Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Bästa resmålen 2019

Skräddarsydda resepaket till resmål utöver det vanliga
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum

Inspirerande destinationer du inte får missa!

Varför reser du? 

Om du längtar bort och söker mer än sol och bad är Evaneos rätt för dig. Vi samarbetar med lokala researrangörer som skapar skräddarsydda resepaket baserat på resenärens önskemål. Resepaketet består av resrutt, transport, boende, guider och aktiviteter, så att du kan uppleva ditt drömresmål på bästa sätt. Du får en välplanerad, flexibel resa där du reser på egen hand, själv eller med ditt eget sällskap. Du bokar flyget själv, på de datum som passar just dig, så ordnar våra reseexperter resten! Sann semester utan att behöva oroa sig för att man hamnar rätt eller om man kommer hinna se och göra det viktigaste. Planen är redan färdig och du blir väl omhändertagen från det att din chaufför hämtar dig på flygplatsen till att du blir avlämnad för hemresan.

Evaneos erbjuder resor till över 80 olika resmål. På denna sida har vi gjort ett urval av de 7 mest populär destinationerna som passar perfekt för en resa i till exempel vinter. Dessa länder bjuder på ett härligt klimat och passar perfekt för den som är sugen på sol och bad men som även vill ha mer. För om du endast reser för att se solen behöver du kanske inte åka så långt? Vi tycker att du ska göra det mesta av din resa när du ger dig av till ett fjärran land. Både för din och klimatets gull, res lite mer sällan men res ordentligt när du väl gör det.  

7 underbara resmål 

Costa Rica

Costa Rica är ett resmål som ligger högt upp på mångas bucketlist och det är inte så konstigt med tanke på allt som detta lilla land har att erbjuda… Här hittar du en enorm flora & fauna, fantastiska solnedgångar, spännande städer och lugna milslånga stränder. Landet har fina vägar och hög säkerhet vilket gör det till ett perfekt resmål där du kan hyra bil och köra runt och upptäcka på egen hand. Kör runt och besök några av landets bästa stränder, bestig en av landets många vulkaner, dyk i kristallklart vatten eller vandra i landet orörda regnskog. Passa också på att njuta av Costa Ricas “Pura Vida” under din resa (som just precis betyder att man skall njuta av livet).

Bästa tiden att resa till Costa Rica är mellan december och april. I maj börjar regnperioden som sträcker sig ända till november. Det är skillnad på klimatet mellan landets kuster och inland. Kusterna bjuder på varmare temperaturer, medan Costa Ricas inland åtnjuter en “evig vår” med mildare temperaturer.

Sri Lanka

Sri Lanka fortsätter att vara ett resmål som många väljer när de reser österut! Det är inte så konstigt då denna tropiska ö verkligen erbjuder någonting för alla. Här hittar du en mix av olika historier och kulturer i kombination med häpnadsväckande vacker natur! Ett tips är att upptäcka Sri Lanka med tåg - vilket sägs vara en av världens vackraste tågresor. Tågen stannar ofta på många olika små stationer och du kommer få se helt magisk natur på vägen som du tidigare inte skådat. Avsluta din resa på någon av landets alla tropiska stränder och bara njut av lugnet bortom alla turistmassor!

Med sitt tropiska väder är Sri Lanka ett resmål du kan besöka året om, men allra bäst är det under årets torra period. Från december till mars pågår torrperioden på syd- och västkusten och från maj till september på östkusten.

Vietnam

Vid Sydostasiens kust, granne med Kambodja, Laos och Kina ligger Vietnam - ett land som länge legat i skuggan av grannlandet, Thailand, men som nu har blivit ett av världens mest besökta resmål. Vill du ha pulserande storstadsliv eller kanske orörda ö paradis? Vietnam har båda och det är därför möjligt att kombinera storstad med sol & bad under en resa till Vietnam. Upplev Vietnams huvudstad Hanoi på cykel, strosa runt på marknader där lokalbefolkningen säljer lokalproducerade varor eller besök ett av alla Hanois museum. Eller så kan du uppleva det myllrande folklivet i storstaden Ho Chi Minh som är en smältdegel av moderna skyskrapor, historiska tempel och koloniala byggnader - och framförallt mängder av mopeder! Annars kan du ge dig av på en båttur bland Vietnams alla vackra öar. Möt lokalbefolkningen när de är ute och fiskar sin middag, se skolor som flyter på vattnet eller bada i kristallklart vatten i gömda grottor.

