Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Kulturresor

Din skräddarsydda rundresa med fokus på kultur och historia
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum
Börja planera din resa Hitta reseinspiration

Kulturresor

Anrika palats, moskéer och blomstrande trädgårdar. Blandat med autentiska byar och möten med lokalbor - när du reser med Evaneos får du uppleva små gömda smultronställen som kan vara svåra att hitta själv.Bege dig ut på en upplysande och spännande rundresa och upptäck världen samtidigt som du lär dig mer om din destinations historia och dess riktiga kultur. Våra lokala reseexperter vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par eller med vänner och familj. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av resan!

Vad är en kulturell resa?

På en kulturresa har du möjlighet att upptäcka allt om din utvalda destination: från historiska monument till museum, det lokala köket och lokala traditioner... Evaneos resor kan alltid anpassas vilket innebär att en kulturresa inte endast behöver baseras på historiska och kulturella upplevelser. Du kan kombinera din kulturella semester med allt från upplevelser i naturen till olika sportaktiviteter. Våra lokala reseexperter hjälper dig att skapa en rundresa som är skräddarsydd efter dina önskemål, behov och preferenser.

Suktar du efter kultur och nya horisonter? Här på Evaneos hittar du din drömresa!

Vart ska man åka på en kulturresa?

Världen är fylld av underbara och fantastiska kulturella och historiska destinationer. Våra experter delar med sig av sina favoritdestinationer:

Asien

Asien är en fascinerande kontinent med en otrolig mångfald och en kultur helt olik vår svenska. Här finns mängder av kulturella och vackra pärlor; från gyllene paradisstränder till mäktiga historiska monument.

 • Mystika Indien: Kom nära majestätiska Taj Mahal och upplev Maharadjans land med vackra palats i Rajasthan och den spirituella huvudstaden Varanasi.

 • Unika och autentiska Mongoliet: Upplev en rik kultur där du kommer ansikte mot ansikte med lokalbefolkningen som bjuder på lokala delikatesser och traditioner.

Andra intressanta kulturella destinationer är vackra Sydkorea och den mer oupptäckta pärlan Bhutan.


Syd- och Centralamerika

Med Inka- och Mayacivilisationen finns det fantastiska kulturer att förkovra sig i här i Syd- och Centralamerika! Förbered dig på intressanta möten med civilisationer som bevittnar om ett spännande förflutet.

 • Fridfulla Peru: Ta dig till Colca Canyon, den näst djupaste bergsklyftan i världen! Gör dig sedan redo för en vandring upp till den mytomspunna Inkastaden Machu Picchu, där du kan se inkahuvudstaden Cuzco och bli imponerad av dess mäktiga Inkaruiner.
 • Magiska Mexiko: Det finns mängder av kulturella och historiska höjdpunkter i färgstarka Mexiko. Följ forskarnas fotspår genom de underbara Mayaruinerna följt av en informativ rundtur i Antropologiska museet.
 • Vackra Panama: I Centralamerikas vackra mekka kan du bland annat njuta av det lokala köket och exotiska paradisöar. Liksom möta den dansanta Emberastammen som kan lära dig mer om deras kulturella förflutna och livet idag.

Mellanöstern

Här är du garanterad en resa med mängder av kulturella och historiska inslag. Kom nära Orientens mystik och upplev allt från den traditionella lokala kulturen till historiska byggnader.

 • Historiska Jordanien: Se kvinnornas hantverk i Dana, och njut av utsikten från Mount Nebo - där Moses tog sin sista titt utöver det lovade landet.
 • Estetiska Iran: Iran har både arkeologiska och historiska pärlor som måste ses med egna ögon. Från de fantastiska städerna Yazd, Shiraz och Isfahan till de vackra palatsen, de blomstrande parkerna, basarerna, moskéerna och museum.

Europa

Europa är en kulturell mekka! Här finns massor av kulturella och historiska skatter som enkelt kan upplevas på en weekendresa med en snabb flygtur.

 • Kulturella Armenien: Här kan du uppleva världens äldsta kristna befolkning, historiska tempel och antik arkitektur. Missa inte klostret Geghar som delvis är hugget ur ett berg och listat som ett av UNESCOs världsarv.
 • Autentiska Georgien: Det finns otroliga historiska sevärdheter i Georgien. Från häftiga grottor och berg till vackert skulpterade monument och kyrkor.