Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Bästa resmålen 2019

Våra bästa resmål 2019 - på egen hand
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum
Redo att skapa din skräddarsydda resa? Hitta reseinspiration

Våra bästa resmål för 2019

Det börjar nu bli dags för att planera in resorna för 2019! Drömmer du kanske om att uppleva livliga storstäder,  storslagen natur eller paradisliknande stränder under din nästa resa?  Eller är du kanske mer intresserad av mäktiga tempel,  safariäventyr eller att prova på att surfa på vågorna? Oavsett vad du är ute efter, så har vi på Evaneos resan som passar dig! För att ge dig inspiration på vart du kan åka, har vi på Evaneos listat 6 resmål som känns väl värda ett besök under året och som passar de flesta resenärer.  

Costa Rica

Costa Rica är ett resmål som ligger högt upp på mångas bucketlist och det är inte så konstigt med tanke på allt som detta lilla land har att erbjuda… Här hittar du en enorm flora & fauna, fantastiska solnedgångar, spännande städer och lugna milslånga stränder. Landet har fina vägar och hög säkerhet vilket gör det till ett perfekt resmål där du kan hyra bil och köra runt och upptäcka på egen hand. Kör runt och besök några av landets bästa stränder, bestig en av landets många vulkaner, dyk i kristallklart vatten eller vandra i landet orörda regnskog. Passa också på att njuta av Costa Ricas “Pura Vida” under din resa (som just precis betyder att man skall njuta av livet).

Bästa tiden att resa till Costa Rica är mellan december och april. I maj börjar regnperioden som sträcker sig ända till november. Det är skillnad på klimatet mellan landets kuster och inland. Kusterna bjuder på varmare temperaturer, medan Costa Ricas inland åtnjuter en “evig vår” med mildare temperaturer.

Sri Lanka

Sri Lanka fortsätter att vara ett resmål som många väljer när de reser österut! Det är inte så konstigt då denna tropiska ö verkligen erbjuder någonting för alla. Här hittar du en mix av olika historier och kulturer i kombination med häpnadsväckande vacker natur! Ett tips är att upptäcka Sri Lanka med tåg - vilket sägs vara en av världens vackraste tågresor. Tågen stannar ofta på många olika små stationer och du kommer få se helt magisk natur på vägen som du tidigare inte skådat. Avsluta din resa på någon av landets alla tropiska stränder och bara njut av lugnet bortom alla turistmassor!

Med sitt tropiska väder är Sri Lanka ett resmål du kan besöka året om, men allra bäst är det under årets torra period. Från december till mars pågår torrperioden på syd- och västkusten och från maj till september på östkusten.

Vietnam

Vid Sydostasiens kust, granne med Kambodja, Laos och Kina ligger Vietnam - ett land som länge legat i skuggan av grannlandet, Thailand, men som nu har blivit ett av världens mest besökta resmål. Vill du ha pulserande storstadsliv eller kanske orörda ö paradis? Vietnam har båda och det är därför möjligt att kombinera storstad med sol & bad under en resa till Vietnam. Upplev Vietnams huvudstad Hanoi på cykel, strosa runt på marknader där lokalbefolkningen säljer lokalproducerade varor eller besök ett av alla Hanois museum. Eller så kan du uppleva det myllrande folklivet i storstaden Ho Chi Minh som är en smältdegel av moderna skyskrapor, historiska tempel och koloniala byggnader - och framförallt mängder av mopeder! Annars kan du ge dig av på en båttur bland Vietnams alla vackra öar. Möt lokalbefolkningen när de är ute och fiskar sin middag, se skolor som flyter på vattnet eller bada i kristallklart vatten i gömda grottor.

Vietnam är ett resmål som är bäst att besöka under torrperioden som sträcker sig mellan oktober och april.

Tanzania

Välkommen till Afrika! Kanske associerar du Tanzania med enbart Safari? Landet har så mycket mer än så att erbjuda. Förutom safari hittar du också vackra korallrev på Zanzibar, Afrikas högsta berg Kilimanjaro och kulturella möten i Massajbyar. Börja din Tanzania resa med att upptäcka landets fascinerande djur och natur på safari! Se de exotiska djuren och naturen till fots, i bil, med kanot eller kanske vill du hellre flyga över Serengeti i luftballong?  Fortsätt sedan österut där paradisön Zanzibar väntar med kritvita stränder, turkost vatten och ljus sand! Glöm inte heller att besöka en Massajby för att närma dig massajernas uråldriga och fascinerande kultur.

Den bästa tiden att besöka Tanzania är mellan maj och oktober. För att undvika regn borde man inte resa mellan mars och slutet av april.

Indien

Indien är ett fascinerande land som är lika stort som en hel kontinent. Listan på Indiens skatter är lång - från tropiska stränder, salta sjöar, vidare till de stora bergen i Ladakh och en uppsjö av majestätiska templen. Upptäck Tibetanska Himalaya eller se Taj Mahals ojämförbara skönhet eller känn pulsen från storstäder som myllrar av människor och intryck. Med sin enorma storlek och mångfald har Indien verkligen något för alla och oavsett vart du väljer att resa i detta stora land så kommer du att återvända hem med oförglömliga upplevelser.

Den bästa perioden att åka till Indien är under vinterhalvåret, från november fram till mars. Under juni till augusti rör sig regnperioden genom landet. Men Indien är ett enormt land och skillnaden på klimat mellan olika regioner är påtaglig. Norra Indien kan bli mycket kallt december till januari, medans sydöstkusten och södra Indien drabbas av hårda regn oktober till december.

Kuba

Under en resa till fantastiska Kuba kan du känna lugnet på en paradisstrand mitt i Karibien, men också uppleva historiens vingslag i livliga Havanna! I Havanna väntar kubanska fester, provsmakning av rom och cigarrer, och gamla amerikanska bilar som susar nerför gatorna och förbi de färgstarka husen. Med sina många paradisstränder, latinska gatufester och charmiga pastellfärgade hus, är Kuba en destination i romantikens, passionens och känslornas tecken! Dessutom är det den perfekta ön för dig som reser i lugn och ro med barn och vill njuta av vacker natur och roliga aktiviteter.

Till Kuba kan man resa året om. Landet har ett tropiskt men behaglig temperatur året om med en genomsnittlig temperatur på runt 29 grader.