Vietnam är ett resmål som är bäst att besöka under torrperioden som sträcker sig mellan oktober och april.

Colombia

Colombia är fortfarande relativt outforskat av resenärer, ta till vara på den gyllene möjligheten att resa i ett land där du är långt borta från turist massorna och upptäck det genuina. Med sin mångfacetterade geografi bjuder en resa till Colombia på mängder av fantastiska utomhusaktiviteter. Ta chansen att uppleva det lokala djurlivet på nära håll - här möter du många fascinerande djur. Besök kaffeaxeln på din rundresa i Colombia, och förtrollas av dess frodiga, böljande landskap. Här kan du varva ner och självklart njuta av det enastående lokala kaffet - de flesta odlarna anordnar kaffeprovningar. Ta dig vidare till Colombias karibiska kust och njut av paradisstränder och lata dagar under en palm. Slutligen - missa inte den colombianska musiken! Låt dig svepas med av rytmen i en cumbia eller salsa… För att hjälpa dig på traven och ge dig tips till din Colombia resa, har vi samlat våra bästa tips nedan!

Tanzania

Välkommen till Afrika! Kanske associerar du Tanzania med enbart Safari? Landet har så mycket mer än så att erbjuda. Förutom safari hittar du också vackra korallrev på Zanzibar, Afrikas högsta berg Kilimanjaro och kulturella möten i Massajbyar. Börja din Tanzania resa med att upptäcka landets fascinerande djur och natur på safari! Se de exotiska djuren och naturen till fots, i bil, med kanot eller kanske vill du hellre flyga över Serengeti i luftballong?  Fortsätt sedan österut där paradisön Zanzibar väntar med kritvita stränder, turkost vatten och ljus sand! Glöm inte heller att besöka en Massajby för att närma dig massajernas uråldriga och fascinerande kultur.

Den bästa tiden att besöka Tanzania är mellan maj och oktober. För att undvika regn borde man inte resa mellan mars och slutet av april.

Madagaskar

Madagaskar kan man få unika upplevelser för livet. Denna ö som skildes som Afrikas fastland för 160 miljoner år sedan bjuder på ett landskap och ett djurliv som inte återfinns någon annanstans! Självklart bjuder en resa till Madagaskar på många spännande vattenaktiviteter. Varför inte passa på att upptäcka det fantastiska livet under ytan på en dyk- eller snorkeltur? Längtar du efter fart och fläkt finns här fantastiska platser för vindsurfing. Och självklart bör du åka ut på valsafari, särskilt om du tänkt resa till Madagaskar med barn! De mindre medlemmarna i familjen kommer att förtrollas av dessa marina giganter. Missa inte att vandra på Madagaskar, här rör du dig mellan vulkaner, ökenliknande landskap och frodig grönska, det kommer garanterat ge minnen för livet! Avsluta din resa på bästa sätt med några lata dagar på en öde strand under en palm... På Madagaskar kan du verkligen få allt! För att ge dig inspiration om vad du kan se och göra på Madagaskar har vi nedan samlat våra bästa tips!

Kuba

Under en resa till fantastiska Kuba kan du känna lugnet på en paradisstrand mitt i Karibien, men också uppleva historiens vingslag i livliga Havanna! I Havanna väntar kubanska fester, provsmakning av rom och cigarrer, och gamla amerikanska bilar som susar nerför gatorna och förbi de färgstarka husen. Med sina många paradisstränder, latinska gatufester och charmiga pastellfärgade hus, är Kuba en destination i romantikens, passionens och känslornas tecken! Dessutom är det den perfekta ön för dig som reser i lugn och ro med barn och vill njuta av vacker natur och roliga aktiviteter.

Till Kuba kan man resa året om. Landet har ett tropiskt men behaglig temperatur året om med en genomsnittlig temperatur på runt 29 grader.