Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Ryssland Sankt Petersburg och den gamla vikingastaden Novgorod

 • Klassiska sevärdheter
Detta är ett 8 dagar långt förslag på en rundresa där man tar sig runt med bil, båt och tåg! Ni börjar resan i Sankt Petersburg där ni får se de vackraste platserna och byggnaderna såsom Kazankatedralen, Palatstorget och Eremitaget. Ni kommer att besöka historiska museum, åka båt på floder samt göra ett besök på Rysslands motsvarighet av Versailles - Peterhofs Pa...

Detta är ett 8 dagar långt förslag på en rundresa där man tar sig runt med bil, båt och tåg! Ni börjar resan i Sankt Petersburg där ni får se de vackraste platserna och byggnaderna såsom Kazankatedralen, Palatstorget och Eremitaget. Ni kommer att besöka historiska museum, åka båt på floder samt göra ett besök på Rysslands motsvarighet av Versailles - Peterhofs Palats. Efter 5 spännande dagar i Sankt Petersburg tar ni tåget till den gamla vikingastaden Novgorod. Här kommer ni besöka en utställning av arkeologiska fynd från just vikingatiden, skåda vackra fästningar och bada rysk bastu om intresset finns för det! Ni kommer också komma lokalbefolkningen nära inpå då ni kommer att äta middag med en rysk familj som kommer berätta mer om hur det är att leva i Ryssland!

Detta är ett reseförslag framtaget av vår svensktalande ryska reseexpert Elena. Förslaget är skapat för att ge inspiration och går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era intressen och önskemål. Ni kan enkelt ta bort eller lägga till dagar och aktiviteter för att skapa den perfekta resan för just er. 

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Ryssland!

Efter att ni har landet i Sankt Petersburg tar ni en transfer till centrum. Här kan ni välja mellan att antingen bo hemma hos en ryss eller på hotell.

Etapper:
Sankt Petersburg
Boende
M-Hotel: Sankt Petersburg)

Dag 2: Rundtur i staden och marknad

Efter frukost blir det en rundtur i staden där vi kommer att se alla de viktigaste och vackraste platserna i Sankt Petersburg. Vi kommer också att besöka en marknad som ger en möjlighet att titta in i Petersburgsbornas vardagsliv.

Ni kommer att se Nevskij prospekt, Kazankatedralen, Palatstorget, Eremitaget och Generalstaben (på utsidan), Smolnyklostret, Nikolajkatedralen, Mariinskijteatern och Amiralitetsbyggnaden. Sedan besöker vi Peter-Paulfästningen med dess katedral som är utsmyckad med en 122 m höga gyllene spira. I denna katedral begravdes de flesta ryska tsarerna, från och med Peter den Store till tsarfamiljen Romanov.

- Transport: 6-timmars bilutflykt

Etapper:
Sankt Petersburg
Boende
M-Hotel: Sankt Petersburg)

Dag 3: Besök på det världsberömda Eremitaget och båttur

Efter frukost väntar en 3-timmars guidad tur på engelska eller svenska i ett av de största konstmuseerna i världen. Eremitaget rankas tillsammans med Louvren, British Museum och Metropolitan Museum of Art som ett av världens viktigaste och rikaste konstgallerier. Över 3 miljoner konstobjekt är utställda i fem sammanhängande byggnader: Vinterpalatset, Lilla Eremitaget, Det äldsta Eremitaget, Det Nya Eremitaget och Eremitageteatern. Turen börjar med mottagningssalarna, de äldsta privata rummen och sedan kommer man till konstsalarna med de förnämsta samlingarna av Rembrandt, Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Rubens och andra mästare.

Efter en förmiddag fylld med konst, blir det efter lunch, en timmes båttur med audioguide längs Sankt Petersburgs floder och mindre kanaler. Från vattnet ser man denna vackra stad från sin bästa sida!

Etapper:
Sankt Petersburg
Boende
M-Hotel: Sankt Petersburg)

Dag 4: “Det ryska Versailles”

Efter frukost blir det en guidad tur med engelsk- eller svensktalande guide till ”Det ryska Versailles” - Peterhofs Palats. Det vackra palatset som grundades av Peter den Store, består av flera parker med runt 170 fontäner och 4 kaskader som uteslutande fungerar genom naturligt fall utan några pumpar. Det var konstnärer från Italien, Tyskland, Frankrike, Holland och Ryssland som skapade den imponerande arkitekturen för att förverkliga Peter den Stores drömmar om barockstilen.

