Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor i Mellanöstern

Skräddarsydda rundresor i Mellanöstern
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Hitta reseinspiration

Din guide till Mellanöstern

I Mellanöstern uppstod de allra första mänskliga civilisationerna och det var även här de fyra världsreligionerna judendom, kristendom, islam och bahá’i först såg ljuset. Våra professionella reseexperter bor och lever i Mellanöstern och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Persiska kronjuveler, heliga Jerusalem, döda havet och meze i världsklass - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Mellanöstern, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av Orienten - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra i Mellanöstern?

Fascinerande och spännande Mellanöstern bjuder på mängder av underverk, historiska skatter och oupptäckta pärlor. Våra experter delar med sig av sina bästa tips för en resa till mystiska Orienten:

  • Iran: Den tusenåriga persiska civilisationen, de magnifika moskéerna i vackra Ispahan, vibrerande Teheran, de livliga basarerna och den gästvänliga lokalbefolkningen… För att inte glömma kanske världens godaste desserter med smak av saffran, rosvatten, pistage och honung. Välkommen till Iran, landet tusen och en natt!
  • Jordanien: Följ Lawrence av Arabiens fotspår i Wadi Rums öknen, eller Indiana Jones i den forna antika staden Petra. Med sin rika kultur bjuder Jordanien på många överraskningar som ruiner från Romarriket, men även simturer i Döda havet och dykning bland färgstarka koraller i Röda havet!
  • Israel: Från Jerusalem till Nasaret och Jordandalen - här finns oändligt många heliga platser... Stanna även till i livliga Tel Aviv för stränderna, det världsberömda nattlivet och det lokala köket som är perfekt för dig som gillar vegetarisk mat! På fredagar går man ut och äter hummus och njuter av plockmat i världsklass.

När ska man resa till Mellanöstern?

Både Iran och Jordanien lämpar sig för resor under sen vår och tidig höst, då klimatet är som härligast. Israels sköna breddgrader gör det till en perfekt destination året om!

Vi erbjuder skräddarsydda rundresor i bland annat: