Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Rwanda

Din skräddarsydda rundresa i Rwanda
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Rwanda som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
  • Annorlunda & genuint
Meet The Gorillas
Ca. 6 Dagar från 24 680 kr
kombinera
  • Annorlunda & genuint
Grand Tour
Ca. 12 Dagar från 31 390 kr
  • Annorlunda & genuint
Akangera And Congo Nile Trail
Ca. 8 Dagar från 14 090 kr
kombinera
  • Klassiska sevärdheter
Great Lakes, Game and Primates
Ca. 11 Dagar från 42 230 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Rwanda

Rwanda är också känt som ”de tusen kullarnas land” och ligger i ett område kallat Great Lakes regionen. Regionen gör skäl för sitt namn, Rwandas gräns i väster mot Demokratiska Republiken Kongo definieras av sjön Kivu, en paradisisk turkos sjö och en av de få i Afrika där det är säkert att bada. Strandstäderna Kibuye och Cyangugu Gysenyi drar fördel av den vackra vyn över vattnet. Vid landets nordvästra gräns hittar du istället Volcanoes nationalpark, hem till en av de sista gorilla kolonierna. Så snart du fått tillstånd kan du tillsammans med en guide åka och beskåda dessa fascinerande varelser. Två andra nationalparker värda ett besök är Akera i öst och Nyungwe i söder. Den förstnämnda är ett reservat för djur och fåglar innehållandes ett savannområde där du kan se antiloper, zebror, flodhästar, hyenor och giraffer mot en otroligt vacker bakgrund. Nyungweparken ligger på gränsen till Burungi och är ett skogsreservat, hem till många häpnadsväckande växter, däribland vilda orkidéer och mångtusenåriga träd. Härigenom flyter floden Rukarara, ansedd som en av Nilens källor. Det finns som sagt otroligt mycket att se & göra under en resa till Rwanda, nedan har vi samlat våra bästa tips!

Vad ska man se och göra i Rwanda?

Sevärdheter

  • Träffa gorillor: Ett måste när man reser till Rwanda är att träffa bergsgorillorna i nationalparken Volcanoes. Tänk att befinna sig bara några meter från en stor bergsgorilla? Vilken upplevelse och verkligen ett minne för livet!
  • Volcanoes nationalpark: Förutom att hälsa på bergsgorillorna här, kan du också träffa på apor. Här lever den utrotningshotade arten “gyllene-apan”.

Vad kan man göra i Rwanda?

  • Vandring: I Rwanda kan du vandra i nationalparker eller i regnskog och uppleva storslagen natur! Ta en vandringstur i Nyungwe Skogen och träffa på en Östlig svartvit guereza eller en schimpans om du har tur.
  • Kigali City Tour bus: Utforska Kigali som är Rwandas huvudstad genom att stiga på en traditionell sightseeingbuss. Kigali har mycket historia och du kommer bland annat att besöka “Kigali Memorial Centre” som är en minnesplats för folkmorden som inträffade 1994.

När är bästa tiden att resa till Rwanda?

Naturen är som vackrast & grönast under regnperioderna från september-december och februari-maj. Det är också ofta lättare att få syn på gorillorna under denna period eftersom att de inte rör sig lika långt in i skogen under regnperioden. Men samtidigt kan det vara allt svårare att ta sig fram till fots och med bil.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Rwanda?

Som svensk behöver man inget visum när man reser till Rwanda, utan man får ett turistvisum vid inresa som är giltigt i 3 månader.

Hur tar man sig till Rwanda?

Från Stockholm till huvudstaden Kigali flyger du för drygt 5000 kr. Resan tar ca 13 timmar med ett byte. Från Göteborg hittar du liknande resor för ungefär samma pris.

Andra länder som du kanske gillar