Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Vårresor

Skräddarsy din unika vårresa eller påskresa
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum

Inspireras av våra förslag på rundresor - Skräddarsy som du vill!

 • Skottland
En långhelg till whiskydestillerier och slottsruiner
Ca. 4 Dagar från 3 610 kr
 • Israel
Soliga Tel Aviv och kulturskatter 
Ca. 8 Dagar från 9 540 kr
 • Irland
Långweekend på Irland
Ca. 4 Dagar från 2 380 kr
 • Island
Populär och Prisvärd - bila längs Ringvägen
Ca. 8 Dagar från 12 050 kr
 • Namibia
Etosha and Sossusvlei - Camping Safari
Ca. 6 Dagar från 7 220 kr
 • Nepal
Culture and Nature Exploration including hike to Astam Village
Ca. 8 Dagar från 6 880 kr
 • Japan
Japan Highlights Tour
Ca. 15 Dagar från 16 660 kr
kombinera
 • Peru
Upplev det bästa av Peru och Bolivia på 15 dagar
Ca. 15 Dagar från 16 500 kr
kombinera
 • Sri Lanka
Paradisresan - Sri Lanka och Maldiverna
Ca. 16 Dagar från 21 970 kr
 • Kuba
Höjdpunkter - kör runt på egen hand 
Ca. 14 Dagar från 11 140 kr
 • Belize
Glover's Reef and Mayan Caves
Ca. 7 Dagar från 16 150 kr
 • Belize
Epic Belize Adventure
Ca. 10 Dagar från 25 490 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill Hitta reseinspiration

Vår- och påskresor

Funderar du på att resa nu i vår? I början av mars kan det kännas tungt. Det har varit kallt och mörkt länge och än känns den riktiga våren långt borta. Så varför inte tjuvstarta med en weekendresa där våren redan har börjat, eller varför inte skippa skidorna och fjällen i år och istället boka påskresan till varmare breddgrader?

På våren behöver du inte resa långt för att komma till varmare väder och en behaglig temperatur. Sommaren är redan i full gång i många av Europas sydliga länder, såsom i Spanien eller på den franska ön Korsika, kan du redan i Mars njuta av varma solstrålar. Om du är sugen på ännu varmare väder och vill resa längre, så är USA och Afrika heta tips under denna period. Här får du en garanterat varm semester med många olika aktiviteter såsom sol & bad i Florida eller Safari i Namibia, som är optimala aktiviteter under våren innan den fuktiga sommarvärmen slår till på riktigt.

Med oss på Evaneos är möjligheterna många, men våra lokala researrangörer har satt ihop några rundresor som är optimala som vår- och påskresor. Rundresorna är till för att inspireras av och kan anpassas precis som du vill efter dina önskemål och behov.

Bäste resmålen för en långweekend-resa på våren

Om du är sugen på att sticka iväg på en lite kortare resa, på så där 3-5 dagar, i vår har vi resmålen för dig!  

 • Sol och behagliga temperaturer väntar i Israel. På våren är det svenska sommar temperaturer här så du kan tjvstarta sommaren på bästa sätt! Njut av shopping och sol och bad i pulserande Tel Aviv,  häng med på en guidad tur av heliga Jerusalem och bada i döda havet. 
 • Skottland och Irland är mysiga resmål som bjuder på ett underbart vårlandskap. Njut av vårsolen på en uteservering i Dublin eller friska fläktar.   
 • Island är bra året om! Men kallt på vineter och lite ljumnare på våren. Möt vårljuset och ta ett dopp i en varm källa. 

Om man vill resa på en häftig långresa

Är du sugen på att resa på en långresa under våren eller på påsklovet men vet inte vart? Nedan delar våra experter med sig av sina bästa tips:

