Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor i Asien

Skräddarsydda rundresor i Asien
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Hitta reseinspiration

Din guide om Asien

Världens största och mest folkrika världsdel bjuder på mängder av historiska skatter, hisnande landskap och mat i världsklass. G i upptäckaren Marco Polos fotspår eller upptäck en andlig värld långt bort från vår moderna vardag. Våra professionella reseexperter bor och lever i Asien och känner till de bästa platserna. De hjälper dig att planera en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj

Den kinesiska muren, buddhistiska tempel, paradisöar och livliga metropoler - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Asien, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av denna vackra världsdel - utan att missa några smultronställen!

Vart ska man resa i Asien?

Gigantiska Asien är ett smörgåsbord fyllt med vackra och historiska länder - här finns något för alla resenärer! Är du intresserad av att resa runt i Asien och upptäcka flera länder, kanske som en backpacker? Eller vill du uppleva Asiens exotiska djur, lokala kök och kritvita stränder på en resa med barn? Lockar en resa i lugn och ro, ensam bland dimmiga berg och religiösa tempel? Inga problem. Våra lokala experter finns till ditt förfogande! Här är några av deras bästa tips

Sydostasien

Sydostasien är perfekt för den första resan till Asien. Men vilket land ska man välja? 

  • Vietnam: med sina varierande dramatiska landskap, sina moderna städer, historiska Ho Chi Minh och sitt unika kök som är en blandning av franska och asiatiska smaker.
  • Thailand: paradisstränder i söder, vackra vandringar i norr - du kommer hitta kultur och gastronomi överallt! Vad mer kan man begära?
  • Laos: mer landsbygd och oupptäckt än Thailand och Vietnam och framförallt med ett sakta tempo långt ifrån stress…
  • Kambodja: gå i Khmerernas fotspår i majestätiska ruinstaden Angkor.
  • Bali: tempel vid vattnet, stränder och färgstarka risterrasser, surfing och yoga. Det krävs ett helt liv för upptäcka denna lugna och fridfulla ö…

Centralasien

Oupptäckta Centralasien bjuder på många hemliga pärlor. Från en resa till häst på mongoliska steppar till en resa på Sidenvägen kantade av moskéer i Uzbekistan - här finns massor att uppleva!

Vill du resa till ännu mer oupptäckta pärlor kan du ta turen till antingen KirgizistanKazakstan eller Turkmenistansom är väl värda en omväg.

Längs med Himalaya

Himalaya är paradiset för dig som gillar att vandra, särskilt om du är på jakt efter storslagna berg och hisnande vyer. Välj Nepal, Tibet eller Bhutan, tre destinationer med en unik charm och framförallt otroliga panoramavyer. Vandra från bergsmassivet Annapurna i Nepal till Mount Everests basläger i Tibet!

Vad kan man säga om Kina? Det tusenåriga kejsardömet, bjuder på överraskande städer - Shanghai, Hong Kong och Peking - liksom makalöst vacker natur. Upptäck Yunnan, naturen i Guilin, risterasserna i Dazhai… Här upplever du en annan livsrytm och inte minst; mängder av utsökta lokala delikatesser!

När ska man resa till Asien?

Här är de bästa årstiderna för varje destination:

På våren och hösten: Vietnam, Laos, Thailand, Burma, Japan, Nepal, Tibet, Bhutan, Kina, Mongoliet, Uzbekistan, Kirgizistan och Centralasien rent generellt.
På sommaren: Bali och Indonesien, Tibet och norra Indien.
På vintern: Kambodja, Laos, Thailand, Burma, Vietnam, Indien.
Året om: Malaysia, Filippinerna (framförallt på vintern och våren).

Vi erbjuder skräddarsydda rundresor i bland annat: