Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Sommarresor

Skräddarsy din egna och helt unika sommarresa
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill Hitta reseinspiration

Sommarresor

Sommaren börjar närma sig och det är alltid bra att vara ute i god tid för att du skall få så mycket som möjligt ut av din resa i sommar! Men vart skall man resa i Juni, Juli och Augusti? Vart hittar man de bästa stränderna och sommarparadisen samtidigt som man slipper regn och för varma temperaturer? För att ge dig inspiration till vart du skall resa i sommar, så delar vi med oss av våra bästa tips nedan!

Våra bästa sommarresmål med solgaranti

Vill du besöka paradisöar med vita stränder? Då rekommenderar vi en resa till någon av dessa exotiska destinationer nedan!

 • Madagaskar:Upplev Madagaskar på sommarhalvåret! Här hittar du allt från ökenliknande landskap, vulkaner, paradisstränder till otroligt många spännande djur. Har du tur kanske du får se lemurer som Madagaskar är så känt för! Madagaskar är ett underbart resmål som är idealiskt för en familjesemester eller när du reser med vänner.
 • Brasilien: Om du är ute efter äventyr och upplevelse, så rekommenderar vi Brasilien. Börja din resa i huvudstaden Rio de Janeiro och avsluta i historiska och arkitektur fyllda Salvador de Bahia. Ta dig också vidare till Amazonas unika regnskog och upplev det lokala, autentiska Brasilien på riktigt!
 • Armenien:Armenien är ett resmål värt att besöka under sommarmånaderna. Här hittar du en otroligt vacker arkitektur med nationalskatter och monument du inte kan skåda någon annanstans! Besök Armeniens alla vackra dalar och sjöar och vandra genom alla historiska UNESCO-märkta platser. Detta är verkligen ett resmål som du sent kommer att glömma!

Hit ska du resa i Europa i sommar:

Längtar du efter sol & bad? Under sommarmånaderna behöver du inte resa långt för varmare breddgrader!  Våra lokala reseexpert har delat med sig av sina favorit destinationer, som bjuder på sol och aktiviteter under Juni, Juli och Augusti.

 • Norge:Om sommaren är Norge ett vandrings paradis för aktiva människor! Här kan du vandra bland fjordarna, smaka på lokala norska maträtter eller ta dig ut på sjön och paddla kajak!
 • Island:Island bjuder på otroligt mycket att se och göra! Hyr en bil och ta dig runt i ditt eget tempo och upplev allt från glaciärer, mäktiga vulkaner, härliga laguner till stora vattenfall.
 • Irland & Skottland: Besök både Irland och Skottland under en och samma resa! Irland är ofta förknippat med regn och rusk, men under sommarmånaderna blommar verkligen det här landet. Upplev riktig irländsk festival med traditionell musik, matlagningskurser och ge dig ut på vandring bland historiska fästningar. Hoppas sedan på ett flyg till Edinburgh i Skottland och upplev en magisk värld med Hogwarsekspressen och Loch Ness.
 • Georgien: Vill du resa långt från turist massorna, så är Georgien destinationen för dig! Med sina små stenkyrkor, en mötes kommande lokalbefolkning och ett otroligt vackert landskap.
 • Korsika: Längtar du mer efter stränder, gamla bydelar och vandring ute i det fria? Då borde du tillbringa din sommarsemester på ön Korsika som tillhör Frankrike. Här kan du bada i kristallklart vatten, simma i grottor och bara njuta av det behagliga vädret!

Våra bästa sommardestinationer - månad för månad

Har du semester i antingen juni, juli eller augusti och är osäker på vart du vill resa? För att hjälpa dig på traven och ge dig en överblick över vart man skall resa i dessa månader så delar vi med oss av våra bästa tips nedan:

Bästa resmålen i juni

 • Kenya: Juni är en perfekt månad för att åka på en safariresa i Kenya. Upplev spektakulära solnedgångar i öknen och träffa på “The Big Five” om du har tur.  
 • Peru: Torr Säsongen i Peru startar i juni och sträcker sig helt fram till september. Under denna perioden kan du vandra eller klättra i behaglig temperatur under din färd till Machu Picchu.
 • Indonesien: Juni är en lugn och turism fattig period i Indonesien, även fast landet under denna period bjuder på optimalt väder för snorkling och dykning.

Bästa resmålen i juli

 • Vietnam: I centrala Vietnam runt byarna Da Nang, Hué och Hoi an, hittar du varm och behaglig temperatur i juli. Här kan du slappa och njuta på något lyxigt hotell som ligger precis intill strandkanten.
 • Uganda: Juli är den perfekta månaden för att åka på safari i Uganda och träffa de ikoniska bergsgorillorna.
 • Albanien: Albanien visar sig inte bara från sin bästa sida i juli, utan faktiskt under hela sommaren!

Bästa resmålen i augusti

 • Sri Lanka:Res till Sri Lanka östkust under augusti månad och ligg och slappa på helt tomma stränder.
 • Ecuador & Galapagosöarna: I augusti är dessa tropiska resmål semesterparadis med vita stränder och grön natur! Här kan du slappna av på stranden, uppleva ett vilt djurliv och äta utsökt lokal mat.
 • Kirgizistan: På vad som brukar vara årets varmaste månad i Sverige så hittar du en kyligare temperatur i Kirgizistan. Om du lockas av den verkliga vildmarken så är detta ett perfekt resmål för dig! Här kan du lära känna landets invånare, de flesta nomader eller herdar som har en livsstil långt ifrån våran.  

Du kan också inspireras av våra andra säsongsbaserade reseförslag