Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Höstresor

Skräddarsydda resor på hösten och på höstlovet
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Hitta reseinspiration

Höstresor

Förläng sommaren och res bort från höstens regn och rusk! Är du kanske sugen på att ta en långweekend med spa, historia och sightseeing till en av Europas alla vackra byar? Eller lockar vita sandstränder och ett tropiskt klimat mera? Det är bara du som bestämmer... Evaneos erbjuder massvis med resmål på hösten under september, oktober och november oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj. För att ge dig inspiration på vart du skall åka på hösten och på höstlovet har vi samlat våra allra bästa tips nedan.

Vart ska man resa?

Är du sugen på att resa under hösten eller på höstlovet men vet inte vart? Nedan delar våra experter med sig av sina bästa tips! Inspireras av deras tips, men kom ihåg att varje resmål kan skräddarsys efter dina önskemål och behov...

 • Uzbekistan: Res till uzbekistan och besök sidenvägen, möt den trevliga lokalbefolkningen och få en inblick i deras dagliga liv!
 • Peru: Vandra den storslagna inkaleden i Peru till ruinstaden Machu Picchu! Denna plats är ett resmål många har på sin bucket list. Upplev det riktiga Peru genom att umgås med lokalbefolkningen och ge dig ut på äventyr genom Amazonas djungel. Här kan allt hända!
 • Israel: Åk på en resa till det heliga landet, Israel. Här kan du besöka heliga byar och områden såsom tempelberget, västra muren och olivberget. Besök också Tel Aviv när du ändå är här och upplev ett pulserande stadsliv med allt du önskar.  
 • Jordanien: Om du är ute efter kultur och historia så är Jordan rätt resmål för dig! Här kan du bland annat besöka ikoniska Petra, gå på upptäcktsfärd i legendariska Wadi Rum öknen och testa på att flyta som en kork i döda havet.

Hit ska du resa om du vill vara garanterad sol

Det bästa vi svenskar vet, är att resa till varmare breddgrader medans det är rusk och regn i kalla Sverige. Nedan har vi samlat resmål där du är garanterad sol om du reser i September, Oktober eller November!

 • USA:I USA hittar du sol både på västkusten i Kalifornien, i New Mexiko eller så kan du alltid resa till Florida om du vill säkra dig solens varma strålar. I Florida ligger temperaturen på runt 27 grader i luften och 25 grader i havet under dessa månader, vilket gör det till ett perfekt sol & bad resmål..
 • Bali:Bali är ett fantastiskt resmål som har behaglig temperatur året om. Vi rekommenderar dock att du reser i september eller oktober om du vill vara garanterad sol.

Hit ska du resa i Europa på höstlovet:

Att resa till Europa på Hösten är en utmärkt ide! Här hittar du ofta fortfarande skönt klimat endast en kort flygning bort. Nedan hittar du våra experters bästa tips på resmål du skall besöka i Europa under hösten:

 • Polen: Om du vill resa långt bortom turist massorna så rekommenderar vi Polen. Börja din resa i Warszawa och besök kungliga slottet och se insidan av vackra sankt Johanneskatedralen. Ta dig sedan vidare till Krakow och ta in stadens långa historia i kombination med god mat och shopping! Passa också på att njuta någon dag på någon av Polens alla spahotell.
 • Italien: Italien är ett perfekt resmål på hösten. Här kan du njuta av värme och god vin i Toscana, eller få mer storstadspuls i historiska Rom.
 • Turkiet: Om du vill fortfarande är ute efter varmare strök, rekommenderar vi starkt Turkiet under hösten. Besök Istanbul med alla sina tempel, basarer och marknader. Glöm inte att hoppa ombord på en luftballong och få en otrolig utsikt samtidigt som du får en upplevelse för livet!

Du kan också inspireras av våra andra säsongsbaserade reseförslag