Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Storbritannien

Din skräddarsydda rundresa i Storbritannien
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum
Börja planera din resa Hitta reseinspiration

Börja planera din resa i Storbritannien

Storbritannien är ett kungarike som består av Skottland, England, Wales och Nordirland. Här hittar du vackra landskap, livliga storstäder och mycket historia och kultur. Storbritannien är ett resmål med stor variation då inlandet är grönt och kusten dramatisk! England får oss ofta att tänka på te, fotboll och pubar medans Skottland och Irlands ofta associeras med golf, karga klippor, slott och whisky. 

Storbritannien upplevs bäst genom att hyra en bil och köra runt på egen hand. Landet erbjuder trygga och lugna vägar och det är enkelt att ta sig runt. Självklart kan det kännas skrämmande med vänstertrafik, men så länge man inte kör mitt inne i storstäder känns det ofta tryggt.

Vad kan man se och göra i Storbritannien?

Sevärdheter

 • London: Huvudstaden London är en stad full av fantastiska sevärdheter. Besök klocktornet Big Ben, Buckingham Palace där brittiska kungligheter bor eller promenera runt i vackra Hyde Park.
 • Harry Potter & Hogwarts Expressen: Gör en magisk resa och hoppa på tåget som tog Harry Potter till självaste Hogwarts. Detta är en aktivitet som passar alla åldrar oavsett om Harry Potter intresse finns eller inte, naturen man ser under tågresan är enastående!
 • Edinburgh: I södra Skottland välkomnar dig Edinburgh med sina muséer, den vackra gamla stan och det imponerande slottet som tronar över staden.
 • Glamis Castle: En bit utanför St. Andrews hittar ni Glamis Castle som utan tvekan är ett av Skottlands mest imponerande slott. Förutom att slottet är väldigt vackert sägs det också vara hem till 6 stycken spöken…
 • Belfast: Belfast är en spännande stad som ofta kallas för den “lilla storstaden”. I staden tar du dig runt lättast till fots och upptäcker alla pubar, trevliga områden och massvis med gatukonst, som du hittar precis överallt i staden!
 • Isle of Skye: Denna ö sägs vara Skottlands mest mystiska och spektakulära ö. På ön har många olika filmer och serier spelats in och ni kan bland annat besöka platser från Highlanders och King Arthur.
 • Holy Island: Befinner du dig i Norra England så är ett besök på Holy Island ett måste! Holy Island som också kallas “tidvatten-ön” är oframkomlig när vattnet står högt och det gäller därför att planera sitt besök tidsmässigt!

Vad ska man göra i Storbritannien?

 • Vandring: Genom att vandra kan du på bästa sätt uppleva Storbritanniens dramatiska och vackra vyer. Här hittar du varierande natur och genom att ta dig runt till fots kan du uppleva detta land på bästa sätt! Vandra längs Nordirlands dramatiska kust, längs karga klippor i Skottland eller i nationalparkerna i norra England.
 • Golf: Är du golffantast så har du kommit helt rätt, Skottland bland annat bjuder på många banor i världsklass. Besök St. Andrews som också kallas för “golfens hemstad” och spela på samma banor som proffsen!
 • Whiskyprovning: Avsluta en lång dag med att prova olika sorters skotsk whisky, den lokala specialiteten. Besök destillerier och gör whiskyprovningar med experter, kanske kan du till och med lagra dina egna flaskor?
 • Gå på fotboll: För den fotbollsintresserade är England en mecka med bland annat topplag som Manchester United, Liverpool och Arsenal… Försök tajma in din rundresa så att du kan kombinera den med en Premier league kväll!

När är bästa tiden att resa till Storbritannien?

Storbritannien är verkligen ett året om resmål och när du skall besöka landet, beror också på vad du tänkt att göra! Storbritannien har liknande temperatur som Sverige, med varma somrar och kyliga vintrar.