Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Ryssland Karelen - vackra öar på Onegasjön

 • Klassiska sevärdheter
Den här resan är skapad för naturälskare, för dem som är intresserade av traditionell träarkitektur samt för dem som vill få en inblick i vardagliga bybors liv i den norra delen av Ryssland. Under resans gång tillbringar ni 2 nätter i ett trähus byggt ute i naturen, på en ö som ligger i Onegasjön. Det ger er möjlighet att njuta av den ryska naturen, uppleva en riktig rysk bastu, vandra i...

Den här resan är skapad för naturälskare, för dem som är intresserade av traditionell träarkitektur samt för dem som vill få en inblick i vardagliga bybors liv i den norra delen av Ryssland. Under resans gång tillbringar ni 2 nätter i ett trähus byggt ute i naturen, på en ö som ligger i Onegasjön. Det ger er möjlighet att njuta av den ryska naturen, uppleva en riktig rysk bastu, vandra i skogen, gå och fiska, mysa vid elden ute på kvällen, åka båt bland öarna i arkipelagen och bli fascinerad av de vita nätternas skönhet i juni-juli. Dessa intryck ger er möjlighet att lyssna på den majestätiska naturens tystnad. Ni får njuta av Kizjiöarnas skönhet och av de små vackra kapellen ute på grannöarna. Ni kommer att upptäcka Karelens pärlor i dess ursprungliga form. Välkomna till Karelen!

Detta är ett reseförslag framtaget av vår svensktalande ryska reseexpert Elena. Reseförslaget är här för att inspirera och för att ge tips&råd för en kommande Ryssland resa. Förslaget kan bokas som det är men det är också fullt möjligt att skräddarsy en resa helt efter era önskemål och behov. Ni kan själva välja hur många dagar ni vill vara borta, hur ni skall bo och vad för aktiviteter ni vill inkludera.

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Ryssland!

Efter att ni ankommer till flygplatsen i Sankt Petersburg hämtar er chaufför upp er för att köra er cirka en timme till centrum och järnvägsstationen. Därefter avgår nattåget kl 23:20 till Petrozavodsk.

​- Transport ca: 1 timme + ca 7 timmar - Nattåg till Petrozavodsk

Etapper:
Sankt Petersburg, Petrozavodsk

Dag 2: Karelen: Båtpromenad i Onegasjön och ett besök till Friluftsmuseet

Ni kommer fram till Petrozavodsk som är Karelens huvudstad tidigt på morgonen kl 07:00. Här möter ni er engelsktalande guide. Frukost avnjuts på ett lokalt kafé och sedan blir det en promenad längs Onegasjöns strand där ni kan se moderna skulpturer. Efter promenaden avgår er båttransfer till ön Kizji, vilket tar 1.15 timme. Här kommer ni få en guidad tur av friluftsmuseet Kizhi Pogost som är känd för sin unika träarkitektur och ett av Unescos världsarv. Kizhi pogost består av unika träbyggnader från 1700-talet med en stor kollektion av träkyrkor, hus och gårdar, väderkvarn, mindre kapell och klocktorn. Huvudkyrkan i Kizhianläggningen har 22 silvermålade träkupoler.

Till lunch blir det picknick som avnjuts på vägen. Sedan är det dags för en 15 minuters båtresa till byn Garnitsy som ligger på Bolshoj Klimenetskij som är den största ön i Onegasjön. Här bor ni över på ett gästhus. På kvällen kan ni njuta av en middag fylld med traditionella rätter.

- Transport: 1.15 timme + 15 min

- Utflykt: Onegasjön, friluftsmuseet Kizhi Pogost

- Boende: Gästhus i Garnitsy

Etapper:
Karelen

Dag 3: Karelen: Vandring, fiske och bastu

Efter en tidig frukost kommer er guide för att hämta upp er och ta er till grannöarna. Den här dagen går helt i naturens tecken - ni kan njuta av att bada i sjön, vandra i skogen och plocka svamp (i augusti-september). På kvällen får ni prova på att bada rysk bastu. Natten tillbringas på gästhuset.

Etapper:
Karelen

Dag 4: Karelen: Utflykt till ett kapell på öarna

Efter frukost är det dags för en utflykt till byn Sennaya Guba. Här kommer ni att se träbyggnader och kyrkoruiner från 1800-talet. Lunchen avnjuts på en traditionell restaurang inne i byn. Därefter blir det en båttur runt öarna i arkipelagen. På eftermiddagen tar vi en timmes promenad för att titta på ett gammalt kapell i byn Korba, gömt i gran- och furuskogen. Det är en av de vackraste träbyggda kyrkorna som ingår i det kända ”Kizhihalsbandet”. Vi reser sedan tillbaka till Petrozavodsk (1.15 timme) på en hydrofoil. Sedan blir det en transfer till järnvägsstationen och nattåget till Sankt Petersburg. Natten spenderas på tåget med avgångstid kl. 22.40, där ni kommer att ha en kupé för 4 personer.

