Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Peru Det stora äventyret - zipline, forsränning och Inkaleden

 • Sport & äventyr
Denna 14 dagars långa rundresa är perfekt för er som vill ha ett fartfyllt äventyr i vackra Peru! Under denna resa får ni uppleva Peru och provinsen Cusco på ett annorlunda men upplevelserikt sätt! Ni kommer att rida på hästar runt Inka ruiner, hoppa bungy jump mellan berg och testa på forsränning i en flod. Ni utforskar Maras och Moray från cykelsadeln och ni kommer åka zipline mitt i majestätisk...

Denna 14 dagars långa rundresa är perfekt för er som vill ha ett fartfyllt äventyr i vackra Peru! Under denna resa får ni uppleva Peru och provinsen Cusco på ett annorlunda men upplevelserikt sätt! Ni kommer att rida på hästar runt Inka ruiner, hoppa bungy jump mellan berg och testa på forsränning i en flod. Ni utforskar Maras och Moray från cykelsadeln och ni kommer åka zipline mitt i majestätiska Anderna samtidigt som ni kan njuta av fantastiskt utsikt! Resan avslutas med en utmanade vandring till magiska Machu Picchu!

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Peru

Välkommen till Lima - den internationella staden i Peru. De kommande dagarna innehåller massa äventyr, men först kommer ni bli mottagna och körda till ert hotell från flygplatsen. Dagen är sedan fri från aktiviteter och kan spenderas som ni vill.

- Transport: Cirka 45 min

Etapper:
Peru, Lima
Boende
Britania Miraflores Hotel: Lima)

Dag 2: Buss till Paracas

Denna morgon hoppar ni på en buss som kommer ta er till Paracas där ni kommer segla till Ballestasöarna tidigt dagen efter. Paracas som också kallas för El Chaco är ett område som ligger vid kusten, söder om Lima. När ni är framme har ni en fri eftermiddag som ni kan spendera hur ni vill. Ta ett dopp i poolen och njut av att blicka ut över havet!

- Transport: Cirka 3-4 timmar
- Måltider: Frukost

Etapper:
Lima, Paracas
Boende
La Hacienda Hotel: Paracas)

Dag 3: Quads riding i Paracas

Idag bjuder dagen på äventyr och adrenalin då ni kommer att prova på Quads Riding. Ni kommer att köra våra Quads i Paracas Nationalpark med erfarna guider och självklart kommer vi ge er all utrustning och skydd som behövs. Ni börjar med att köra till Isthmus och Peninsula innan ni kör runt på stranden. Efter dagens aktivitet blir ni körda tillbaka till hotellet.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Paracas
Boende
La Hacienda Hotel: Paracas)

Dag 4: Buggy och Sandboarding

Idag skall ni prova på att köra en Buggy (sandloppa) i öknen. Ni kommer känna en riktig adrenalinkick när ni kör upp och ner för både små och stora sanddyner.  Ni kommer också att få prova på Sandboarding (sandsurfing), vilket passar både nybörjare och den lite mer erfarna idrottaren. Er guide kommer att gå igenom grunderna och hur man på bästa sätt hanterar sporten så att ni kan njuta till fullo av aktiviteten. Dagen avsluttas med att ni njuter av solnedgången i öknen innan ni blir körda tillbaka till Paracas.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Paracas
Boende
La Hacienda Hotel: Paracas)

Dag 5: Buss till Lima

Idag tar ni en buss tillbaka till Lima. Dagen spenderar ni sedan på egen hand.

- Transport: Cirka 3-4 timmar
- Måltider: Frukost

Etapper:
Lima
Boende
Britania Miraflores Hotel: Lima)

Dag 6: Flyg till Cusco och stadstur

Denna morgon är det dags att hoppa på flyget till Cusco. Cusco ligger 3400 meter över havet och är en stad med otroligt fin arkitektur som ligger mitt i en frodig bergskedja. Idag väntar en dag där ni kommer lära er mycket om Cuscos spännande historia. Ni kommer att uppleva magnifik arkitektur och gamla vackra kyrkor. Ni börjar dagen i centrum där ni besöker majestätiska Cusco-katredalen och Qoricancha (soltemplet). Därefter åker ni en bit utanför centrum och utforskar ruinerna Sacsayhuaman, Quenqo, Tambomachay och Pukapukara.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Cusco
Boende
Yahuar Inka Hotel: Cusco)

Dag 7: Cusco - Ridning - Bungee Jump

Idag erbjuds olika aktiviteter beroende på vad ni är intresserade av att göra. Ni kommer att börjar dagen med att rida till de historiska sevärdheterna Sascayhuaman och Qenqo, Pucapucara och Tamnomachay. På eftermiddagen bli ni körda till platsen där ni skall hoppa Bungee jump. Detta är världens tredje högsta bungyjump med sina 122 meter, alltså bara något för våghalsar!

- Måltider: Frukost

Etapper:
Cusco, Bungee, Quencco
Boende
Yahuar Inka Hotel: Cusco)

Dag 8: River Rafting

Idag blir ni upphämtade på hotellet av er guide som kommer att ta er till Chuquicahunana och floden Apurimac, där ni kommer att få uppleva den spännande aktiviteten river rafting (forsränning) i behagliga temperaturer. Beroende på årstid kan ni genomföra raftingen på nivå 3-4 eller 5.

