Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Safari i Afrika

Skräddarsydda rundresor i Afrika med safari
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Destination
under
Avgångsdatum
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Hitta reseinspiration

Safari på riktigt

Här i världens varmaste kontinent bor The big five: elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. Har du tur kanske du upptäcker alla på din safariresa i Afrika! Res genom regnskog och öken till den öppna savannen. Packa med ett par kikare och se allt från majestätiska giraffer till vackra zebror. Men hur ska man ska gå tillväga för att se djuren på nära håll och samtidigt känna sig trygg på sin safariresa? För att uppleva det bästa av vildmarken på ett säkert sätt behöver du en guide. Våra reseexperter bor och lever i Afrika och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par eller med vänner och familj. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av Afrikas savanner! 

När ska man resa på Safari?

Den bästa tiden är under den torra vintern. Då fler djur är ute och promenerar förbi och mindre gräs är i vägen - du kommer kunna se magiska vyer på mils avstånd! För östra Afrika (Kenya, Tanzania, Rwanda och Uganda) infaller torrperioden från juni till oktober. Medan södra Afrika (Zimbabwe, Zambia, Botswana och Sydafrika) har en längre torrperiod, från april till oktober.

Vart ska man åka på Safari?

Världens näst största kontinent Afrika myllrar av exotiska djur. Det är lätt att drunkna av olika alternativ i detta enorma smörgåsbord. För att göra det lite enklare har våra experter delat med sig av sina favoritdestinationer - för den ultimata safariresan:

Tanzania: Här i östra Afrika har du chansen att skåda The big five i Serengeti nationalpark. Ett stenkast härifrån, bland gröna berg och röda solnedgångar, bjuder naturskyddsområdet Ngorongoro på en magiskt vacker safaritur med 400 olika fågelarter, den sällsynta svarta noshörningen och mängder av rosa flamingos.

Namibia: För dig som vill uppleva lyxiga safariresor utan mängder av turister är Namibia rätt destination. Här är klimatet torrt och det mesta av landskapet består av öken. De vackra röda sanddynerna i Sossusvlei är förtrollande. Speciellt när ett gäng antiloper spatserar förbi på kvällskvisten.  

Kenya:Vita paradisstränder, höga berg och såklart mängder av spännande djur - här i Kenya finns det mesta! På naturreservatet Masai Mara kan du se allt från flodhästar till babianer och krokodiler. Här finns även Afrikas näst högsta berg Mount Kenya som bjuder på spektakulära vyer över djupa dalar och isiga glaciärer.

SydafrikaLeoparder vilar på trädgrenar, ett lejonpar delar en kärleksfull stund och hyenor bråkar med varandra på lekfullt syskonmanér. Välkommen till Kruger nationalpark - en av världens djurrikaste parker! När du ändå är i Sydafrika, missa inte Kapstadens pärlemorvita stränder och vackra vingårdar belägna vid gröna berg och tjusiga gårdar.

Vad ska man ha på sig på Safari?

Lätt bomull och bekväma kläder är bäst för Subsahariska Afrika, det vill säga Afrika söder om Saharaöknen. Undvik starka färger och satsa istället på grönt och khaki. För att undslippa myggor på kvällarna rekommenderar vi långärmat och byxor. Till fötterna passar ett par lätta skor, som gympaskor eller lätta vandringskängor. Innan du reser hit och under din vistelse kommer du att behöva ta medicin mot malaria. Slutligen - glöm inte kikare och en kamera!