Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resa ensam

Rundresor skapade för dig som reser själv
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum
Börja planera din resa Hitta reseinspiration

Resa på egen hand

Vill du känna vinden fläkta genom håret, gå vilse, upptäcka nya platser och träffa nya människor - i total frihet? Att resa ensam kanske förr sågs som tabu, men har idag blivit en trend som växer sig allt starkare - inte minst i filmens värld. Fler och fler vill vandra i vildmarken som Reese Witherspoon i filmen Wild eller åka longboard runt vulkaner på Island som Ben Stiller i filmen The secret life of Walter Mitty. Eller få tillbaka livsglädjen till mat, kärlek och finna ett inre lugn - som Julia Roberts i Eat, Pray, Love.

Vi på Evaneos älskar att resa själva, liksom våra lokala reseexperter som gärna hjälper dig att skräddarsy ditt livs resa. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester och tar hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av semestern! 

Vart ska man resa ensam?

Det finns oändliga möjligheter för dig som vill resa ensam - hela världen är ditt smörgåsbord! Vare sig du vill resa till en myllrande storstad, vandra i djungeln, upptäcka vilda djur i Afrika eller sola på paradisstränder. Våra experter delar med sig av sina bästa tips som går att anpassa helt efter dig:

  • Res igenom Panamas gröna berg, sola på lyxiga ögruppen Pearl Island och lär dig mer om historiska Panamakanalen.
  • Åk motorcykel genom vackra Butan i Sydostasien. Stanna till vid gröna dalar och njut av panoramavyer över bergskedjan Himalaya.
  • Cykla igenom Colombias landsbygd. Upptäck apor, ormar och rosa delfiner i Amazonas. Eller känn adrenalinet från forsränning i maximal hastighet!
  • Res själv i Japanoch känn storstadspulsen i Tokyo och Kyoto. Eller varför inte utforska slott, alpinbyar och vackra nationalparker!

Varför resa ensam?

Att resa ensam är bland det mest spännande man kan göra och det ger dig en unik möjlighet att slippa ta hänsyn till någon annan än just dig själv. Inga kompromisser är nödvändiga, det är du som bestämmer. Du kan göra vad du vill, när du vill och hur du vill. Sov hela dagen om du känner för det, strunta i tider och tillbringa dagar på kritvita paradisstränder. Eller gå upp med tuppen, utforska allt din destination har att erbjuda och vandra längs vackra landskap. Slutligen finns det oändligt många anledningar till att resa själv. Förutom att det är en spännande utmaning långt ifrån vardagens förutsägbarhet, är det en stund, en dag, en vecka, ett par månader, eller hur länge du vill av total frihet och minnen för livet!

Hur reser man själv?

Kanske har du drömt om att resa till ett specifikt land och är redo att kasta dig ut, men utan någon att resa med. Eller så har du hittat en reskamrat men ni har helt olika intressen och tankar om vad som gör en bra resa. Istället för att vänta på någon annan, eller hindras från att komma iväg så rekommenderar vi att du ger dig iväg på egen hand och upplever ditt livs resa nu! Våra experter finns här för dig och hjälper dig med vad du än behöver - från planering till upplevelser på plats till flyget hem - så att du kan känna dig trygg och njuta av din resa. Vare sig det är första gången du reser, eller om du är en erfaren globetrotter.