Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor med tåg

Rundresor med tåg
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum
Börja planera din resa Hitta reseinspiration

Börja planera din resa med tåg

“Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd” vi på Evaneos håller med Karin Boyes bevingade ord. Att ta det lugn och ta sig fram med tåg är ett perfekt sätt att göra en rundresa lite extra speciell. Eller varför inte göra resan mer effektiv genom att åka ett höghastighetståg? Ja, tåg har många fördelar! För att inte nämna klimatet. På denna sida har vi valt ut våra favoritdestinationer där en tågresa ingår i resplanen! För få transportsätt är så charmigt och mysigt som tåget.

Vad lockar dig mest, snabba eller långsamma tågresor?

Långsamma tågresor

Öva på konsten att ta det lugnt med en exotisk tågresa genom Sri Lankas lummiga te-landskap. Tåget går från Kandy till Nanuoya i Sri Lankas Hill Country och sägs vara en av världens vackraste tågresor. Eller varför inte ge dig av på en magisk resa? Hoppa på ”Hogwarts Expressen”, det vackra och restaurerade ångtåget “The Jacobite” är från 1800-talet och kommer ta dig genom de skotska högländerna. Du kommer uppleva ett  sagolikt landskap med berg och sjöar!

Snabba tåg

I Japan och Kina hittar du några av världens snabbaste tåg. Här går verkligen tågtiderna på räls, glöm signalfel och förseningar stup i kvarten! I dessa länder är tåg ett mycket smidigt sätta att ta sig runt på. Upptäck Tokyo, Kyoto, and Osaka som alla sammanlänkas av japans snabbtåg eller ta nattåget från Beijing till Shanghai för att se mer av mittens rike!  

Våra destinationer där man kan åka tåg

Sri Lanka — tåg genom telandskap

Tåget går från Kandy till Nanuoya i Sri Lankas Hill Country och sägs vara en av världens vackraste tågresor. Här färdas du genom risfält, gröna teplantager, vidunderliga vyer och små byar. Längst med spåret går de små stigar som lokalbefolkningen använder för att ta sig runt mellan byarna. Tåget i Sri Lanka är förknippat med liv och rörelse och när tåget stannar kommer folk ut ur sina hus för att kolla på folklivet.

Skottland — Hogwarts Express

Hoppa på den berömda ”Hogwarts Expressen” — tåget från Harry Potter-filmerna som tar studenterna till Hogwarts. Det vackra och restaurerade ångtåget The Jacobite är från 1800-talet och kommer ta dig längst kusten genom de skotska högländerna. Du kommer uppleva ett  sagolikt landskap med berg och sjöar som du sent kommer att glömma.

Indien – Darjeeling Himalayan Railway & andra rutter

Detta pyttelilla tåg tar dig från staden New Jalpaiguri till Darjeeling som ligger högt uppe i Himalaya. Vackra Darjeeling är även känt för att producera ett av världens bästa svarta teer. Tågresan tar cirka 8 timmar och går genom djungel, gröna dalar och vackra teodlingar.
Spåret byggdes år 1881 av britterna och är ett av de första storslagna exemplen på ett passagerartåg i bergsterräng. Spåret är väldigt smalt och går därför ofta under benämningen “leksakståget”. 1999 blev Darjeeling Himalayan Railway utsett till ett världsarv av UNESCO.

I Indien finns även många andra vackra tåg rutter. Res genom Indiens inland från Khajuraho till Agra i första klass med full komfort. Detta är definitivt det bästa sättet att ta sig fram på, lute dig tillbaka och njut av utsikten. 

Eller varför inte ge dig av på en 8 dagars lång rundresa i Indien med lyxtåget "Royal Rajasthan on Wheels" Detta är ett lyxhotell på räls som kommer ta dig till de viktigaste höjdpunkterna som man bara måste se när man är i Indien. Besök Taj Mahal, nationalparker med ett otroligt djurliv, upptäck Vi erbjuder skräddarsydda rundresor i bland annat: