Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Polen

Din rundresa i Polen skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Polen

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Polen?

Efter nästan ett halvt sekel under övervakning, började Polen utvecklas sakta men säkert, men har inte med stolthet kunnat öppna sina dörrar för omvärlden tidigare än under de senaste tjugo åren. Som det levande och dynamiska land det är har en av landets mest omtyckta sidor naturligtvis blivit den påtagliga blandningen av modernt och traditionellt. Vad gäller städerna finns mycket som är värt att se. Huvudstaden Warszawa är en presentation av la... Efter nästan ett halvt sekel under övervakning, började Polen utvecklas sakta men säkert, men har inte med stolthet kunnat öppna sina dörrar för omvärlden tidigare än under de senaste tjugo åren. Som det levande och dynamiska land det är har en av landets mest omtyckta sidor naturligtvis blivit den påtagliga blandningen av modernt och traditionellt. Vad gäller städerna finns mycket som är värt att se. Huvudstaden Warszawa är en presentation av landets nya modernitet, medan de mer pittoreska Krakow och Gdansk tar dig tillbaka till en helt annan era. På samma sätt kan du upptäcka drömlika landskap, från baltiska stränder till grönskande och orörda naturområden. Något som inte ska viftas bort är Polens hårda historia, som du kan och bör upptäcka genom att besöka platser laddade med historia, såsom Warszawaghettot och det ökända Auschwitz-Birkenau koncentrationslägret. Att besöka Polen innebär att upptäcka en värld av kontraster och variation, i ett land som fokuserar på framtiden trots att ärren som landet bär bevarar en äkthet som genomsyrar hela landet och bidrar till den genuina känslan och charm som det förmedlar. Se mer

Omdömen från våra resenärer som rest till Polen

4.7/5
1 omdöme
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Polen

Din rundresa i Polen kommer troligtvis börja i huvudstaden Warszawa. Genom sin moderna och västerländska stil utmärker sig staden i landet, men en stark känsla av autenticitet och tradition finns fortfarande kvar. Missa inte den fantastiska panoramavyn från Kulturpalatset, besök det kungliga slottet och se insidan av Sankt Johanneskatedralen. Söderut i landet hittar du den vackra bergskedjan Karpaterna och det förtjusande Krakow. Du kommer älska den här kulturstaden som knyter ihop två olika eror. Här är det trevligt att bara strosa omkring och njuta av elegansen och skönheten hos denna fantastiska stad. Inte långt här ifrån ligger Auschwitz-Birkenaus koncentrationsläger, ett besök här kommer garantera stanna kvar hos dig länge. I de allra sydligaste ändarna av landet ligger Tatrabergen, en perfekt region för vandring, smyckad av en mängd traditionella byar och snötäckta toppar. I den här tusen sjöarnas region finns också självfallet möjligheten att ta sig runt med kajak eller även andra större båtar som du enkelt kan hyra på plats.

Andra länder som du kanske gillar

Mon projet de voyage i Polen