Etapper:
Karelen

Dag 5: Stadstur i Sankt Petersburg

Ni kommer fram till Sankt Petersburg tidigt på morgonen, kl. 06.24. Ni tar en transfer till hotellet där ni har tid för att installera er och äta frukost. Sedan blir det en komplett rundtur i staden med engelsk- eller svensktalande guide. Ni får se alla de viktigaste och vackraste platserna i staden: Nevskij prospekt, Kazankatedralen, Palatstorget, Eremitaget och Generalstaben, Smolnyklostret, St. Nikolajkatedralen, Mariinskijteatern och Amiralitetsbyggnaden. Sedan besöker ni Peter-Paulfästningen med dess katedral som är utsmyckad med en 122 m hög gyllene spira. I denna katedral begravdes de flesta ryska tsarerna, från Peter den Store till tsarfamiljen Romanov. 

​- Transport: 5-timmars bilutflykt

Etapper:
Sankt Petersburg

Dag 6: Besök på det världsberömda Eremitaget och båttur

Efter frukost väntar en 3-timmars guidad tur på engelska eller svenska i ett av de största konstmuseerna i världen. Eremitaget rankas tillsammans med Louvren, British Museum och Metropolitan Museum of Art som ett av världens viktigaste och rikaste konstgallerier. Över 3 miljoner konstobjekt är utställda i fem sammanhängande byggnader: Vinterpalatset, Lilla Eremitaget, Det äldsta Eremitaget, Det Nya Eremitaget och Eremitageteatern. Turen börjar med mottagningssalarna, de äldsta privata rummen och sedan kommer man till konstsalarna med de förnämsta samlingarna av Rembrandt, Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Rubens och andra mästare. Efter en förmiddag fylld med konst, blir det efter lunch, en timmes båttur med audioguide längs Sankt Petersburgs floder och mindre kanaler. Från vattnet ser man denna vackra stad från sin bästa sida!

Etapper:
Sankt Petersburg

Dag 7: “Det ryska Versailles”

Efter frukost blir det en guidad tur med engelsk- eller svensktalande guide till ”Det ryska Versailles” - Peterhofs Palats. Det vackra palatset som grundades av Peter den Store, består av flera parker med runt 170 fontäner och 4 kaskader som uteslutande fungerar genom naturligt fall utan några pumpar. Det var konstnärer från Italien, Tyskland, Frankrike, Holland och Ryssland som skapade den imponerande arkitekturen för att förverkliga Peter den Stores drömmar om barockstilen.

- Transport: 5-timmars rundtur med bil eller med höghastighetsbåt

Etapper:
Sankt Petersburg

Dag 8: Sankt Petersburgs tunnelbana

Efter frukost väntar en timmes guidad rundtur till de vackraste stationerna i Sankt Petersburgs tunnelbana. Sedan besöker vi Uppståndelsekyrkan (eller ”Kristi uppståndelsedom på blodet”) och Isakskatedralen vars kupol bjuder på en av de bästa utsikterna över hela staden. OBS! 211 trappsteg leder till kupolen.

Etapper:
Sankt Petersburg

Dag 9: Dags att säga hej då!

Så har resan kommit till sitt slut. Efter frukost avgår er transfer till flygplatsen för att passa ert flyg hem.

Etapper:
Sankt Petersburg

Sankt Petersburg Petrozavodsk Karelen Sankt Petersburg

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 30 490 kr / 9 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pers
Priset per person i familjen30 490 kr
Priset per person i en lagenhet35 000 kr
Priset per person pa hotellet40 780 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Inbjudan för visum
 • Transfer från/till flygplatsen
 • Alla inträdesbiljetter enligt programmet
 • All transport enligt programmet (bil/hydrofoil/båt)
 • Boende för 2 nätter hos en bybo (ett dubbelt rum med badrum)
 • Professionell engelsktalande guide för hela vistelsen i Karelen
 • Professionell guide i Sankt Petersburg
 • Rysk bastu
 • Tågbiletter Sankt Petersburg-Petrozavodsk-Sankt Petersburg (2:a klass, kupé för 4 personer)
 • Alla måltider angivna i programmet (traditionella rätter från Karelen)

I priset ingår inte

 • Avgift för visum
 • Internationella flygresor
 • Försäkring
 • Måltider
 • Privata kostnader

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor Ryssland (3)

Fler reseidéer