Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Lyx eller budget

Våra dyraste och billigaste resor
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum
Hitta reseinspiration

Vad är det värt att spendera?

En resa utan speciellt mycket lyx kan kosta mycket och en lyxig resa kan vara ganska billig. Priset på olika resmål kan skilja sig mycket och beroende på vad för typ av resa man letar efter varierar prisbilden kraftigt. Vad som är lyx och vad som är budget är mer subjektivt än vad man kanske tror. 

Vad gör en resa dyr eller lyxig?

Många tänker nog på fina hotell med hög standard och lyxiga restauranger när man tänker på en dyr resa. Visst påverkar val av boende och vilka måltider som ingår i resan priset och standarden. En viktig ingrediens i en lyxig resa är också komforten i att resa privat, utan att behöva ingå i en stor grupp med andra resenärer. Att ens upplevelse är skräddarsydd efter ens egna preferenser så att man får göra just det som man själv är intresserad av och ta sig till de platser man verkligen vill se. Under en resa med Evaneos behöver man aldrig passa in i en standardiserad mall eller trängas med andra turister i en grupp. Alla våra resor är skapade specifikt för varje enskild resenär.

För oss på Evaneos innebär lyx, kunskap och förståelse. Det är detta vi tycker är sann rikedom! När våra resor har ett högt pris beror det ofta på, förutom bra boenden och privata chaufförer, mycket kunniga guider. Att ha privat guide och chaufför driver upp kostnaden på en resa men ger samtidigt en helt annan upplevelse. Intressanta aktiviteter och att ta sig till platser som man inte kan besöka själv är delar som ingår i att resa med en guide. Våra guider är otroligt kunniga och visar dig sidor av ditt resmål du annars lätt hade kunnat missa! I Israel samarbetar Evaneos till exempel med Anna Veeder som är en mycket duktig svensktalade guide med gedigen kunskap om Israels historia och kulturarv. 

Vår dyraste resmål:

Bhutan 

I Bhutan måste man spendera minst 250 USD per dag. Detta är en minsta budget som regeringen har fastställt. I denna summa kan dock det mesta ingå med boende och så vidare. Det är endast indiska turister och utlänningar som är bosatta i landet som kan sätta sin egen dagsbudget. Detta är dock ett resmål som är väl värt det. Det är få platser på joden där man få samma totala frånkoppling från det dagliga livet i Sverige. Vår dyraste resa hit börjar från 55 000 sek per person för 10 dagar. Billigare alternativ finns också så klart!

Japan

Detta högteknologiska land har hög levnadskostnad och speciellt i storstäderna kan kostnaden för hotell och restauranger driva upp priset. För att verkligen förstå och komma nära Japans säregna kultur rekommenderar vi även att man har en guide under delar av ens resa så att man verkligen får en förståelse för varför och hur detta land fungerar. När man väl åker till Japan tycker vi att man ska göra det mesta av sin resa!

Argentina / Patagonien 

Argentina är ett stort land, att ta sig runt kräver inrikesflyg vilket driver upp resebudgeten. Att besöka Patagonien kostar en del men är väl värt det då naturen här är otrolig! För att se den stora Perito Moreno-glaciären i Glaciers National Park krävs att man betalar parkinträde och att man har en guide. Vår dyraste resa i Argentina tar dig dock inte till Patagonien utan de viktigaste delarna av Anderna flera andra länder. Resan är på 16 dagars och har ett frånpris på 48 000 sek per person. Vi har så klart även billigare reseförslag och man kan komma betydligt billigare undan! 

Kan en skräddarsydd resa vara billig?

Våra resor är skapade av lokala experter. De är arrangerade av en professionell reseexpert som kan allt om sitt land. Det innebär att våra resa alltid håller en viss standard och självklart tar reseexperten betalt för sitt arbete. Evaneos erbjuder inga backpacking-resor eller resor i fullpackade charterbussar... En service ingår alltid i våra resor och det ger en lyxig känsla att bli väl omhändertagen från det att man blir hämtad på flygplatsen.

Detta sagt kan många av våra lokala arrangörer skapa bra resor för lägre budgetar. Om man vill bo på hotell som är rena och säkra men inte bjuder på mycket flärd hjälper det till att dra ner kostnaden för ens resa. Billigare hotell i kombination med att eventuella aktiviteter bokas så att man ingår i mindre grupper med andra resenärer gör att man kan få ut mycket av sin destination för en lägre prisbild. 

Olika resmål har också mycket olika levnadskostnaden. Kostnaden för att leva i ett land drar såklart ner hela resans prisnivå. Det är ofta billigt att bo och leva i asiatiska länder, dessa förmånliga priser gör att resans totala pris blir lägre. På så sätt kan man få en riktigt prisvärd resa som ändå är rätt så lyxig. 

Med Evaneos  får man samma pris som om man skulle ha hittat researrangören själv genom att Googla. Vi tar betalt av researrangören för att vi marknadsför deras resor via vår hemsida men vi tar inte betalt av resenären. Detta gör att vi erbjuder riktigt prisvärda resor! 

Våra billigaste resmål:

Malaysia

Från Kuala Lumpurs storstadspuls och shopping till Borneos regnskogar och djurliv är detta resmål får du inte missa! Detta land är perfekt för en solsemester som bjuder på mer än bara stränder. Här räcker semesterkassan långt! En två veckors rundresa hit börjar på drygt 10 000 kr per person. 

Laos 

Detta land är en dold pärla i Asien. Här hittar du fantastisk natur och ett lugn som finns på få andra platser. Cykla i den grönskande landsbygden, kryssa på Mekongfloden eller bada i turkosa vattenfall för att nämna några måsten.  Vår lokala expert erbjuder till exempel en 14 dagars lyxresa från 22 000 kr per person. Priset kan dock bli betydligt billigare om du själv skickar in dina preferenser och berättar hur du vill ha det! 

Kambodja 

Ett av världens största och mest imponerande tempelkomplex gömmer sig i Kambodjas djungel och det är värt att åka hit endast för Angkor Wat mystiska ruiner. Men landet har mer att bjuda på! Förutom ett rikt kulturarv hittar du här tropiska stränder och öar som utmanar grannarna, Thailand och Vietnam. Hit kan du till exempel resa på en 8 dagars familjeresa från 8600 kr per person.

Indien 

Från den mytomspunna bergskedjan Himalaya i norr till de soldränkta stränderna i söder, Indien har någonting för alla. Att resa hit en gång i livet är ett måste. Se det mäktiga Taj Mahal, besök ljusetsstad Varanasi, lär dig yoga och mindfulness eller bo på en husbåt i de tropiska lagunerna i Kerala - möjligheterna är många! Vi har rundresor från 8800 kr för 8 dagar.