Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Peru Natur och kultur - Amazonas, sandboarding och Machu Picchu

 • Annorlunda & genuint
På denna 18 dagars långa rundresa besöker ni Paracas och ballestaöarna, provar på sandboarding i öknen, går på upptäcktsfärd i djungeln och sist men inte minst, besöker berömda Machu Picchu! Ni kommer att besöka Tambopata som är en nationalpark skyddad av staten i Peru då departementet ligger i nationalparken. Här kommer ni kunna uppleva en flora och fauna utan dess like och prova på aktiviteter s...

På denna 18 dagars långa rundresa besöker ni Paracas och ballestaöarna, provar på sandboarding i öknen, går på upptäcktsfärd i djungeln och sist men inte minst, besöker berömda Machu Picchu! Ni kommer att besöka Tambopata som är en nationalpark skyddad av staten i Peru då departementet ligger i nationalparken. Här kommer ni kunna uppleva en flora och fauna utan dess like och prova på aktiviteter såsom fiske, fotografering och mycket mer. Ni kommer ta er runt på cykel och uppleva några av de fantastiska Inka ruinerna, vilket är en annorlunda och fartfylld upplevelse!


Efter många dagar med mycket natur, reser ni vidare till Cusco, där ert kulturella äventyr börjar. Resan går sedan till den heliga inkadalen och till ett av världens sju underverk, Machu Picchu.


Denna rundresa är ett förslag på hur man kan upptäcka Peru. Tanken är att det ska inspirera dig att tänka kring hur du vill resa i detta häftiga land. Du kan helt ändra om resan om du vill och skräddarsy din upplevelse så den blir precis som du vill ha den. Eller så kan du boka detta förslag som det är, det är upp till dig! Fyll i vårt bokningsformulär för att komma i kontakt med Anne Line som gärna planerar och bokar din resa i Peru.


Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Peru

Välkommen till Lima - den internationella staden i Peru. När ni landat på Lima flygplats möter er chaufför upp er och tar er till ert hotell för natten. Ni spenderar sedan dagen på egen hand, som ni vill!

- Transport: Cirka 45 minuter

Etapper:
Peru, Lima
Boende
Britania Miraflores: Lima)

Dag 2: Flyg från Lima till Cusco

Idag tar ni ett inrikesflyg tidigt på morgonen till staden Cusco där en dag av lugn och ro väntar. Cusco ligger 3400 meter över havet och är en stad med otroligt fin arkitektur som ligger mitt i en frodig bergskedja. I centrum av staden hittar ni många historiska monument från Inkatiden däribland rester från inka väggar! Vi rekommenderar att besöka en av alla spännande restauranger i staden.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Lima, Cusco
Boende
Yahuar Inka Hotel: Cusco)

Dag 3: Fri dag i Cusco

Idag har ni en fri dag som ni kan spendera helt som ni vill. Cusco är en fantastiskt vacker stad där ni hittar ett fint huvudtorg, hantverksmarknader och massa annat. Om ni vill ha en aktivitet denna dagen går det självklart att ordna också.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Cusco
Boende
Yahuar Inka Hotel: Cusco)

Dag 4: Ridning

Idag kommer ni att rida på hästar! Ni börjar dagen med att rida till de historiska sevärdheterna  Sascayhuaman och Qenqo, Pucapucara och Tamnomachay.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Cusco, Quencco
Boende
Yahuar Inka Hotel: Cusco)

Dag 5: Den heliga dalen

Den heliga dalen var ett spirituellt centrum under inkatiden där de mäktiga kejsarna byggde hus, templen, fästningar och tusentals jordbruks terrasser. I den heliga dalen blir ni guidade och får uppleva de bästa platserna dalen har att bjuda på. Utforska ruinerna av Pisac och shoppa något fint från den berömda marknaden i staden. Upptäck också staden Ollantaytambo och dess steniga gator och inka-byggda kanaler, där vattnet fortfarande strömmar igenom. På eftermiddagen blir ni körda tillbaka till Cusco.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Cusco, Pisac, Ollantaytambo
Boende
Yahuar Inka Hotel: Cusco)

