Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor i Europa

Skräddarsydda rundresor i Europa
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Hitta reseinspiration

Din guide om Europa

I vackra och mångfacetterade Europa finns vitt skilda kulturer, människor och landskap - bara en kortare flygresa bort! Våra professionella reseexperter bor och lever i Europa och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj

Njut av mañana-stämningen i Barcelona, vandra längs gröna kullar och får på Irland, upplev "la Dolce Vita" i Italien och förundras av hisnande höjder och brusande fjordar i Norge - här i Europa finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Europa, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av vår vackra världsdel - utan att missa några smultronställen!

Vart ska man resa i Europa?

Att resa runt i Europa är enkelt - du kan åka tåg mellan olika huvudstäder, bila genom länder och lämna norra Sverige för att hamna i Sydeuropa på bara några timmar med flyg. Det svåra är att välja vart man ska resa... Våra experter delar med sig av sina bästa tips för din resa i Europa:

  • Norra Europa: För naturälskare och för dig som vill resa själv i lugn och ro, är den norra delen av Europa ett måste. Se himlen dansa i gröna, lila och blå kulörer i ett magiskt norrsken över berg, gejsrar och vattenfall på Island. För en resa med barn, upplev magin från Harry Potter på “Hogwartsexpressen” genom de Skotska högländerna. När ni ändå är i Skottland - missa inte den världsberömda sjön Loch Ness - kanske får ni se odjuret Nessie?!

  • Västra Europa: För gourmén, liksom för er som är intresserade av en romantisk resa som par, är Frankrike med sina vingårdar, pittoreska små hus och charmiga bistroer ett måste. För dig som är intresserad av vandring och sköna bad är Korsika med sina klippor och turkosa hav en perfekt destination. 

  • Östeuropa: Förutom fantastisk mat och sagolik natur, bjuder mystiska Östeuropa på minnen från en svunnen tid. Lockas du av kulturresor är den oupptäckta pärlan Armenien väl värd en omväg. Här kan du möta världens äldsta kristna befolkning, se historiska tempel och världsarvslistade kloster.
  • Sydeuropa: Simma i blåa Algarve, prova viner i Alentejo och ta den gula spårvagnen längs färgstarka gränder i Portugals huvudstad Lissabon. Är du intresserad av en weekendresa och levande storstäder är Spanien med festliga och internationella strandstaden Barcelona ett måste, liksom Madrid för dig som vill uppleva det mer autentiska Spanien och tapas i världsklass! 

När ska man resa i Europa?

Vinter: Island för spektakulära norrsken, se Ryssland täckt i snö och fira nyår i livliga Lissabon eller Barcelona.
Vår: Polen, Portugal, Italien, Turkiet eller varför inte tillbringa din påsk bland fjordar och berg i Norge?
Sommar: Island, Polen, Ryssland, Norge, Irland och för sköna solresor - Italien. Höst: Polen, Portugal, Italien, Ryssland, Turkiet och Armenien.
Höst: Polen, Portugal, Italien, Ryssland, Turkiet och Armenien.ien.

Vi erbjuder skräddarsydda rundresor i bland annat: