr
En rundresa genom de skotska högländerna
Ca. 9 Dagarfrån10 400 kr
Romantic escape
Ca. 4 Dagarfrån3 490 kr
The far North, the Outer Hebrides and Isle of Skye
Ca. 11 Dagarfrån10 400 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Att resa med en lokal researrangör

Skottland ligger norr om om England och upptar därmed den norra tredjedelen av ön Storbritannien. Våra reseexperter Marcela bor i Skottland och arbetar på en skotskt researrangör som vi på Evaneos noggrant valt ut att samarbeta med på grund av deras höga service och kvalitet. Marcela känner till de finaste platserna och hjälper dig planera och boka en resa till Skottland som tar din upplevelse längre. Hon vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.  Du berättar vad som är viktigt för dig och så skräddarsyr Marcela din resa så som du vill ha den. 

Marcela fungerar även som ditt lokala stöd och kommer med tips och råd. Hon känner till Skottlands guldkorn och ser till att du inte missar någonting! Marcela finns även där för dig under din resa i Skottland och fungerar som ditt lokala stöd som du kan ställa frågor till och få hjälp från om så behövs. 

Slott, sjöodjur, whiskey och gröna kullar - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Marcela kommer att visa dig det bästa av Skottland, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Marcela tar hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta mysiga land - utan att missa några smultronställen!

En guid till Skottland

Vad kan man se i Skottland?

Kanske ser du mystiska Loch Ness och med största säkerhet mängder av slott och vackra gröna landskap. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • I södra Skottland välkomnar dig Edinburgh med sina muséer, den vackra gamla stan och det imponerande slottet som tronar över staden.
  • Varför inte fortsätta din rundresa norrut mot Glasgow och vackra regionen Argyll - ett av landets mindre kända guldkorn.
  • Innan du fortsätter ännu längre norrut får du inte glömma att besöka Hadrianus mur, byggd av den romerska kejsaren vid samma namn för att hålla borta inkräktare.
  • Fortsätt norrut till de skotska högländerna där du hittar den mysiga staden Inverness. Glöm inte att besöka Loch Ness, kanske får du en skymt av odjuret. Vandra bland bergen och låt dig svepas med av de dramatiska landskapen i högländerna.
  • När du är nöjd med din resa i norr kan du ta dig till centrala eller västra delen av landet för att uppleva det klassiska Skottland. Här möts du av böljande kullar, vackra nationalparker, hisnande kustvägar, whiskydestillerier och spökhus!

Vad man göra i Skottland?

Skottland lockar med många härliga aktiviteter. Upplev hundraåriga slott och känn historiens vingslag. Låt dina tankar föras tillbaka till Storbritanniens fascinerande historia, industrialismen, tillbaka till renässansen, medeltiden och ännu längre tillbaka, till rikets mytiska förflutna med Kung Arthur och hans riddare. Skottland är också känd för sina vackra och stämningsfulla landskap. Rid fram till häst genom de mytomspunna Highlands i morgondimman och insup den unika atmosfären. Vill du komma ännu närmare naturen föreslår vi en vandring för att uppleva Skottlands dramatiska och vackra vyer. Passa på att besöka någon av regionens många vackra nationalparker under din rundresa i Skottland. En lång dag avslutas såklart bäst med god skotsk whisky, den lokala specialiteten. Besök destillerier och gör whiskyprovningar med experter, kanske vill du till och med lagra dina egna flaskor? Är du golffantast så har du kommit helt rätt, regionen bjuder på många banor i världsklass. Sist men inte minst är Skottlands storstäder Glasgow och Edinburgh både spännande och dynamiska. Kombinera din naturresa med ett par dagar av shopping, muséer, mysiga barer och mat i världsklass. På en resa i Skottland kan du verkligen få allt!

När ska man åka till Skottland?

Den bästa perioden är mellan mars och juni. Under våren är temperaturen behaglig, risken för regn är som minst och naturen visar sig från sin kanske allra vackraste sida. Under de här månaderna är solchanserna goda, något att ta till vara på i ett land med så ombytligt väder. Även sommarmånaderna kan vara strålande för att besöka regionen, dock kan man då få räkna med lite större risk för regn.

Kan man resa till Skottland utan pass?

Storbritannien tillhör Schengenområdet, men har fullständiga gränskontroller. Detta innebär att svenska medborgare behöver kunna uppvisa giltigt pass eller nationellt id-kort vid för att komma in i landet.  

Hur tar man sig till Skottland?

Många flygbolag gör sträckan Stockholm-Edinburgh och med lite framförhållning kostar en tur-returbiljett drygt 1000 kr, dock kan priserna stiga upp till runt 2000 kr. Utan mellanlandningar tar resan cirka två och en halv timme.

Andra länder som du kanske gillar