Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Vårresor

Skräddarsy din unika vårresa eller påskresa
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum

Inspireras av våra förslag på rundresor - Skräddarsy som du vill!

 • Island
Populär och Prisvärd - bila längs Ringvägen
Ca. 8 Dagar från 12 050 kr
kombinera
 • Sri Lanka
Den stora paradisresan - Sri Lanka och Maldiverna
Ca. 16 Dagar från 21 970 kr
 • Bolivia
Bolivias Hjärta
Ca. 21 Dagar från 36 650 kr
 • Kuba
En charmig rundresa från norr till söder 
Ca. 12 Dagar från 10 050 kr
 • Kuba
Höjdpunkter - kör runt på egen hand 
Ca. 14 Dagar från 11 140 kr
 • Island
Den ultimata flexirundresan - kör själv
Ca. 10 Dagar från 15 160 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill Hitta reseinspiration

Vår- och påskresor

Funderar du på att resa nu i vår? I början av mars kan det kännas tungt. Det har varit kallt och mörkt länge och än känns den riktiga våren långt borta. Så varför inte tjuvstarta med en weekendresa där våren redan har börjat, eller varför inte skippa skidorna och fjällen i år och istället boka påskresan till varmare breddgrader?

På våren behöver du inte resa långt för att komma till varmare väder och en behaglig temperatur. Sommaren är redan i full gång i många av Europas sydliga länder, såsom i Spanien eller på den franska ön Korsika, kan du redan i Mars njuta av varma solstrålar. Om du är sugen på ännu varmare väder och vill resa längre, så är USA och Afrika heta tips under denna period. Här får du en garanterat varm semester med många olika aktiviteter såsom sol & bad i Florida eller Safari i Namibia, som är optimala aktiviteter under våren innan den fuktiga sommarvärmen slår till på riktigt.

Med oss på Evaneos är möjligheterna många, men våra lokala researrangörer har satt ihop några rundresor som är optimala som vår- och påskresor. Rundresorna är till för att inspireras av och kan anpassas precis som du vill efter dina önskemål och behov.

Vart ska man resa?

Är du sugen på att resa under våren eller på påsklovet men vet inte vart? Nedan delar våra experter med sig av sina bästa tips:

 • Namibia: Namibia är ett perfekt resmål att besöka runt april! Då är klimatet väldigt torrt och det mesta av landskapet består av öken. För dig som vill uppleva lyxiga safariresor utan mängder av turister är Namibia rätt destination under denna period.
 • Nepal: Vill du hellre vandra längs vackra vandringsleder? Då är Nepal det perfekta resmålet för dig! Här kan du vandra längs Mount Everest och Himalaya bergen i en behaglig temperatur. Under din vandring har du möjlighet att besöka historiska och charmiga landsbyar och lära känna lokalbefolkningen.
 • Japan: Under våren är det hanami säsong i Japan! Detta är en av de viktigaste högtiderna i Japan, framförallt för att körsbärsträden vaknar till liv och blomstrar ut. När du väl är i Japan passa också på att besöka Nara där rådjur strövar fritt bland templen, ta in på ett traditionellt Japanskt spa eller besök Tokyo som är ett fascinerande resmål med ett högt tempo.
 • Bolivia:  På andra sidan Atlanten väntar Bolivia som är ett perfekt resmål under vårsäsongen och för många ett självklart resmål när de besöker Sydamerika. Här kan du vandra längs den magnifika Inkavägen, bestiga Machu Picchu och få kulturella upplevelser som du sent kommer att glömma.

Hit reser du om du vill vara garanterad sol:

Vill du istället besöka ett resmål där du är garanterad sol? Då skall du besöka någon av dessa resmål i vår:

 • Sri Lanka: Sri Lanka är ett klassiskt resmål för dig som reser med barn. Här hittar du allt från kilometer orörda stränder till färgrika hindu templen. Vill du ha både sol & bad och kulturresa i ett, så är Sri Lanka ett perfekt resmål!
 • Maldiverna: När du redan befinner dig runt Indiska Oceanen, varför inte stanna till några dagar på Maldiverna? Efter händelserika dagar på Sri Lanka flyger ni till Maldiverna där ni bor i en privat sjövilla. Det turkosa vattnet kluckar i bakgrunden och bjuder in till snorkling bland det färgglada korallreven.
 • Belize: Besök fantastiska Belize som har ett landskap bestående av tusentals färger under våren. Här kan du bada i ett vattenfall mitt i djungeln, besöka gamla Maya-byar och se många vilda och exotiska djur på nära håll i många av Belize nationalparker. Belize är ett fantastiskt resmål, som du gott kan njuta av på egen hand om du reser ensam.
 • Kuba: Vill du ha vita sandstränder och färgrika byar? Då är Havanna och Kuba ett perfekt resmål. Här hittar du vackra kritvita stränder, turkost vatten och svingande palmer och med sitt tropiska klimat är Kuba ett perfekt vår resmål.
 • USA: Besök USA och Florida, som även kallas ”the sunshine state”! Här hittar du ett otroligt härligt klimat under våren som gör det ypperligt att besöka någon av USA’s bästa stränder, som just ligger i Florida.

Hit ska du resa i Europa under vårsäsongen:

Några hundra kilometer hemifrån, för en kortare eller för en lite längre vistelse, bjuder Europa på oräkneliga möjligheter att utforska. Du behöver inte alltid åka långt för att hitta behagliga temperaturer. Här kommer våra experters bästa tips på resmål du skall besöka i Europa under våren:

 • Södra Europa: Italien, Frankrike och Portugal är optimala resmål under våren när man åker på antingen en påskresa eller en långweekend. Här hittar du en behaglig temperatur, som varken är för kall eller för varm. Passa på att simma i blåa Algarve, prova viner i Bordeaux eller ät tapas i världsklass i Madrid.
 • Island: Besök det ”lilla” landet i norr, Island! Här kommer du få oförglömliga naturupplevelser, en huvudstad som aldrig sover och såklart chansen att möta mängder av söta islandshästar.
 • Kreta, Kroatien eller Turkiet: Om du vill ha resmål där du kan kombinera strandliv med massa aktiviteter, så är Kreta, Kroatien och Turkiet heta resmål! Här kan du klättra, paddla kajak, surfa eller cykla. Det är bara upp till dig...

Du kan också inspireras av våra andra säsongsbaserade reseförslag