Dag 6: Mountainbike - Maras, Moray och Salineras

Idag startar vi dagen med en Mountainbike tur! Innan ni börjar cykla kommer er guide ge er all utrustning och skydd ni behöver, såsom, hjälm, knäskydd, kroppsskydd och handskar. Guiden ger också information om hur ni kör säkert och en bil kommer att ligga bakom er hela tiden ifall en olycka skulle inträffa. Vi börjar med att cykla förbi den heliga dalen där ni kan njuta av den bästa utsikten över dalen! Vidare besöker vi följande platser:

Maras: Salt Framställningar
Moray: Inkas jordbruks terrasser
Salineras: Saltgruvor

- Måltider: Frukost

Etapper:
Ollantaytambo , Moray, Maras
Boende
Yahuar Inka Hotel: Cusco)

Dag 7: Tåg till Aguas Calientes

Idag blir ni upphämtade på hotellet och körda till tågstationen, där ni skall hoppa på tåget till Aguas Calientes. Väl framme kan ni spendera dagen som ni vill, njut av ert lyxiga hotell, god mat och bara samla energi för morgondagen då ni skall besöka Machu Picchu.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Aguas Calientes, Machu Picchu
Boende
Golden Sunrise: Machu Picchu)

Dag 8: Machu Picchu

I 400 år var den “glömda inka-byn” okänd för allmänheten och byn blev i 1911 avslöjad för världen av National Geographic. Idag blir ni upphämtade tidigt med buss för att besöka Machu Picchu ruinerna som ligger högt uppe bland molnen. Väl framme blir ni guidade runt bland Machu Picchus alla mäktiga tempel. När ni tagit de sista bilderna är det dags att hoppa på bussen igen till tågstationen och ta ett tåg tillbaka till Cusco.

Valfritt: Om ni vill kan ni välja att uppleva Machu picchu i ett fågelperspektiv från huayna picchu, det ikoniska berget som ofta ses i bakgrunden av många bilder från Machu Picchu. Platserna är ofta begränsade och måste bokas i förväg, så låt oss veta så snart som möjligt om ni vill inkludera denna utflykten i ert program.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Machu Picchu
Boende
Yahuar Inka Hotel: Cusco)

Dag 9: Mot djungeln

Eftersom att två/tredje delar av Peru omfattas av regnskog kan man säga att en resa hit utan att besöka Amazonas inte helt är komplett. Idag tar ni ett flyg till Puerto Maldonado, där ert stora djungeläventyr börjar! När ni landat blir ni upphämtade och körda till er stuga mitt i amazonas. Efter lunch kan ni utforska området på egen hand, gå på vandring i regnskogen eller hyra en kanot och paddla i Madre de Dios floden.

- Måltider: Frukost, lunch, middag
-Transport: 1 timma flyg, 3 timmar båt

Etapper:
Puerto Maldonado, Madre de Dios
Boende
Refugio Amazonas Lodge: Puerto Maldonado)

Dag 10: Amazonas

Idag kommer ni att utforska Amazonas och dess invånare som bor i södra peruanska delen av Amazonas. Er guide börjar med att ta er till en lagun där ni har möjlighet att se olika tropiska djur på nära håll. På eftermiddagen besöker ni ett närliggande utkikstorn där ni får uppleva Amazonas från en helt annan vinkel.

- Måltider: Frukost, lunch, middag

Etapper:
Amazonas
Boende
Refugio Amazonas Lodge: Puerto Maldonado)

Dag 11: Amazonas

Idag fortsätter äventyret i Amazonas och det är dags att lära sig mer om regnskogens ekosystem. Håll ögonen öppna för att få en glimt av apor, fåglar och sloths. Beroende på vilken stuga ni bor i, har ni möjlighet att besöka en lokal djungelbonde eller ett lokalsamhälle. På kvällen kan ni följa med på en nattvandring för att se djur som bara tittar fram när det är mörkt ute. Ni kan också bara välja att ta det lugnt på kvällen, koppla av i stugan och vila!