 • Namibia: Namibia är ett perfekt resmål att besöka runt april! Denna månad är precis innan högsäsongen börjar som sträcker sig från maj till septemberFör dig som vill uppleva lyxiga safariresor utan mängder av turister är Namibia rätt destination under denna period.
 • Nepal: Högsäsongen i Nepal är oktober till december men senvår är också en fin period att besöka landet då det är vid denna period som rhododendronen blommar. Fån och med maj blir det mer och mer fuktigt och humiditeten blir hög innan monsunregn startar i juni. Res i april om du vill ha en fin vårresa! Nepal det perfekta resmålet för vandring där du även har möjlighet att besöka historiska och charmiga landsbyar och lära känna lokalbefolkningen.
 • Japan: Japan är bäst att besöka på våren mellan mars till maj eller på hösten, september till november. Under våren är det hanami säsong i Japan! Detta är en av de viktigaste högtiderna i Japan, framförallt för att körsbärsträden vaknar till liv och blomstrar ut. När du väl är i Japan passa också på att besöka Nara där rådjur strövar fritt bland templen, ta in på ett traditionellt Japanskt spa eller besök Tokyo som är ett fascinerande resmål med ett högt tempo.
 • Bolivia och Peru:  Det är bäst att besöka Bolivia och Peru under maj till oktober. Detta är Bolivias och Perus vinter men då är vädret som stabilast. Det blir som kyligast under jun till juli så åk i maj för absolut bäst förutsättningar.  På andra sidan Atlanten väntar Bolivia som är ett perfekt resmål under vårsäsongen och för många ett självklart resmål när de besöker Sydamerika. I Peru kan du vandra längs den magnifika Inkavägen, bestiga Machu Picchu och få kulturella upplevelser som du sent kommer att glömma.

Hit reser du om du vill vara garanterad sol:

Vill du istället besöka ett resmål där du är garanterad sol? Då skall du besöka någon av dessa resmål i vår:

 • Sri Lanka: Sri Lanka är ett jättefint resmål som bjuder både på kultur och sol och bad. Här hittar du allt från kilometer orörda stränder till färgrika hindu templen. Bäst är att besöka Sri Lanka mellan december till mars så att åka hit tidig vår passar utmärkt, då är det också lite mindre turister då jul- och nyårsledigheten är högsäsong med mycket folk. Vill man se östra delen av ön är det absolut bäst att resa april/maj till september. Våren är då en perfekt period att åka så sommaren är mer populär med fler turister.  
 • Maldiverna: Bästa tiden att resa till Maldiverna är November and April. Högsäsongen sträcker sig från december till mars så att åka hit i april är en utmärkt idé!  När du redan befinner dig runt Indiska Oceanen, varför inte stanna till några dagar på Maldiverna? Efter händelserika dagar på Sri Lanka flyger ni till Maldiverna där ni bor i en privat sjövilla. Det turkosa vattnet kluckar i bakgrunden och bjuder in till snorkling bland det färgglada korallreven.
 • Belize: Från november till mitten av april är det torrperiod i Belize och högsäsong. Res till Beliz under tidig vår för att uppleva ett tropiskt paradis! Besök fantastiska Belize som har ett landskap bestående av tusentals färger under våren. Här kan du bada i ett vattenfall mitt i djungeln, besöka gamla Maya-byar och se många vilda och exotiska djur på nära håll i många av Belize nationalparker. Belize är ett fantastiskt resmål, som du gott kan njuta av på egen hand om du reser ensam.
 • Kuba: Kuba är bäst att besöka från december till maj. Undvik turisterna och åk hit på våren! Över jul- och nyår är det högre tryck och du kommer få dela din upplevelse med andra. Vill du ha vita sandstränder och färgrika byar? Då är Havanna och Kuba ett perfekt resmål. Här hittar du vackra kritvita stränder, turkost vatten och svingande palmer och med sitt tropiska klimat är Kuba ett perfekt vår resmål.
 • USA: Besök USA och Florida, som även kallas ”the sunshine state”! Här hittar du ett otroligt härligt klimat under våren som gör det ypperligt att besöka någon av USA’s bästa stränder, som just ligger i Florida.

Hit ska du resa i Europa under vårsäsongen:

Några hundra kilometer hemifrån, för en kortare eller för en lite längre vistelse, bjuder Europa på oräkneliga möjligheter att utforska. Du behöver inte alltid åka långt för att hitta behagliga temperaturer. Här kommer våra experters bästa tips på resmål du skall besöka i Europa under våren:

 • Södra Europa: Italien, Frankrike och Portugal är optimala resmål under våren när man åker på antingen en påskresa eller en långweekend. Här hittar du en behaglig temperatur, som varken är för kall eller för varm. Passa på att simma i blåa Algarve, prova viner i Bordeaux eller ät tapas i världsklass i Madrid.
 • Island: Besök det ”lilla” landet i norr, Island! Här kommer du få oförglömliga naturupplevelser, en huvudstad som aldrig sover och såklart chansen att möta mängder av söta islandshästar.
 • Kreta, Kroatien eller Turkiet: Om du vill ha resmål där du kan kombinera strandliv med massa aktiviteter, så är Kreta, Kroatien och Turkiet heta resmål! Här kan du klättra, paddla kajak, surfa eller cykla. Det är bara upp till dig...

Du kan också inspireras av våra andra säsongsbaserade reseförslag