Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Res och lär

Resor med upplevelser som ger dig nya perspektiv
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill Hitta reseinspiration

Res och lär

Är ni intresserade av att resa ut i världen och besöka spännande platser, lära er mer om olika kulturer och traditioner samtidigt som ni kombinerar lärande med avkoppling? Då har vi på Evaneos resorna som passar er! När ni bokar en resa via Evaneos får ni uppleva er destination på ett sätt som bara går när man planerar sin resa med en lokal expert. Ni kommer åka på en resa där ni kommer tillbaka med mer än en souvenir i bagaget - otroligt mycket ny kunskap!

Besök destinationer långt bortom vardagen och kom nära inpå lokalbefolkningen, testa på en ny spännande fartfylld aktivitet eller lär er mer om den spännande bibliska arkeologin i Jordanien! Möjligheterna är oändliga och det är bara era intressen som avgör… Men för att ge inspiration på vart man kan åka och göra, så har vi samlat våra bästa tips nedan: 

Vart ska man åka?

Mellanöstern:

 • Jordanien: Jordanien är ett fantastiskt land som har en otroligt rik historia och kultur. Lär er mer om den mäktiga klippstaden Petra, livliga Amman och Wadi Rums fantastiska ökenlandskap. Detta är definitivt ett lärorikt resmål där ni får minnen för livet!
 • Israel: Israel som också kallas “det heliga landet” har otroligt mycket att erbjuda! Israel är en fantastisk destination om ni är intresserade av historisk och kulturell rikedom. Res till Israel och få en djupgående förstående för både nutida Israel och den bibliska historien. Passa också på att bada i Döda havet och lär er mer om dess naturliga och läkande effekter.

Europa:

 • Polen: Res tillbaka i tiden och lär er om allt det hemska som inträffat i detta vackra land. Besök koncentrationslägret Auschwitz, saltgruvan Wieliczka och bara vandra runt och njut av Warszawas alla vackra byggnader. Utöver landets dramatiska historia hittar ni en enorm kulturell mångfald och otroligt bra gastronomi - här finns otroligt mycket att uppleva och lära!
 • Irland: Gillar ni tv-serien Game och Thrones? Drömmer ni om att besöka inspelningsplatserna och lära er mer om denna magiska tv-serie? Då är Irland eller rättare sagt "home of thrones" rätt destination!

Syd- och Centralamerika:

 • Costa Rica: Vill ni lära er mer om flora och fauna i en fantastisk Amazon liknande miljö? Då är Costa Rica det perfekta resmålet för er.Här hittar ni ett stort utbud av vild, tropisk och exotisk flora och fauna och hela 5% av världens biologiska mångfald lever här… Prova på att leva på en lokal farm, upplev regnskogen på riktigt och lär känna lokalbefolkningen!

Afrika:

 • Sydafrika: Åk på en resa och bli en bättre golfspelare!Sydafrika är ett fantastisk resmål där ni hittar några av världens bästa golfbanor med olika svårighetsgrader. Njut av fantastiska dagar på banan i kombination med vinprovning eller safari.

Asien:

 • Vietnam: Vietnam är rikt på fascinerande kulturella upplevelser, magiskt vacker natur och pulserande storstäder. Upptäck de underjordiska tunnlarna som användes av soldater under Vietnamkriget eller ta en matlagningskurs och lär er att laga vietnamesiska vårrullar på riktigt!


Vi erbjuder skräddarsydda rundresor i bland annat: