Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Ryssland

Din rundresa Ryssland skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor Ryssland

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Ryssland?

Ryssland fascinerar. Världens till ytan största land står med en fot i Europa och en i Asien och täcker nästan en sjundedel av jordens landmassa. Det här överflödet är inte begränsat till landets geografi. Ryssland är kulturellt rikt och har gett oss några av historiens mest betydande verk både inom litteratur och musik. En resa till Ryssland kommer med all sannolikhet ta dig till Sankt Petersburg, huvudstaden i tsarväldets Ryssland och landets k... Ryssland fascinerar. Världens till ytan största land står med en fot i Europa och en i Asien och täcker nästan en sjundedel av jordens landmassa. Det här överflödet är inte begränsat till landets geografi. Ryssland är kulturellt rikt och har gett oss några av historiens mest betydande verk både inom litteratur och musik. En resa till Ryssland kommer med all sannolikhet ta dig till Sankt Petersburg, huvudstaden i tsarväldets Ryssland och landets kulturella centrum. Med sina många kanaler har staden ibland kallats det nordliga Venedig. 45 mil söderut ligger Moskva, Europas största stad med dess runt 10 millioner invånare. I den här otroligt dynamiska staden finns alla landets grupper representerade, Moskva kommer inte lämna dig oberörd. Ta dig ut ur staden för att se Rysslands vidsträckta landmassor. Vandra längs med stränderna vid världens största sötvattensjö, Bajkalsjön. Få en försmak av Rysslands själ med en tågresa genom detta enorma land förslagsvis med den legendariska transsibiriska järnvägen. Eller hoppa på en kryssare på Europas längsta flod, Volga, som med sina bifloder täcker nästan hela detta makalösa land. Låt dig att förtrollas av det fascinerande Ryssland! Se mer
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Ryssland

Res till världens största land, Ryssland och få en både spännande och intensiv upplevelse. Ryssland har över 140 miljoner invånare och är ett land med starka kontraster, dramatisk historia och en enorm kultur! Här finns det otroligt mycket att se & göra och det är bara dina intressen som avgör.

Huvudstaden Moskva är en naturlig startpunkt för en rundresa i Ryssland. Det är lätt att bli lite chockad första gången man besöker denna by, då den är Europas största! Men du kommer inte ångra dig, tänk bara att stå framför det berömda röda torget? Här kan du promenera omkring och bara njuta och förundras över den vackra arkitekturen. St. Petersburg är också en stad som har otroligt mycket att erbjuda med sina vackra katedraler, palats och kyrkor. Vad gäller Rysslands natur kommer du säkerligen att dras till Bajkalsjöns stränder, världens största sötvattensjö som sträcker sig från norr till söder över mer än 60 mil. Fler än 300 olika vattendrag mynnar ut här vilket gör den till världens största sötvattensreservat. Eftersom att Ryssland är ett såpass stort land med mycket att se och göra, delar vi med oss av våra bästa tips nedan:

Vad ska man se och göra i Ryssland?

Sevärdheter

Här kan du njuta av vackra landskap, upptäcka platser du inte visste fanns och se byggnader med en arkitektur i världsklass. Våra experter har delat med sig av sina bästa tips:

  • Röda torget: Besök Rysslands mest kända torg, Röda torget och njut av arkitektur i världsklass!
  • St Petersburg: Är du intresserad av kultur och historia? Då är St Petersburg ett måste - här får du uppleva ett fantastiskt kulturliv i kombination med pampiga palats!
  • Sibirien: Är det första du tänker på när du hör Sibirien kyla och hundrasen Husky? Sibirien har så mycket mer än så att erbjuda och inte minst storslagen natur och en rik folkkultur.
  • Vladivostok: Kuststaden Vladivostok hittar du vid Stilla havet och på gränsen till Kina. Detta är slutstationen när man tar den transsibiriska järnvägen, men slutet på denna resan är bara en början sägs det! Börja med att besöka Vladivostok fästningen innan du utforskar stadens kulinariska utbud.

Vad kan man göra i Ryssland?

  • Åka tåg: Upplev Ryssland genom att borda transsibiriska järnvägen.  En ikon idag, men en mardröm för de arbetare som lade de 9300 kilometerna järnväg. Mer än bara ett transportmedel har den idag blivit en mötesplats och utgångspunkt för upptäckter i detta spännande land.
  • Åka på kryssning: Upplev Rysslands natur genom en kryssning på Volga. De många vackra städer floden passerar gör detta till en flodkryssning till ett utmärkt sätt att upptäcka regionen som kommer ge upphov till många minnen

När är bästa tiden att resa till Ryssland?

Det är som varmast i Ryssland under Juli och Augusti och det är också under dessa månader det är högsäsong för turister. Dessa månader är också relativt fuktiga och därför rekommenderar vi att man reser innan och efter denna period. Ryssland är ett väldigt stort land och därför varierar temperaturen mycket beroende på vart man befinner sig & under vilken årstid. Vintrarna i Ryssland blir dock ofta extremt kalla, så vill man undvika kyla bör man inte resa från November-Februari.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Kina?

Som svensk medborgare behöver man visum för alla resor till Ryssland. Visumet måste vara klart innan resan påbörjas. Vi rekommenderar därför att du kontaktar Rysslands ambassad i god tid innan avresa.

Andra länder som du kanske gillar

Mon projet de voyage Ryssland