Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

PeruHöjdpunktsresan - Peru och Bolivia på 15 dagar

 • Klassiska sevärdheter
Under denna 15 dagars långa rundresa kommer ni att uppleva olika landskap såsom de mäktiga Anderna i Peru till världens största saltöken i Bolivia. Höjdpunkten under resan är självklart historiska Machu Picchu.Ni kommer att få en stor inblick i den lokala kulturen från era lokala guider som innehar stor kunskap om både Peru och Bolivia. De kommer att berätta unika historier vilket bidrar till att ...

Under denna 15 dagars långa rundresa kommer ni att uppleva olika landskap såsom de mäktiga Anderna i Peru till världens största saltöken i Bolivia. Höjdpunkten under resan är självklart historiska Machu Picchu.

Ni kommer att få en stor inblick i den lokala kulturen från era lokala guider som innehar stor kunskap om både Peru och Bolivia. De kommer att berätta unika historier vilket bidrar till att alla upplevelser verkar levande! 

Denna rundresa är individuell och ni reser med ert eget sällskap på de datum som passar er. Resan kan anpassas helt efter era önskemål och ni kan välja att lägga till eller ta bort dagar, aktiviteter och sevärdheter. Resan är framtaget som ett förslag av vår danska reseexpert Anne Line och hon hjälper er gärna att ta fram er drömresa i Peru och eller Bolivia!

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Lima

Välkommen till Lima - huvudstaden i Peru! När ni landat på Lima flygplats möter er chaufför upp er och tar er till ert hotell för natten! Ni spenderar sedan dagen som ni vill. Lima har massa spännande sevärdheter och upplevelser - besök Limas livliga centrum, museer eller ta en matlagningskurs.

Etapper:
Lima

Dag 2: Stadstur i Lima

Dagen bjuder på spännande sevärdheter och aktiviteter och ni kommer att pröva den berömda Lucuma-moussen, besöka katedralen, San Francisco-klostret och Limas historiska centrum. Efter er guidade tur är färdig kan ni upptäcka Lima på egen hand.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Lima

Dag 3: Flyg från Lima till Cusco

Idag tar ni ett inrikesflyg tidigt på morgnen till staden Cusco där en dag av lugn och ro väntar. Cusco ligger 3400 meter över havet och är en stad med otroligt fin arkitektur som ligger mitt i en frodig bergskedja. I centrum av staden hittar ni många historiska monument från Inkatiden däribland rester från inka väggar!

- Måltider: Frukost

Etapper:
Lima, Cusco

Dag 4: Stadstur i Cusco

Idag väntar en dag där ni kommer lära er mycket om Cuscos spännande historia. Ni kommer att uppleva magnifik arkitektur och gamla vackra kyrkor. Ni börjar dagen i centrum där ni besöker majestätiska Cusco-katredalen och Qoricancha (soltemplet). Därefter åker ni en bit utanför centrum och besöker ruinerna Sacsayhuaman, Quenqo, Tambomachay och Pukapukara.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Cusco, Quencco, Tambomachay, Pukapukara

Dag 5: Den heliga dalen

Den heliga dalen var ett spirituellt centrum under inkatiden där de mäktiga kejsarna byggde hus, templen, fästningar och tusentals jordbruks terrasser. I den heliga dalen blir ni guidade och får uppleva de bästa platserna dalen har att bjuda på. Utforska ruinerna av Pisac och shoppa något fint från den berömda marknaden i staden. Upptäck också staden Ollantaytambo och dess steniga gator och inka-byggda kanaler, där vattnet fortfarande strömmar igenom.

- Måltider: Frukost, lunch

Etapper:
Pisac, Ollantaytambo

Dag 6: Tåg från den heliga dalen till Aguas Calientes

Idag blir ni hämtade på hotellet och körda till tågstation i Ollantaytambo (i den heliga dalen), där ni kommer ta ett tåg till Aguas Calientes. När ni väl är framme i Aguas Calientes så väntar er chaufför på er och kör er till ert valda hotell.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Aguas Calientes, Ollantaytambo

Dag 7: Machu Picchu

I 400 år var den “glömda inka-byn” okänd för allmänheten och byn blev i 1911 avslöjad för världen av National Geographic. Idag blir ni upphämtade tidigt med buss för att besöka Machu Picchu ruinerna som ligger högt uppe bland molnen. Väl framme blir ni guidade runt bland Machu Picchus alla mäktiga tempel. När ni tagit de sista bilderna är det dags att hoppa på bussen igen till tågstationen och ta ett tåg tillbaka till Cusco.

Valfritt: Om ni vill kan ni välja att uppleva Machu picchu i ett fågelperspektiv från huayna picchu, det ikoniska berget som ofta ses i bakgrunden av många bilder från Machu Picchu. Platserna är ofta begränsade och måste bokas i förväg, så låt oss veta så snart som möjligt om ni vill inkludera denna utflykten i ert program.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Machu Picchu

Dag 8: Regnbågs berget

Idag stiger ni upp tidigt och blir hämtade av er guide på hotellet redan vid kl. 03.00 på natten. Ni börjar äventyret med en tre timmars bussresa innan 5 timmars vandring till Rainbow Mountain står på schemat. Under vandringen får ni se det storslagna berget Ausangate och en otrolig natur innan ni mot eftermiddagen tar bussen tillbaka till Cusco.

- Måltider: Frukost, lunch

Etapper:
Ausangate, Cusco

Dag 9: Buss från Cusco till Puno

Idag är det dags för en bussresa till Staden Puno. Ni blir transporterade i en bekväm “första-klass” buss och kan njuta av utsikten medans ni åker genom det vackra bergslandskapet. Regionen ni passerar är ett område där kulturella och ekonomiska utbyten, liksom imperiala erövringar har ägt rum under tusentals år. Ni kommer göra några stopp under bussresan för att besöka sevärdheter såsom Raqchi och Andahuaylillas.

- Måltider: Frukost, lunch

Etapper:
Cusco, Puno, Andahuaylillas

Dag 10: Segling på Titicacasjön

Idag är det dags för segling på Titicaca sjön! Först besöker ni de flytande vassöarna Uros där ni lär er om öarnas kultur och hur de använder växten Totora i många olika sammanhang. Resan fortsätter sedan till Taquile ön för att se hur lokalbefolkningen bevarar sina traditioner på en klippa mitt i sjön. På eftermiddagen blir ni körda tillbaka till ert hotell i Puno.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Puno, Titicacasjön

Dag 11: Buss från Puno till La Paz

Idag blir ni hämtade på hotellet redan vid kl. 06.50 på morgonen för att hinna med er buss till La Paz som avgår kl 7.30. Ni kommer att byta buss 1 gång i Copacabana och en av våra representanter i Peru kommer förklara exakt hur ni går till väga. Ni ankommer till Bolivia vid runt kl. 13.30 (boliviansk tid) och blir upphämtade och körda till ert hotell. Resten av dagen kan ni spendera på egen hand.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Puno, La Paz

Dag 12: Utflykt till Palca canyons

Idag kommer ni att göra en utflykt till “The valley of the souls” och Palca canyon. Ni njuter av 1.5 timmars vandring längs färgglada berg tills ni når kanjonerna. Här kommer ni en ha en fantastiskt utsikt över det 6000 m höga Illimani berget.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Palca, Illimani

Dag 13: Mot Uyuni

Idag skall ni flyga till orten Uyuni. När ni landat i Uyuni blir ni körda till ert hotell och ni kommer vara framme runt kl. 10.30. Sedan gör ni en utflykt till en tågkyrkogård, orten Colchani och ett salt hotell. Vi besöker också en fiskö, där vi äter en god lunch! Efter lunch blir ni körda tillbaka till hotellet.

- Måltider: Frukost, lunch

Etapper:
Uyuni, Colchani

Dag 14: Det bästa av Uyuni - Siloli öknen, Colorada Laguen

Efter frukost är det dags för en utflykt till Colorada Lagunen. Vi kommer att göra ett stopp vid vulkanen Activo ollague. Därefter besöker vi Cañapa, Hedionda, Charcota, som är laguner där olika arter flamingos lever vilket betyder att ni får se flamingos på mycket nära håll. Vi fortsätter sedan vår resa genom att passera Siloli öknen, där vi hittar den intressanta bergsformationen som kallas “stone-tree”. Efter en dag full av sevärdheter och upplevelser blir ni körda tillbaka till ert hotell.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Laguna Colorada, Siloli

Dag 15: Bada i varma källor

Idag vaknar ni tidigt då dagens utflykt börjar redan vid kl. 5 på morgonen. Ni skall idag besöka sol de Mañana, ett område fullt av sprutande gejsrar och vulkankratrar. Här kan ni se bubblande lera, kokande vatten och också ta ett dopp i den varma källan! Vid runt kl. 17.00 fortsätter vi till Uyuni och ni hinner göra lite sightseeing på egen hand innan ni blir upphämtade och körda till flygplatsen! Nu börjar er hemresa och vi hoppas att ni haft en helt fantastisk resa med oss!

- Måltider: Frukost

Etapper:
Uyuni

Lima Cusco Quencco Tambomachay Pukapukara Pisac Ollantaytambo Aguas Calientes Machu Picchu Ausangate Puno Andahuaylillas Titicacasjön La Paz Palca Illimani Uyuni Colchani Laguna Colorada Siloli

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 16 850 kr / 15 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 pax
Price per person in double room16 850 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Inrikesflyg
 • Alla aktiviteter nämnt i dagsprogrammet (grupp service)
 • Alla entreer
 • 4- og 5-stjärniga hoteller
 • All transport
 • Engelsktalande guider
 • Support 24/7
 • Peruansk SIM-kort med internet

I priset ingår inte

 • Extra Aktiviteter
 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Extra måltider

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Fler reseidéer