Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Peru En lyxig rundresa - äventyr, natur och kultur

 • Lyx och charm
Denna 16 dagars långa rundresa erbjuder en blandning av komfort, upplevelser, äventyr, kultur och natur! Resan börjar i Perus huvudstad, Lima, som är känd för sina museer och dess mångsidiga gastronomi. I Lima hittar ni mat för alla smaker men vi rekommenderar att ni provar en typisk peruansk rätt eller en gourmetrestaurang. Efteråt besöker ni Paracas som är en liten semesterort som även är känd s...

Denna 16 dagars långa rundresa erbjuder en blandning av komfort, upplevelser, äventyr, kultur och natur! Resan börjar i Perus huvudstad, Lima, som är känd för sina museer och dess mångsidiga gastronomi. I Lima hittar ni mat för alla smaker men vi rekommenderar att ni provar en typisk peruansk rätt eller en gourmetrestaurang. Efteråt besöker ni Paracas som är en liten semesterort som även är känd som mini Galapagos. Här kan ni skåda många sällsynta djurarter som ni inte kan uppleva på andra ställen i världen. Resan går sedean vidare till Cusco, som är känt för att vara Inka-imperiets huvudstad! Härifrån börjar resan mot slutdestinationen Machu Picchu, som anses vara en av världens sju underverk!

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Peru

Välkommen till Lima - den internationella staden i Peru. När ni landat på Lima flygplats möter er chaufför upp er och tar er till ert hotell för natten! Ni spenderar sedan dagen på egen hand.

- Transport: Cirka 45 minuter

Etapper:
Peru, Lima
Boende
Casa Andina Private Collection: Lima)

Dag 2: Stadstur i Lima

Idag väntar en guidad halvdagstur i Perus huvudstad, Lima! Dagen bjuder på spännande sevärdheter och aktiviteter och ni kommer att pröva den berömda Lucuma-moussen, besöka katedralen, San Francisco-klostret och Limas historiska centrum. Efter er guidade tur är färdig kan ni upptäcka Lima på egen hand - besök en av många gourmetrestauranger eller bara koppla av på ert fina hotell.

- Måltider: frukost

Etapper:
Lima
Boende
Casa Andina Private Collection: Lima)

Dag 3: Buss från Lima till Paracas

Denna morgon hoppar ni på en buss som kommer ta er till Paracas där ni kommer segla till Belastas öarna tidigt dagen efter. Paracas som också kallas för El Chaco är ett område som ligger vid kusten, söder om Lima. När ni är framme har ni en fri eftermiddag som ni kan spendera hur ni vill. Ta ett dopp i poolen och njut av att blicka ut över havet!

- Transport: Cirka 3-4 timmar
- Måltider: frukost

Etapper:
Paracas
Boende
La Hacienda Hotel: Paracas)

Dag 4: Ballestaöarna

Redan klockan 7:30 denna morgon blir ni hämtade på hotellet av er guide och körda till båten som skall ta er till Ballestaöarna. På vägen stannar ni för att skåda de mystiska linjerna på en bergssida, en figur kallad kandelabern som liknar på Nazcalinjerna. Sedan fortsätter vi mot Ballestaöarna där ni kan uppleva sjölejon, pingviner och massvis med sjöfåglar. Båten kommer köra runt öarna och genom grottor med stora deformerade stenar innan det är dags att bege sig hemåt igen.

- Måltider: frukost

Etapper:
Ballestas Inseln
Boende
La Hacienda Hotel: Paracas)

Dag 5: Buss från Paracas till Lima

Idag tar ni bussen tillbaka till Lima. Resten av dagen spenderar ni som ni vill!

-Transport: 3-4 timmar
- Måltider: frukost

Etapper:
Paracas, Lima
Boende
Casa Andina Private Collection: Lima)

Dag 6: Flyg från Lima till Cusco

Idag tar ni ett inrikesflyg tidigt på morgonen till staden Cusco där en dag av lugn och ro väntar. Cusco ligger 3400 meter över havet och är en stad med otroligt fin arkitektur som ligger mitt i en frodig bergskedja. I centrum av staden hittar ni många historiska monument från Inkatiden däribland rester från inka väggar! Vi rekommenderar att besöka en av alla spännande restauranger i staden.

-Transport: 1-2 timmar
- Måltider: frukost

Etapper:
Lima, Cusco
Boende
Tambo del Inka: Urubamba)

Dag 7: Maras, Moray och Salineras

Idag gör ni en utflykt till några av Cuscos mest intressanta Inka sevärdheter. Ni besöker först kyrkan i den koloniala byn Maras innan resan fortsätter till inkaruinerna i Moray, som liknar på en cirkulär amfiteater. Slutligen tar ni er vidare till Salineras, vilket är en pre-inka saltgruva!

-Transport: 1-2 timmar
- Måltider: frukost

Etapper:
Cusco, Moray
Boende
Eco Inn: Cusco)

Dag 8: Fri dag i Cusco

Idag har ni en fri dag som ni kan spendera helt som ni vill. Cusco är en fantastiskt vacker stad där ni hittar ett fint huvudtorg, hantverksmarknader och massa annat. Om ni vill ha en aktivitet denna dagen går det självklart också att ordna!

- Måltider: frukost

Etapper:
Cusco
Boende
Eco Inn: Cusco)

Dag 9: Stadstur i Cusco

Idag väntar en dag där ni kommer lära er mycket om Cuscos spännande historia. Ni kommer att uppleva magnifik arkitektur och gamla vackra kyrkor. Ni börjar dagen i centrum där ni besöker majestätiska Cusco-katredalen och Qoricancha (soltemplet). Därefter åker ni en bit utanför centrum och upplever ruinerna Sacsayhuaman, Quenqo, Tambomachay och Pukapukara. 

