Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Vinterresor: populära reseförslag

Upplev en vinter med sol och bad!
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum
Om du inte hittar ett reseförslag som passar dig behöver du inte oroa dig, vi kan sätta ihop den perfekta resan helt utifrån dina önskemål! Hitta reseinspiration

Vinterresor

Är du trött på minusgrader och regn och längtar efter varmare breddgrader? Är du sugen på att njuta med en uppfriskande drink på en tropisk paradisö, fira jul på en vit sandstrand eller uppleva ett magiskt nyårsfirande på Sri Lanka?  Vänta inte, boka din vinterresa redan nu för att försäkra dig om en vinter med sol och bad på de bästa vinterresmålen! Under december, januari och februari har du många olika resmål att välja mellan, vi har därför valt att samla de bästa resmålen som vintern har att erbjuda!

Våra bästa vinterdestinationer

 • Sydafrika:Åk till Afrikas sydspets över jul och nyår - och njut av sydafrikansk sommar som äger rum under december, januari och februari!
 • Costa Rica: Det fridfulla paradiset i Centralamerika! Costa Rica är det perfekta resmålet för dig som vill fly de kalla vintermånaderna i Sverige och istället vill uppleva sol, bad och äventyr. Under den här perioden erbjuder Costa Rica magnifika solnedgångar och runt 28 grader i luften!
 • Sri Lanka: Ett annat orört paradis hittar du i Asien: Sri Lanka! Här kan du ligga på en strand helt för dig själv om du har tur. När du redan är på besök i Sri Lanka kan du även passa på att ta ut dig till öarna och Maldiverna för att njuta av magiska dagar på kritvita stränder.

Våra bästa vinterresmål med solgaranti

Åk bort från kyla, regn och rusk till mer sydliga breddgrader under de svenska vintermånaderna. Nedan har vi samlat destinationer vi tycker är väl värda ett besök under vintermånaderna!

 • Indien:Södra Indien bjuder på behaglig temperatur under vintern för oss svenskar. Indien är ett stort fascinerande land med färgrika hindutempel, grönt kaffe, teplantager och exotiska kryddor.
 • Ecuador: Åk på äventyr till Sydamerika och Ecuador! Hoppa på tåget Tren Crucero och res genom vackra regnskogar och nationalparker. Här får du tropiskt klimat som får dig att glömma den kalla vinterkylan hemma i Sverige, vilket gör att du kan njuta av din semester i lugn och ro.
 • Australien & Nya Zeeland: December, januari och februari är de perfekta månanderna temperaturmässigt för att besöka Australien & Nya Zeeland. I Australien kan du testa på att surfa i turkost vatten och sedan avsluta dagen med en drink på Bondi Beach. På Nya Zeeland rekommenderar vi ett besök i hobbit-byn som ligger nära Matamata på nordön.
 • Mexiko: I Mexiko får du avslappning och kultur i ett! Under vinterhalvåret kan du njuta av Mexicos stränder och dess lugna atmosfär utan allt för mycket turister.
 • Filippinerna & Thailand: Är du ute efter att öluffa bland vackra öar och uppleva paradisstränder? Då är Filippinerna & Thailand perfekta resmål för dig! Här får du himmelsk vackra stränder där du kan dyka eller snorkla efter färgglada fiskar. På kvällarna kan du hyra en cykel och ta dig till landsbyarna där du kan lära känna lokalbefolkningen och testa på lokal mat som du inte kan hitta någon annanstans.

Våra bästa vinterresmål med snögaranti

Längtar du istället efter kyla och snö istället? Nedan har vi samlat destinationer där du ofta hittar snö under vintermånaderna.

 • Norge:Om vintern är Norge ett snöparadis, särskilt för dig som är ute efter att prova på vinteraktiviteter såsom skidåkning eller att “gå på tur” i fjällen. Efter en tuff dag i snön kan du koppla av framför brasan med en rykande kopp varm choklad. Under vinterhalvåret kan du även ha turen att få uppleva norrsken i norra Norge, störst chans har du mellan december och januari!
 • USA & New York: Det är många som drömmer om att fira jul eller nyår i “staden som aldrig sover”. Under vinterhalvåret gör julpyntningen att hela New York strålar! Missa inte att se den stora julgranen vid Rockefeller Center, åka skridskor i Central Park, uppleva Macy's stora thanksgivingparad och besök några av alla de julmarknader som staden har att erbjuda. 

Du kan också inspireras av våra andra säsongsbaserade reseförslag