- Måltider: Frukost, lunch, middag

Etapper:
Amazonas
Boende
Refugio Amazonas Lodge: Puerto Maldonado)

Dag 12: Flyg till Lima

Börja dagen med en härlig frukost innan det är dags att stiga på en båt som tar er tillbaka till Puerto Maldonado. Väl framme i hamnen hämtar en chaufför upp er och kör er till flygplatsen i god tid innan ert flyg till Lima avgår. Resten av dagen spenderar ni på egen hand!

- Måltider: Frukost
- Transport: 1 timma flyg

Etapper:
Amazonas, Lima
Boende
Britania Miraflores: Lima)

Dag 13: Buss från Lima till Paracas

Idag tar ni bussen till Paracas som också kallas El Chaco och är ett strandområde som ligger på sydkusten! När ni väl är framme kan ni spendera tid på egen hand, koppla av på ert lyxiga hotel och ta ett dopp i poolen!

- Måltider: Frukost
- Transport: Cirka 3-4 timmar

Etapper:
Lima, Paracas
Boende
La Hacienda Hotel: Paracas)

Dag 14: Fri dag i Paracas

Ni har idag en fri dag att spendera hur ni själva önskar!

- Måltider: Frukost

Etapper:
Paracas
Boende
La Hacienda Hotel: Paracas)

Dag 15: Ballestaöarna och Buggy körning

Redan klockan 7:30 denna morgon blir ni hämtade på hotellet av er guide och körda till båten som skall ta er till Ballestaöarna. På vägen stannar vi för att skåda de mystiska linjerna på en bergssida, en figur kallad kandelabern som liknar på Nazcalinjerna. Sedan fortsätter vi mot Ballestaöarna där ni kan uppleva sjölejon, pingviner och massvis med sjöfåglar. Båten kommer köra runt öarna och genom grottor med stora deformerade stenar innan det är dags att bege sig hemåt igen.

På eftermiddagen kommer ni att prova på att köra en Buggy (sandloppa) i öknen. Ni kommer känna en riktig adrenalinkick när ni kör upp och ner för både små och stora sanddyner. Ni kommer också att få prova på Sandboarding (sandsurfing), vilket passar både nybörjare och den lite mer erfarna idrottaren. Er guide kommer att gå igenom grunderna och hur man på bästa sätt hanterar sporten så att ni kan njuta till fullo av aktiviteten. Dagen avsluttas med att ni njuter av solnedgången i öknen innan ni blir körda tillbaka till Paracas.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Paracas, Nasca
Boende
La Hacienda Hotel: Paracas)

Dag 16: Fri dag i ​Paracas

Idag är fri att spendera som ni önskar! 

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Paracas
Boende
La Hacienda Hotel: Paracas)

Dag 17: Buss från Paracas tillbaka till Lima

Idag hoppar ni på en buss som tar er tillbaka till Lima. Väl framme har ni en fri dag att spendera som ni själva önskar.

- Måltider: Frukost
- Transport: Cirka 3-4 timmar

Etapper:
Paracas, Lima
Boende
Britania Miraflores: Lima)

Dag 18: Hejdå Peru

Idag är det dags att resa hem igen efter 18 äventyrsfyllda dagar! Vi hoppas att ni haft en helt fantastiskt resa med oss!

- Måltider: Frukost

Etapper:
Lima

Peru Lima Cusco Quencco Pisac Ollantaytambo Moray Maras Aguas Calientes Machu Picchu Puerto Maldonado Madre de Dios Amazonas Paracas Nasca

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 28 160 kr / 18 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 pax
Price per person in double room28 160 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Inrikesflyg (Cusco – Puerto Maldonado / Puerto Maldonado – Lima)
 • Alle aktiviteter nämnt i dagsprogrammet (grupp service)
 • Tåg Vistadome
 • Alla entreer
 • 4- og 5-stjärniga hoteller
 • All transport
 • Engelsktalande guider
 • Support 24/7
 • Peruansk SIM-kort med internet

I priset ingår inte

 • Ectra Aktiviteter
 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Extra måltider

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Fler reseidéer