- Transport: 5-timmars rundtur med bil eller med höghastighetsbåt/hydrofoil

Etapper:
Sankt Petersburg
Boende
M-Hotel: Sankt Petersburg)

Dag 5: Novgorod Kreml och friluftsmuseum

Efter frukost körs ni till järnvägsstationen för avresan till Novgorod. Här väntar en guidad rundtur i staden, ett besök på Vitoslavlitsy Museum (friluftsmuseum för träarkitektur) och Jurjevklostret. Därefter kan ni installera er på hotellet och äta lunch. Efter lunchen gör vi en rundtur av fästningen Novgorod Kreml och besöker Sofiakatedralen, den första stenkyrkan i Ryssland som har en klockstapel från 1493 och en klocksamling från 1500- till 1700-talet. Därefter går vi vidare till Milleniummonumentet, Historiska museet och de två kyrkorna, en till minne av den helige Andreas Stratelat och den andra till minne av den helige Sergij Radonezhskij.

Etapper:
Sankt Petersburg, Novgorod

Dag 6: Ryska ikoner och palats

Efter frukost besöker vi Hotinklostret som ligger 11 km norr om Novgorod. Den vackra naturen ihop med klostret med anor från 1500-talet utgör en slående vacker syn. Sedan gör vi en rundtur av Yaroslavgård och besöker det historiska museet. Här finns en utställning av arkeologiska fynd som blev utgrävda i staden och på Rjurikovo Gorodisjtj , där den inbjudna skandinaviska fursten Rurik ska ha bott. Många av de medeltida fynden visar en nära relation mellan Novgorod och Skandinavien, särskilt Gotland vars köpmansgård Gutagård fanns i staden.

​Ni får också se den unika samlingen av ryska ikoner som presenterar både novgorodiska och moskvaskolor. Bland ikonerna finns det två meter höga mästerverket Peter och Paul från 1100-talet som är målat av en novgorodisk ikonmålare. Inne i stadsmuren besöker vi också ett av de äldsta palatsen i Ryssland, den så kallade Fasettkammaren som byggdes i gotisk stil av en mästare på 1400-talet.

Etapper:
Novgorod

Dag 7: Goroditje och middag hos en rysk familj

Efter att ni har njutit av en god frukost kan ni välja någon av följande aktiviteter: Besök en traditionell konstateljée och lär dig tillverka en traditionell docka eller fläta ett bokmärke av näver med dina egna händer. Utflykt till Goroditje där furste Rurik hade sin gård (bara under sommaren). Utflykt till Staraja Russa: besök av Dostojevskijs sommarhus, kurorten och en promenad i staden. Bada rysk bastu. Middag hos en rysk familj. Natten tillbringar ni sedan på hotellet.

Etapper:
Novgorod

Dag 8: Dags att säga hej då!

Efter frukost körs ni till järnvägsstationen. Härifrån tar ni tåget till Sankt Petersburg och därefter en transfer till flygplatsen för hemresan.

Etapper:
Novgorod

Sankt Petersburg Novgorod

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 13 940 kr / 8 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pers
Priset per person i familjen (Sankt Petersburg), hotell (Novgorod)22 790 kr
Priset per person i en lägenhet13 940 kr
Priset per person på hotellet13 940 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Inbjudan för visum
 • Transfer från/till flygplatsen
 • Alla entrébilljetter enligt programmet
 • All transport enligt programmet (bil/hydrofoil/båt)
 • Boende för 4 nätter i en rysk familj, på hotellet eller i en lägenhet
 • Professionell svensktalande guide för vistelsen i Novgorod
 • Professionell engelsk- eller svensktalande guide i Sankt Petersburg
 • Tågbiljetter Sankt Petersburg-Novgorod-Sankt Petersburg

I priset ingår inte

 • Avgift för visum
 • Internationella flygresor
 • Försäkring
 • Måltider
 • Privata kostnader

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor Ryssland (3)

Fler reseidéer