- Måltider: Frukost och Lunch

Etapper:
Cusco, Apurimac

Dag 9: Ziplining

Idag är det dags för ännu en fartfylld aktivitet, Ziplining. Ni blir upphämtade av er guide på hotellet som kör er till aktiviteten. Innan utförandet får ni en kort kurs, för att kunna utföra aktiviteten på bästa möjliga sätt!

- Måltider: Frukost och Lunch

Etapper:
Cusco
Boende
Yahuar Inka Hotel: Cusco)

Dag 10: Inka vandring: Från Cusco till Santa Maria

Idag blir ni upphämtade tidigt på morgonen och körda till den heliga dalen. Den heliga dalen var Inka civilisationens vagga och ligger på 4.316 meters höjd mitt i bergskedjan Abra Malaga. Härifrån kommer ni att cykla men först kommer ni att bli tilldelade handskar och hjälm och få en 20-minuters kurs av er erfarna guide. Ni cyklar sedan i cirka 2 timmar på utmanade grusvägar, genom det vackra landskapet tills ert första stopp Alfamayo. Här får ni varsin lunchlåda av er guide och kan äta samtidigt som ni njuter av en fantastiskt utsikt. Ni fortsätter sedan till 1200 meters höjd och till den lilla charmiga staden Santa Marta som är omgiven av djungel. Här kan ni vila benen och ta en kall öl innan det är dags för middag i form av traditionell peruansk mat. Koppla sedan bara av och njut av poolen. Idag kan ni också prova på river-rafting i Amazonas djungel om ni vill.

- Måltider: Frukost, lunch och middag

Etapper:
Cusco, Santa Maria

Dag 11: Inka vandring: Santa Maria till Santa Teresa - Inkaleden

Idag startar dagen tidigt - redan vid kl 5.30. Ta en kopp lokalbryggt kaffe så att du massa energi för dagen som kommer. Vi startar idag vandringen vid gryningen som gradvis blir brantare och brantare. Vi gör vårt första stopp vid familjerestaurangen Santa Rosa när ni kan koppla av i hängmattor och få något gott i magen. Sen vandrar vi vidare på den riktiga inkaleden som har otroligt branta lutningar i cirka 1 km, vilket kan vara skrämmande för den höjdrädda! Vi vandrar i nästan två timmar innan vi når byn Qellomayo där vi stannar och äter lunch. Ät en stor lunch så att ni har energi för sista etappen, längs den mäktiga Vilcanota-floden, tills ni når er slutdestnation för dagen: de varma källorna i Colcamayo. Ta ett bad i de varma källorna och vila upp er från en dag fyllt av krävande vandring!

- Måltider: Frukost, lunch och middag

Etapper:
Santa Maria, Santa Teresa

Dag 12: Inka vandring: Santa Teresa - Llactapata - Aguas Calientes

Idag äter ni frukost vid 7-tiden innan er privata transport hämtar upp er och kör er till staden Lucmabamba. Vi är den enda researrangören som arrangerar turer till denna stad, så under 3.5 timmar kan du känna dig som adam eller Eva när ni under er vandring ser papegojor i detta paradis. När ni når toppen, Llactapata kommer ni ha en storslagen utsikt över Machu Picchu, en utsikt som du sent kommer att glömma! Titta ner på alla turister och den berömda inkaleden! Innan utflykten blir ni transporterade till tågstationen i Hidroelecrica där ni tar tåget till Aguas Calientes - huvudstaden när man besöker Machu Picchu.

- Måltider: Frukost, lunch och middag

Etapper:
Santa Teresa, Llactapata, Aguas Calientes
Boende
Hotel Flowers House: Machupicchu)

Dag 13: Inka vandring: Machu Picchu - Ollantaytambo - Cusco

Idag vaknar ni tidigt och äter frukost redan vid kl 05:00 innan ni stiger på bussen som tar er upp till Machu Picchu. Väl framme får ni uppleva Machu Picchu i soluppgången och därefter är ni med på en 3 timmars guidad tur innan ni kan uppleva området på egen hand. Ni kan också idag bestiga Huayna Picchu - det berömda berget som ofta ses i bakgrunden på många Machu Picchu bilder. Eller så kan ni besöka måntemplet och solporten. Vid klockan 13.00 är det dags för lunch och vid runt 16.00 är det dags att ta tåget tillbaka till Cusco med ankomst runt 21:00. 

- Måltider: Frukost

Etapper:
Machu Picchu, Ollantaytambo , Cusco
Boende
Yahuar Inka Hotel: Cusco)

Dag 14: Flyg från Cusco till Lima

Efter att ni njutit av en härlig frukost på hotellet blir ni upphämtade och körda till flygplatsen då det är dags för hemresa! Vi hoppas att ni haft en helt fantastisk resa med oss!

- Transport: Cirka 20 min
- Måltider: Frukost

Etapper:
Cusco, Lima

Peru Lima Paracas Cusco Bungee Quencco Apurimac Santa Maria Santa Teresa Llactapata Aguas Calientes Machu Picchu Ollantaytambo

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 17 900 kr / 14 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 pax
Price per person in double room17 900 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Inrikesflyg (Lima – Cusco / Cusco – Lima)
 • Alla aktiviteter nämnt i programmet (grupp service)
 • Inkaleden (grupp service)
 • Alla entreer
 • 4- og 5-stjärniga hotell
 • All transport
 • Engelsktalande guider
 • Support 24/7
 • Peruansk SIM-kort med internet

I priset ingår inte

 • Extra Aktiviteter
 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Extra måltider

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Fler reseidéer