- Måltider: frukost

Etapper:
Cusco, Sacsayhuamán, Quencco, Tambomachay, Pukapukara
Boende
Eco Inn: Cusco)

Dag 10: Inkaruiner

Idag blir ni upphämtade på hotellet antingen kl 9:00 eller 13:00 och körda i en privat minibuss mot Andahuaylillas där ni kommer att besöka Sankt Peters Kyrkan som är en otroligt vacker kyrka som byggdes av Jesuitorden i slutet av 1600-talet och av prinsar på 1700-talet. Kyrkans fasad är dekorerad med magnifika väggmålningar och ni hittar en unik och imponerande inredning på insidan. Här får ni se väggmålningar målade av Luis de Riaño från 1700-talet och den spanska historiska konstnären Estaban Murillo. Efter att ha besökt kyrkan fortsätter vi vår resa till den arkeologiska pre-inkastaden Piquillacta, där vi utforskar och beundrar den enorma stadsplanering av pre-inka Wari kultur, som är omgiven av vackra berg och sjöar. Därefter fortsätter resa till Tipons spektakulära arkeologiska område där ni hittar inkaruiner och provsmakar på den traditionella maträtten cuy innan ni blir transporterade tillbaka till hotellet i Cusco. 

Måltider: frukost

Etapper:
Andahuaylillas, Cusco
Boende
Eco Inn: Cusco)

Dag 11: Den heliga dalen

Den heliga dalen var ett spirituellt centrum under inkatiden där de mäktiga kejsarna byggde hus, templen, fästningar och tusentals jordbruks terrasser. I den heliga dalen blir ni guidade och får uppleva de bästa platserna dalen har att bjuda på. Utforska ruinerna av Pisac och shoppa något fint från den berömda marknaden i staden. Upptäck också staden Ollantaytambo och dess steniga gator och inka-byggda kanaler, där vattnet fortfarande strömmar igenom. På eftermiddagen blir ni körda tillbaka till Cusco.

- Måltider: frukost

Etapper:
Pisac, Ollantaytambo , Cusco
Boende
Eco Inn: Cusco)

Dag 12: Fri dag i Cusco

Idag har ni en fri dag som ni kan spendera hur ni vill. Bara strosa runt i denna vackra by och besök San Pedro marknaden eller bara slappna av på ert fina hotell. Självklart kan vi ordna aktiviteter för er denna dag om intresset finns.

- Måltider: frukost och lunch

Etapper:
Cusco, San Pedro
Boende
Eco Inn: Cusco)

Dag 13: Tåg till Aguas Calientes

Idag blir ni hämtade på hotellet och körda till tågstationen, där ni kommer ta ett tåg till Aguas Calientes. När ni väl är framme i Aguas Calientes så kan ni spendera dagen på egen hand. Njut av ert lyxhotell, god mat och bara koppla av och samla energi till morgondagens tidiga utflykt till Machu Picchu.

- Transport: 4 timmar
- Måltider: frukost

Etapper:
Cusco, Aguas Calientes, Machu Picchu
Boende
El MaPi by Inkaterra : AguasCalientes)

Dag 14: Machu Picchu

I 400 år var den “glömda inka-byn” okänd för allmänheten och byn blev i 1911 avslöjad för världen av National Geographic. Idag blir ni upphämtade tidigt med buss för att besöka Machu Picchu ruinerna som ligger högt uppe bland molnen. Väl framme blir ni guidade runt bland Machu Picchus alla mäktiga tempel. När ni tagit de sista bilderna är det dags att hoppa på bussen igen till tågstationen och ta tåget tillbaka till Cusco. 
Valfritt: Om ni vill kan ni välja att uppleva Machu picchu i ett fågelperspektiv från huayna picchu, det ikoniska berget som ofta ses i bakgrunden av många bilder från Machu Picchu. Platserna är ofta begränsade och måste bokas i förväg, så låt oss veta så snart som möjligt om ni vill inkludera denna utflykten i ert program. 

-Transport: 4 timmar
- Måltider: frukost

Etapper:
Machu Picchu, Cusco
Boende
Eco Inn: Cusco)

Dag 15: Fri dag i Cusco

Idag har ni en fri dag att spendera som ni vill. Bara strosa runt i denna vackra by och besök San Pedro marknaden eller bara slappna av på ert fina hotell. Självklart kan vi ordna aktiviteter för er denna dag om intresset finns.

- Måltider: frukost

Etapper:
Cusco
Boende
Eco Inn: Cusco)

Dag 16: Hejdå Peru

Idag är det dags för hemresa! Ni blir körda till flygplatsen för att flyga till den internationella flygplatsen i Lima och sedan påbörja er långa resa hem till Sverige. Vi hoppas ni haft en helt fantastisk resa!

- Transport: Cirka 20 minuter
- Måltider: frukost

Etapper:
Lima

Peru Lima Paracas Ballestas Inseln Cusco Moray Sacsayhuamán Quencco Tambomachay Pukapukara Andahuaylillas Pisac Ollantaytambo San Pedro Aguas Calientes Machu Picchu

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 31 370 kr / 16 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 pax
Price per person in double room31 370 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Inrikesflyg (Lima – Cusco / Cusco – Lima)
 • Alla aktiviteter nämnt i dagsprogrammet (grupp service)
 • Alla entreer
 • 4- og 5-stjärniga hoteller
 • All transport
 • Engelsktalande guider
 • Support 24/7
 • Peruansk SIM-kort med internet

I priset ingår inte

 • Extra Aktiviteter
 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Extra måltider

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Fler reseidéer